Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Doubt είπε

Άσε τα ραβασάκια και πιάσε το "μπαξίσι".

...οταν κατέβηκα είχε ήδη περάσει, σκευτηκα να τον κεράσω εναν καφέ, ενα κάτι, οπως επίσης την επόμενη φορά να του αφήσω ενα δωράκι κάτι αλλα θα είναι ο ίδιος? 😂 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καλησπερα και παλι γνωριζει καποιος αν αυτο που κανει η solar ειναι νομιμο και πως μπορουμε να διεκδικησουμε την συνεχιση αυτου που δεσμευτηκαμε και οι δυο πλευρες  (δηλαδη αν οι τιμες επεφταν μπορουσαμε εμεις να σπασουμε το συμβολαιο και να παμε αλλου), με ενοχλει το ηθικο του θεματος οτι στην ουσια γινονται για να δεσμευονται μονο οι καταναλωτες τελικα

2 λεπτά πριν, hightmare είπε

καλησπερα και παλι γνωριζει καποιος αν αυτο που κανει η solar ειναι νομιμο και πως μπορουμε να διεκδικησουμε την συνεχιση αυτου που δεσμευτηκαμε και οι δυο πλευρες  (δηλαδη αν οι τιμες επεφταν μπορουσαμε εμεις να σπασουμε το συμβολαιο και να παμε αλλου), με ενοχλει το ηθικο του θεματος οτι στην ουσια γινονται για να δεσμευονται μονο οι καταναλωτες τελικα

μέσω ΡΑΕ να εξετάσει αν ήταν έμμεσος τρόπος αύξησης πελατολογίου

ή δικηγόρο ή ΕΚΠΟΙΖΩ/ΙΝΚΑ κτλ

(και ανοίγεις νέο θέμα για συνέχεια)

• Like 1

ερώτηση…τελικά θα προχωρήσω σε αλλαγή παρόχου και θα πάω στην ΔΕΗ από volterra που είμαι τώρα γιατί θέλω να αποφύγω την ρήτρα…

σύμφωνα με την τελευταία επιστολή από 1/4 ισχύει η νέα τιμολόγηση προφανως με την ρήτρα που πλέον θα εφαρμόζει.  όμως αυτό κανονικά δεν μπορεί να ισχύει γιατί η επιστολή έφτασε στα χέρια μου μέσα μαρτίου αλλά αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω. το θέμα είναι πως αν μου έρθει τελευταίος λογαριασμός (λήξης συνεργασίας) και δω την νέα τιμολόγηση αξίζει να κανω καταγγελία ΡΑΕ για το 60ημερο; και αν ναι πως αποδεικνύω ότι η επιστολή έφτασε στα χέρια μου μέσα μαρτίου; θέλω να πω με τίποτα δεν περάσανε 60 ημέρες από την στιγμή που εγώ ενημερώθηκα για την νέα τιμολόγηση…

3 λεπτά πριν, pananton είπε

ερώτηση…τελικά θα προχωρήσω σε αλλαγή παρόχου και θα πάω στην ΔΕΗ από volterra που είμαι τώρα γιατί θέλω να αποφύγω την ρήτρα…σύμφωνα με την τελευταία επιστολή από 1/4 ισχύει η νέα τιμολόγηση προφανως με την ρήτρα που πλέον θα εφαρμόζει.  όμως αυτό κανονικά δεν μπορεί να ισχύει γιατί η επιστολή έφτασε στα χέρια μου μέσα μαρτίου αλλά αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω. το θέμα είναι πως αν μου έρθει τελευταίος λογαριασμός (λήξης συνεργασίας) και δω την νέα τιμολόγηση αξίζει να κανω καταγγελία ΡΑΕ για το 60ημερο; και αν ναι πως αποδεικνύω ότι η επιστολή έφτασε στα χέρια μου μέσα μαρτίου; θέλω να πω με τίποτα δεν περάσανε 60 ημέρες από την στιγμή που εγώ ενημερώθηκα για την νέα τιμολόγηση…

όλοι στείλαμε στη Volterra πρώτα email , το ίδιο κάνε και εσύ, δες προηγούμενες σελίδες

μικροαλλαγές στο excel ,μπήκε το πανάκριβο (ξανά) νέο σταθερό του Ηρών με κυμαινόμενο πάγιο

αυξήθηκε ο συντελεστής β υπολογισμού ρήτρας στην Ελίν και άλλαξαν τα όρια σε κάποια προγράμματά της

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοράκλιε αυτό είναι το συμβόλαιο το οποίο για να το ανεβάσω εδώ το έσπασα σε τέσσερα μέρη, δεν έχω ακόμα υπογράψει, είναι λευκό χωρίς προσωπικά στοιχεία. Από αυτά που είδα γράφει για 8kwh ενώ εμένα είναι 25Kwh αυτό που έχω τώρα με τη ΔΕΗ. Δεν ξέρω αν ισχύει και για 25 , ούτε ποια είναι η διαφορά. Θα το ρωτήσω. Δες το και μου λες. Στο excel που έβαλα την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,17  στο έστειλα να το δεις. Νομίζω φθηνότερο κατά πολύ μου δείχνει αλλά δες το καλύτερα εσύ.

Επεξ/σία από takotime4

31 λεπτά πριν, korakios είπε

μικροαλλαγές στο excel ,μπήκε το πανάκριβο (ξανά) νέο σταθερό του Ηρών με κυμαινόμενο πάγιο

Έκανα από περιέργεια αίτηση επικοινωνίας μέσω του allazorevma που λαμβάνω “ενημερωτικά” mail, για το σταθερό του ΗΡΩΝ με ενημέρωσαν τηλεφωνικά αλλά και καλά είναι προσωποποιημένη προσφορά και δε στελνουν το προγραμμα με mail που τους ζήτησα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Κοράκλιε αυτό είναι το συμβόλαιο το οποίο για να το ανεβάσω εδώ το έσπασα σε τέσσερα μέρη, δεν έχω ακόμα υπογράψει, είναι λευκό χωρίς προσωπικά στοιχεία

έπιασες όλη τη σελίδα , βάλτα μέσα σε spoiler αν μπορείς

Στο excel που έβαλα την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,17  στο έστειλα να το δεις.

δε χρειάζεται μιας και

Νομίζω φθηνότερο κατά πολύ μου δείχνει αλλά δες το καλύτερα εσύ.

δεν πρόσεξες (με 2000kw ετήσια άρα <800 τετράμηνο) ότι (Ειδικός όρος Ε3.1) θα πληρώνεις 15€/μήνα ή 120€ το χρόνο στα πάγια

χαιρετίσματα στη φίλη σου , που να ήταν και εχθρός σου 😁

edit : δηλαδή αν το βάλεις στο excel στο "πρόγραμμά σας " θα σου βγάλει για 2000kw 520€ άρα 0,26€/kw (τελική χωρίς ΦΠΑ δια 2000)

20 λεπτά πριν, geodimis είπε

Έκανα από περιέργεια αίτηση επικοινωνίας μέσω του allazorevma που λαμβάνω “ενημερωτικά” mail, για το σταθερό του ΗΡΩΝ με ενημέρωσαν τηλεφωνικά αλλά και καλά είναι προσωποποιημένη προσφορά και δε στελνουν το προγραμμα με mail που τους ζήτησα. 

μεγάλη προσφορά 😂

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

12 λεπτά πριν, korakios είπε

έπιασες όλη τη σελίδα , βάλτα μέσα σε spoiler αν μπορείς

δε χρειάζεται μιας και

δεν πρόσεξες (με 2000kw ετήσια άρα <800 τετράμηνο) ότι (Ειδικός όρος Ε3.1) θα πληρώνεις 15€/μήνα ή 120€ το χρόνο στα πάγια

χαιρετίσματα στη φίλη σου , που να ήταν και εχθρός σου 😁

edit : δηλαδή αν το βάλεις στο excel στο "πρόγραμμά σας " θα σου βγάλει για 2000kw 520€ άρα 0,26€/kw (τελική χωρίς ΦΠΑ δια 2000)

μεγάλη προσφορά 😂

Το πρόσεξα που το έγραφε αλλά θεώρησα ότι πάλι με συμφέρει. Δηλαδή αν έκαιγα περισσότερες από 2000Kwh , δηλαδή μέσο όρο >800 τετράμηνο θα ήταν ακόμα χειρότερα στον τελικό λογαριασμό ή τότε ίσως και να συνέφερε το σταθερό τους? Σε ευχαριστώ για την 

Μόλις τώρα, takotime4 είπε

Δηλαδή αν έκαιγα περισσότερες από 2000Kwh , δηλαδή μέσο όρο >800 τετράμηνο θα ήταν ακόμα χειρότερα στον τελικό λογαριασμό ή τότε ίσως και να συνέφερε το σταθερό τους?

για να μη με ρωτάς συνέχεια (γιαυτό έγραψα και τον τρόπο που έβγαλα το αποτέλεσμα)

στο excel στα σταθερά βάζεις 0,17 στο "Πρόγραμμά σας" και 26€ πάγιο για 800 και άνω ανα τετράμηνο

μετά το συγκρίνεις με το σταθερό της ΔΕΗ (αν θες να πας σε σταθερό)

Κοράκλιε σε ευχαριστώ πολύ!!! Σε έχουμε ζαλίσει όλοι μας το ξέρω, είναι μέχρι να μάθω πως γίνεται και μετράς στο excel  που μας έδωσες γιατί είμαι καινούριος. Άρα θα πάω στο HomeOnline καλύτερα της ΔΕΗ που μου δίνει και 500 ευρώ για 4 τεχνίτες το χρόνο δώρο υπηρεσίες.

Οικιακά χωρίς ρήτρα πάω και βάζω  την τιμή αυτή όχι στο τέταρτο που λέει με ρήτρα ή σταθερά έτσι?

6 minutes ago, takotime4 said:

Κοράκλιε σε ευχαριστώ πολύ!!! Σε έχουμε ζαλίσει όλοι μας το ξέρω, είναι μέχρι να μάθω πως γίνεται και μετράς στο excel  που μας έδωσες γιατί είμαι καινούριος. Άρα θα πάω στο HomeOnline καλύτερα της ΔΕΗ που μου δίνει και 500 ευρώ για 4 τεχνίτες το χρόνο δώρο υπηρεσίες.

Οικιακά χωρίς ρήτρα πάω και βάζω  την τιμή αυτή όχι στο τέταρτο που λέει με ρήτρα ή σταθερά έτσι?

To online δεν δίνει 500€ για τεχνίτες 

• Like 1

5 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Το myhomeplus εννοούσα σωστά μαρμαγία. Ευχαριστώ

για τα σταθερά της ΔΕΗ στο άλλο θέμα , αλλά διάβασε ξανά το 4ο φύλλο του excel , εκτός αν θες να μην ασχολείσαι με ρήτρα και επιδοτήσεις ανα μήνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, k_w_t είπε

Παντως φιλος μου που εκανε χρηση μια παλιοτερης συστασης για την ρητρα αποχωρησης του την εσβησαν...

...άλλο όμως η ποινή αποχώρησης, που είναι "αεριτζίδικα" λεφτά (δεν χάνουν κάτι αν στην αφαιρέσουν), κι άλλο η χρέωση αναπροσαρμογής, που είναι λεφτά που έχουν πληρώσει για την προμήθεια ρεύματος.

3 ώρες πριν, pananton είπε

ερώτηση…τελικά θα προχωρήσω σε αλλαγή παρόχου και θα πάω στην ΔΕΗ από volterra που είμαι τώρα γιατί θέλω να αποφύγω την ρήτρα…

σύμφωνα με την τελευταία επιστολή από 1/4 ισχύει η νέα τιμολόγηση προφανως με την ρήτρα που πλέον θα εφαρμόζει.  όμως αυτό κανονικά δεν μπορεί να ισχύει γιατί η επιστολή έφτασε στα χέρια μου μέσα μαρτίου αλλά αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω. το θέμα είναι πως αν μου έρθει τελευταίος λογαριασμός (λήξης συνεργασίας) και δω την νέα τιμολόγηση αξίζει να κανω καταγγελία ΡΑΕ για το 60ημερο; και αν ναι πως αποδεικνύω ότι η επιστολή έφτασε στα χέρια μου μέσα μαρτίου; θέλω να πω με τίποτα δεν περάσανε 60 ημέρες από την στιγμή που εγώ ενημερώθηκα για την νέα τιμολόγηση…

...τίποτα δεν θα "αποδείξεις", θα ισχυριστείς (με μέιλ στην Βολτέρα, που ξέρουν καλά ότι σε ό,τι να 'ναι ημερομηνίες στείλανε ΜΑΖΙΚΑ επιστολές, και σε σχεδόν όλες μιλάνε για έναρξη νέας τιμολόγησης από 1/4 "γιατί έτσι") την πραγματικότητα : ότι έλαβες την επιστολή την ημερομηνία που την έλαβες (προφανώς μέσα και η καθυστέρηση μέχρι να παραδοθεί από την ταχυδρομική υπηρεσία), και ότι ζητάς να ισχύσει το 60ήμερο από τότε που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενημερώθηκες για τις αλλαγές (και γενικά - απ' ό,τι φαίνεται - το δέχονται, ακριβώς επειδή ξέρουν ότι έχουν "λερωμένη την φωλιά τους"). Αλλιώς (τους "προειδοποιείς") ότι θα προχωρήσεις σε καταγγελία στην ΡΑΕ (και αν πούνε τα δικά τους, θα το κάνεις πράξη).

4 ώρες πριν, hightmare είπε

...χοντρικά νόμιμο είναι και δεν υπάρχει περιπτωση να συνεχίσεις (με νομική παρέμβαση) την συνέχιση του αρχικού. ΑΝ βάλεις δικηγόρο και τραβήξει μεχρι εκεί που δεν πάει ΙΣΩΣ να δικαιωθείς κάποια αποζημίωση για το "ανήθικο" του πράγματος,,,,,,αλλά όπως καταλαβαίνεις όλο αυτό θέλει αρχικά χρήμα και χρόνο και στομάχι/νεύρα... Καλώς ή κακώς, πρέπει να το αντιμετωπίσεις σαν σχέση που στράβωσε : το αφήνουμε πίσω (αζημίως, χωρίς δηλαδή ποινή) και προχωράμε. Το "κόστος" για τον παροχο είναι ότι με την πρακτική του, κατά πάσα πιθανότητα χάνει τον πελάτη. Το αν δεν θα πρέπει να υπαρχει ούτως ή άλλως καθόλου δέσμευση για τον πελάτη, είναι άλλο καπέλο, και θα πρέπει να το κυνηγήσεις αλλιώς, σε μια προσπάθεια να αλλάξεις όλο το,,,(συγκεκριμένο) σύστημα, όπως είναι στημένο. Πράγμα φυσικά ακόμη δυσκολότερο να γίνει...

Επεξ/σία από washcloud

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...