Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, korakios είπε

αν το έχεις γραπτώς το επισυνάπτεις και προχωράς μέσω ΡΑΕ

δεν πειράζει , πρόσφατα η ΡΑΕ ανακοίνωσε οτι για τροποποιήσεις υποχρεούνται σε επιστολή ως ειδοποίηση , αναφέρεις απλά δεν είδες την υποσημείωση έγκαιρα

φυσικά , αν τον πλήρωσες τον τελικό εμπρόθεσμα ζητάς έκδοση έκτακτου με την πίστωση της έκπτωσης συνέπειας

Δεν το έχω γραπτώς, τηλεφωνικά μου το είπαν.

Δηλαδή κάνω αίτημα στη ΡΑΕ αναφέροντας ότι ουδέποτε στείλανε επιστολή (που ισχύει) και ότι δεν το πρόσεξα έγκαιρα στον λογαριασμό?

Τον είχα πληρώσει κάνα 10ήμερο αφού έληξε, το συνολικό ποσό του λογαριασμού μείον τη ρήτρα αποχώρησης.

Επεξ/σία από golden33
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, golden33 είπε

Δηλαδή κάνω αίτημα στη ΡΑΕ αναφέροντας ότι ουδέποτε στείλανε επιστολή (που ισχύει) και ότι δεν το πρόσεξα έγκαιρα στον λογαριασμό?

όχι , επειδή:

2 λεπτά πριν, golden33 είπε

Δεν το έχω γραπτώς, τηλεφωνικά μου το είπαν.

δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνετε τηλέφωνα

κάνεις αμφισβήτηση του λογαριασμού και ζητάς την επιστροφή της χρέωσης της ρήτρας αποχώρησης μιας και τώρα πρόσεξες οτι υπήρχε υποσημείωση στο λογαριασμό για αποχώρηση αζημίως καθώς και την πίστωση της έκπτωσης συνέπειας

περιμένεις 10 εργάσιμες , ξαναπόσταρε μετά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε

σύμφωνα με το ΦΕΚ B 1670 - 07.04.2022 (ο σύνδεσμος είναι http ,όχι https ,μπορεί να μη σας το βγάζει ,το επισυνάπτω εδώ)

ενώ είχαν πει οτι θα μπούνε στα επαγγελματικά αναδρομικά +0,065 απο 1/1/22 (0,13 σύνολο)

καθώς και έξτρα 0,10 (0,23 σύνολο)για <35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία δεν ισχύει κάτι τέτοιο

παραμόνο οτι απο Απρίλιο πάει στα 0,13 , @ekrepali , @HERTHAN

Αν κάποιος βρήκε ΦΕΚ πιο πρόσφατο ας βοηθήσει

φεκ.pdf 139 kB · 6 downloads

Κι εγώ αυτό διαπιστώνω... διπλασίασαν τον Απρίλιο, δεν εφάρμοσαν την αναδρομικότητα από Γενάρη και έφαγαν και τα επιπλέον 100Ε/MWh που υποσχέθηκαν. Μεγάλη ξεφτίλα... θέλω να δω αν θα το πνίξουν στις ειδήσεις.

epidotisi.jpg

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2

Spoiler

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

θέλω να δω αν θα το πνίξουν στις ειδήσεις

ήδη το πνίξαν μιας και πέρασε εβδομάδα , γιαυτό και ρώτησα αν βγήκε νέο ΦΕΚ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , επειδή:

δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνετε τηλέφωνα

κάνεις αμφισβήτηση του λογαριασμού και ζητάς την επιστροφή της χρέωσης της ρήτρας αποχώρησης μιας και τώρα πρόσεξες οτι υπήρχε υποσημείωση στο λογαριασμό για αποχώρηση αζημίως καθώς και την πίστωση της έκπτωσης συνέπειας

περιμένεις 10 εργάσιμες , ξαναπόσταρε μετά

Συγγνώμη που επιμένω, απλά για να καταλάβω. Αφού η απάντησή τους είναι ότι δεν άλλαξαν τους όρους παρά μόνο την τιμή του ρεύματος (είχα κυμαινόμενο πρόγραμμα όχι σταθερό) άρα δεν θα βγάλουν τη ρήτρα. Γιατί να μην κάνω αίτημα κατευθείαν στη ΡΑΕ (με την αιτιολογία που αναφέρεις συν ότι δεν έστειλαν επιστολή) και να κάνω skip την αμφισβήτηση λογαριασμού που απευθύνεται στη Ζενίθ? 

Παραθέτω και screenshot από τη συνομιλία που είχα με το chat τους με ημερομηνία 10/12/21

synomilia Zenith.pdf

Επεξ/σία από golden33

40 λεπτά πριν, sheik είπε

Τους εστειλα επιστολη διαμαρτυριας για τις 60 ημερες που οφειλαν βαση ΡΑΕ και μεταξυ μας συμβασης να ενημερωσουν και μου εστειλαν σημερα ξανα το ιδιο mail που μου εστειλαν την Δευτερα με τις αλλαγες τιμων, αλλα γραφει οτι θα ισχυσουν 60 ημερες μετα αυτη τη φορα.

Ακριβως το ιδιο και σε εμενα!

• Like 2

3 λεπτά πριν, golden33 είπε

Συγγνώμη που επιμένω, απλά για να καταλάβω. Αφού η απάντησή τους είναι ότι δεν άλλαξαν τους όρους παρά μόνο την τιμή του ρεύματος (είχα κυμαινόμενο πρόγραμμα όχι σταθερό) άρα δεν θα βγάλουν τη ρήτρα. Γιατί να μην κάνω αίτημα κατευθείαν στη ΡΑΕ (με την αιτιολογία που αναφέρεις συν ότι δεν έστειλαν επιστολή) και να κάνω skip την αμφισβήτηση λογαριασμού που απευθύνεται στη Ζενίθ? 

γιατί δε θα μπορούσες να επισυνάψεις την απάντηση που πήρες και είναι πολύ καλύτερο απο το να γράφεις μέσω ΡΑΕ

"Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνία ,στο ερώτημα που έθεσα.....πήρα την εξής απάντηση..."

τουλάχιστον να είχες κρατημένη ημερομηνία ,ώρα και όνομα υπαλλήλου,

εννοείται κινείσαι όπως καταλαβαίνεις ο ίδιος :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου κοινοποιησε ο ΣΤΚ απαντηση για την καταγγελια που χα κανει απ τον 9/21 για την ρητρα αναπροσαρμογης.Συνοπτικα συστηνει στην εταιρεια μειωση κατα το ημιση της αξιας της ρητρας..΄Αρα θα μας επιστρεψουν τα μισα;;Επιτρεπεται να ανεβασω το τελευταιο μερος της απαντησης να μου πειτε;

Επεξ/σία από energy52
  • Thanks 1

15 λεπτά πριν, energy52 είπε

΄Αρα θα μας επιστρεψουν τα μισα;;

αν το δεχτεί η εταιρία, αν δεν το δεχτεί θα γίνει επώνυμα το πόρισμα κατά της εταιρίας και προχωράς μέσω ΡΑΕ επισυνάπτοντας το τι θα γράψει ο ΣτΚ

15 λεπτά πριν, energy52 είπε

Επιτρεπεται να ανεβασω το τελευταιο μερος της απαντησης να μου πειτε;

δε χρειάζεται , ο ΣτΚ πατά πάνω κάτω στον κώδικα προμήθειας για 

μη διαχείριση κινδύνου του ύψους της ρήτρας και έλλειψη επιλογών

η ρήτρα ειδικά στα οικιακά πρέπει να μπαίνει μόνο υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις

αν μπαίνει πρέπει να μην είναι υπερβολική σε σχέση με τη βασική χρέωση

και φυσικά να μη μπαίνει ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενα (απόφαση ΡΑΕ ΦΕΚ Β 1364)

Στις 14/4/2022 στις 12:28 ΜΜ, korakios είπε

10 εργάσιμες και μετά ΡΑΕ

τελικά μου απάντησαν μόλις απο Volterra οτι ο νέος τιμοκατάλογος θα είναι ενεργός απο 01/06 

1 ώρα πριν, Kzaxas είπε

Και σε εμένα το ίδιο διορθωμένο στης 60 μέρες.

Τουλάχιστον θα απολαύσουμε την Solar λίγο ακόμα 😁.

έστειλες στην σολαρ ότι πρέπει να είναι 60 μέρες και σου είπαν οκ? πήρες παράταση άλλες 30? 

Δεν εχω στείλει ακόμη έλεγα να το αφήσω...αλλα αν το κάνουν να στείλω.

Για μετά? τι βλέπεις? 🤔

Kαι σε εμένα απάντηση η Volterra πως έχει δρομολογηθεί η αλλαγή προγράμματος από 5/6. Αζημίως φεύγουμε μέσα σε 30 μέρες; Στις 60 δηλαδή θα χρεωθεί πρόστιμο;

Αλλά εγώ που είμαι χωρίς χρονική δέσμευση μπορώ να φύγω οπότε θέλω να φανταστώ, έτσι δεν είναι;

1 ώρα πριν, teohokage είπε

τελικά μου απάντησαν μόλις απο Volterra οτι ο νέος τιμοκατάλογος θα είναι ενεργός απο 01/06 

Και μένα το ιδιο από 5/6 στο νέο πρόγραμμα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...