Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

52 λεπτά πριν, cupraman είπε

H we ειναι ενταξει σαν εταιρεία; καταστήματα έχει; σε ποιον ανηκει αυτη η εταιρεία; 

...βασικά μικρή (αποκλειστικά φωτοβολταϊκά, νομίζω), για να μην πω "ανύπαρκτη" (δεν ακούγεται πουθενά, διαφήμιση ούτε γι' αστείο), άρα μάλλον δεν είναι κανενός γνωστού,,,,γκαφράτου (με ό,τι μπορεί συνεπάγεται αυτό, κυρίως,,,κακό μετά από ό,τι καταλάβαμε τί ρόλο βαράνε οι άλλοι).

Σε κάθε περίπτωση, όταν λέει μηδέν πάγιο/μηδέν δέσμευση, ακούγεται σχεδόν σαν,,,φρήμπι : τρως, κι αν δεν σ' αρέσει, σηκώνεσαι και φεύγεις...Εμένα αν κρίνω από το,,,σάιτ τους, μου κάνει "τίμιο" πάντως. Έστω για δοκιμή. Βασικά μου θυμίζει κάτι ιδιοκτήτες ακινήτου, που δεν ζητάνε μαλλιοκέφαλα για τους 4 τοίχους και το κεραμμύδι τους, αλλά διατείνονται ότι "δεν φτιάξαμε σπίτι για να γίνουμε πλούσιοι", και - αν και σπάνια μανιτάρια - το εννοούν....

....σε ΕΛΠΕ, Πρωτέ, Ήρων-Μύρων και Βατβολτατζήδες μόνο μην πας...Λέρες όλοι τους. Από πολλές απόψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Από τον Ιούλιο καταργείται η ρήτρα που πραγματικά επιβάρυνε τους Έλληνες πολίτες, εν μέρει θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο κομμάτι θα καλύπτεται από τα μέτρα και τους πόρους που θα προκύψουν»  Λες; απο συνεντευξη στον Αντενα: https://www.youtube.com/watch?v=fHBQPjeghJk

25 λεπτά πριν, kleomenis76 είπε

αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Από τον Ιούλιο καταργείται η ρήτρα που πραγματικά επιβάρυνε τους Έλληνες πολίτες, εν μέρει θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο κομμάτι θα καλύπτεται από τα μέτρα και τους πόρους που θα προκύψουν»  Λες; απο συνεντευξη στον Αντενα: https://www.youtube.com/watch?v=fHBQPjeghJk

για υποθετικά σενάρια στο υποθετικό νήμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/791835-κρατική-επιδότηση-ρεύματος/

• Like 1

2 ώρες πριν, cupraman είπε

H we ειναι ενταξει σαν εταιρεία; 

Ήμουν πελάτης της για 1,5 χρόνο (WE - GREEN HOME με 0,08€/kwh που έπεφτε στο 0,064 με έκπτωση συνέπειας) και μπορώ να πω ότι γενικά ήταν μια χαρά. Με τηλέφωνο έδινα τις kwh και έβγαινε εκκαθαριστικός κάθε μήνα. Έφυγα όταν άλλαξαν τα πακέτα τους, όπως όλοι σχεδόν τότε οι πάροχοι, χωρίς να μου βάλουν ρήτρα αποχώρησης λόγω του γνωστού εξαμήνου από την ενημέρωση για τις επικείμενες αλλαγές.

• Like 2

Μπορεί κάποιος να μ πει άλλαξα πάροχο από watt volt  σε ΔΕΗ. Η αλλαγή εταιρείας έχει γίνει αλλά έκατσαν οι γιορτές και οι ημερομηνίες μάλλον μπερδεύτηκαν και άφησαν να γίνει η αλλαγή με ένα μεγάλο χρέος σαν τελικό λογαριασμό σχεδόν 300 εύρο( ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕς Κw με την νέα τους τιμή 0,34).

ΕΡΏΤΗΣΗ 

Εαν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός από την στιγμή που έχει γίνει η αλλαγή μπορεί να στο κόψει το ρεύμα η παλιά εταιρεία? Έχει δικαίωμα?

Μόλις τώρα, markosmiro είπε

ΕΡΏΤΗΣΗ 

Εαν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός από την στιγμή που έχει γίνει η αλλαγή μπορεί να στο κόψει το ρεύμα η παλιά εταιρεία? Έχει δικαίωμα?

ναι, δεν έχει αναφερθεί αιτιολογημένα κάπου το αντίθετο

κάνεις ότι νομίζεις φυσικά

5 λεπτά πριν, markosmiro είπε

Μπορεί κάποιος να μ πει άλλαξα πάροχο από watt volt  σε ΔΕΗ. Η αλλαγή εταιρείας έχει γίνει αλλά έκατσαν οι γιορτές και οι ημερομηνίες μάλλον μπερδεύτηκαν και άφησαν να γίνει η αλλαγή με ένα μεγάλο χρέος σαν τελικό λογαριασμό σχεδόν 300 εύρο( ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕς Κw με την νέα τους τιμή 0,34).

ΕΡΏΤΗΣΗ 

Ναι μπορει να ζητησει την αποκοπη της παροχης ο παλιος παροχος λογω οφειλης... Θα την εκτελεσει κατοπιν εντολης ο Δεδδηε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/5/2022 στις 8:20 ΜΜ, korakios είπε

όπως το έγραψες , απλή ανακοίνωση ήταν , μη δίνεις σημασία

τις αγνοείς μέχρι να βγει ΦΕΚ

σωστά

απο ότι κατάλαβες δεν ισχύει τίποτα απο ότι είπαν (δες το άλλο θέμα που τρέχει) , ότι ισχύσει θα φανεί όταν βγει ΦΕΚ και μόνο τότε

το αν το πληρώσεις ή όχι εξαρτάται απο σένα , απλά πρώτα κάνε αμφισβήτηση και μετά οτιδήποτε άλλο

εστειλα την αμφισβητηση λογαριασμου και μου απαντησαν σημερα τα εξης. απανταω κατι ? η τους παιρνω απλα για διακανονισμο του ποσου ?

Kαλημέρα σας!

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και λυπούμαστε για την οποιαδήποτε καθυστέρηση προκλήθηκε.

Αναφορικά με το ερώτημά  σας για την χρέωση του άρθρου 8,8 ( ρύτρα αναπροσαρμογής) αυτή είναι ξεχωριστή και δεν ενσωματώνεται στην τιμή της kwh.

Οι περιπτώσεις που επηρεάζουν την εφαρμογή του, περιγράφονται στους Γενικούς όρους  στο άρθρο 8 παράγραφος 8 της μεταξύ μας σύμβασης.

Η χρέωση αυτή σχετίζεται με την μεταβολή που υπάρχει στην αγορά της MWh σε επίπεδο  χονδρεμπορικής. ‘Οταν η τιμή της MWh κινείται μεταξύ των  ορίων  40€ - 50€, δεν υπάρχει χρέωση ή πίστωση στο λογαριασμό. Όταν κινηθεί σε τιμές εκτός του ορίου και τιμές μεγαλύτερες των 50€ υπάρχει  χρέωση στον λογαριασμό, αναλογική της κατανάλωσης ή κάτω από 40€ υπάρχει πίστωση αναλογική της κατανάλωσης.

Η αγορά είναι δυναμική και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την κίνησή της.

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα η ενέργεια έχει σημειώσει  τιμές ρεκόρ για το λόγο αυτό υπάρχουν οι αντίστοιχες κρατικές επιδοτήσεις,

που εμφανίζονται διακριτά στον λογαριασμό σας ως Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης .

Το παράθεμά στον λογαριασμό με ημερομηνία έκδοσης 15/7/2021 σας ενημερώνει σχετικά με την χρέωση του άρθρου 8,8 βάσει των νέων συνθηκών της αγοράς.

Συγκεκριμένα:

<<Σας ενημερώνουμε για την τροποποίηση των υπολογιστικών παραμέτρων των Χρεώσεων Προμήθειας του Άρθρου 8.8. της μεταξύ μας Σύμβασης, κατ’ εφαρμογή του Γενικού Όρου 11.2 αυτής, λόγω μεταβολής των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με έναρξη την περίοδο τιμολόγησης του αμέσως επόμενου εκκαθαριστικού λογαριασμού. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.protergia.gr/sites/default/files/arthro8.8.pdf ή καλέστε μας στο 18311 και ζητήστε μας κάθε πληροφορία. Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δικαιούστε να διακόψετε τη σύμβαση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!>>

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα Protergia Οικιακό ΣΤΑΘΕΡΟ το οποίο δεν περιλαμβάνει την χρέωση του όρου 8.8.

ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.protergia.gr/el/content/gia-to-spiti

Εάν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε αλλαγή στο παραπάνω πρόγραμμα, παρακαλούμε όπως καλέσετε στο 2103448500 για να γίνει αίτημα από εκπρόσωπό μας να σας σταλεί το συμβόλαιο ηλεκτρονικά.

Η μετάβαση στο εν λόγω πρόγραμμα γίνεται χωρίς ποινή πρόωρης λήξης του υπάρχοντος συμβολαίου σας.Επιπλέον παρέχεται δωρεάν για 1 χρόνο το ασφαλιστικό πρόγραμμα home insurance για ασφάλιση περιεχομένου σπιτιού (θα χρειαστεί να το ζητήσετε από τον εκπρόσωπό μας για να κάνει το σχετικό αίτημα).

Επεξ/σία από s3lin1

1 λεπτό πριν, s3lin1 είπε

εστειλα την αμφισβητηση λογαριασμου και μου απαντησαν σημερα τα εξης. απανταω κατι ? η τους παιρνω απλα για διακανονισμο του ποσου ?

ο διακανονισμός δεν έχει σχέση με αμφισβήτηση

απαντάς στο οτι δεν πρόσεξες φυσικά την ειδοποίηση που ήταν με μορφή υποσημείωσης και επιμένεις σε αυτά που ζήτησες

Καλησπέρα στην καταπληκτική ομάδα του Forum και στον Korakio για την καταπληκτική δουλειά του. 
Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια. Ειμαι στην Elpedison FREE Night και ενώ μπήκα σε συμβόλαιο χωρίς να με ενημερώσουν για Ρήτρες κλπ αυτοί μου τα χρέωσαν χωρίς να με ενημερώσουν όπως φυσικά πολλούς. Δε μου έστειλαν συμβόλαιο για να το διαβάσω και στα ηχητικά που έγινε προφορικά η ανανέωση ΔΕΝ αναφέρουν τίποτα για ρήτρες. Το παλαιότερο πρόγραμμα της Elpedison που είχα ήταν χωρίς αναπροσαρμογή αλλα οκ. Παραθέτω τον τελευταίο εκκαθαριστικό και θα ήθελα την γνώμη σας. Αρχικά την γνώμη σας για το εαν ο λογαριασμός σας φαίνεται ικανοποιητικός σε σχέση με άλλους παρόχους, ή εαν σας φαίνεται υπερβολικός. Κατέβασα το excel αρχείο και έχω βάλει τις τιμές όπως τις αντιλαμβάνομαι αλλα τα ποσά που βγάζει ειναι μεγαλύτερα απο αυτά που πλήρωσα για να πάω σε κάτι χωρίς ΡΙΤΡΑ. Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος ? Σε γενικές γραμμές δε ξέρω εαν πρέπει να μείνω η να φύγω. Σας ευχαριστώ πολύ

image.png.4284012b7d2d2ecc450b567dd46604eb.png

image.png.640c1308ed9bf7855a1277f68f42fb59.png

image.png.4c6ecf3fe65f9df4c340fdc7f0fcd51c.png

2 λεπτά πριν, karamelos είπε

Καλησπέρα στην καταπληκτική ομάδα του Forum και στον Korakio για την καταπληκτική δουλειά του. 
Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια. Ειμαι στην Elpedison FREE Night και ενώ μπήκα σε συμβόλαιο χωρίς να με ενημερώσουν για Ρήτρες κλπ αυτοί μου τα χρέωσαν χωρίς να με ενημερώσουν όπως φυσικά πολλούς. Δε μου έστειλαν συμβόλαιο για να το διαβάσω και στα ηχητικά που έγινε προφορικά η ανανέωση ΔΕΝ αναφέρουν τίποτα για ρήτρες. Το παλαιότερο πρόγραμμα της Elpedison που είχα ήταν χωρίς αναπροσαρμογή αλλα οκ. Παραθέτω τον τελευταίο εκκαθαριστικό και θα ήθελα την γνώμη σας. Αρχικά την γνώμη σας για το εαν ο λογαριασμός σας φαίνεται ικανοποιητικός σε σχέση με άλλους παρόχους, ή εαν σας φαίνεται υπερβολικός. Κατέβασα το excel αρχείο και έχω βάλει τις τιμές όπως τις αντιλαμβάνομαι αλλα τα ποσά που βγάζει ειναι μεγαλύτερα απο αυτά που πλήρωσα για να πάω σε κάτι χωρίς ΡΙΤΡΑ. Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος ? Σε γενικές γραμμές δε ξέρω εαν πρέπει να μείνω η να φύγω. Σας ευχαριστώ πολύ

image.png.4284012b7d2d2ecc450b567dd46604eb.png

image.png.640c1308ed9bf7855a1277f68f42fb59.png

image.png.4c6ecf3fe65f9df4c340fdc7f0fcd51c.png

Καλημέρα... Να ψάξεις κάτι άλλο.. Τώρα με τις ρήτρες δυσκολο το βλέπω... Κάπου σε κανέναν λογαριασμό θα είχες ενημερωθείς.. 

1 ώρα πριν, karamelos είπε

Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος ?

ναι , αν διαβάσεις στα σχόλια αναφέρω μόνο σταθερά , δεν υπολογίζει ρήτρα στο "πρόγραμμά σας"

γενικά η elpedison έχει την ακριβότερη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά στο λογαριασμό σου βγήκε 0,15 "μόνο"

αν όλη η περίοδος κατανάλωσης είναι υπολογισμένη στο νέο πρόγραμμα και όχι στο σταθερό που είχες πριν θεωρείται καλό

αν θες να συγκρίνεις προγράμματα με ρήτρα πας στο φύλλο υπο κατασκευή , εκεί απλά παίρνεις μια ιδέα με προ-συμπληρωμένες τιμές χοντρικής και επιδοτήσεων μηνός Απριλίου . Παίξε με τα νούμερα και βλέπεις

19 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , αν διαβάσεις στα σχόλια αναφέρω μόνο σταθερά , δεν υπολογίζει ρήτρα στο "πρόγραμμά σας"

γενικά η elpedison έχει την ακριβότερη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά στο λογαριασμό σου βγήκε 0,15 "μόνο"

αν όλη η περίοδος κατανάλωσης είναι υπολογισμένη στο νέο πρόγραμμα και όχι στο σταθερό που είχες πριν θεωρείται καλό

αν θες να συγκρίνεις προγράμματα με ρήτρα πας στο φύλλο υπο κατασκευή , εκεί απλά παίρνεις μια ιδέα με προ-συμπληρωμένες τιμές χοντρικής και επιδοτήσεων μηνός Απριλίου . Παίξε με τα νούμερα και βλέπεις

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Το δοκίμασα αλλα δε καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο τον λογαριασμό μου. Το 0,15 που το εντοπίζεις γιατι το ψάχνω και εγώ :)

image.png.c7e7eb55cdb2a28e46a0335268f92832.png

2 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλημέρα... Να ψάξεις κάτι άλλο.. Τώρα με τις ρήτρες δυσκολο το βλέπω... Κάπου σε κανέναν λογαριασμό θα είχες ενημερωθείς.. 

Με βάση το εργαλείο του Κοράκιου προσπαθώ να δω εαν με συμφέρει να δω κάτι άλλο. Οχι δεν ενημερώθηκα σε κανένα λογαριασμό. Μπορώ να κάνω αίτημα στην ΡΑΕ για την μη ενημέρωση μου απο την Elpedison ? Επίσης στο τηλέφωνο μου είπαν οτι η Ρίτρα δεν υπάρχει ζήτημα ενεργοποίησης σε συγκεκριμένες Kwh αλλα ειναι "ΠΑΝΤΑ" ενεργοποιημένη και απλά βάζουν το πόσο που ορίζει η ΡΑΕ και το Χρηματιστήριο. Εγώ πάλι νόμιζα οτι ενεργοποιείτε με βάση τα 2000KWh

Μόλις τώρα, karamelos είπε

Το 0,15 που το εντοπίζεις γιατι το ψάχνω και εγώ :)

κάνεις € ρήτρας αναπροσαρμογής διά kw που έκαψες

1 λεπτό πριν, karamelos είπε

Το δοκίμασα αλλα δε καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο τον λογαριασμό μου

καταρχάς στο excel υπολογίζεται η ετήσια

η διαφορά είναι στο

1. το 0,15 που ανέφερα

2. άλλη η χοντρική την περίοδο κατανάλωσης

3. άλλη η επιδότηση

το πιο σημαντικό είναι:

31 λεπτά πριν, korakios είπε

αν όλη η περίοδος κατανάλωσης είναι υπολογισμένη στο νέο πρόγραμμα και όχι στο σταθερό που είχες πριν

δηλαδή πότε άλλαξε το πρόγραμμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικότερα, τα υπερβάλλοντα έσοδα στη χονδρεμπορική αγορά κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, με βάση την ανάλυση της ΡΑΕ, υπολογίζονται συνολικά σε 927.440.000, εκ των οποίων τα 729,91 εκατ. ευρώ είναι της ΔΕΗ, τα 157,61 εκατ. ευρώ των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών (Mytilineos, Elpedison, ΗΡΩΝ) και τα 39,92 εκατ. ευρώ από ΑΠΕ χωρίς κρατική ενίσχυση (ENEL, Forena Energy, Optimus Energy).

Πηγή: https://energypress.gr/news/claw-back-67-ekat-eyro-gia-tin-agora-exisorropisis-stin-enarxi-toy-target-model-proteinei-i-rae

Σε μία δεύτερη ανάλυση και υπό διαφορετική οπτική, οι μη καθετοποιημένοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και οι πελάτες των εταιρειών αυτών, "επιδότησαν" τους πελάτες των καθετοποιημένων εταιρειών.

Επεξ/σία από Dropsreef

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...