Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, korakios είπε

πάντα σταθερό , αλλά πριν πάει στα 0,24 , πλέον παίζει ανάλογα τη χοντρική και επιδοτήσεις

περιμένεις μιας και δεν παίζει κάτι της προκοπής αυτό το διάστημα,

δες όμως αν κάνουν αυτόματη ανανέωση , μπορεί να έχουν υποσημείωση στο λογαριασμό σου

αν έχουν στέλνεις email αναφέροντας οτι δεν επιθυμείς ανανέωση

αν πας σε κυμαινόμενο πας αλλού ,χωρίς δέσμευση

ωραια τοτε θα ξεκινησω απο αυριο να παω στο Γ1 της Δεη μεχρι να δουμε πως θα πανε τα πραγματα.

να στειλω αιτημα διακοπης η το κανονιζει η δεη απο μονη της?

αμφισβητηση του εκκαθαριστικου λογαριασμου με τα 600€ που ειχε ερθει να κανω ?

τον πληρωνω η περιμενω?

παραλληλα με τις διαδικασιες για τη μεταφορα στη ΔΕΗ κανω και διακανονισμο του ποσου η περιμενω τις εξελιξεις που λενε?

16 ώρες πριν, washcloud είπε

...μετά τις τελευταίες εξαγγελίες (για τις οποίες υποθέτω κάτι θ' άκουσες), έχουν αλλάξει τα πράγματα. Έστω κι αν πρόκειται απλά για εξαγγελίες (στην πράξη μένει να δούμε, πού θα την πάνε την δουλειά). Καλύτερα να φύγεις (πριν σου ανανεώσουν το συμβόλαιο) για Γ1 ΔΕΗ (υπογραφή σε κατάστημα - ραντεβού από το σάιτ τους - όπου ζητάς και κωδικό εταίρου, με τον οποίο μετά θα φτιάξεις e-bill account). To κακό εδώ είναι ότι θα πληρώσεις εγγύηση (το λιγότερο 100 - έχω την εντύπωση ότι μπορεί να είναι κι 130) την οποία δεν ξέρω, αν βάζοντας πάγια εντολή, θα την πάρεις πίσω (όπως αν την έβαζες στο Έντερ). Αλλά από την στιγμή που το Γ1 δεν έχει δέσμευση παραμονής, αν αλλάξει κάτι από Ιούνη, θα έχεις την ευχέρεια να κινηθείς όπως θες (είτε να πας σε σταθερό τότε, είτε να παραμείνεις Γ1 αν θα συμφέρει). Φρόντισε να περιορίσετε όσο μπορείτε καταναλώσεις μέχρι τότε, μήπως και τελικά δεν παίρνετε επιδότηση από Γενάρη (μήπως δεν είναι στο ίδιο όνομα η παροχή, με αυτόν που δηλώνει το σπίτι ως δικό του στην φορολογική; Ρώτα και λογιστή για όλα αυτά, γιατί από Πρωτέργεια μάλλον θα σε γράψουν ρωτώντας τους τί παίζει με την επιδότηση, το ίδιο κι από ΔΕΗ όταν θα μεταβείς σε αυτούς).

Αλλαγές τιμολόγησης μπορεί να κάνει κάθε 6μηνο πάντως ο πάροχος (για την Πρωτέργεια λέω, που αναφέρεις ανατιμήσεις που σου κάνανε). Ζήτα εξηγήσεις (αν και μέχρι να δώσουν, λογικά θα έχεις ήδη αιτηθεί μετάβαση στην ΔΕΗ, οπότε κι αυτό χλωμό το βλέπω να το απαντήσουν).

1) Όχι μην κάνεις κάτι τέτοιο, θα μείνεις χωρίς ρεύμα. Η διαδικασία όταν είναι ν' αλλάξεις πάροχο (κι όχι ν' αποχωρήσεις από κάποιο σπίτι), είναι : χωρίς να πεις ούτε ένα κιχ στον τρέχοντα πάροχο, απευθύνεσαι στον επικείμενο νέο, και κανονίζει αυτός την διαδικασία μετάβασης χωρίς να υπάρξει ούτε δευτερόλεπτο διακοπής της ηλεκτροδότησης. Αν σε πάρουν από Πρωτέργεια όταν δουν το αίτημα μετάβασης, γνώμη μου είναι καν να μην το σηκώσεις, γιατί πιθανώς θ' αρχίσουν να σου λένε διάφορες αηδίες για να σε κρατήσουν (...από το ότι "παράγουν οι ίδιοι ρεύμα και είναι φθηνότεροι κι από την ΔΕΗ", έως τάχαμου "προσφορές", να σου χαρίσουν κάτι σε πάγια, σκέτα λεφτά, ή κι εγώ δεν ξέρω τί. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να έχουν να σου προσφέρουν κάτι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να σε συμφέρει).  Ή έστω, αν έχεις όρεξη, άκου τί θα έχουν να σου πουν, καπάκι αν ζητήσεις ονοματεπώνυμο υπαλλήλου κι αν είναι εργαζόμενος στην Πρωτέργεια ή σε κάποια εταιρία που έχει αναλάβει προώθηση προγραμμάτων της, και ποια είναι αυτή, και τέλος να ζητήσεις την ΟΠΟΙΑ "προσφορά" να σου την στείλουν με μέιλ, τονίζοντας "για να είναι δεσμευτική". Και μετά, πέρνα από 'δω και πες μας/ανέβασέ μας τί. Είπα "μην το σηκώσεις", μη τυχόν και σε "ρίξουν". Αλλά σε κόβω αρκετά προσεγειωμένο, οπότε πράξε όπως νομίζεις. "Συμφωνίες" όμως ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ, ποτέ από εδώ και πέρα και με κανέναν. Ακόμη κι αν ισχυρίζονται ξερωγώ ότι "μα σήμερα θα λήξει" κτλ. Γραπτά ΜΟΝΟ. Η οποία προσφορά, αν στείλουν γραπτώς, έχεις να ξέρεις ένα μήνα δικαίωμα να την απαντήσεις εγκριτικά (εκτός κι αν μέσα στο 10ήμερο οι ίδιοι υπαναχωρήσουν πρώτα), ακόμη κι αν στο μεταξύ "έχει αποσύρει την προωθητική προσφορά" ο πάροχος για το υπόλοιπο κοινό (πιθανώς βέβαια θα κάνουν την κορόιδα και θα χρειαστεί να τους καταγγείλεις στη ΡΑΕ για να συμμορφωθούν). Αλλά όλα αυτά είναι αχρείαστα - δεν πρόκειται να σου κάνουν προσφορά που πραγματικά να σε συμφέρει να μείνεις (συν ότι όλοι σχεδόν οι "εναλλακτικοί" έχουν μέχρι στιγμής την τάση να ανεβάζουν τιμές μετά το 6μηνο ή και να γυρνάνε τον κόσμο από σταθερά σε ρητροπρόγραμμα, "στην ψύχρα". Η δε συγκεκριμένη, ενδεικτικά, είχε βγάλει τέλος '21 σταθερό με,,,τιμή ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ την κιλοβατώρα. Αυτό θα πρέπει να σου λέει κάτι γι' αυτούς και την προοπτική να δεθείς για ένα ακόμη 24μηνο...

2) Δες στην υπογραφή του Κοράκιου το λινκ "αξίζει..." όπου θα βρεις αναλυτικά τις επιδοτήσεις από Σεπτέμβρη και θα μπορέσεις να υπολογίσεις και μόνος πόσο έπρεπε να ήταν μέχρι και Δεκέμβρη.

3) Το ΚΟΤ ναι πάντα να το "κυνηγάς". Όπως όμως είπες, ανάλογα τον πάροχο/ανάλογα το πρόγραμμα, κάποιοι δεν το δέχονται (συνήθως σε σταθερά, και αν είσαι σε σταθε΄ρο και βάλεις ΚΟΤ, σε πετάνε απροειδοποίτα σε ρητροπρόγραμμα). Στην ΔΕΗ όλα τα προγράμματά της δέχονται ΚΟΤ. Και να θυμάσαι ακόμη και να έχεις κάνει αίτηση πρόσφατα για ΚΟΤ, να το ανανεώνεις μετά την λήξη περιόδου φορολογικών (με περιθώριο 2 μηνών να κάνεις την ανανέωση), για να μην χάνεις ούτε μήνα από αυτό.

4) Όπως ήδη είπα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δεσμευτείς σε ακριβό σταθερό (το 0,23 της ΔΕΗ δεν είναι παίξε-γέλασε : πανάκριβό είναι, κι ας είναι ό,τι φθηνότερο σήμερα...). Αναγκαστικά πρέπει να μπλέξεις με κυμαινόμενο, μέχρι να δούμε τί θα δούμε από Ιούνη. ΕΚΤΟΣ κι αν είσαι σίγουρος ότι δεν σε χαλάει η προοπτική να πληρώνεις με 0,24 αλλά να έχεις την εξασφάλιση ότι "αυτό είναι, βρέξει-χιονίσει, για ένα έτος". Κι εδώ που τα λέμε, στο 3μηνο και μία μέρα, μπορείς ν' αποχωρήσεις με ποινή "μόλις" 40€, αν όντως αλλάξουν τόσο σοβαρά τα πράγματα. 60 είναι για τους 3 πρώτους μήνες, και στους 6 και μία μέρα, 20. Οπότε έχει κι αυτό νόημα να το σκεφτείς, ειδικά αν πρόκειται να κάψετε κλιματιστικό με το που θ' αρχίσουν, μέσα Ιούνη, οι μεγάλες ζέστες....Η απόφαση, δική σου τί θα κάνεις.

5) Οπως επίσης μόλις είπα, αλλά και πιο πάνω, το "0,24" είναι βρέξει-χιονίσει. Καμμιά κρυφή χρέωση, απλά συνυπολογίζεις και το πάγιο (του Εντερ) στα 3€/μήνα. ΟΛΟΙ οι πάροχοι έχουν δικαίωμα μετά το 6μηνο είτε ν' ανεβάσουν τιμές στα σταθερά (χωρίς καν προειδοποίηση), ή να σε γυρίσουν και σε ρητροπρόγμμα με το έτσι θέλω (πάντα μετά το 6μηνο), αλλά με 2μηνη πρότερη ειδοποίηση από την αλλαγή σε ρητροπρόγραμμα (και με ένα μήνα περιθώριο από την ειδοποίηση, να φύγεις για αλλού χωρίς ποινή) - απλώς η ΔΕΗ μέχρι στιγμής δεν το έχει πράξει και απ' ό,τι φαίνεται δεν θα το κάνει (σε αντίθεση με τους άλλους κτλ).

6) Όχι το Εντερ+ από την στιγμή που σταμάτησε το δώρο 50€ (ένα μηνα πριν), δεν συμφέρει πιο πολύ από το απλό Έντερ (εκτός κι αν θα χρησιμοποιήσει κάποιος τις τεχνικες καλύψεις, οι οποίες θέλουν όμως "προσοχή" μη και οι τελικές χρεώσεις βγουν περισσότερες από ό,τι αν φώναζες δικό σου τεχνικό).

7) Δεν είναι ότι ΣΩΝΕΙ και καλά "θα μπλέξεις" (μπορεί και να μπλέξεις πηγαίνοντας σε κατάστημα...είναι δυστυχώς "σε ποιους θα πέσεις"...Ναι...Το 2022 ζούμε ακόμα το "σε ποιους θα πέσεις".....), απλά το πιθανότερο είναι να μπλέξεις με ιντερνετικά συμβόλαια αλλά και με το Ονλάιν και με το ebill στο οποίο βασίζεται (και τα "προαπαιτούμενά του"). Η γενική λοιπόν συμβουλή που συνήθως δουλεύει καλύτερα, είναι "Εντερ σε κατάστημα".

μετα απο ολα αυτα που εγιναν δεν εχω σκοπο να μεινω στην protergia και ειδικα εφοσον μπορουν να αλλαζουν τιμες με το ετσι θελω και να βγαινουν τετοια ποσα και προβληματα

το ΚΟΤ θα το κανω τωρα που θα αλλαξει η δηλωση μου

οπως ειπατε εσυ και ο Korakios θα ξεκινησω διαδικασιες για το Γ1 μεχρι να δουμε απο καλοκαιρι

τον πληρωνω η περιμενω?

παραλληλα με τις διαδικασιες για τη μεταφορα στη ΔΕΗ κανω και διακανονισμο του ποσου η περιμενω τις εξελιξεις που λενε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, s3lin1 είπε

ωραια τοτε θα ξεκινησω απο αυριο να παω στο Γ1 της Δεη μεχρι να δουμε πως θα πανε τα πραγματα.

γιατί να πληρώσεις ρήτρα αποχώρησης και να μπλέκεις αμφισβήτηση και για αυτή, απο τη στιγμή που σε λίγο λήγει το συμβόλαιο?

8 λεπτά πριν, s3lin1 είπε

απο μονη της, ποτέ το πρώτο μόνο για διακοπή παροχής

εννοείται

τον πληρωνω η περιμενω?

εσύ ρισκάρεις με τυχών εντολή διακοπής , ότι νομίζεις

απλά πρώτα αμφισβήτηση

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σε κυμαινόμενη σύμβαση και μετά από πολλή οικονομία, κατάφερα να μειώσω τον λογαριασμό!!!

Ειδικά τώρα με την επιδότηση των παροχών από την κυβέρνηση,η τιμή κιλοβατώρας θα κατέβει στα 0.10 - 0.13€ μέχρι το τέλος του χρόνου.. Οπότε μέχρι στιγμής δεν είναι φρόνιμο να αλλάξω πάροχο που σκεφτόμουν πολύ τώρα τελευταία..

Σκεφτόμουν την σιγουριά της ΔΕΗ αλλά η τιμή κιλοβατώρας της,είναι τσιμπημενη σε σχέση με τούς ιδιώτες.Μια άλλη σκέψη που έκανα ήταν ότι οι ιδιώτες πάροχοι χρεώνουν κυριολεκτικά ο,τι θέλουν σαν ρήτρα αναπροσαρμογής και κλέβουν αβερτα τους καταναλωτές (π.χ. +0.02€/kwh η βατενβολτ σε εμένα, σε σχέση με τον τύπο "1.13+13" και το "35-45") Έστειλα ένα μέιλ, στην εταιρεία, με την διαφορά των 0.02€/kwh κ αναμένω την απάντηση τους...!!!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για το επόμενο 6μηνο,η κυμαινόμενη χρέωση είναι το πλέον ενδεδειγμένο. 

Επεξ/σία από SarasDami

2 λεπτά πριν, SarasDami είπε

Σκεφτόμουν την σιγουριά της ΔΕΗ αλλά η τιμή κιλοβατώρας της,είναι τσιμπημενη σε σχέση με τούς ιδιώτες.

ανα μήνα ανάλογα το φθηνότερο σταθερό , χοντρική ,επιδοτήσεις

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

3 λεπτά πριν, SarasDami είπε

Μια άλλη σκέψη που έκανα ήταν ότι οι ιδιώτες πάροχοι χρεώνουν κυριολεκτικά ο,τι θέλουν σαν ρήτρα αναπροσαρμογής (π.χ. +0.02 η βατενβολτ σε εμένα, σε σχέση με τον τύπο "1.13+13" και το "35-45")...!!!

η watt&volt έχει παραπάνω συντελεστές εκτός της ΤΕΑ

4 λεπτά πριν, SarasDami είπε

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για το επόμενο 6μηνο,η κυμαινόμενη χρέωση είναι το πλέον ενδεδειγμένο. 

σίγουρο δεν είναι τίποτα , όταν βγει ΦΕΚ βλέπουμε ,

το μόνο σίγουρο είναι όχι δέσμευση αν επιλέγει κάποιος κυμαινόμενο

Όσοι έχουν Κοτ και το ξεπερνούν,να ξέρουν ότι αν το ξεπεράσουν στο τετράμηνο, η τιμή χρέωσης ανά κιλοβατώρα αλλάζει..Π.χ. εμένα αντί για 0.064€-Κοτ , αν ξεπεράσω το όριο του Κοτ, με πάει στα 0.10€ αυτόματα...

2 λεπτά πριν, SarasDami είπε

Όσοι έχουν Κοτ και το ξεπερνούν,να ξέρουν ότι αν το ξεπεράσουν στο τετράμηνο, η τιμή χρέωσης ανά κιλοβατώρα αλλάζει..Π.χ. εμένα αντί για 0.064€-Κοτ , αν ξεπεράσω το όριο του Κοτ, με πάει στα 0.10€ αυτόματα...

σωστά , συνέχεια στο αντίστοιχο θέμα

Στις 18/2/2022 στις 10:11 ΠΜ, korakios είπε

Και φυσικά κρατάμε το θέμα χωρίς να βγαίνουμε εκτός μιας και υπάρχουν αντίστοιχα θέματα για :

ΔΕΗ σταθερά προγράμματα, ΥΔΕ (πιστοποιητικό εγκατάστασης), νυχτερινό τιμολόγιο,

κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ,

φυσικό αέριο προγράμματα , κλιματιστικά κτλ και πάντα διαβάζουμε τις τελευταίες 10 τουλάχιστον σελίδες απο το τέλος

Τα γνωρίζω όλα αυτά που έγραψες και ξαναλέω πως με βάση τον τύπο "χονδρική*1.13+13" της βατ εν βόλτ, με έχει χρεώσει χρεώνει παραπάνω τους λογαριασμούς, μια φορά στην ρήτρα αναπροσαρμογής κατά 0.02€/kwh και ακόμα μια φορά στην τιμή του Κοτ (πάλι 0.02€/kwh)..

Καλό είναι ο κόσμος να κάθεται και να διαβάζει τους λογαριασμούς του, γιατί πολλοί από αυτούς είναι φουσκωμένοι

4 ώρες πριν, korakios είπε

γιατί να πληρώσεις ρήτρα αποχώρησης και να μπλέκεις αμφισβήτηση και για αυτή, απο τη στιγμή που σε λίγο λήγει το συμβόλαιο?

απο μονη της, ποτέ το πρώτο μόνο για διακοπή παροχής

εννοείται

εσύ ρισκάρεις με τυχών εντολή διακοπής , ότι νομίζεις

απλά πρώτα αμφισβήτηση

οποτε το αιτημα στην ΔΕΗ το κανω λιγο πριν ληξει το συμβολαιο? ή τους παιρνω απο τωρα και τους ενημερωνω οτι το συμβολαιο ληγει τοτε και να ξεκινησουμε τοτε διαδικασια?

ωραια οποτε εγω δεν στελνω καμια ειδοποιηση στην protergia περα απο την αμφισβητηση λογαριασμου

και μετα θα επικοινωνησω μαζι τους για διακανονισμο του ποσου σωστα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, s3lin1 είπε

οποτε το αιτημα στην ΔΕΗ το κανω λιγο πριν ληξει το συμβολαιο? ή τους παιρνω απο τωρα και τους ενημερωνω οτι το συμβολαιο ληγει τοτε και να ξεκινησουμε τοτε διαδικασια?

ωραια οποτε εγω δεν στελνω καμια ειδοποιηση στην protergia περα απο την αμφισβητηση λογαριασμου

και μετα θα επικοινωνησω μαζι τους για διακανονισμο του ποσου σωστα?

Καλησπερα... Το αιτημα σου θα το κανεις οταν ληξει το συμβολαιο σου... 1-2 μερες νωριτερα... Θα πας σε καταστημα της ΔΕΗ για  να τελειωνεις πιο γρηγορα.. Και δεν στελνεις καμια ειδοποιηση, απλα  οτι   ζητας  μονο την αμφισβητηση του λογαριασμου σου... Δεν στεκει σαν λογαριασμος συμφωνα με εσενα... Και μετα οταν φυγεις απο τον παλιο σου παροχο τοτε  μπορεις να  ζητησεις  τον διακανονισμο... Αλλα υπαρχει η περιπτωση να μην το δεχτει αυτο το αιτημα σου ο παλιος παροχο... Οποτε εσυ θα πρεπει να πληρωσεις το ποσο που εχεις σαν λογαριασμο... Γιατι υπαρχει η περιπτωση να ζητησει την διακοπη του ρευματος ο παλιος  σου παροχος..Και να περιμενεις την απαντηση τους...

Επεξ/σία από takoulou

2 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Το αιτημα σου θα το κανεις οταν ληξει το συμβολαιο σου... 1-2 μερες νωριτερα... Θα πας σε καταστημα της ΔΕΗ για  να τελειωνεις πιο γρηγορα.. 

Καλησπέρα! Είμαι και εγώ σε ίδια κατάσταση. 10 Ιουνίου τελειώνει το συμβόλαιο με προτεργια και θέλω να πάω δεη. 7-8 Ιουνίου να κάνουμε αίτηση στην ΔΕΗ θα ειμαστε κομπλέ λες ε? Στην περίπτωση που η διαδικασία της αλλαγής γίνει μετά τις 10 Ιουνίου ας πούμε παράδειγμα 14, τότε πληρώνω 4 μέρες σε ποιον? Στην προτεργια? Και ο λογαριασμός αυτός θα μου έρθει μετά?  Πως ακριβώς δουλεύει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, lk24 είπε

Καλησπέρα! Είμαι και εγώ σε ίδια κατάσταση. 10 Ιουνίου τελειώνει το συμβόλαιο με προτεργια και θέλω να πάω δεη. 7-8 Ιουνίου να κάνουμε αίτηση στην ΔΕΗ θα ειμαστε κομπλέ λες ε? Στην περίπτωση που η διαδικασία της αλλαγής γίνει μετά τις 10 Ιουνίου ας πούμε παράδειγμα 14, τότε πληρώνω 4 μέρες σε ποιον? Στην προτεργια? Και ο λογαριασμός αυτός θα μου έρθει μετά?  Πως ακριβώς δουλεύει? 

Αν εχεις ολα τα χαρτια για την αλλαγη παροχου  και πας σε ενα καταστημα της ΔΕΗ η αλλαγη αυτη χρειαζεται 3-5 μερες.. Θα πληρωσεις μια πολυ μικρη ρητρα αν υποτιθεται γινει μετα της 10 /6 ...Στον προηγουμενο παροχο σου.. Ετσι και αλλιως μετα την αλλαγη  αυτη θα βγει ο εκκαθαριστικος λογαριασμος...

Επεξ/σία από takoulou

οποτε ρε παιδια για να καταλαβω, αν οντως καταργησουν τις ρήτρες αναπροσαρμογης.... τοτε θα συμφέρουν (με τις τωρινες χρεωσεις kwh) τα κυμενομενα προγραμματα?

Λογικα δεν θα πεσουν και οι χρεωσεις των σταθερων?

1 λεπτό πριν, jasonas21 είπε

οποτε ρε παιδια για να καταλαβω, αν οντως καταργησουν τις ρήτρες αναπροσαρμογης.... τοτε θα συμφέρουν (με τις τωρινες χρεωσεις kwh) τα κυμενομενα προγραμματα?

σε αναμονή για ΦΕΚ (όχι δηλώσεις , ούτε άρθρα , ούτε πρωινάδικα)

μετά , βλέπουμε

προς το παρών δεν έχει βγει ούτε το ΦΕΚ Μαΐου για τις κλασσικές επιδοτήσεις

12 ώρες πριν, s3lin1 είπε

αν θυμάμαι καλά το συμβόλαιο λήγει 20/5, ΕΧΕΙΣ ποινή πρόωρης αποχώρησης - αλλά δεν νομίζω να είπες μέχρι πότε, αν πχ ισχύει ΚΑΙ για τον Μάιο - στα 30€ αλλά νομίζω δεν σε πολυενδιαφέρει...; Αν ναι, ναι πάνε "σύντομα", αλλά όχι απαραίτητα κι από αύριο...Σε κάθε περίπτωση, επικοινώνησε με Πρωτέργεια πριν την λήξη του συμβολαίου (μέσα στον τελευταίο μήνα της λήξης του), για να τους πεις ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ το συμβόλαιο μετά την λήξη του, άρα να μη τυχόν σου κάνουν καμμιά αυτόματη ανανέωση και μετά σου ζητάνε ποινή αποχώρησης για το ανανεωμένο...(και θα 'ναι και βαρβάτη).

ΔΕΝ στέλνεις αίτημα διακοπής, γιατί θα μείνεις χωρίς ρεύμα. Την μετάβαση την αναλαμβάνει ο νέος πάροχος : εσύ απλά πας και υπογράφεις σε αυτόν.

...να κάνεις, αλλά αμφισβήτηση στον πάροχο = θα σε γράψουν κανονικά. Μετά όμως από 10 μέρες (εργάσιμες, λογικά) από την αμφισβήτηση (την οποία την κάνεις απλώς για να είσαι εντάξει με το "πρωτόκολλο", καθώς πιθανώς ούτε καν θα σου απαντήσουν), περνάς σε καταγγελία μέσω του mYRAE, όπου,,,,ξαναγράφεις τα ίδια, απαντάει Ο ΠΑΡΟΧΟΣ, 99,9% θα σου απαντήσουν "πριτς", κι εσύ θα ξαναγράψεις ότι δεν σε καλύπτει η απάντηση και ότι θεωρώντας πως έχεις δίκιο θα ζητήσεις από την ΡΑΕ που - και καλά - "παρακολουθεί την κουβέντα", να πάρει θέση/να σε δικαιώσει...Πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το με λίγα λόγια - πόσο μάλλον που μέχρι τώρα, δλδ πάνω από 6μηνο, η ΡΑΕ δεν έχει "πάρει θέση" σε καμμάι υπόθεση που αφορά χρεώσεις αναπροσαρμογής. Άρα, θα,,,,περιμένεις, μήνες και μήνες, και ποιος ξέρει τί κατάληξη θα έχει και πότε).,

τον πληρωνω η περιμενω?

Αν εννοείς "να περιμένεις" να βγει κατι από την "αμφισβήτηση", μόλις στα είπα. Αν δεν πληρώσεις ή έστω δεν ζητήσεις διακανονισμό, διακινδυνεύεις να δώσει εντολή διακοπής στον ΔΕΔΔΗΕ, ο παλιός παροχος, ακόμη κι αν στο μεταξύ έχεις μεταβεί σε νέο. Δική μου γνώμη, καλύτερα να πληρώσεις μια κι έξω και να τελειώνεις, αφού όπως τα γράφεις, μάλλον το μπορείς (να μην "μπλέξεις" δλδ με διακανονισμούς).

...οι (ΟΠΟΙΕΣ) "εξελίξεις", κατά πάσα πιθανότητα θ' αργήσουν (λογικά θα γίνει ό,τι είναι να γίνει, από Ιούνη). Τώρα όμως λες όχι για πληρωμή αλλά για διακανονισμό και με μπερδεύεις....Πχ αν κάνεις πρώτα αμφισβήτηση και μετά ζητήσεις διακανονισμό, παίζει και να σου τον αρνηθούν,,,εντελώς (καταλαβαίνεις...). Γι' αυτό, αν μπορείς να τον πληρώσεις μια κι έξω, και αν τελικά δεν έχεις θέμα με ποινή πρόωρης αποχώρησης (ή δεν σε πειράζει, ή δεν υπάρχει τον τελευταίο μήνα), κάνε πρώτα την αμφισβήτηση, μετά πάνε για υπογραφές σε κατάστημα ΔΕΗ, και μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή, δλδ "1-2 μέρες πριν την λήξη του συμβολαίου", και τέλος κάνεις και την "αμφισβήτηση", διευκρινίζοντας ότι τους ότι πλήρωσες για να μη τυχόν σου κόψουν το ρεύμα, κι όχι επειδή συμφωνείς με τις χρεώσεις.

το ΚΟΤ θα το κανω τωρα που θα αλλαξει η δηλωση μου

να το κάνεις πάντως μετά την μετάβαση σε ΔΕΗ. Όπως και ξανα-μανά μετά το τέλος των δηλώσεων που λέγαμε.

2 ώρες πριν, jasonas21 είπε

...δεν θα καταργήσουν την έννοια της ρήτρας αναπροσαρμογής - πλαφόν θα βάλουν (λένε). Όσο για το τί θα συμφέρει ΤΟΤΕ που ΘΑ κάνουν (ΑΝ κάνουν) ότι ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ότι ΘΑ κάνουν,,,,,,,άσε να το δούμε "τότε" (όπως το αν "ΤΟΤΕ" θα πέσουν οι τιμές των σταθερών...). Για την ΩΡΑ, εάν σκόπευες να μεταβείς σε σταθερό, περίμενε να δούμε τί ΘΑ γίνει,,,,,,,,,,"τότε".

5 ώρες πριν, lk24 είπε

....κατ' αρχάς να πας ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΔΕΗ), και να βάλεις υπογραφές, για Γ1 (και να περιμένεις τις εξελίξεις, αν τυχόν δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέχρι τότε, για να δεις εάν θα σε συμφέρει σταθερό, που ΤΩΡΑ έχει 0,23/kwh...). Εγώ θα σου έλεγα να πας τις πρώτες μέρες του Ιούνη (1-2), αν δεν έχεις ποινή πρόωρης αποχώρησης, και να μην το αφήσεις τελευταία στιγμή. Yπ' όψιν να τους ενημερώσεις εντός του τελευταίου μήνα, δηλαδή από τις 10/5 και μετά, ότι δεν θέλεις να σου ανανεωθεί το συμβόλαιο. Αν πας σε κατάστημα ΔΕΗ που είπαμε, αυτό που θα μετράει θα είναι η ημερομηνία που θα υπογράψεις σε αυτούς, οπότε δεν έχεις θέμα "να χρωστάς παραπανίσιες μέρες στον προηγούμενο". Φρόντισε πάντως να έχεις ελεύθερη πρόσβαση στο ρολόι που θα παει ο ΔΕΔΔΗΕ να μετρήσει για να βγει ο "τελικός" λογαριασμός από Πρωτέργεια. Ο οποίος ναι θα σου έρθει "μετά". Και θα πρέπει να τον πληρώσεις, κι ας έχεις μεταβεί στην ΔΕΗ, διότι την έχει την δυνατότητα ο προηγούμενος να δώσει εντολή διακοπής στον ΔΕΔΔΗΕ (αν πεις να τους "πιστολιάσεις").

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...