Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποιος ειχε στην volterra σταθερο προγραμμα Σπιτι μου V1, με 0,0899€, με την επιστολη της 1/4/22 μετατρεπεται σε Γ1 με 0,0575€ + ρητρα και 3,5€/μηνα παγιο ; (εχω λαβει επιστολη)

αντιστοιχα μετατρεπονται και το Γ21 σταθερο σε Γ21 ευελεξια 360 ; (δεν εχω λαβει επιστολη).

Επεξ/σία από skiace
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, skiace είπε

με την επιστολη της 1/4/22 μετατρεπεται σε Γ1 με 0,0575€ + ρητρα και 3,5€/μηνα παγιο ; (εχω λαβει επιστολη)

μετά απο 60 μέρες (στέλνεις email και ζητάς να παραμείνει το σταθερό και να τηρηθεί το συμβόλαιο αρχικά και σε 2η φάση να εφαρμοστεί 60 μέρες μετά την παραλαβή ειδοποίησης)

6 λεπτά πριν, skiace είπε

αντιστοιχα μετατρεπονται και το Γ21 σταθερο σε Γ21 ευελεξια 360 ; (δεν εχω λαβει επιστολη).

όχι χωρίς ειδοποίηση ,εκτος αν πέρασες σε αορίστου

2 hours ago, libera said:

Πάντως δεν είμαι πολύ βέβαιος οτι γυρνάει έτσι εύκολα.Συνήθως στο Γ21 σε οικηματα δηλώνονται βοηθητικοί χώροι π.χ αποθήκες και ως έτσι αγοράζονται.Αν ισχυει αυτό για την αλλαγή π.χ σε Γ1 εκτός απο το Ε9 απαιτεί νομιμοποίηση αυθαίρετου ώστε οι βοηθητικοί χώροι να δηλωθούν ως κύριοι,με το ανάλογο κοστος.

Παιζει να ειναι και αυτο που λες, εχουν γινει νομιμοποιησεις κλπ, οποτε λογικα δεν θα υπαρξει προβλημα. Αν κανω την αλλαγη θα ενημερωσω με το τι χρειαστηκε.

16 ώρες πριν, Doubt είπε

να υποθεσω οτι εννοεις να βαλω το νυκτερινο χτες, παρολη την μικρη καταναλωση ;

15 ώρες πριν, korakios είπε

μετά απο 60 μέρες (στέλνεις email και ζητάς να παραμείνει το σταθερό και να τηρηθεί το συμβόλαιο αρχικά και σε 2η φάση να εφαρμοστεί 60 μέρες μετά την παραλαβή ειδοποίησης)

όχι χωρίς ειδοποίηση ,εκτος αν πέρασες σε αορίστου

αφου η επιστολη γραφει οτι λογω της αυξημενης τιμης δεν μπορουν να συνεχισουν να παρεχουν την ιδια τιμη.

Εχει νοημα να στειλω κατι τετοιο η απλως για την τιμη των οπλων;

Οσον αφορα στο Γ21 δεν εχει γινει αοριστου. Το συμβολαιο ειναι για 18 μηνες απο Ιουλιο του 2021.

5 λεπτά πριν, skiace είπε

να υποθεσω οτι εννοεις να βαλω το νυκτερινο χτες, παρολη την μικρη καταναλωση

Εννοώ να τεθεί το ερώτημα στο θέμα που πρέπει.

Spoiler

Αν το νυχτερινό έχει μηνιαίο πάγιο, μάλλον δεν συμφέρει, θέλει ψάξιμο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, skiace είπε

να υποθεσω οτι εννοεις να βαλω το νυκτερινο χτες, παρολη την μικρη καταναλωση ;

αφου η επιστολη γραφει οτι λογω της αυξημενης τιμης δεν μπορουν να συνεχισουν να παρεχουν την ιδια τιμη.

Εχει νοημα να στειλω κατι τετοιο η απλως για την τιμη των οπλων;

Οσον αφορα στο Γ21 δεν εχει γινει αοριστου. Το συμβολαιο ειναι για 18 μηνες απο Ιουλιο του 2021.

Εννοεί ότι εδώ (στο thread για τους εναλλακτικούς παρόχους), είναι off-topic. Ό,τι θες για νυχτερινό, στο σχετικό thread (πάτα πιο πάνω στην σελίδα εδώ, που λέει "στο Μπλα Μπλα", ψάξε το - θα το βρεις ανάμεσα στα πρώτα).

...η επιστολή μπορεί να γράφει ότι λόγω της αυξημένης τιμής, ζητάνε να τους παραδώσεις την μάνα σου/τον πατέρα σου, ή τα παιδιά σου. Θα συμμορφωθείς με το τί γράφει;

Ναι, έχει νόημα, όσο κι αν αυτοί (πιθανώς) θα συνεχίσουν τα ίδια. Μπορεί και όχι όμως. Το θέμα είναι ότι αν δεν βρέξεις πόδια, ψάρια δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ούτως ή άλλως να φας....Οπότε βρέξε εσύ, που δεν σου στοιχίζει και κάτι (εκτός από τον,,,"κόπο" σύνταξης/απσοτολής ενός mail), και ίδωμεν.

Άρα ΔΕΝ είναι απλώς "για την τιμή των όπλων". Επίσης, είναι η "διαδικασία πρωτοκόλλου", ούτως ώστε αν όντως συνεχίσουν τα ίδια από τον πάροχο, μετά ν' απενθυνθείς στην πλατφόρμα της ΡΑΕ, όπου και πάλι με τον πάροχο θα τα πείτε (εσύ θ' αναφέρεις τί ήδη διηνύθη μεταξύ σας), μόνο που οι πάροχοι έχουν την τάση να τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα, στην πλατφόρμα της ΡΑΕ, και δεν αποκλείεται ΕΚΕΙ να αλλάξουν τραγούδι, έστω για το 60ήμερο της ειδοποίησης πριν την εφαρμογή της αλλαγής, με διάστημα 30 ημερών για να φύγεις (αν θες), χωρίς ποινή. 

Απ' τη μια εν τω μεταξύ σε καταλαβαίνω, που "θες να καταλάβεις", αλλά επειδή όλοι εδώ μέσα είναι (είμαστε) ξεθεωμένοι να γράφουμε (εγώ μήνες - κάποιοι,,,χρόνια), και δη σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια/παρόμοια, σε συμβουλεύω εάν σου προτείνει κάτι ο Korakios, απλά να το κάνεις, και ρωτάς "γιατί", μετά.....

13 λεπτά πριν, logo15 είπε

Οι λογαριασμοί μπορεί να 3χουν και 2 αναπροσαρμογές τον μήνα;

..."φοβήθηκε το μάτι σου" που λέμε, ε.

Όχι. Κάθε μήνα το πολύ να εκδίδεται άλλωστε λογαριασμός (έναντι), και στην χειρότερη να βάλει και στον έναντι χρέωση αναπροσαρμογής ο πάροχος, με βάση την τελική τιμή χονδρικής του συγκεκριμένου μήνα (αφού την περάσει από το "φίλτρο" του δικού του τύπου υπολογισμού).

...εκτός κι αν σου έχει έρθει κάτι,,,"περίεργο", και δε μας το λες...

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Στις 3/5/2022 στις 12:05 ΜΜ, Blade19 είπε

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω, σε εξοχικό που πλέον δεν παίρνει επιδότηση απο το κράτος, (5 μήνες περίπου κατανάλωση ρευματος) προτείνετε σταθερό πρόγραμμα ΔΕΗ ή κάποιο κυμαινόμενο ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μείνε μακριά από σταθερό τώρα..Από Ιούνιο ξεκινούν να επιδοτούνται όλα τα ρολόγια της Ελλάδος (και τα εξοχικά και οι πρώτες κατοικίες και )

1 ώρα πριν, washcloud είπε

Ναι, έχει νόημα, όσο κι αν αυτοί (πιθανώς) θα συνεχίσουν τα ίδια. Μπορεί και όχι όμως. Το θέμα είναι ότι αν δεν βρέξεις πόδια, ψάρια δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ούτως ή άλλως να φας....Οπότε βρέξε εσύ, που δεν σου στοιχίζει και κάτι (εκτός από τον,,,"κόπο" σύνταξης/απσοτολής ενός mail), και ίδωμεν.

Άρα ΔΕΝ είναι απλώς "για την τιμή των όπλων". Επίσης, είναι η "διαδικασία πρωτοκόλλου", ούτως ώστε αν όντως συνεχίσουν τα ίδια από τον πάροχο, μετά ν' απενθυνθείς στην πλατφόρμα της ΡΑΕ, όπου και πάλι με τον πάροχο θα τα πείτε (εσύ θ' αναφέρεις τί ήδη διηνύθη μεταξύ σας), μόνο που οι πάροχοι έχουν την τάση να τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα, στην πλατφόρμα της ΡΑΕ, και δεν αποκλείεται ΕΚΕΙ να αλλάξουν τραγούδι, έστω για το 60ήμερο της ειδοποίησης πριν την εφαρμογή της αλλαγής, με διάστημα 30 ημερών για να φύγεις (αν θες), χωρίς ποινή. 

Απ' τη μια εν τω μεταξύ σε καταλαβαίνω, που "θες να καταλάβεις", αλλά επειδή όλοι εδώ μέσα είναι (είμαστε) ξεθεωμένοι να γράφουμε (εγώ μήνες - κάποιοι,,,χρόνια), και δη σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια/παρόμοια, σε συμβουλεύω εάν σου προτείνει κάτι ο Korakios, απλά να το κάνεις, και ρωτάς "γιατί", μετά.....

εφυγε το μαιλ. Αναμενεται απαντηση πλεον.

σορυ για την ταλαιπωρια με το οφ-τοπικ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας ,με αυτες τι καταναλωσεις τι με συμφερει να κανω ,μιας και ειμαι ελευθερος να παω οπου θελω ,το προγραμα μου με την ζενιθ τελειωσε.οι καταναλωσεις ειναι μικρες λογο στο σπιτι κατοικουν μονο τα παιδια μου ,εγω βρισκομαι Γερμανια....και η προτεργεια με περιτριγυριζει τηλεφωνικος

WhatsApp Image 2022-05-04 at 19.53.38 (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-05-04 at 19.53.38.jpeg

WhatsApp Image 2022-05-04 at 20.00.25.jpeg

WhatsApp Image 2022-05-04 at 19.59.48.jpeg

Επεξ/σία από xariscd

1 ώρα πριν, xariscd είπε

Καλησπερα σας ,με αυτες τι καταναλωσεις τι με συμφερει να κανω ,μιας και ειμαι ελευθερος να παω οπου θελω ,το προγραμα μου με την ζενιθ τελειωσε.οι καταναλωσεις ειναι μικρες λογο στο σπιτι κατοικουν μονο τα παιδια μου ,εγω βρισκομαι Γερμανια....και η προτεργεια με περιτριγυριζει τηλεφωνικος

...πες στην Πρωτέργεια να πάει να κουρευτεί.

Εν τω μεταξύ, σίγουρα έχει γίνει αορίστου στη Ζενίθ; Μην σου κάνανε καμμιά μονομερή ανανέωση (και μετά θα πρέπει να πληρώνεις ποινή αν φύγεις). Τα όσα πόσταρες δε, δεν αρκούν : τί είδους πρόγραμμα ήταν; Κυμαινόμενης τιμή ή σταθερής; Με τί τιμές/κιλοβατώρα; Πόσο σου έχουν πει ότι θα πάει τώρα; Αν ήταν κυμαινόμενο, έπαιρνες επιδότηση; Αν δεν ξέρεις κάτι από αυτά, πόσταρε τον τελευταίο εκκαθαριστικό (σβήνοντας πρώτα προσωπικά στοιχεία), αλλά ρώτα τους τα κι όλας (με μέιλ) και πες μας τί σου απαντήσανε. Για να δούμε αν τυχόν σε συμφέρει να παραμείνεις Ζενίθ, ως έχει.

Αν το σπίτι (κι η σύνδεση στη Ζενίθ) είναι στ' όνομά σου, ΚΑΙ το δήλωσες στην περσινή φορολογική ως κύρια κατοικία (ανεξαρτήτως που είσαι Γερμανία), θα παίρνεις επιδότηση, σε κυμαινόμενα προγράμματα. Και μέχρι να γίνουν πράξη αυτά που εξαγγέλουν αυτές τις μέρες, το πιθανότερο είναι να συμφέρει είτε στης Ζενίθ το κυμαινόμενο να μείνεις, είτε να πεις στα παιδιά (μέσω εξουσιοδότησης) να πάνε σε κατάστημα ΔΕΗ για να υπογράψουν (στο Γ1=κυμαινόμενο, για αρχή - ΠΑΝΤΑ με την προϋπόθεση ότι επιδοτείσαι = κύρια κταοικία κτλ).

Το πιθανότερο πάντως είναι να είναι καλό να παραμείνετε Ζενίθ. Άσε δε που έχουν τα παιδιά, μικρές καταναλώσεις, οπότε ΟΚ (αν όντως οι 3.100kWh είναι για ΔΩΔΕΚΑ μήνες).

Από ότι φαίνεται μετά από 8 μήνες πλήρους ασυδοσίας ως προς τις τιμολογήσεις θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση. 

Είμαι πολύ περίεργος πόσο θα κατέβει η κιλοβατώρα, αν θα υπάρξουν αναδρομικές επιστροφές χρημάτων και τι θα γίνει με όσους αποφάσισαν μέσω τεχνητής πίεσης να μετακομίσουν σε χωρίς ρήτρα τιμολόγια.

Και φυσικά αν οι μειώσεις φτάσουν μέχρι την τσέπη και δεν χαθούν στο δρόμο, όπως με το fuel pass. Με το που δόθηκε, ανέβηκε η τιμή της βενζίνης ~10 λεπτά/λίτρο.

Καλησπερα παιδια, ηρθε mail απο τον Ηρωνα για αλλαγη το σταθερου Γ21 προγραμματος που εχω εδω και 6 μηνες περιπου σε αοριστου με ρητρα λογω της καταστασης μπλα μπλα

0.11 πληρωνα + τα παγια για 4000kwh που ειχα στον εκκαθαριστικο εβγαινε 0.168 η kwh.

Το καινουριο που θα με βαλουν ειναι 0.0645(με το -25% που κανουν στο ρευμα) +6 παγιο +ρητρες.

Σε 60 μερες ολα αυτα με δικαιωμα αποχωρησης.

Το θεμα οπως παντα ειναι που θα φτασει η ρητρα.

Αξιζει να παω αλλου? Που ειναι το πιο φθηνο τωρα?Τι πραγματικες τιμες παιζουν/kwh

Αξιζουν τα σταθερα?

Εχουν επιδοτηση τα επαγγελματικα?

Ουσιαστικα ειναι σπιτι και οχι επαγγελματικο αλλα οταν ειχε φτιαχτει το σπιτι το ειχαν δηλωσει επαγγελματικο και ειναι μανουρα να αλλαχθει σε οικιακο νομιζω? εχει καποιος εμπειρια?Να το αλλαξω ή να το αφησω επαγγελματικο?

Εχω κουραστει να αλλαζω ανα 6 μηνες παροχο, τι κανουμε?

Ευχαριστω

@korakiosthnx

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...