Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ότι ο μέσος όρος το α εξάμηνο του 2021 ήταν 0,165 είναι ψέμα. 

Οι εναλλακτικοί πάροχοι τότε έπαιζαν από 0,06-0,10 και η δεή κάπου στο 0,10 συν πλην. 

Ρήτρες ξεκίνησαν από Μάιο σιγά σιγά και μπήκαν σχεδόν σε όλους από Ιούνιο με πολύ χαμηλή ΟΤΣ 100 ευρώ τότε.

Ο μέσος όρος ήταν 0,08 δλδ το πολύ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, korakios είπε

οκ, η Protergia βάζει την αναπροσαρμογή συνήθως στο πεδίο της χρέωσης ενέργειας με την ονομασία

Προσαύξηση 8.8 όρων

αν δεν το είχες σε προηγούμενους λογαριασμούς τότε σωστά δεν παίρνεις επιδότηση απο 1/1/22 μιας και είναι σταθερό . Πλέον δεν είναι (για όσους το διαβάζουν) εδώ και πάρα πολλούς μήνες ,μπορεί και χρόνο , απλά σε σένα έτυχε και σε ξέχασαν με τροποποίηση , κομπλέ είσαι (εκτός ξαναλέω αν είχες παλιότερα ρήτρα όπου και είναι άλλο σενάριο)

Δεν εχω δει ποτε το Προσαύξηση 8.8 όρων, αρα ειμαι τυχερος γιατι εχω σταθερο τιμολογιο απο παλια και δεν μου εχουν κανει τροποποιηση σε κατι αλλο. Γιατι πραγματικα δεν εχω κανει τπτ.

Επεξ/σία από leoy

5 λεπτά πριν, leoy είπε

Δεν εχω δει ποτε το Προσαύξηση 8.8 όρων, αρα ειμαι τυχερος γιατι εχω σταθερο τιμολογιο απο παλια και δεν μου εχουν κανει τροποποιηση σε κατι αλλο. Γιατι πραγματικα δεν εχω κανει τπτ.

σου φαίνεται και σένα απίστευτο για να το λες τόσες φορές 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, korakios είπε

σου φαίνεται και σένα απίστευτο για να το λες τόσες φορές 😁

Χχαχαχαχα ναι νιωθω τυχερος μεσα σε ολα αυτα που ακουω.

Επεξ/σία από leoy

2 λεπτά πριν, leoy είπε

Χχαχαχαχα ναι νιωθω τυχερος μεσα σε ολα αυτα που ακουω.

σε περίπτωση που ,χτύπα ξύλο , σου σκάσει υποσημείωση στο λογαριασμό για αλλαγή

1. Η ΡΑΕ θεωρεί σαν μόνο τρόπο ειδοποίησης την ατομική επιστολή

2. οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται μετά απο 60 μέρες απο την ειδοποίηση

3. έχεις δικαίωμα τουλάχιστον 30 μέρες να φύγεις αζημίως (εκτός αν αναφέρεται παραπάνω χρόνος)

• Like 1

4 λεπτά πριν, korakios είπε

σε περίπτωση που ,χτύπα ξύλο , σου σκάσει υποσημείωση στο λογαριασμό για αλλαγή

1. Η ΡΑΕ θεωρεί σαν μόνο τρόπο ειδοποίησης την ατομική επιστολή

2. οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται μετά απο 60 μέρες απο την ειδοποίηση

Σε ευχαριστω αυτο ηθελα να μαθω!

Καλησπέρα σας!

Ναι είμαι από τους ελάχιστους  και τυχερός μέχρι στιγμής που δεν έχω δει κάποια προσαύξηση στον λογαριασμό του ρεύματος και ο λόγος είναι ότι έχω το Νυχτερινό 365 της ΕΛΙΝ το σταθερό με τιμή 0,06590. Μέχρι στιγμής δεν μου το άλλαξε δεδομένου ότι είχα κλειστό συμβόλαιο και η εταιρεία το τήρησε. Σήμερα πριν από λίγο έλαβα αυτό το γνωστό email για αναπροσαρμογή τιμών από 18/6 με ρήτρα αναπροσαρμογής. Το συμβόλαιο μου λήγει 29/05/22 οπότε δεν υπάρχει παραβίαση.  Έχω μεγάλη κατανάλωση. Η ερώτηση είναι με τα τώρα δεδομένα να πάω της ΔΕΗ με σταθερή τιμή 0,23 η να μείνω στην ΕΛΙΝ με την ρήτρα αναπροσαρμογής? Βέβαια θα μου πείτε από τώρα είναι νωρίς και κανείς δεν ξέρει να κάνει εκτιμήσεις για το τι πρόκειται να γίνει. Απλώς θα ήθελα μια γνώμη.

Ευχαριστώ!

2 λεπτά πριν, zampara είπε

Η ερώτηση είναι με τα τώρα δεδομένα να πάω της ΔΕΗ με σταθερή τιμή 0,23 η να μείνω στην ΕΛΙΝ με την ρήτρα αναπροσαρμογής?

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, korakios είπε

Το διάβασα αλλά δεν πολύ κατάλαβα. Εγώ που έχω κατανάλωση 800-900 kw  περίπου το μήνα με συμφέρει και πάλι το κυμαινόμενο με επιδότηση με τα σημερινά δεδομένα εννοείται?

Επεξ/σία από zampara

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zampara είπε

Το διάβασα αλλά δεν πολύ κατάλαβα.

τι δεν κατάλαβες ακριβώς ?

6 λεπτά πριν, zampara είπε

Εγώ που έχω κατανάλωση 800-900 kw  περίπου το μήνα με συμφέρει και πάλι το κυμαινόμενο με επιδότηση με τα σημερινά δεδομένα εννοείται?

δεν υπάρχει απάντηση , γιαυτό και έγραψα το κείμενο του λινκ, ρωτάς συγκεκριμένα ότι δεν κατάλαβες

Επεξ/σία από korakios

Μόλις τώρα, korakios είπε

τι δεν κατάλαβες ακριβώς ?

δεν υπάρχει απάντηση , γιαυτό και έγραψα το κείμενο του λινκ, ρωτάς συγκεκριμένα ότι δεν κατάλαβες

Δεν κατάλαβα τι  με συμφέρει τελικά. Επομένως δεν υπάρχει απάντηση και περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το πράγμα και το συζητάμε πάλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, zampara είπε

Δεν κατάλαβα τι  με συμφέρει τελικά.

γράφω για το μήνα Απρίλιο τι ισχύει για Γ1 και το τι ισχύει για προγράμματα πλην Γ1

10 λεπτά πριν, zampara είπε

Επομένως δεν υπάρχει απάντηση και περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το πράγμα και το συζητάμε πάλι.

υπάρχει αλλά πρέπει να γράψω έκθεση για την απάντηση ωστε να καλύψω ότι (άγνωστο) δεν κατάλαβες γιαυτό και δεν το κάνω

το ίδιο με άλλα νούμερα θα ισχύει τον άλλο μήνα

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Παιδιά, συγνώμη προκαταβολικά αν έχει ήδη απαντηθεί, μια απορία που πολύ θα έχουν.

Έρχεται στο 6μηνο κλασσικά ειδιποίηση με επιστολή από volterra ότι το παλιό 360 με σταθερή 0,11 αλλάζει στο αντίστοιχο με ΟΤΣ. Την επιστολή την παρέλαβα σήμερα και προφανώς η αλλαγή έχει ισχύ από 1/4/2022. Άρα ο "νόμος" είναι με το μέρος μου αφού η εταιρία δεν τήρησε το 2μηνο που ρητά αναφέρει η ΡΑΕ στην ανακοίνωσή της.

Η ερώτηση είναι, αν κάνω την κατεγγελία, που θα την κάνω, τι κερδίζω; απλά μπορώ να φύγω χωρίς penalty (έτσι κ αλλιώς το πρόγραμμα ήταν χωρίς δέσμευση), ή μπορώ να συνεχίσω να τιμολογούμαι με το 0,11 μέχρι και Μάιο (2μηνη ειδοποίηση);

Ευχαριστώ και σορυ αν τα έχετε ξαναπει 100 φορές, το τρεντ εχει γίνει τεράστιο, 1 βδομάδα να μην μπεις εχασες 40 σελίδες :P @korakios μόνη σταθερή αξία τόσους μήνες τώρα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξιζει να μεινω σε αυτο το προγραμμα ή να παω στο Γ1 της ΔΕΗ;

Δεν ειναι εμπορικο, απλα εχουν μετατρεψει το παλαι ποτε Fixed οικιακο...

Εψαξα να βρω το αντιστοιχο ευρος ρητρας της ΔΕΗ και δεν το βρηκα...

Επιστολή Μεταβολής Τιμής_Fixed! Οικιακό και Οικιακό Νυχτερινό σε Flexy! Οικιακό και Οικιακό Νυχτερινό(2).pdf

Επεξ/σία από Christian82

Καλησπέρα σας και Καλή εβδομάδα,

Εύχομαι να σας βρίσκω όλους καλά! 02/04/21 υπέγραψα συμβόλαιο με NRG (Save 40% + Fixed).  Οι μήνες περνούσαν και επειδή είχα το κακό συνήθειο να πληρώνω τους λογαριασμούς χωρίς να κοιτάω αναλυτικά τις χρεώσεις φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2022 με έναν πολύ "ακριβό" εκκαθαριστικό, που από περιέργεια πάτησα το κουμπάκι, άνοιξα το PDF και είδα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της χρέωσης το αποτελούσε η ρήτρα αναπροσαρμογής. Θυμήθηκα ότι είχα πληρώσει Fixed (δυστυχώς δεν έκανα catch up στο thread από την περίοδο που υπέγραψα το συμβόλαιο με NRG) και ανέτρεξα σε προηγούμενος λογαριασμούς, όπου παρατήρησα ότι σε όλους υπήρχε χρέωση αναπροσαρμογής, χαμηλότερα ποσά μεν, δεν υπέγραψα ποτέ τέτοιο πράγμα δε.

Επικοινωνώ με το Customer Support της NRG, τους έκανα forward συνομιλίες και συμβόλαιο με τον πωλητή τους, όπου μου αναφέρουν ότι όντως έγινε λάθος και θα προχωρήσουν σε αναδρομική πίστωση όλων των χρεώσεων (ρήτρα αναπροσαρμογής), από την αρχή της συνεργασίας μας μέχρι και εκείνη την περίοδο - τέλη Γενάρη-). 

Από εκεί και έπειτα, όσες φορές τους ρωτούσα σχετικά με την εξέλιξη του αιτήματός μου, μου ανέφεραν ότι οδεύει προς επίλυση.. Σήμερα επικοινώνησα και τηλεφωνικά μαζί τους, όλες οι επικοινωνίες μου με NRG είναι μέσω e-mail, κυρίως για να υπάρχει μια ιστορικότητα αλλά και αποδείξεις ότι έχει γίνει λάθος από την μεριά τους, μου ανέφεραν ότι... θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο. Την ρώτησα το κόστος να "σπάσω" το συμβόλαιο, και μου ανέφερε ότι είναι 30€.

Πάμε στο ζουμί λοιπόν! 01/05, μετακομίζω σε νέο σπίτι. Ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός που μου ήρθε (Περίοδος Κατανάλωσης 10/09/2021-12/01/2022) ήταν 1400kW περίπου. Δικαιούμαι ΚΟΤ Β. Μένω στην NRG και απλά μεταφέρω το υπάρχον συμβόλαιο στο νέο σπίτι; Πάω στο fixed πρόγραμμα της ΔΕΗ; Επισυνάπτω screenshot με τις χρεώσεις του τελευταίου εκκαθαριστικού και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

image.png.ad91fe0b1fa1c6a13f3671ddea7fa57f.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...