Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, RcManiac είπε

ναι και αυτή ήταν η απάντηση.

ok, απαντάς με

1. δεν καταλαβαίνεις απο που βγαίνουν τα νούμερα που σου δώσανε

2. α) γιατί δε σε ενημέρωσαν για την αναπροσαρμογή πριν υπογράψεις το συμβόλαιο όπως ορίζει η νομοθεσία και β) ζητάς την ηχογράφηση της παρουσίασης του προγράμματος

σε περίπτωση που δεν απαντήσουν στο 2α,2β ενημερώνεις οτι θα συνεχιστεί η επικοινωνία μέσω ΣτΚ και ΡΑΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους . Τις επόμενες ημέρες πρέπει να φύγω απ ο την βολτερα καθώς μου ήρθε το ραβασάκι!!!!! Από Οκτώβριο που θα ανοίξω πάλι την αντλία θερμότητας  θα κάνω σταθερό καθώς τον χειμώνα έχω μεγάλες καταναλώσεις . Όμως τώρα το καλοκαίρι έχω μόνο 300-400κιλοβατορες τον μήνα και σκαιφτομαι μήπως κάνω τώρα ένα κυμαινόμενο και μέρα αλλάξω . Είναι σωστή η σκέψη μ ?? Με αυτές τις καταναλώσεις τι συμφέρει περισσότερο ?? 

1 λεπτό πριν, panthrax2 είπε

Τις επόμενες ημέρες πρέπει να φύγω απ ο την βολτερα καθώς μου ήρθε το ραβασάκι!!!!!

60 μέρες έχεις και αν ισχύει το ραβασάκι

2 λεπτά πριν, panthrax2 είπε

Με αυτές τις καταναλώσεις τι συμφέρει περισσότερο ?? 

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

υπόψιν το όριο που αναφέρω είναι όταν φτάνει στα 0,23 , δηλαδή κάνε οικονομία (και φυσικά νυχτερινό θα έχεις ήδη φαντάζομαι)

σε αναμονή για Μάιο και ΦΕΚ και να δούμε τι σενάρια θα υλοποιηθούν

1 ώρα πριν, korakios είπε

60 μέρες έχεις και αν ισχύει το ραβασάκι

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

υπόψιν το όριο που αναφέρω είναι όταν φτάνει στα 0,23 , δηλαδή κάνε οικονομία (και φυσικά νυχτερινό θα έχεις ήδη φαντάζομαι)

σε αναμονή για Μάιο και ΦΕΚ και να δούμε τι σενάρια θα υλοποιηθούν

Σε ευχαριστώ για την απαντήσω . Στις 28 Μαρτίου μου είχε έρθει το ραβασάκι και σε εποικινωνια που είχα μαζί τους μου είπαν από 1 Ιουνίου δεν θα ισχύει το σταθερό που έχω τώρα …….επίσης έχω κανονικά νυχτερινό 

Στις 29/4/2022 στις 1:59 ΜΜ, eselor είπε

Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι μετά από αλλαγή Προγράμματος μου από κλεψιμαίικο Protergia σε ΔΕΗ Home Enter +.

Εκτελώ καθήκοντα μεσάζοντα για γονείς.

Παραθέτω λογαριασμό εκκαθαριστικό που βγαίνει να πληρώσουν τώρα. Πριν από λιγότερο από μήνα, πλήρωσαν 180 ευρώ έναντι λογαριασμό και ο προηγούμενος εκκαθαριστικός πριν απο αυτόν ήταν και αυτός ±540. Τι κάνει η protergia ? Πως την εχει δει με το αρ. 8.8;

Διάβασα προηγούμενα ποστς, έχω και εκκρεμότητα με θέμα της ΖΕΝΙΘ για δικά μου οπότε διαβάζω συχνά για να μένω ενήμερος. Απλά συγχωρέστε με απλά είναι πάρα πολλά τα σχόλια και ανακατεμένα. Δυσκολεύομαι λίγο.

Τι κάνω εν προκειμένω;

Ευχαριστώ!

Λογαριασμός.pdf 1 MB · 23 downloads

@korakios Καλησπέρα και πάλι σε όλους.

Μετά απο επικοινωνία με PROTERGIA και ΡΑΕ κλπ δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο βήμα πληρωμής του λογαριασμού εκείνου.

Τώρα με όλα αυτά περι πληρωμής κλπ, εγώ τι κάνω; Τους λέω (γονείς) να το πληρώσουν;

Ερώτηση : Με το άρθρο 8.8 που βάζουν τα κερατιάτικα, δεν υφίσταται μέσα σε αυτή την τιμή και ρήτρα αναπροσαρμογής; ή οχι;

Τα πληρώνουν όλα και περιμένουν να κανουν την αίτηση στην πλατφόρμα όοοοταν ανοίξει;

-500 ευρώ πονάει ρε γαμώτο και για τους γονείς ειδικά.

22 λεπτά πριν, eselor είπε

Τώρα με όλα αυτά περι πληρωμής κλπ, εγώ τι κάνω; Τους λέω (γονείς) να το πληρώσουν;

ποια όλα αυτά περι πληρωμής ? και γιατί με ρωτάς ? εσύ ρισκάρεις για διακοπή όχι εγώ .....

23 λεπτά πριν, eselor είπε

Ερώτηση : Με το άρθρο 8.8 που βάζουν τα κερατιάτικα, δεν υφίσταται μέσα σε αυτή την τιμή και ρήτρα αναπροσαρμογής; ή οχι;

αυτό είναι και η ρήτρα που περιγράφεται στο 8.8 άρθρο των γενικων όρων

24 λεπτά πριν, eselor είπε

Τα πληρώνουν όλα και περιμένουν να κανουν την αίτηση στην πλατφόρμα όοοοταν ανοίξει;

-500 ευρώ πονάει ρε γαμώτο και για τους γονείς ειδικά.

ίσως διακανονισμό αν κινδυνεύουνε άμεσα με διακοπή ,μάλλον χάνεται και η συνέπεια 50% (όχι της ρήτρας),  κανονικά πρέπει να έρθει ειδοποίηση για διακοπή πρώτα

Μου εκδόθηκε ο λογαριασμός ημέρα στην προτεργια,μου έχει καλύψει το κράτος σχεδόν το 90% της ρήτρας.

77€ ήταν η ρητρα,62€ Η επιδότηση του κράτους.

Και η αλήθεια είναι ότι με 320 kWh περίμενα κάνα 100ρι+ Να μου έρθει αλλά βγήκε στα 69€ σύνολο.

τον προηγούμενο μήνα με 260 kWh πλήρωσα 80€

Να δούμε τώρα και τον Ιούλιο πως θα πάει το θέμα αυτό.

20 ώρες πριν, fragsp είπε

"στόχος η τιμή της λιανικής να ισορροπήσει κοντά στα προ κρίσης επίπεδα (0,15-0,16 ευρώ)"

Καλό παραμύθι κι αυτό αφού τότε το κόστος της κιλοβατώρας ήταν 9 με 10 λεπτά του ευρώ!!! Μας θεωρούν χαιβάνια.

58 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Μου εκδόθηκε ο λογαριασμός ημέρα στην προτεργια,μου έχει καλύψει το κράτος σχεδόν το 90% της ρήτρας.

77€ ήταν η ρητρα,62€ Η επιδότηση του κράτους.

λογικό με ρήτρα 0,24 και η επιδότηση 0,27 και 0,22 για Απρίλιο , βέβαια χαμηλή είναι η ρήτρα αφού βάσει υπολογισμού απο Μάρτιο είναι παραπάνω >0,27

Εχω πάρει έναν τελικό λογαριασμό από την ΖΕΝΙΘ  και έχει επιστροφή ποσού .

Ξέρει κανείς την απαραίτητη διαδικασία για να πάρω πίσω τα χρήματα;

1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Εχω πάρει έναν τελικό λογαριασμό από την ΖΕΝΙΘ  και έχει επιστροφή ποσού .

Ξέρει κανείς την απαραίτητη διαδικασία για να πάρω πίσω τα χρήματα;

IBAN ταυτότητα & στέλνεις email ,

αν είναι πιστωτικός σημαίνει οτι χρωστάνε και την έκπτωση συνέπειας , τα ζητάς και αυτά

• Like 1

https://www.newsit.gr/ellada/ayto-einai-to-porisma-tis-rae-gia-yperkerdi-ton-paroxon-energeias/3520944/

Αναφορά σε κείμενο

Ερώτημα που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, αποτελεί το αν από τα 600 εκατ. ευρώ που απομένουν, θα αφαιρεθούν και οι “έμμεσες” όπως χαρακτηρίζονται εκπτώσεις που αντανακλούν το κόστος των σταθερών τιμολογίων που παρέχουν προμηθευτές -κυρίως η ΔΕΗ- βάσει συμβολαίων που υπεγράφησαν προ κρίσης.

Η ΡΑΕ επισημαίνει πως όλες οι επιχειρήσεις εμφανίζουν ζημιές στην προμήθεια, δηλαδή στη λιανική οι οποίες εν μέρει οφείλονται στα σταθερά τιμολόγια τόσο στην υψηλή τάση (ενεργοβόρες επιχειρήσεις) όσο και στη μέση και τη χαμηλή που συμφωνήθηκαν πριν την ενεργειακή κρίση, σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από τις τρέχουσες στην αγορά.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι το κόστος από τη διατήρηση των σταθερών τιμολογίων σε επίπεδα προ κρίσης χαρακτηρίζεται από τους προμηθευτές ως “έμμεση έκπτωση” προς τους καταναλωτές.

Αντί για φορολόγηση των υπερκερδών, στο τέλος θα νομιμοποιήσουν και με τη βούλα τις αυξήσεις / τροποποιήσεις των σταθερών τιμολογίων! 🤪 Τζάμπα τα αιτήματα που έκανα σε ΡΑΕ, ΣΤΚ και ΓΓΕ, αυτό το τάκλιν δεν το περίμενα. 😄

Στις 8/5/2022 στις 5:32 ΜΜ, papresa είπε

Όσοι μέσα στην ενργειακή κρίση αλλάξαμε πρόγραμμα ρεύματος σε σταθερό, την πατήσαμε...

Εγώ είμαι στην Volterra, Νοέμβριο και Δεκέμβριο έχει ρήτρα, μέσα στον Δεκέμβριο τους πήρα τηλέφωνο αν έχουν να μου προτείνουν κάποιο σταθερό πρόγραμμα για το σπίτι των γονιών μου. Έτσι από 0,0895€/kwh πήγε 0,26€/kwh. Έτσι την φάγαμε και κάτσαμε...

Απορια μου, πως και δεν ψαχνει καποιος τι παιζει σε ολους τους παροχους, πριν δεσμευτει ξανα? και κυριως στην ΔΕΗ πως και δεν κοιταζει?

3 λεπτά πριν, Specs είπε

Απορια μου, πως και δεν ψαχνει καποιος τι παιζει σε ολους τους παροχους, πριν δεσμευτει ξανα? και κυριως στην ΔΕΗ πως και δεν κοιταζει?

Tι να ψάξουμε δε παίζει και τίποτα της προκοπής... το φτηνότερο σταθερό πλέον είναι της WeEnergy με 0.21. Τα κυμαινόμενα αν εφαρμοστούν οι επιδοτήσεις με τον τρόπο που ανακοινώθηκαν, θα έχουν γύρω στο 0.16 αλλά αν ανέβει η ΤΕΑ 50Ε/ΜWH θα πάνε κι αυτά 0.21 Εγώ που πρέπει να αποφασίσω για το επαγγελματικό τον Ιούνιο, δε ξέρω τι να κάνω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...