Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, eselor είπε

Τι κάνω εν προκειμένω;

τα γνωστά , αμφισβήτηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και αποχώρησης και μετά ΡΑΕ/ΣτΚ

4 λεπτά πριν, eselor είπε

Τι κάνει η protergia ? Πως την εχει δει με το αρ. 8.8;

σαν νούμερο σωστό είναι δυστυχώς

Επίσης

πάρε τηλ και στείλε και στο info αν μπορεί η ΡΑΕ να αναστείλει εντολή διακοπής

επίσης ψάξε στο ΔΕΔΔΗΕ αν υπάρχει κάπου επίσημο έγγραφο αναστολής διακοπών ρεύματος στο σύστημά του (ΘΑΛΗ)

και στις 2 περιπτώσεις ρισκάρεις

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, korakios είπε

τα γνωστά , αμφισβήτηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και αποχώρησης και μετά ΡΑΕ/ΣτΚ

σαν νούμερο σωστό είναι δυστυχώς

Επίσης

επίσης ψάξε στο ΔΕΔΔΗΕ αν υπάρχει κάπου επίσημο έγγραφο αναστολής διακοπών ρεύματος στο σύστημά του (ΘΑΛΗ)

και στις 2 περιπτώσεις ρισκάρεις

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τη συμβουλή!

Όσο για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις που προτείνεις, τι διαδικασία κινείται και ποιο το κέρδος που δύναται να βγει από αυτον τον κόπο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, eselor είπε

Όσο για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις που προτείνεις, τι διαδικασία κινείται και ποιο το κέρδος που δύναται να βγει από αυτον τον κόπο;

τα 2 τελευταία είναι αυτά

13 λεπτά πριν, korakios είπε

η διαδικασία είναι ρωτάς και παίρνεις γραπτή απάντηση , δεν έχει κάτι άλλο

το ρίσκο είναι οτι έστω κάτι να ισχύει δεν είναι σίγουρο πχ στην πρώτη περίπτωση οτι θα το τηρήσει ο πάροχος , και στη 2η (αν έχουν παγώσει) το τι κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ και αν κάνει κάτι αργότερα

το κέρδος είναι οτι αφήνεις φέσι τις ρήτρες χωρίς να ρισκάρεις (αν κάτι ισχύει) τη διακοπή ρεύματος

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

Καλό απόγευμα σε όλους και Χριστός Ανέστη ! 

Έχω κάποια ερωτήματα εάν μπορείτε να με βοηθήσετε παιδιά θα το εκτιμούσα πάρα πολύ καθώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

1) Βρίσκομαι στην Ελλάδα για σπουδές , ερχόμενος από Κύπρο. Το ρεύμα είναι στο όνομα μου, όμως δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση εδώ στην Ελλάδα ώστε να δηλώσω το σπίτι ως πρώτη κατοικία και να δικαιούμαι την επιδότηση. Πως γίνεται τότε στον  εκκαθαριστικό λογαριασμό μου  να υπάρχει έκπτωση ΤΕΜ 36 ευρώ  ? ( έκδοση λογαριασμού 05/04, περίοδος τιμολόγησης 01/12/21 - 31/03/22, 853 kwh κατανάλωση )  .  Αν καταλαβαίνω σωστά κάποιος λόγος θα υπάρχει που μου δίνει το δικαίωμα επιδότησης  ( ο οποίος μου διαφεύγει) .  Η  επιδότηση αυτή δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη με βάση την κατανάλωση μου που είναι <300 kwh / μήνα? 

2)  Είμαι σε συμβόλαιο με προτέργια το οποίο λήγει στις 10 /06 . Έχω αποφασίσει να αλλάξω και να πάω σε ΔΕΗ Γ1 . Πότε πρέπει να κάνω την δήλωση αλλαγής στο site της ΔΕΗ έτσι ώστε να μην χρεωθώ κάποιο πέναλτυ αποχώρησης από την προτέργια αλλά να γίνει η αλλαγή με το που λήξει το συμβόλαιο μου μαζί τους? 

3) Προσπαθώ μάταια να επικοινωνήσω με την προτέργια μέσω μειλ, για τα ερωτήματα μου αυτά , αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Συμπληρώνω την φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στο σαιτ τους..Δεν βρήκα κάποιο μειλ στο οποίο μπορώ να επικοινωνήσω απευθείας..Γνωρίζετε εαν υπάρχει κάτι? 

Ευχαριστώ πολύ ,ελπίζω να μην τα έχω γράψει μπερδεμένα και να βγαίνει νόημα ! 

39 λεπτά πριν, lk24 είπε

Καλό απόγευμα σε όλους και Χριστός Ανέστη ! 

Έχω κάποια ερωτήματα εάν μπορείτε να με βοηθήσετε παιδιά θα το εκτιμούσα πάρα πολύ καθώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

1) Βρίσκομαι στην Ελλάδα για σπουδές , ερχόμενος από Κύπρο. Το ρεύμα είναι στο όνομα μου, όμως δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση εδώ στην Ελλάδα ώστε να δηλώσω το σπίτι ως πρώτη κατοικία και να δικαιούμαι την επιδότηση. Πως γίνεται τότε στον  εκκαθαριστικό λογαριασμό μου  να υπάρχει έκπτωση ΤΕΜ 36 ευρώ  ? ( έκδοση λογαριασμού 05/04, περίοδος τιμολόγησης 01/12/21 - 31/03/22, 853 kwh κατανάλωση )  .  Αν καταλαβαίνω σωστά κάποιος λόγος θα υπάρχει που μου δίνει το δικαίωμα επιδότησης  ( ο οποίος μου διαφεύγει) .  Η  επιδότηση αυτή δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη με βάση την κατανάλωση μου που είναι <300 kwh / μήνα? 

2)  Είμαι σε συμβόλαιο με προτέργια το οποίο λήγει στις 10 /06 . Έχω αποφασίσει να αλλάξω και να πάω σε ΔΕΗ Γ1 . Πότε πρέπει να κάνω την δήλωση αλλαγής στο site της ΔΕΗ έτσι ώστε να μην χρεωθώ κάποιο πέναλτυ αποχώρησης από την προτέργια αλλά να γίνει η αλλαγή με το που λήξει το συμβόλαιο μου μαζί τους? 

3) Προσπαθώ μάταια να επικοινωνήσω με την προτέργια μέσω μειλ, για τα ερωτήματα μου αυτά , αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Συμπληρώνω την φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στο σαιτ τους..Δεν βρήκα κάποιο μειλ στο οποίο μπορώ να επικοινωνήσω απευθείας..Γνωρίζετε εαν υπάρχει κάτι? 

1.

Ως 31/12 επιδότηση δινόταν σε όλες τις κατοικίες, μετά έγινε για πρώτη κατοικία μόνο.

35 λεπτά πριν, lk24 είπε

Πως γίνεται τότε στον  εκκαθαριστικό λογαριασμό μου  να υπάρχει έκπτωση ΤΕΜ 36 ευρώ  ? ( έκδοση λογαριασμού 05/04, περίοδος τιμολόγησης 01/12/21 - 31/03/22, 853 kwh κατανάλωση )  .  Αν καταλαβαίνω σωστά κάποιος λόγος θα υπάρχει που μου δίνει το δικαίωμα επιδότησης  ( ο οποίος μου διαφεύγει)

Η επιδότηση ήταν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, μέχρι και 31/12/21. Μετά, μπήκε ο "κόφτης" (για κύριες κατοικίες κτλ). Συνεπώς τα 36 είναι για τον Δεκέμβρη.

Εξαρτάται μέχρι πότε (και τί ποσό) αναφέρει το το συμβόλαιό σου, σχετικά με την πρόωρη αποχώρηση. Αν πχ έχει ποινή ακόμη και για τον τελευταίο μήνα, θα στην χρεώσουν (ίσως όμως να είναι μικρή, τύπου 20-30€). Αν δεν έχεις το συμβόλαιο που υπέγραψες, στείλε τους mail (όχι τηλ.) και ρώτα τους να σου πουν αν υπάρχει ποινή αποχώρησης και τί ποσά αποχώρησης προβλέπονται και σε τί κλίμακες (πχ μπορεί μέχρι 10/5 να είναι ξερωγώ 100 και από 10/5 έως 10/6 να είναι μηδέν...).

...μια χαρά νόημα βγάζεις. Τώρα εν τω μεταξύ είδα ότι στα μέιλ σε γράφουν. Στέλνε τους συνέχεια (2-3 φορές τη μέρα), κάνοντας forwarding το ήδη απεστελμένο. Και αφού είναι έτσι, ή πάνε σε κατάστημα (δεν θυμάμαι καν αν έχει δικά της ή "συνεργάζεται με Γερμανό") και ρώτα κι εκεί (Γερμανό θα έχεις κοντά σου σίγουρα πάντως, αρκεί όντως να συνεργάζονται τελικά) και πάρε και τηλέφωνα και όταν απαντήσουν και σου πουν (με βάση το ΑΦΜ που έδωσες/τον αρ. ταυτότητας ίσως και σίγουρα τον αρ. παροχής) για την πιθανή ποινή, ζήτα τους πριν κλείσουν να σου στείλουν ΚΑΙ με μέιλ την απάντηση (παραπονέσου με την ευκαιρία για το γράψιμο).

Πάντως, ΜΗΠΩΣ τυχόν δεν στέλνεις στο customer care τους, αλλά στο μέιλ που σου έρχεται πχ με την έκδοση λογαριασμού; Αν ναι, σε τέτοια μέιλ δεν "μπορείς" να απαντήσεις. Ψάξε να βρεις το μέιλ της εξυπηρέτησης πελατών τους.

7 ώρες πριν, siou7 είπε

Καλημέρες! Με έχει ζαλισει η elpedison, λενε οτι σημερα ειναι η τελευταια μερα για ευκαιρια για σταθερο ρευμα και απο εκει και περα θα αλλαξει για ολους. Είμαι volton και μου αρχισε οτι volton πουλιεται και μονο elpedison θα μεινει και αλλη μια και οτι ειναι η μονη εταιρεια που απορροφαει σε τετοιο ποσοστο την ρητρα. Εχει γνώμη κανεις επι του θεματος; Αξιζει η μεταβαση?

...ειδικά από "εναλλακτικούς" και ακόμη ειδικότερα από την "αγία τετράδα" τους (Ελπέντισον, Πρωτέργεια, W&V, Ήρωνα), μακρυά. Και γενικώς, αλλά ειδικά για ό,τι σου λένε "οι συνεργάτες" που σε παίρνουν για να σου πουλήσουν προγράμματα. Αν θες να βγάλεις συμπέρασμα για το τί ισχύει και πού να πας (αν είναι να φύγεις), μόνο  κοιτάζοντας το Excel του Kοράκιου. 

Η φράση "τελευταία μέρα για ευκαιρία για σταθερό ρεύμα", βγάζει τόσο νόημα όσο τα "ψιψιψίνια με τα κοκοψόψαρα". Άσε που κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν ΚΑΝ υπάλληλοι ΕΛΠΕ, αλλά από "συνεργαζόμενη προωθητκή" (άρα λένε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ό,τι τους καπνίσει...). Το τί θα γίνει ακριβώς στον τομέα των παρόχων, δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι πάροχοι, πόσο μάλλον ο κάθε κακοκμοίρης που σε παίρνει τηλ. για τις παπάτζες του. Και να τους λες (αν σε ξαναπάρουν) ότι η "απορρόφησή τους", σημαίνει ότι χρέωση αναπροσαρμογής/kWh βγαίνει σε αυτούς δέκα ολόκληρα ευρωλεπτά πιο πάνω από την πραγματικά φθηνότερη....Για την δε κουλαμάρα, να σου αρχίσουν με "σταθερό ρεύμα", και μετά να σου μιλάνε περί "ρήτρας αναπροσαρμογής" (και τάχαμου "φθήνιας" τους), τα συμπεράσματα δικά σου......

Δεν (μας) είπες βέβαια σε τί πρόγραμμα της Βόλτον είσαι και αν θέλεις να φύγεις κτλ, οπότε μένω απλώς στο "μακρυά" από ΕΛΠΕ. 

6 ώρες πριν, aektzhs18 είπε

Έγινε ένα μπέρδεμα ότι νάνε. Πήγα στην ΔΕΗ για κάτι που ήθελα και μου λένε πρώτα πρεπει να μεταφέρεις την παροχή.κανει την διαδικασία και μετά μου λένε δεν γίνεται να κάνω αυτό που θέλω.εχω κάνει υπαναχωρισει από δεη. Η watt wolt μου έστειλε τελικό λογαριασμό και μου λένε να κάνω καινούργιο συμβόλαιο. Γιαυτό βλέπω να αλλάξω παροχο. 

Με τέτοια διατυπώση, δεν θα βρεθεί κανείς να σε βοηθήσει. Κάτσε και γράψε τί ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε, ήρεμα, και με λεπτομέρειες που να βγάζουν νόημα...

7 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αν εχει διετη διαρκεια οταν ληξει 11/2022 μετα θα δεις διαφορα για αντιστοιχη περιοδο. +~250€ για τα 1600kwh

Υπάρχεις περίπτωση να μου έρθει κανένας λογαριασμός με αναδρομικά στο μέλλον?κάτι περίεργα πράγματα έχω ακούσει....

15 λεπτά πριν, lancias είπε

Υπάρχεις περίπτωση να μου έρθει κανένας λογαριασμός με αναδρομικά στο μέλλον?κάτι περίεργα πράγματα έχω ακούσει....

Δε βρίσκω λόγω να σου έρθει αναδρομικά

10 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε βρίσκω λόγω να σου έρθει αναδρομικά

Ανεβάζω τον όρο στο συμβόλαιο κ το κλείνω εδω για να μην κουρασω άλλο το forum....τωρα τι μπορει να ειναι όλοι αυτοι οι αριθμοι....δεν εχω ιδέα 

ritra.jpg

με ενημερωσε η efa για καινουργια σταθερα προγραμματα.

δυστυχως με 0,2660€ με εκπτωση συνεπειας, 12μηνο συμβολαιο με 49,90€ παγιο, η we energy παραμενει η καλυτερη και ισως μοναδικη επιλογη σε επαγγελματικο σταθερο.

Την Τριτη ξεκινω διαδικασια αλλαγης προς αυτους.

9 λεπτά πριν, lancias είπε

Ανεβάζω τον όρο στο συμβόλαιο κ το κλείνω εδω για να μην κουρασω άλλο το forum....τωρα τι μπορει να ειναι όλοι αυτοι οι αριθμοι....δεν εχω ιδέα 

ritra.jpg

ναι θα σου έρθει και μεγάλος κιόλας τον επόμενο μήνα με αναδρομικα έως και 2 ετών

να πας στο Zero της W&V , μετρά

1 ώρα πριν, washcloud είπε

Πάντως, ΜΗΠΩΣ τυχόν δεν στέλνεις στο customer care τους, αλλά στο μέιλ που σου έρχεται πχ με την έκδοση λογαριασμού; 

Αρχικά ευχαριστώ για την βοήθεια και τον χρόνο σου!

Αυτό δεν συμβαίνει σίγουρα, συμπληρώνω την φόρμα επικοινωνίας που έχουν στο σαιτ, δεν έχω βρει κάποιο μέιλ στο οποίο μπορώ να στείλω. 

Σχετικά με την λήξη και την ποινή, έχω το συμβόλαιο και η ποινή είναι 30 ευρώ. Το ερώτημα είναι, αφήνω το συμβόλαιο με αυτούς να λήξει κανονικά στις 10/6 και μετά κάνω αίτηση στο σαιτ της ΔΕΗ για αλλαγή? 

Και σχετικά με την επιδότηση με βοήθησες ευχαριστώ ( κατάλαβα βασικά ότι είμαι χαμένος από χέρι απλά επειδή είμαι από Κύπρο και δεν έχω κάνει δήλωση αρα ούτε πρώτη κατοικία) 

Και δεν μπορώ ούτε σε σταθερό να πάω πχ.. Το online πχ που χρειάζεται πάγια εντολή.. Χωρίς ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό δεν γίνεται.. Πολλά τα πράγματα δυστυχώς που δεν δικαιούμαι.. 

Αρα είμαι χωρίς επιδότηση και χωρίς ευκαιρία για home online. 

Και τελευταίο, θα spamaro το μέιλ όπως είπες κ εσύ μπας και βρεθεί λύση. Σε ευχαριστώ 

1 ώρα πριν, washcloud είπε

23 λεπτά πριν, lancias είπε

ritra.jpg

Δεν ισχύει πλέον αυτό, έγινε τροποποίηση όρων των Αύγουστο (υπήρχε ειδοποίηση στο λογαριασμό, ενώ κανονικά έπρεπε να στείλουν προσωποποιημένη επιστολή)

12 λεπτά πριν, korakios είπε

να πας στο Zero της W&V , μετρά

Καλά κορόιδευε τη προγραμματάρα, και στο τέλος θα γίνει στα αλήθεια ΝΟ1! 😆

Αν γίνει αυτό που είπανε σήμερα στις ειδήσεις με το πλαφόν χονδρικής στα 100Ε/ΜWH, τότε το Zero θα κοστίζει 0.12; 🤪

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Δεν ισχύει πλέον αυτό, έγινε τροποποίηση όρων των Αύγουστο (υπήρχε ειδοποίηση στο λογαριασμό, ενώ κανονικά έπρεπε να στείλουν προσωποποιημένη επιστολή)

και εσύ offtopic τέκνον βρούτε ?

μας λέει για enter ,ποστάρει Γ1 (που έχει αλλάξει) στο θέμα αντί ΔΕΗ

και εσύ για το Zero είσαι μου φαίνεται 😂

5 λεπτά πριν, lk24 είπε

Και δεν μπορώ ούτε σε σταθερό να πάω πχ.. Το online πχ που χρειάζεται πάγια εντολή.. Χωρίς ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό δεν γίνεται

Αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες; Βάζεις πάγια εντολή σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα είτε ελληνική ,είτε άλλης χώρας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...