Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, sotthes είπε

Σε ευχαριστω πολυ και παλι για την εξηγηση!

Καποιος μου ειπε οτι μπορει να αλλαξει, στην τελικη ειναι σπιτι και δεν εχει καμια σχεση με επιχειρηση, παιζει το Γ21 να εμεινε απο τον εργολαβο, ουτε που ξερω και εγω.

Θα παρω στη ΔΕΗ τηλεφωνο να ρωτησω. Σε ευχαριστω πολυ και παλι!

Εύκολα με ένα Ε9 γυρνάει σε οικιακό. Μια ερώτηση και στο λογιστή πέρα από τη ΔΕΗ ίσως και τον ΔΕΔΔΗΕ. 

• Like 1
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 minutes ago, geodimis said:

Εύκολα με ένα Ε9 γυρνάει σε οικιακό. Μια ερώτηση και στο λογιστή πέρα από τη ΔΕΗ ίσως και τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Η πλακα ειναι πως τωρα που το ξαναβλεπω στο excel, μπορει να συμφερει πιο πολυ να το αφησω στο Γ21, τουλαχιστον οσο εχει επιδοτηση και αν η ΤΕΑ ειναι <270.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sotthes είπε

Η πλακα ειναι πως τωρα που το ξαναβλεπω στο excel, μπορει να συμφερει πιο πολυ να το αφησω στο Γ21, τουλαχιστον οσο εχει επιδοτηση και αν η ΤΕΑ ειναι <270.

Θ γλιτώσεις και την ΕΡΤ 🤣🤣

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν από λίγο με κάλεσαν από NRG για μεταφορά από το σταθερό (που κατήργησαν πρόσφατα) σε κυμαινόμενο, το οποίο θα έχει μεν ΟΤΣ, αλλά θα επιδοτείται από το κράτος!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, clam86 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν από λίγο με κάλεσαν από NRG για μεταφορά από το σταθερό (που κατήργησαν πρόσφατα) σε κυμαινόμενο, το οποίο θα έχει μεν ΟΤΣ, αλλά θα επιδοτείται από το κράτος!

Και εμένα στο Γ21 εδώ και ένα μήνα για πρόγραμμα τύπου zero χωρίς πάγιο όμως. Μου είπαν θα αγοράζετε όσο αγοράζουμε και θα παίρνετε επιδότηση. Για 7 μήνες.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ήμουν στη solar σε σταθερό πρόγραμμα, μου ήρθε και μένα ο καινούργιος τιμοκατάλογος. Έχω σταθερά  περίπου 600 kwh το μήνα. Δυστυχώς δεν κατέχω και πολύ το Excel και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω άκρη.  Λέω να πάω στο σταθερό της ΔΕΗ, είδα το online γιατί στο κυμαινόμενο δεν μπόρεσα να καταλάβω αν με συμφέρει. Να περιμένω να περάσουν οι 60 μέρες και λίγες μέρες πριν να κάνω αίτηση; Ή υπάρχει περίπτωση να γίνει πάλι ανατίμηση στα σταθερά πρόγραμμα και να χάσω και αυτόν τον τιμοκατάλογο;

Συγγνώμη αν είναι λάθος η ανάρτηση μου σε αυτό το θέμα. Αν είναι λάθος παρακαλώ, αγνοήσετε το.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, clam86 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Σου είπαν ποια θα είναι η επιδότηση;; Γιατί αν είναι να σε χρεώνουν ρήτρα 300 και να παρεις πισω 30 ευρώ επιδότηση είναι άσκοπο.. Δεν νομίζω να σε συμφέρει.. Ψαξου κάτι άλλο.. Κοίταξε το... 

50 λεπτά πριν, Gogo-36 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Ήμουν στη solar σε σταθερό πρόγραμμα, μου ήρθε και μένα ο καινούργιος τιμοκατάλογος. Έχω σταθερά  περίπου 600 kwh το μήνα. Δυστυχώς δεν κατέχω και πολύ το Excel και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω άκρη.  Λέω να πάω στο σταθερό της ΔΕΗ, είδα το online γιατί στο κυμαινόμενο δεν μπόρεσα να καταλάβω αν με συμφέρει. Να περιμένω να περάσουν οι 60 μέρες και λίγες μέρες πριν να κάνω αίτηση; Ή υπάρχει περίπτωση να γίνει πάλι ανατίμηση στα σταθερά πρόγραμμα και να χάσω και αυτόν τον τιμοκατάλογο;

Συγγνώμη αν είναι λάθος η ανάρτηση μου σε αυτό το θέμα. Αν είναι λάθος παρακαλώ, αγνοήσετε το.

Να πας εκεί.. Απλά δυσκολο μου φαίνεται  να αλλάξει παλι τις τιμές τόσο σύντομα... Εκτός ανέβουν τρομακτικά παλι οι τιμές στο φυσικό αέριο... Και περιμενεις όταν λήξουν οι 60 μέρες για να φυγεις.. 

53 λεπτά πριν, Gogo-36 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Να πας εκεί.. Απλά δυσκολο μου φαίνεται  να αλλάξει παλι τις τιμές τόσο σύντομα... Εκτός ανέβουν τρομακτικά παλι οι τιμές στο φυσικό αέριο... Και περιμενεις όταν λήξουν οι 60 μέρες για να φυγεις.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gogo-36 είπε

Δυστυχώς δεν κατέχω και πολύ το Excel και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω άκρη. 

δε χρειάζεται να το κατέχεις διαβάζοντας το 4ο φύλλο και προηγούμενες σελίδες εδώ

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,είχα έναν επαγγελματικό λογαριασμό ρεύματος με το φυσικό αέριο και άλλαξα πάροχο.

Μου είπαν οτί δεν δικαιούμαι την έκπτωση 15% της εμπρόθεσμης πληρωμής διότι δεν θα εκδοθεί έναντι λογαριασμός!

είναι νόμιμο ?που μπορώ να κάνω παρ'απονα ? στην ΡΑΕ

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, deerhunter είπε

Μου είπαν οτί δεν δικαιούμαι την έκπτωση 15% της εμπρόθεσμης πληρωμής διότι δεν θα εκδοθεί έναντι λογαριασμός!

πρώτα γραπτώς ,ζητάς έκδοση έκτακτου πιστωτικού

2 λεπτά πριν, deerhunter είπε

είναι νόμιμο ?που μπορώ να κάνω παρ'απονα ? στην ΡΑΕ

όχι αν τον πλήρωσες εμπρόθεσμα  , ΡΑΕ ναι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gogo-36 είπε

σταθερά  περίπου 600 kwh το μήνα.

σταθερά 600=πας σε σταθερό

Λέω να πάω στο σταθερό της ΔΕΗ

τρέχοντας να πας, μετά τις σημερινές εξελίξεις (κλείσιμο στρόφιγγας ΦΑ για Βουλγαρία/Πολωνία από Ρώσους)

είδα το online

να δεις και το Εντερ, στο οποίο αν επίσης βάλεις πάγια (προαπαιτούμενο στο Ονλάιν άλλωστε) εντολή, ΚΑΙ την εγγύηση (=100) θα πάρεις πίσω, ΚΑΙ μαζί με το 5% της έγκαιρης εξόφλησης θα είσαι στα ίδια στην τιμή κιλοβατώρας του Ονλάιν. Άσε που από άλλο πάροχο, ενδέχεται να "μπλέξεις" μέχρι να ενεργοποιηθεί το Ονλάιν (διάβασε προηγούμενες σελίδες του ΑΛΛΟΥ θρεντ, για τα σταθερά ΔΕΗ, τουλάχιστον καμμιά 20αριά, και θα καταλάβεις τί εννοώ με το "μπλέξιμο"). Και γενικά e-contract, e-bill, και MyHome Online, είναι ένας συνδυασμός θανατερός. Γι' αυτό και να φροντίσεις να πας ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ραντεβού μέσα από το site της ΔΕΗ - παίζουν κι απογευματινά ανάλογα την περιοχή) και όχι e-contract.

στο κυμαινόμενο δεν μπόρεσα να καταλάβω αν με συμφέρει.

με 600kWh/μήνα, είναι ξεκάθαρο πάντως : ΔΕΝ συμφέρει.

Να περιμένω να περάσουν οι 60 μέρες και λίγες μέρες πριν να κάνω αίτηση;

...δική σου η απόφαση να το τρενάρεις. Εγώ θα έλεγα αν δεν θα σε χαλάσει το όσα θα χάσεις αν πας άμεσα Εντερ, να μην το τρενάρεις. Κι αυτό επειδή έχεις ΠΟΛΛΗ κατανάλωση, κι αν κάτσει στραβή θα τραβάς μαλλιά...

Ή υπάρχει περίπτωση να γίνει πάλι ανατίμηση στα σταθερά πρόγραμμα και να χάσω και αυτόν τον τιμοκατάλογο;

...στις μέρες που ζούμε, κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ μπορουν να γίνουν. Κι όχι απλά ανατιμήσεις, αλλά (όπως οι περισσότεροι "εναλλακτικοί" τελευταία), να καταργήσουν τα σταθερά στη ΔΕΗ. Όχι η μεγαλύτερη, αλλά ΕΙΝΑΙ κι αυτό πιθανότητα. Προσωπική εκτίμηση : ούτε θα τα καταργήσουν ούτε θα τ' αυξήσουν μέσα σε 2 μήνες από τώρα (στο κάτω-κάτω ΔΕΗ είναι αυτή, κι όχι ο κάθε μικροπάροχος),,,,αλλά επειδή  οι εξελίξεις με τους Ρώσους βρωμάνε άσχημα, θα έλεγα τουλάχιστον να μην το τρενάρεις ΤΟΣΟ : το πολύ μέχρι τέλος Μάη, just to be on the safe side. Aν από την άλλη ζορίζεσαι οικονομικά, "διακινδύνεψέ" το (να εξαντλήσεις το 60ήμερο)...

Κατά τ' άλλα, με τέτοια κατανάλωση, ΑΝ δεν έχεις νυχτερινό, να αιτηθείς.

Και να διαβάζεις όσο μπορείς από τα σχετικά (3-4 είναι) thread (όπως και τα λινκ στην υπογραφή του κοράκιου), και να το παλαίψεις  με το Excel, γιατί δεν είναι το θέμα απλώς να σου λέμε τί να κάνεις, αλλά να καταλαβαίνεις και το γιατί, καθώς όποιος μείνει πίσω στις εξελίξεις, με μαθημετική ακρίβεια θα το πληρώσει. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για το χρόνο που αφιερώνετε όλοι σας να απαντήσετε. Θα κάνω αίτηση για νυχτερινό, είναι στο πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι ότι το enter δεν το πολύ κοίταξα , είδα ότι το online , δεν θέλει εγγύηση και ότι είχε χαμηλότερη τιμή και είπα να πω προς τα εκεί.Θα το προσπαθήσω το Excel, γιατί έχετε δίκιο. Απλά δεν τα πάω καλά με του υπολογιστές και τα προγράμματα. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Gogo-36 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για το χρόνο που αφιερώνετε όλοι σας να απαντήσετε. Θα κάνω αίτηση για νυχτερινό, είναι στο πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι ότι το enter δεν το πολύ κοίταξα , είδα ότι το online , δεν θέλει εγγύηση και ότι είχε χαμηλότερη τιμή και είπα να πω προς τα εκεί.Θα το προσπαθήσω το Excel, γιατί έχετε δίκιο. Απλά δεν τα πάω καλά με του υπολογιστές και τα προγράμματα. 

...αν μπορείς πάντως να πληρώσεις "εδώ και τώρα" τα 100 της εγγύησης, βάζοντας την πάγια εντολή (που θα έβαζες υποχρεωτικά, στο Ονλάιν), τουλάχιστον θα σου επιστραφεί ως πίστωση στον 1ο λογαριασμό, άρα σχεδόν "μία-ή-άλλη" είναι. Και όπως σου είπα, γλυτώνεις πιθανά μπλεξίματα που θα είχες με το Ονλάιν, όντας από άλλο πάροχο, άρα η όλη φάση είναι "πιο συμφέρουσα", με το Εντερ (τα λεφτά είπαμε, σχεδόν ίδια βγαίνουν με τις εκπτώσεις 5+2%).

Όσο για το Εξέλ, υπ' όψιν ότι έχει 4 "φύλλα" (4 διαφορετικά tabs κάτω αριστερά) και τουλάχιστον μελέτα καλά αυτά που γράφει ο κοράκιος στο 4ο φύλλο. Και για αρχή "αρκεί" να βλέπεις κάθε φύλλο (1ο γα σταθερά - 2ο για προγράμματα με "ρήτρα αναπροσαρμογής" χωρίς να βάλεις δικά σου δεδομένα (πχ κιλοβατώρες), για να καταλάβεις διαφορές μεταξύ παρόχων και προγραμμάτων. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο να μάθει ακόμα και να "διαβάζει" το συγκεκριμένο αρχείο Εξέλ (πόσο μάλλον να βάζει δικά του δεδομένα για να κάνει υπολογισμούς πέρα από τους προσυμπληρωμένους) για κάποιον που δεν έχει τριβή με το αντικείμενο, αλλά τσούκου-τσούκου πολέμα το και σίγουρα με τον καιρό θα καταλαβαίνεις περισσότερα και αυτό θα είναι καλό για εσένα καθώς έτσι θα καταλαβαίνεις όλο και περισσότερα για το ζήτημα "ρεύμα/πάροχοι/προγράμματα", διότι όποιος μείνει "εντελώς αγράμματος" στο συγκεκριμένο ζήτημα, την έκατσε από εδώ και πέρα....όσα λοιπόν περισσότερα "πιάσεις", τόσο το καλύτερο...

Και φυσικά, όταν κάπου θα κολλάς (αφού θα έχεις όμως πρώτα διαβάσει τις οδηγίες που δίνει για την χρήση του ο κοράκιος, στο ποστ στο οποίο οδηγεί η 1η υπογραφή του) ρωτάς εδώ χωρίς να αγχώνεσαι αν "ενοχλείς" : ρώτα εσύ και βλέπουμε...

ΥΓ : το νυχτερινό, μην το "έχεις στο πρόγραμμα", απλώς : αν είναι δικό σου σπίτι ειδικά, ή αν θα μείνεις τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο, να το αιτηθείς μέσα από τη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ σήμερα κι όλας (μόνο σκαναρισμένη την ταυτότητά σου χρειάζεται στην ουσία), διότι κατά πάσα πιθανότητα θα καθυστερήσει που θα καθυστερήσει να μπει (ανάλογα την περιοχή και την,,,τύχη σου), άρα όσο το αφήνεις τόσο χειρότερα...Διάβασε τις τελευταίες 20 τουλάχιστον σελίδες ΚΑΙ του thread για το νυχτερινό και κυρίως μελέτα από τώρα τα ωράριά του (διαφέρουν κατά εποχή/περιοχή), για να είσαι έτοιμη όταν σου βάλουν μετρητή να κάνεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίησή των....Αν το τρενάρεις για τα εφ' άπαξ 42€ που κοστίζει η ενεργοποίησή του, θα σου έλεγα να το κάνεις άμεσα διότι όταν ιδιωτικοποιηθεί και ο ΔΕΔΔΗΕ (όπως επίκειται) ποιος ξέρει πόσο ίσως θα το πάνε......Και στην τελική, θα τα πληρώσεις ΟΤΑΝ σου στείλουν ειδοποίηση, μετά που θα το αιτηθείς, και μπορεί ν' αργήσει ΚΑΙ αυτή (ειδικά αν σου στείλουν με ταχυδρομείο και όχι ηλεκτρονικά), οπότε κάνε άμεσα αίτηση για όλους αυτούς τους λόγους...

Δημοσ.

Έλεγα να τα κάνω ταυτόχρονα αλλά, αν όντως κάνει τόσο καιρό να μπει ο μετρητής, μάλλον θα κάνω την αίτηση άμεσα. Το σπίτι είναι με ενοίκιο αλλά δεν με βλέπω να φεύγω, οπότε αν δεν έχει θέμα και η σπιτονοικοκυρά μου λέω να τον βάλω άμεσα. Είδα και το enter πριν που μου το ανέφεραν. Μάλλον θα εξαντλήσω το χρονικό περιθώριο που μου δίνει η solar  και από τέλη Μαϊου, θα κάνω αίτηση για αλλαγή παρόχου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...