Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Spoiler
24 λεπτά πριν, Dropsreef είπε

εκ των οποίων τα 729,91 εκατ. ευρώ είναι της ΔΕΗ,

μείον 335,99 εκατ. ευρώ για τις "εκπτώσεις" , μείον το κόστος των παλιών σταθερών με τις παλιές τιμές

μείον τις επιδοτήσεις που έχουν ήδη δωθεί

συνέχεια εκεί

https://www.insomnia.gr/forums/topic/791835-κρατική-επιδότηση-ρεύματος/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2022 στις 4:02 ΜΜ, washcloud είπε

...κατ' αρχάς (;ρ) το "τρίχες" πήγαινε (ξεκάθαρα) στο άρθρο, και όχι στην "γνωμοδότηση" (πόσο μάλλον στην,,,εγκριτότητα αυτών που την συνέταξαν. Άσε που δεν τους ξέρω καν, ώστε να,,,,τολμήσω να τους κρίνω κι όλας...).

Καταρχήν ήθελα να πω! Μια χαρά ήταν δεν επρέπε να μου το αλλάξεις! Στην βάση του σκεπτικού αναφερόμουν η οποία βέβαια δεν με βρίσκει σύμφωνο για διάφορους λόγους που παρέθεσα

23 ώρες πριν, washcloud είπε

...βασικά μικρή (αποκλειστικά φωτοβολταϊκά, νομίζω), για να μην πω "ανύπαρκτη" (δεν ακούγεται πουθενά, διαφήμιση ούτε γι' αστείο), άρα μάλλον δεν είναι κανενός γνωστού,,,,γκαφράτου (με ό,τι μπορεί συνεπάγεται αυτό, κυρίως,,,κακό μετά από ό,τι καταλάβαμε τί ρόλο βαράνε οι άλλοι).

Η Eunice δεν είναι μικρή εταιρία. Μπορεί να είναι μικρή σαν προμήθεια, αλλά έχει σημαντικό χαρτοφυλακιο ΑΠΕ, είναι aggregator και έχει μέρισμα στην παραγωγή ενέργειας. Οπότε οκ είναι γενικά. 

1 ώρα πριν, Dropsreef είπε

Ειδικότερα, τα υπερβάλλοντα έσοδα στη χονδρεμπορική αγορά κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, με βάση την ανάλυση της ΡΑΕ, υπολογίζονται συνολικά σε 927.440.000, εκ των οποίων τα 729,91 εκατ. ευρώ είναι της ΔΕΗ, τα 157,61 εκατ. ευρώ των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών (Mytilineos, Elpedison, ΗΡΩΝ) και τα 39,92 εκατ. ευρώ από ΑΠΕ χωρίς κρατική ενίσχυση (ENEL, Forena Energy, Optimus Energy).

Πηγή: https://energypress.gr/news/claw-back-67-ekat-eyro-gia-tin-agora-exisorropisis-stin-enarxi-toy-target-model-proteinei-i-rae

Σε μία δεύτερη ανάλυση και υπό διαφορετική οπτική, οι μη καθετοποιημένοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και οι πελάτες των εταιρειών αυτών, "επιδότησαν" τους πελάτες των καθετοποιημένων εταιρειών.

Πολύ σωστή παρατήρηση! Για την ακρίβεια χρηματοδότησαν τα κάτω του κόστους τιμολόγια της ΔΕΗ (αθέμιτος ανταγωνισμός) και τις διαφημίσεις των υπολοίπων!

18 ώρες πριν, markosmiro είπε

ΕΡΏΤΗΣΗ 

Εαν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός από την στιγμή που έχει γίνει η αλλαγή μπορεί να στο κόψει το ρεύμα η παλιά εταιρεία? Έχει δικαίωμα?

Προς το παρόν όχι...η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ανενεργή ύστερα από απόφαση του ΣΤΕ που δικαίωνε έναν καταναλωτή απέναντι στην ΔΕΗ...

https://www.rae.gr/wp-content/uploads/2020/12/0212_1-2.pdf

Επεξ/σία από MasterBlaster

1 ώρα πριν, MasterBlaster είπε

Καταρχήν ήθελα να πω! Μια χαρά ήταν δεν επρέπε να μου το αλλάξεις

πάσο ;ρ

Αναφορά σε κείμενο

Η Eunice δεν είναι μικρή εταιρία

....δεν ακούγεται καθόλου (μα εντελώς καθόλου - ακόμη και η "ΚΕΝ" πιο πολύ ακούγεται...) όμως.

Και εννοείται πως εννοούσα το μερίδιό της στην "αγορά ενεργειας" (χωρίς καν να ξέρω πόσο είναι). Αλλά όταν δεν ακούγεσαι, ή 'ανύπαρκτος' είσαι, είτε απλά υπάρχεις νορμάλ. Πιθανολογώ το 2ο και μακάρι να είναι έτσι.

Η efa μου απάντησε στη ΡΑΕ. Μερικά δεν τα πολυκατάλαβα αλλά θα μείνω στο εξής που αναφέρει στο τέλος:

"Επιπλέον σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης σας, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία συγγραφής της παρούσας απάντησης, δεν θα χρεωθείτε με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης."

Πώς κάνουμε καταγγελία σύμβασης; Πρέπει να αποδεχτώ τώρα την απάντηση τους και να ολοκληρώσω το αίτημα μου;

25 λεπτά πριν, mtziris είπε

Πώς κάνουμε καταγγελία σύμβασης; Πρέπει να αποδεχτώ τώρα την απάντηση τους και να ολοκληρώσω το αίτημα μου;

Απλά κανεις αίτηση σε νέο πάροχο , μην το κλείνεις μέχρι να εκδοθεί τελικός και να δεις ότι όντως δε σε χρεώνουν 

Τώρα είδα ότι ειχες αλλαγή χωρίς ενημέρωση , επομένως από τη στιγμή που σου απάντησαν αρνητικά κανεις απόρριψη και ζητάς να παρέμβει η ΡΑΕ που παρακολουθεί το θέμα

Αναφέρεις και ότι δε σου στείλανε τους όρους 

Αν απαντήσεις  αφού πάρεις τελικό η απο τώρα είναι δικιά σου επιλογή 

2 ώρες πριν, MasterBlaster είπε

Προς το παρόν όχι...η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ανενεργή ύστερα από απόφαση του ΣΤΕ που δικαίωνε έναν καταναλωτή απέναντι στην ΔΕΗ...

Το θέμα είναι ότι από πριν ο κώδικας δεν αποσαφήνιζε για προηγούμενο πάροχο και ήδη έχουμε μια αναφορά που έγινε διακοπή από προηγούμενο πάροχο 

Ο καθένας κρίνει όπως νομίζει 

3 ώρες πριν, korakios είπε

Απλά κανεις αίτηση σε νέο πάροχο , μην το κλείνεις μέχρι να εκδοθεί τελικός και να δεις ότι όντως δε σε χρεώνουν 

Τώρα είδα ότι ειχες αλλαγή χωρίς ενημέρωση , επομένως από τη στιγμή που σου απάντησαν αρνητικά κανεις απόρριψη και ζητάς να παρέμβει η ΡΑΕ που παρακολουθεί το θέμα

Αναφέρεις και ότι δε σου στείλανε τους όρους 

Αν απαντήσεις  αφού πάρεις τελικό η απο τώρα είναι δικιά σου επιλογή 

Θα περιμένω τον τελικό! Ευχαριστώ!!

Παιδια καλημερα.

Με κάλεσε χθες η ηρων, στην οποια ειμαι περίπου 1,5 χρόνο, ώστε αν συμφωνω η εκπτωση συνεπειας να παει απο 45% στο 50% για 2 χρόνια με καμια αλλη αλλαγή.

Στην ερωτησή μου, μετα τα 2 χρόνια τι γινεται, η απαντηση ειναι θα δουμε και λογικα πατε στο 45%.

Εχει συμβει το παραπανω σε καποιον;

Ευχαριστω

30 λεπτά πριν, stylish είπε

Παιδια καλημερα.

Με κάλεσε χθες η ηρων, στην οποια ειμαι περίπου 1,5 χρόνο, ώστε αν συμφωνω η εκπτωση συνεπειας να παει απο 45% στο 50% για 2 χρόνια με καμια αλλη αλλαγή.

Στην ερωτησή μου, μετα τα 2 χρόνια τι γινεται, η απαντηση ειναι θα δουμε και λογικα πατε στο 45%.

Εχει συμβει το παραπανω σε καποιον;

Ευχαριστω

Καλημερα.. Να ρωτησεις τι αναφερει το συμβολαιο; ;Για  Ρητρες, τιμες, κτλπ,... Να σου το  στειλουν.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημερα.. Να ρωτησεις τι αναφερει το συμβολαιο; ;Για  Ρητρες, τιμες, κτλπ,... Να σου το  στειλουν.. 

Εννοειται το ζητησα αλλα ακομα δεν βρηκα χρονο για τα ψιλα γράμματα. Θα το δω ομως.

Επεξ/σία από stylish

καλησπέρα σας. με βάση το excel για πρόγραμμα με ρήτρα το φθηνότερο είναι της we green και μετά της ΔΕΗ. κατάλαβα καλά? η έχω κάνει κάπου λάθος? έχει κανείς άποψη για τη we? Γιατί εκεί που είμαι έχω βελάξει.

Στις 12/5/2022 στις 3:49 ΜΜ, MasterBlaster είπε

Οπότε λες να μην γίνει τίποτα εάν δεν πληρωθεί?

Καλησπέρα παιδιά,μια βοήθεια για τους γονείς μου.

Ηταν protergia το ρεύμα στο πατρικό μου μέχρι που τους ήρθε ένας λογαριασμός 4μηνου 500€,αυτό ήταν τον Οκτώβριο.

Μπηκαν σε διακανονισμό,αλλά γενικά εφυγαν από το σπίτι γιατί πήρα σύνταξη ο πατέρας μου και πήγαν στον χωριό να μείνουν (είχαν ξεκινήσει την μετακόμιση πριν έρθει ο λογαριασμός) και τώρα μένει ο αδερφός μου εκεί αλλά έχει το ρεύμα σε άλλη εταιρία στο όνομα του.

Το θέμα είναι ότι έχουν πληρώσει μόνο 2 δόσεις και έχουν πληρώσει τίποτα άλλο εδώ και 5 μήνες κοντά και τους πήραν τηλέφωνο από προτεργια και τους είπαν ότι από εδώ και πέρα θα τους καλεί δικηγόρος.

Τωρα το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν?!καταγγελια σε ΡΑΕ?!

Τον λογαριασμό δεν τον έχω για να τον ανεβάσω να τον δείτε,και δεν μπορω να πάω από εκεί γιατί είναι 60 χλμ μακριά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Τωρα το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν?!καταγγελια σε ΡΑΕ?!

πρώτα αμφισβήτηση

4 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Το θέμα είναι ότι έχουν πληρώσει μόνο 2 δόσεις και έχουν πληρώσει τίποτα άλλο εδώ και 5 μήνες κοντά και τους πήραν τηλέφωνο από προτεργια και τους είπαν ότι από εδώ και πέρα θα τους καλεί δικηγόρος.

για να μη τους ζαλίσουν απο εισπρακτική αναφέρουν οτι ενημερώθηκαν και περαιτέρω τηλεφωνήματα είναι ενόχληση

7 ώρες πριν, stylish είπε

όχι , δεν πας σε κυμαινόμενο με δέσμευση

Επεξ/σία από korakios

Μια ερώτηση ρε παιδιά. πως γίνετε η ΔΕΗ με τιμή κιλοβατώρας 0,11λεπτα να είναι ποιο φτηνή από τους παρόχους που έχουν σχεδόν τη μισή τιμή κιλοβατώρας?

5 λεπτά πριν, freedomman είπε

Μια ερώτηση ρε παιδιά. πως γίνετε η ΔΕΗ με τιμή κιλοβατώρας 0,11λεπτα να είναι ποιο φτηνή από τους παρόχους που έχουν σχεδόν τη μισή τιμή κιλοβατώρας?

τίποτα απο τα 2 που ανέφερες δεν ισχύει , εφαρμόζεται ρήτρα και είναι διαφορετικές οι τελικές τιμές

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...