Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, korakios είπε

εξαρτάται το μήνα

παραδειγμα τον τρεχων μηνα ποιο ειναι και ποσο παει; για να δω ποσο πανω ειμαι

Επεξ/σία από akaloith
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, akaloith είπε

παραδειγμα τον τρεχων μηνα ποιο ειναι και ποσο παει; για να δω ποσο πανω ειμαι

η διαφημιζόμενη τιμή συν προσαύξηση :

(1,18*ΤΕΑ+13-50)/1000

ΤΕΑ κοιτάς

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

επειδή κολλά , επέλεξε πρώτα "last year" και μετά βάλε ημερομηνίες (1/4 εως σήμερα)

και παίρνεις το "Average Price" σαν ΤΕΑ στον τύπο υπολογισμού

μετά αφαιρείς την επιδότηση Απριλίου (4ο φύλλο του excel , καρφιτσωμένη ανάρτηση)

ο Μάρτιος βέβαια ήταν φαρμακείο λόγω μεγαλύτερης ΤΕΑ και αισθητά μικρότερης επιδότησης

Αν μείνεις σε κυμαινόμενο απαραίτητα χωρίς δέσμευση

16 ώρες πριν, korakios είπε

τώρα το ανέφερες , το ίδιο και εγώ 😁

ελπίζω πως όχι 😂

Για να δούμε τι θα κάνει στο κοντινό μέλλον η Volterra,

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει νέο (έντυπο ; ) ραβασάκι που θα ανακοινώνεται η αλλαγή τιμοκατάλόγου .

Απορίας άξιο γιατί δεν συμπεριλήφθησαν περισσότεροι στην πρόσφατη αλλαγή μιας και το εξάμηνο έχει παρέλθει. 

Ίσως λόγω του ότι είχε συμπέσει χρονικά το δελτίο τύπου της ΔΕΗ στο οποίο δήλωνε ότι θα σεβαστούν την διάρκεια των συμβάσεων  και να μην ήθελε να δώσει η Volterra ελεεινή εντύπωση. (Λέμε τώρα).

Αλήθεια δεν είναι καταχρηστικό να δεσμεύεται ο πελάτης για ένα ή δύο χρόνια αλλά ο πάροχος μόνο για έξι μήνες;

Έστειλε η Solar ορθή επανάληψη και έκανε της 30 μέρες 60 τελικά όλα καλά.

Τους απάντησα ότι αν βγάλουν κανένα καλό πρόγραμμα-οικονομικο στο μέλλον να με ενημερώσουν και ευχαριστώ για την συνεργασία.

Να δουμε τι θα γίνει και τον Μάιο με την επιδότηση αν συμφέρει να βάλω κυμαινόμενο στους γονείς για το καλοκαίρι καθώς έχουν και μικρή κατανάλωσή το καλοκαίρι.

Καλημερα,

μου ηρθε αυτο.

μπορει κανεις να βοηθησει να καταλαβω γιατι βγαινει τοσο και ξανα υπολογιζεται ετσι ?

γιατι μεχρι να ερθει ο συγκεκριμενος δεν ειχα ασχοληθει ποτε. και στους τελευταιους που θυμαμαι δεν ηταν τρελα τα ποσά.

επισης ληγει το συμβολαιο σε 1 μηνα και με παιρνουν συνεχεια τηλεφωνα απο διαφορους παροχους οποτε για καταναλωση 1500-2500 να κοιταξω με ρητρα αναπροσαρμογης ή χωρις αλλα μεγαλυτερο παγιο ?

και επισης το συγκεκριμενο ποσό μπορω να το αποφυγω με καποιο τροπο ? δεν υπαρχουν αυτα που ζητανε989980594_2022-04-2211_40_29-Window.png.fe5f9deb056fafe02ca02166eb1a0933.png

ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, s3lin1 είπε

Καλημερα,

μου ηρθε αυτο.

μπορει κανεις να βοηθησει να καταλαβω γιατι βγαινει τοσο και ξανα υπολογιζεται ετσι ?

γιατι μεχρι να ερθει ο συγκεκριμενος δεν ειχα ασχοληθει ποτε. και στους τελευταιους που θυμαμαι δεν ηταν τρελα τα ποσά.

επισης ληγει το συμβολαιο σε 1 μηνα και με παιρνουν συνεχεια τηλεφωνα απο διαφορους παροχους οποτε για καταναλωση 1500-2500 να κοιταξω με ρητρα αναπροσαρμογης ή χωρις αλλα μεγαλυτερο παγιο ?

και επισης το συγκεκριμενο ποσό μπορω να το αποφυγω με καποιο τροπο ? δεν υπαρχουν αυτα που ζητανε989980594_2022-04-2211_40_29-Window.png.fe5f9deb056fafe02ca02166eb1a0933.png

ευχαριστω

Καλησπέρα... Να κοιτάξεις εταιρεία χωρίς ρήτρα.. Να μην μπλέξεις.. Καλυτερα κάτι σε σταθερό... Να δεις τι συμφέρει.. Ψαξου υπάρχουν τέτοια... 

Επεξ/σία από takoulou

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

Εύχομαι να σας βρίσκω καλά! Από 01/05 θα βρίσκομαι σε νέο χώρο, όπου έχω προχωρήσει τις διαδικασίες για επανηλεκτροδότηση και σύμβαση με ΔΕΗ (My Home Online).

Σε επικοινωνία που είχα τις προάλλες με υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, με ενημέρωσε ότι καλού-κακού, με το που φύγω να κάνω και αίτηση για διακοπή ηλεκτροδότησης του σπιτιού που νοικιάζω τώρα. Σε επικοινωνία με την NRG (ο πάροχός μου τώρα) μου ανέφεραν ότι η παραπάνω διαδικασία θα πάρει πάνω από μήνα, κάτι που προφανώς έχει τεράστια απόκλιση με τα λεγόμενα του υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ. Κάλεσα πριν από λίγο εκ 'νέου το ΔΕΔΔΗΕ, όπου μου επιβεβαίωσαν ότι, όντως, χρειάζονται maximum 3 εργάσιμες ημέρες μέχρι να διακόψουν το ρεύμα, ενώ το σύνηθες είναι... 1 εργάσιμη!

Έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με το πόσο χρόνο χρειάζεται; Μέχρι να τελειώσω με τα της μετακόμισης θα χρειαστώ λίγες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι Τετάρτη-Πέμπτη, οπότε χρειάζομαι, δυστυχώς και το ρεύμα στο διαμέρισμα που κατοικώ τώρα.

25 λεπτά πριν, spyros95 είπε

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

Εύχομαι να σας βρίσκω καλά! Από 01/05 θα βρίσκομαι σε νέο χώρο, όπου έχω προχωρήσει τις διαδικασίες για επανηλεκτροδότηση και σύμβαση με ΔΕΗ (My Home Online).

Σε επικοινωνία που είχα τις προάλλες με υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, με ενημέρωσε ότι καλού-κακού, με το που φύγω να κάνω και αίτηση για διακοπή ηλεκτροδότησης του σπιτιού που νοικιάζω τώρα. Σε επικοινωνία με την NRG (ο πάροχός μου τώρα) μου ανέφεραν ότι η παραπάνω διαδικασία θα πάρει πάνω από μήνα, κάτι που προφανώς έχει τεράστια απόκλιση με τα λεγόμενα του υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ. Κάλεσα πριν από λίγο εκ 'νέου το ΔΕΔΔΗΕ, όπου μου επιβεβαίωσαν ότι, όντως, χρειάζονται maximum 3 εργάσιμες ημέρες μέχρι να διακόψουν το ρεύμα, ενώ το σύνηθες είναι... 1 εργάσιμη!

Έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με το πόσο χρόνο χρειάζεται; Μέχρι να τελειώσω με τα της μετακόμισης θα χρειαστώ λίγες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι Τετάρτη-Πέμπτη, οπότε χρειάζομαι, δυστυχώς και το ρεύμα στο διαμέρισμα που κατοικώ τώρα.

Η διακοπή του ρεύματος γίνεται εντός τριών ημερών... Ασε τι σου λένε στον παροχο... Εσύ θα κάνεις την διακοπή που θέλεις στον παροχο που ανήκεις και θα περασουν από τον Δεδδηε.. Φαντάζομαι οτι θα έχει προσβαση στον χώρο ο τεχνικός.. 

43 λεπτά πριν, takoulou είπε

Η διακοπή του ρεύματος γίνεται εντός τριών ημερών... Ασε τι σου λένε στον παροχο... Εσύ θα κάνεις την διακοπή που θέλεις στον παροχο που ανήκεις και θα περασουν από τον Δεδδηε.. Φαντάζομαι οτι θα έχει προσβαση στον χώρο ο τεχνικός.. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, με θορύβησε πολύ το 30day notice που μου ανέφεραν από NRG (το ίδιο αναγράφεται και στην εξουσιοδότηση εντωμεταξύ -επισυνάπτω screenshot-). Επομένως στο αντίστοιχο πεδίο δηλώνω ότι επιθυμητή ημερομηνία διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι το Σάββατο 30/4 για παράδειγμα;

image.png.edff9c05f48804bd19c47d0af5cd8e18.png 

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα... Να κοιτάξεις εταιρεία χωρίς ρήτρα.. Να μην μπλέξεις.. Καλυτερα κάτι σε σταθερό... Να δεις τι συμφέρει.. Ψαξου υπάρχουν τέτοια... 

Ωραια θα το κοιτάξω.

Στον εκκαθαριστικό που ήρθε βλεπω έχουν χρεωσει τγς ημέρας και το νυχτερινό x0,11 και x 0,079 αντίστοιχα. 

Μετα γιατι ξανα υπολογίζουν σύμφωνα με το άρθρο 8.8 που λεει όλες τις kWh x0,24 ? Δεν θα έπρεπε να πληρώσω μονο την διαφορά των συνολικών υπολογισμών?

7 λεπτά πριν, s3lin1 είπε

Μετα γιατι ξανα υπολογίζουν σύμφωνα με το άρθρο 8.8 που λεει όλες τις kWh x0,24 ? Δεν θα έπρεπε να πληρώσω μονο την διαφορά των συνολικών υπολογισμών?

στο σύνολο πάει

30 λεπτά πριν, spyros95 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, με θορύβησε πολύ το 30day notice που μου ανέφεραν από NRG (το ίδιο αναγράφεται και στην εξουσιοδότηση εντωμεταξύ -επισυνάπτω screenshot-). Επομένως στο αντίστοιχο πεδίο δηλώνω ότι επιθυμητή ημερομηνία διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι το Σάββατο 30/4 για παράδειγμα;

image.png.edff9c05f48804bd19c47d0af5cd8e18.png 

Μην βάλεις καθολου ημερομηνία.. Δεν ισχύει αυτό... Αν δώσεις την διακοπή Δευτέρα αυτή θα γίνει μέσα στις επόμενες τρεις μέρες από τον Δεδδηε.. 

• Like 1

Καλησπέρα,

μέχρι πρόσφατα δεν είχα λάβει λογαριασμό ΔΕΗ (Γ1Ν Οικιακό) με ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά οι δύο τελευταίοι ειχαν:

(A) Εναντι - 29 μέρες (08/02/2022 - 08/03/2022) - 166 kWh: Ρήτρα Αναπροσαρμ. 36,18€

(B) Εκκαθαριστικός - 364 μέρες (07/04/2021 - 05/04/2022) - 2089 kWh: Ρήτρα Αναπροσαρμ. 244,36€

Ερωτήσεις:

• Είναι φυσιολογικό να έχει ρήτρα και ο έναντι ενώ μέχρι Φεβρουάριο δεν είχε;
  • Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος και να έχω διπλοχρεωθεί τη ρήτρα για το διάστημα 08/02/2022 - 08/03/2022; Πως μπορώ να επαληθεύσω τον υπολογισμό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...