Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 minutes ago, Dr_Pepper said:

Γιατί να πληρώνω 500-700 σε δήμους και τα λοιπα ενω άλλοι συνδημότες μου επειδή έχουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος να πληρώνουν πολύ λιγότερα; τι κάνει σε εμένα παραπάνω ο δήμος για να πληρώνω 5 με 7 φορές παραπάνω χαράτσι σε αυτόν; 

Η χρέωση που αφορά ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ και ΕΡΤ δεν σχετίζεται με την κατανάλωση 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

33 λεπτά πριν, marmagia είπε

Η χρέωση που αφορά ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ και ΕΡΤ δεν σχετίζεται με την κατανάλωση 

Υπάρχει και ένα πεδίο στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που αναφέρεται σε  "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" 

Δεν έχω τον λογαριασμό τώρα μπροστά μου για να πω κάτι πιο συγκεκριμένο. 

Τέσπα εγώ αυτό που ξέρω ειναι ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στις "νορμαλ εποχές"  οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ήταν ~100 ευρώ ενώ τώρα την μια ήρθαν 500 και την άλλη 700

Για το ίδιο ρολόι(Γ21 επαγγελματικό)  και τις ίδιες ακριβώς καταναλώσεις.

10 ώρες πριν, korakios είπε

δηλαδή βάλε για Μάρτιο (πηγή)

ΛΠ 18,888

Αποκλίσεις 4,067

ΤΕΑ 274,869

και (απο κάτω) μηδέν 0 , το συντελεστή

και δες τελικές τιμές (προ επιδοτήσεων) για Μάρτιο που θα είχες

σε αυτή την τιμή αφαιρείς 0,17 (επιδότηση ΚΟΤ Μαρτίου)  για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες που έκαψες το μηνα

και μετά αφαιρείς και το ΚΟΤ

Για την ακρίβεια, στην ΤΕΑ+ΛΠ+ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ =297 πολλαπλασιάζεις με 1.17 (κανονικοποιημενες απώλειες ΔΕΔΔΗΕ) προσθέτεις 20.00 

Θα σου βγει γύρω στις 0.38/kWh

16 ώρες πριν, argilleas είπε

Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας αν μπορείτε. Είχα αλλάξει προ εβδομάδας περίπου (τη Δευτέρα που μας πέρασε 11/04) πάροχο για ρολόι Γ22 επαγγελματικό από Watt σε ΔΕΗ γιατί στις 17 Μαρτίου μου χαν στείλει στο viber μήνυμα που έλεγε ότι εντός 30 ημερών έληγε το fixed που είχα κλείσει το Σεπτέμβρη και παρέμπεμπε σε ένα λινκ στο sites τους που γράφαν τις γνωστές παπάτζες τους. Μπήκα σήμερα στους λογαριασμούς και για τις 10 μέρες βλέπω μου έχουν βγάλει ένα ποσό ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ περίπου 300€. Βέβαια επειδή πρέπει απλά να ανεβάσαν χθες τα ποσά, μου λέει ότι εντός των 3 εργάσιμων θα γίνει το pdf διαθέσιμο. Τι κάνω ? Τα πληρώνω ή τους καταγγέλω ΡΑΕ? Και αν τους καταγγέλω τι τους λέω ? Σαν προωθητική ενέργεια πάντως να διευκρινίσω δεν είχα συμμετάσχει κάπου. Είχα τότε δει το fixed και το επέλεξα. 

Σόρρυ για το σεντόνι, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας !

Σε αναλογη περιπτωση εγω τους εστειλα αμφισβητηση λογαριασμου κ μου ζητησαν κ σε screenshot την ειδοποιηση που ειχα απο αυτους στο viber. Σε λιγοτερο απο 10 μερες εγινε διορθωση λογαριασμου.οποτε στειλτα μαζι κατευθειαν.

Παιδιά ερώτηση,έχετε δει που έχουν και τα ΕΛΤΑ πακέτο ρεύματος?!

εχει κανείς καμία ιδέα τι παίζει?!ειναι σταθερή τιμή?

Γιατι στην ιστοσελίδα δεν λέει πολλά από πληροφορίες.

https://eltaenergeia.gr/oikiaka-programmata/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Παιδιά ερώτηση,έχετε δει που έχουν και τα ΕΛΤΑ πακέτο ρεύματος?!

https://eltaenergeia.gr/oikiaka-programmata/

Άστο καλύτερα. Θα χάνεται το ρεύμα σου στη διαδρομή και θα το ψάχνεις.

Στο μεταξύ, τη ρήτρα την αναφέρει μόνο το pdf των γενικών όρων. Κουβέντα στο site.

Επεξ/σία από kirileman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά , μια βοήθεια με τον τελικό λογαριασμό της Elpedison (συγγνώμη αν ποστάρω σε λάθος θέμα, πείτε μου που να το ποστάρω).
Έκανα αίτηση για για ΔΕΗ Home Enter και μου ήρθε ο τελικός από ELPE- ΓΔΥΣΟΝ!
Καταρχήν , παρόλο που πλήρωνα κανονικά κάθε μήνα, νομίζω μου τα ξαναχρώσανε όλα , γιατί μου ήρθε η ρήτρα 552 ευρώ σύνολο, με μόνο με -123.75 € κρατική πίστωση στον τελευταίο μήνα.
Κάθε μήνα μου ερχότανε γύρω στο 125άρι ρήτρα και γύρω στα 40 € επιδότηση. Για τον τελευταίο μήνα , από τον τελικό λογαριασμό, υπολογίζω μού ρθε 300 έξτρα ρήτρα και -40 € επιδότηση πάλι! ???

Επίσης την έκπτωση 23€ αντί να μου την αφαιρέσουνε, μου την χρεώσανε !

Έχω όλους τους προηγούμενους λογαριασμούς και δε μου βγαίνουν τα κουκιά στην πίστωση Γ ( Α+Β προηγούμενων λογαριασμών μου τα έχουν υπολογίσει χωρίς ΦΠΑ, ενώ τον πλήρωσα και μου τον ξαναχρεώνουν επί του συνόλου!)

Πως κάνω καταγγελία στην ΡΑΕ ? Τι μπινιές έχουν κάνει να τους πω σαφέστερα? Για το λάθος πρόσημο της έκπτωσης είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάνανε μλκ , για τα άλλα δεν γνωρίζω τι.

Spoiler

1862427807_ELPEKAMATERO_RAWP1_forum.jpg.5ac0fbdd46183d5a9304cd152efc000b.jpg

παίζει.

Spoiler

ELPE KAMATERO_RAW P2_forum.jpg

Επεξ/σία από 300Lions

2 λεπτά πριν, 300Lions είπε

Κάθε μήνα μου ερχότανε γύρω στο 125άρι ρήτρα και γύρω στα 40 € επιδότηση. Για τον τελευταίο μήνα , από τον τελικό λογαριασμό, υπολογίζω μού ρθε 300 έξτρα ρήτρα και -40 € επιδότηση πάλι! ???

δε βοηθά αυτό που λες και μπερδεύει,

βάλε σε spoiler τους λογαριασμούς που πόσταρες και πόσταρε πάλι σε spoiler τους προηγούμενους (ολόκληρους)

προσπάθησε να διαβάζεις τις απαντήσεις

13 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Υπάρχει και ένα πεδίο στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που αναφέρεται σε  "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" 

Τέσπα εγώ αυτό που ξέρω ειναι ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στις "νορμαλ εποχές"  οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ήταν ~100 ευρώ ενώ τώρα την μια ήρθαν 500 και την άλλη 700

...ναι αλλά τα κάνεις λίγο αχταρμά όλα, καθώς πιο πριν είχες πει

Αναφορά σε κείμενο

τι κάνει σε εμένα παραπάνω ο δήμος για να πληρώνω 5 με 7 φορές παραπάνω χαράτσι σε αυτόν; 

άρα τη μια "σου φταίει ο δήμος (και η "μη-ανταποδοτικότητα των τελών που πληρώνεις σε/για αυτόν"), και την άλλη βάζεις μέσα ΚΑΙ τις "Ρυθμιζόμενες" συλλήβδην...

Αναφορικά με τον δήμο : πληρώνεις "για σκουπίδια, φωτισμό και λοιπές υπηρεσίες", ΜΟΝΟ αναλογικά με τα τετραγωνικά σου - ΟΧΙ με βάση την κατανάλωση ρεύματος. Άρα ούτε παραπάνω από τους συνδημότες σου πληρώνεις, ούτε υπάρχει ζήτημα "τί μου επιστρέφει παραπάνω ως υπηρεσία εμένα Ο ΔΗΜΟΣ".

Την ΕΡΤ κλασσικά την πληρώνουμε "όλοι" (όπως και ΦΠΑ).

Στις "Ρυθμιζόμενες" τώρα, που ΕΧΟΥΝ σχέση με το ύψος της κατανάλωσης, πληρώνεις (ΕΤΜΕΑΡ) για εκπομπές αερίου άνθρακα κλπ (ουδεμία σχέση λοιπόν με δήμο), οι ΥΚΩ είναι ο τρόπος που σου παίρνει λεφτά το κράτος για να επιδοτεί τους ασθενέστερους με ΚΟΤ κτλ (που για να το απολαμβάνουν ΠΡΕΠΕΙ να καταναλώνουν σχετικά λίγο), κάνοντας έτσι ένα είδος,,,,,ανακατανομής εισοδήματος στους πολίτες - και γενικά το νόημα των χρεώσεων αυτών, είναι "τεκμηριακής" λογικής : καταναλώνεις πολύ, άρα τα έχεις, άρα βάλε χέρι στην τσέπη. Και φυσικά το "δίκτυο διανομής" είναι ο τρόπος που πληρώνεις για ΔΕΔΔΗΕ.

Το συμπέρασμα είναι έαν θες λιγότερες χρεώσεις, κατανάλωσε λιγότερο και μην τα ρίχνεις ΟΛΑ "στον δήμο", με τσουβαλιαστική λογική. Κατά τ' άλλα, μαζί σου, καθώς γενικά έχουν βρει τρόπο (όπως παλιότερα με το "χαράτσι" που είχαν ενωσματώσει στους λογαριασμούς ρεύματος, το οποίο μετατράπηκε στον γνωστό ΕΝΦΙΑ) να μας τα παίρνουν με μοχλό πίεσης την ανάγκη μας για ηλεκτροδότηση, πράγμα ολίγον τί άδικο (...αλλά "σύστημα" που δουλεύει, για αυτούς, πιο άμεσα από οτιδήποτε άλλο ξεχωριστό). Αλλά και τί 'α κα'εις; 'Α κατσ'ς 'α μαλώ'εις;

• Like 2

Καλησπέρα παιδιά! Θα βάλω ρεύμα καο αέριο πρώτη φορά στο σπίτι και ψάχνω εταιρίες! Έχω καταλήξει στην Nrg και στη ΔΕΗ! Τι γνώμη έχετε εσείς; 
επισης η ΔΕΗ και συμβόλαιο με σταθερή χρέωση για 1 χρόνο! 
εχετε κάποια εμπειρία ή κάποια πρόταση;

ευχαριστώ!

2 λεπτά πριν, pantelis16 είπε

Τι γνώμη έχετε εσείς; 

αν πας σε κυμαινόμενο με ρήτρα απαραίτητα χωρίς δέσμευση

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

21 λεπτά πριν, korakios είπε

αν πας σε κυμαινόμενο με ρήτρα απαραίτητα χωρίς δέσμευση

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

Ο λόγος που διάλεξα την nrg είναι ότι έχει 6 μήνες δέσμευση ενώ οι άλλες 12 μήνες!

7 λεπτά πριν, pantelis16 είπε

Ο λόγος που διάλεξα την nrg είναι ότι έχει 6 μήνες δέσμευση ενώ οι άλλες 12 μήνες!

το λινκ το διάβασες ? Απο εκεί ξεκινάμε (είναι με τα μπλε γράμματα)

επίσης ποιο πρόγραμμα της NRG έχει 6 μήνες δέσμευση μιας και δεν το έχω δει

δώσε λινκ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...