Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, washcloud είπε

..δεν θα καταργήσουν την έννοια της ρήτρας αναπροσαρμογής - πλαφόν θα βάλουν (λένε). Όσο για το τί θα συμφέρει ΤΟΤΕ που ΘΑ κάνουν (ΑΝ κάνουν) ότι ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ότι ΘΑ κάνουν,,,,,,,άσε να το δούμε "τότε" (όπως το αν "ΤΟΤΕ" θα πέσουν οι τιμές των σταθερών...). Για την ΩΡΑ, εάν σκόπευες να μεταβείς σε σταθερό, περίμενε να δούμε τί ΘΑ γίνει,,,,,,,,,,"τότε".

Βρε στο σταθερό της solar ειμαι, αλλα μεχρι τις 8 Ιουνίου πρέπει να βρω που θα παω, γιατι η solar απο φθηνότερη έγινε η 2η πιο ακριβή 😅

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω, σε εξοχικό που πλέον δεν παίρνει επιδότηση απο το κράτος, (5 μήνες περίπου κατανάλωση ρευματος) προτείνετε σταθερό πρόγραμμα ΔΕΗ ή κάποιο κυμαινόμενο ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

10 ώρες πριν, washcloud είπε

....κατ' αρχάς να πας ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΔΕΗ), και να βάλεις υπογραφές, για Γ1

Εγώ θα σου έλεγα να πας τις πρώτες μέρες του Ιούνη (1-2), αν δεν έχεις ποινή πρόωρης αποχώρησης, και να μην το αφήσεις τελευταία στιγμή. Yπ' όψιν να τους ενημερώσεις εντός του τελευταίου μήνα, δηλαδή από τις 10/5 και μετά, ότι δεν θέλεις να σου ανανεωθεί το συμβόλαιο. 

Σε κατάστημα ΔΕΗ είναι πιο εύκολη η διαδικασία της αίτησης? Αυτός είναι ο λόγος που προτείνετε να πάω σε κατάστημα? 

Ποινή αναχώρησης υπάρχει μέχρι και για τον 24ο μήνα του συμβολαίου, 30 ευρώ η οποία φαντάζομαι ισχύει μέχρι και την τελευταία μέρα. Γι αυτό πιστεύω ιδανικά θα ήταν να γίνει η διαδικασία μετά τις 10 Ιουνίου από την ΔΕΗ ( θα κλείσω ραντεβού για τις 8 Ιουνίου) 

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου, τους έχω ήδη στείλει για να ενημερώσω πως δεν θέλω ανανέωση, αλλά δεν έχω λάβει καμία απολύτως απάντηση. Και επειδή δεν έχουν μέιλ αλλά μια φόρμα την οποία συμπληρώνει κάποιος στο σαιτ, δεν έχω ούτε την απόδειξη ότι έχω ζητήσει να μην γίνει ανανέωση 

19 λεπτά πριν, lk24 είπε

Σε κατάστημα ΔΕΗ είναι πιο εύκολη η διαδικασία της αίτησης? Αυτός είναι ο λόγος που προτείνετε να πάω σε κατάστημα? 

περί ΔΕΗ στο αντίστοιχο θέμα

19 λεπτά πριν, lk24 είπε

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου, τους έχω ήδη στείλει για να ενημερώσω πως δεν θέλω ανανέωση, αλλά δεν έχω λάβει καμία απολύτως απάντηση. Και επειδή δεν έχουν μέιλ αλλά μια φόρμα την οποία συμπληρώνει κάποιος στο σαιτ, δεν έχω ούτε την απόδειξη ότι έχω ζητήσει να μην γίνει ανανέωση 

[email protected]

1 ώρα πριν, Blade19 είπε

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω, σε εξοχικό που πλέον δεν παίρνει επιδότηση απο το κράτος, (5 μήνες περίπου κατανάλωση ρευματος) προτείνετε σταθερό πρόγραμμα ΔΕΗ ή κάποιο κυμαινόμενο ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

πότε θα πας ?

Στις 16/4/2022 στις 9:39 ΜΜ, korakios είπε

να είσαι καλυμμένος απο τι ?

τις 10 εργάσιμες τις αναφέρω επειδή έτσι γράφει ο κώδικας προμήθειας

(οτι υποχρεούται ο πάροχος να απαντήσει σε αυτό το διάστημα)

Καλησπερα και παλι, επανερχομαι μετα απο το περας των 10 εργασιμων αφοτου εχω στειλει τις φορμες για αμφισβητηση λογαριασμου, αιτημα γιαι τις τηλεφωνικες μας συνδιαλεξεις μας και οτι ακριβως μας εχεις προτεινει. Φυσικα δεν ειχα απαντηση εκτος απο ενα κατεβατό που σου εστειλα να δεις και μου πες πως ειναι το " γνωστο ποιηματακι τους ".
Εφοσον δεν ειχα απαντηση απο αυτους στο αιτημα μου για επιστροφη ολου του ποσου που εχω ηδη πληρωσει για ρητρα αναπροσαρμογης και οτι δεν ειχα ενημερωθει πρωτου γινει αυτη η αλλαγη και φυσικα για αποχωρηση χωρις "προστιμο". Προχωραω τωρα και κανω αιτηση στην ΡΑΕ για να επεμβει για να βρω το δικιο μου η στο ΣτΚ;

12 λεπτά πριν, ri3per είπε

Προχωραω τωρα και κανω αιτηση στην ΡΑΕ για να επεμβει για να βρω το δικιο μου η στο ΣτΚ;

ο ΣτΚ θα προτείνει 50% (συνήθως) και αν δε συμμορφωθεί η εταιρία στην πρόταση κάνει πόρισμα και είναι χρήσιμο αν πας δικαστικά, αλλά δεν επιβάλει

η ΡΑΕ μπορεί να επιβάλλει , αλλά μπορεί να θα πάρει και πάνω απο 6μηνο

14 λεπτά πριν, Blade19 είπε

αύριο ληγει το συμβόλαιο μου απο προτέργια και δεν με είχαν ενημερώσει

άλλο σε ρώτησα , πότε ξεκινάς κατανάλωση στο εξοχικό

19 λεπτά πριν, korakios είπε

ο ΣτΚ θα προτείνει 50% (συνήθως) και αν δε συμμορφωθεί η εταιρία στην πρόταση κάνει πόρισμα και είναι χρήσιμο αν πας δικαστικά, αλλά δεν επιβάλει

η ΡΑΕ μπορεί να επιβάλλει , αλλά μπορεί να θα πάρει και πάνω απο 6μηνο

τι θα μου προτεινες εσυ να κανω συμφωνα με την εμπειρια σου;

Μόλις τώρα, Blade19 είπε

Απρίλιο με Σεπτέβριο συνήθως

α, τέλεια , έχεις ξεκινήσει ήδη να πληρώνεις 0,35-0,40€/kw (μόνο οι κύριες κατοικίες παίρνουν επιδότηση)

έφυγες στο άλλο θεμα για online να πάρεις τουλάχιστον τα 30€ δώρο ωστε να σου βγει πιο φθηνά αν το σπάσεις νωρίτερα

(ανάλογα με το τι θα γίνει με το πλαφόν , άγνωστο σε αναμονή για ΦΕΚ , όχι συζήτηση εδώ γιαυτό)

αν προβλέπει αυτόματη ανανέωση στείλε σήμερα οτι δεν επιθυμείς και θα αλλάξεις πάροχο

Μόλις τώρα, ri3per είπε

τι θα μου προτεινες εσυ να κανω συμφωνα με την εμπειρια σου;

ρεαλιστικά τα λεφτά τα ξεχνάω , τα βάζω στο χρονοντούλαπο και αν δε με χαλούσε το 50% θα πήγαινα πρώτα ΣτΚ και μετά ΡΑΕ

βέβαια αν ειδικά έχεις και ηχογραφημένα οτι δε σου είπανε τίποτα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ,θα ζητούσα απο ΣτΚ να αναθεωρήσει την πρόταση

υπάρχει και περίπτωση ο ΣτΚ απευθείας να σε στείλει ΡΑΕ

18 λεπτά πριν, korakios είπε

α, τέλεια , έχεις ξεκινήσει ήδη να πληρώνεις 0,35-0,40€/kw (μόνο οι κύριες κατοικίες παίρνουν επιδότηση)

έφυγες στο άλλο θεμα για online να πάρεις τουλάχιστον τα 30€ δώρο ωστε να σου βγει πιο φθηνά αν το σπάσεις νωρίτερα

(ανάλογα με το τι θα γίνει με το πλαφόν , άγνωστο σε αναμονή για ΦΕΚ , όχι συζήτηση εδώ γιαυτό)

αν προβλέπει αυτόματη ανανέωση στείλε σήμερα οτι δεν επιθυμείς και θα αλλάξεις πάροχο

Δεν θα σύμφερε να παω για ένα χρόνο στο my home enter αντι για το online?

3 λεπτά πριν, Blade19 είπε

Δεν θα σύμφερε να παω για ένα χρόνο στο my home enter αντι για το online?

1 ώρα πριν, korakios είπε

περί ΔΕΗ στο αντίστοιχο θέμα

25 λεπτά πριν, korakios είπε

ρεαλιστικά τα λεφτά τα ξεχνάω , τα βάζω στο χρονοντούλαπο και αν δε με χαλούσε το 50% θα πήγαινα πρώτα ΣτΚ και μετά ΡΑΕ

βέβαια αν ειδικά έχεις και ηχογραφημένα οτι δε σου είπανε τίποτα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ,θα ζητούσα απο ΣτΚ να αναθεωρήσει την πρόταση

υπάρχει και περίπτωση ο ΣτΚ απευθείας να σε στείλει ΡΑΕ

Δυστυχως δεν μου εχουν στειλει τιποτα απο τις τηλεφωνικες μας δυνδιαλεξεις οποτε δεν εχω αποδειξεις οτι δεν μου ειπαν τιποτα περι αυτου.

Υπαρχει καποιου ειδους ετοιμο μηνυμα για να στειλω στο ΣτΚ ετσι ωστε να εχω εναν μπουσουλα για το τι πρεπει να γραψω και με σωστο τροπο εξηγωντας τους τι εχει γινει και τι ζηταω για να ειναι απλα κατανοητα;

Σε ευχαριστω και παλι παντως για την βοηθεια.

2 λεπτά πριν, ri3per είπε

Δυστυχως δεν μου εχουν στειλει τιποτα απο τις τηλεφωνικες μας δυνδιαλεξεις οποτε δεν εχω αποδειξεις οτι δεν μου ειπαν τιποτα περι αυτου.

θα τις ζητήσεις ξανά και θα αναφέρεις όλο το ιστορικό επικοινωνίας

2 λεπτά πριν, ri3per είπε

Υπαρχει καποιου ειδους ετοιμο μηνυμα για να στειλω στο ΣτΚ ετσι ωστε να εχω εναν μπουσουλα για το τι πρεπει να γραψω και με σωστο τροπο εξηγωντας τους τι εχει γινει και τι ζηταω για να ειναι απλα κατανοητα;

όχι μιας και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική , γενικά έχει μια φόρμα

http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/complaint-template.pdf

19 λεπτά πριν, korakios είπε

θα τις ζητήσεις ξανά και θα αναφέρεις όλο το ιστορικό επικοινωνίας

όχι μιας και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική , γενικά έχει μια φόρμα

http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/complaint-template.pdf

Μόλις τους έστειλα ξανά mail ζητώντας τους τις τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις όπου υποτίθεται ότι μου αναφέρουν για την ρήτρα και για την ημερομηνία αποστολής της επιστολής οπού με ενημέρωσαν όπως όφειλαν και περιμένω πάλι.

Όσο περιμένω, μπορώ να συμπληρώσω την φόρμα που μου έστειλες όπως είναι έτσι ηλεκτρονικά και να το στείλω ή πρέπει να το εκτυπώσω, να το συμπληρώσω, να το σκαναρω και να το στείλω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...