Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Fan3 είπε

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Όσον αφορά το λινκ,το έχω ήδη κοιτάξει. Θα το δω και το πρωί αναλυτικά που θα έχω καθαρό μυαλό. Όσον αφορά το σπίτι και το αν το έχω δηλώσει σαν πρώτη κατοικία,θα σε γελάσω. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου είχε έρθει τόσο ύψηλος λογαριασμός άλλη φορά και δεν είχα ασχοληθεί περαιτέρω. Για να καταλάβω όμως, πώς δηλώνεται το σπίτι σαν πρώτη κατοικία;

άρα το πρωί κοιτάς για την αμφισβήτηση της ρήτρας (στην προτεινόμενη καρφιτσωμένη ανάρτηση)

και ρωτάς λογιστή αν είναι δηλωμένο

στο 4ο φύλλο του excel περιγράφονται οι επιδοτήσεις (πίστωση ΤΕΜ) .

Είναι πολύ λίγες και μάλλον απο 2022 δεν μπήκαν

3 λεπτά πριν, BOYRACER71 είπε

Καλησπέρα επειδή κάνω υπολογισμούς με το excel. Το Γ1Ν που έχω της ΔΕΗ έχει στο excel τιμή ημέρας 0,0735 και νυχτας 0,0525 ενώ εγω που έχω το πρόγραμμα με χρεώνει 0,1106 και 0,7899. Κάτι δεν βλέπω καλά;

απο 5/8/21 η ΔΕΗ βάζει 30% έκπτωση στην κιλοβατώρα (άσχετα της συνέπειας 5%)

φυσικά δεν περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής αυτές οι τιμές

βάλε και το συντελεστή στο μηδέν μιας η ΤΕΑ απο 280 που έχεις, πάει στο 308 😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, korakios είπε

άρα το πρωί κοιτάς για την αμφισβήτηση της ρήτρας (στην προτεινόμενη καρφιτσωμένη ανάρτηση)

και ρωτάς λογιστή αν είναι δηλωμένο

στο 4ο φύλλο του excel περιγράφονται οι επιδοτήσεις (πίστωση ΤΕΜ) .

Είναι πολύ λίγες και μάλλον απο 2022 δεν μπήκαν

απο 5/8/21 η ΔΕΗ βάζει 30% έκπτωση στην κιλοβατώρα (άσχετα της συνέπειας 5%)

φυσικά δεν περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής αυτές οι τιμές

βάλε και το συντελεστή στο μηδέν μιας η ΤΕΑ απο 280 που έχεις, πάει στο 308 😁

Σε ευχαριστώ πολυ. Θα ενημερωσω για τυχόν νέα!

Καλημέρα παιδια,

μια σχετική/ασχετη ερώτηση....

Αλλαξε τροπο εισαγωγης της μετρησης ο ΔΕΔΔΗΕ? Ακολουθω τα βηματα στην σελιδα τους και με παει στο ακολουθω λινκ...

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

να δημιουργησω νεο αιτημα και να επισυνάψω φωτογραφια του μετρητη....

Κάνω καποιο λαθος? Καποια βοηθεια?

42 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Μια πρώτη νικη απο τον συνηγορο του καταναλωτη..

Συσταση προς την Volton να μειωσει στο μισο το ποσο της ρητρας.

Σύσταση_-_ΡΗΤΡΑ_VOLTON_-1.pdf 209 kB · 8 downloads

Σύσταση σημαίνει προτροπή ή συμβουλή και όχι εντολη. Που σημαίνει με απλά λόγια  ότι η Volton και η κάθε Volton την εφαρμόζει αν θέλει. Έχουμε δει και στο παρελθόν ανάλογες συστάσεις για διάφορα θέματα που οι πάροχοι τις έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

2 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Σύσταση σημαίνει προτροπή ή συμβουλή και όχι εντολη. Που σημαίνει με απλά λόγια  ότι η Volton και η κάθε Volton την εφαρμόζει αν θέλει. Έχουμε δει και στο παρελθόν ανάλογες συστάσεις για διάφορα θέματα που οι πάροχοι τις έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Οπως και να το παρεις δειχνει οτι ειμαστε σε καλο δρομο..

Και οπως γραφει στο τελος 

"Αποφασίζει ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. δεν αποδεχθεί τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα Σύσταση, τότε ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα ενεργήσει σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 5 του αρθρ. 4 του ν. 3297/2004 (ΦΕΚ Α 259/23.12.04)."

Αρα θα κινηθει νομικα μετα....

12 λεπτά πριν, k_w_t είπε

"Αποφασίζει ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. δεν αποδεχθεί τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα Σύσταση, τότε ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα ενεργήσει σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 5 του αρθρ. 4 του ν. 3297/2004 (ΦΕΚ Α 259/23.12.04)."

O Συνήγορος του Καταναλωτή είναι φίιιιλος σου. Μου θυμίζει τσουβέλα σε αντίστοιχο βιντεάκι που λέει οι καθηγητές είναι φίλοι μας

5 λεπτά πριν, Dimichios είπε

O Συνήγορος του Καταναλωτή είναι φίιιιλος σου. Μου θυμίζει τσουβέλα σε αντίστοιχο βιντεάκι που λέει οι καθηγητές είναι φίλοι μας

Παντως φιλος μου που εκανε χρηση μια παλιοτερης συστασης για την ρητρα αποχωρησης του την εσβησαν...

41 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Το συγκεκριμένο άρθρο πάντως δεν λέει ότι θα κινηθεί νομικά μετά.

Αρχικά ο ΣτΚ προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση ανάμεσα στα δύο μέρη. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει κάνει εγγραφή σύσταση στα δύο μέρη για συμβιβαστική λυση. Αν και αυτό δεν γίνει ο ΣτΚ  "δύναται να δημοσιοποιήσει το γεγονός κοινοποιώντας καταλλήλως το πόρισμα του". Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό ας μας το εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Giannis_Io said:

Αρχικά ο ΣτΚ προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση ανάμεσα στα δύο μέρη. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει κάνει εγγραφή σύσταση στα δύο μέρη για συμβιβαστική λυση. Αν και αυτό δεν γίνει ο ΣτΚ  "δύναται να δημοσιοποιήσει το γεγονός κοινοποιώντας καταλλήλως το πόρισμα του". Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό ας μας το εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει.

Ακριβώς. Ο ΣτΚ  έχει συμβουλευτικό ρολο και λειτουργεί ως ένα εξωδικαστικό όργανο συναινετικής επίλυσης διαφόρων. 

Επεξ/σία από marmagia

2 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

θα βρεις το πόρισμα δημοσιευμένο και θα γράφει το όνομα της εταιρίας αν δε δεχτεί στη λύση

χρήσιμο μετά να πας δικαστικώς (αν συμφέρει) , μέχρι εκεί

μετά ΡΑΕ

Μέσα απ αυτό το χώρο να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση στον άγνωστο υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ που με εξυπηρέτησε όπως του το ζήτησα με το παραπάνω σημείωμα προχθές στην καταμέτρηση.. Χρόνια πολλά σε όλους! 

IMG_20220419_144212.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...