Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο sheet γιατι ξαφνικά κατι παει λαθος στα ρητροπρογραμματα ;

Function MULTIPLY parameter 1 expects number values. But '?' is a text and cannot be coerced to a number.

)

image.png.a1341ebb2af16d4bdff9c6d67096ce5e.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν εννοείς το οτι στα εμφανίζει ολα Value, ειχα και εγω αυτη την απορία χθες! Πρεπει να πας και στο ερωτηματικό για το ΤΕΑ και να μαντέψεις τιμη... Παιξε απο 250 και πανω γιατι λογικά δεν θα πέσει τους επόμενους μηνες κατω απο αυτο 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, sheik είπε

Στο sheet γιατι ξαφνικά κατι παει λαθος στα ρητροπρογραμματα ;

γιατί δε μάντεψες και δε συμπλήρωσες την ΤΕΑ

13 λεπτά πριν, tsioy77 είπε

Παιρνω επιδοτηση αν ειμαι στε σταθερο προγραμμα και οχι κυμαινομενο?

4ο φύλλο του excel

Spoiler

τα υπόλοιπα κάνε edit , (3 τελίτσες επεξεργασία ) μιας και θα κάνω αναφορά άμεσα

edit έγινε αναφορά

Επεξ/σία από korakios

48 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Το θέμα μου είναι με ποια εταιρεία να πάω γιατί με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και με τη σταθερά ή την κυμαινόμενα προγράμματα στην kwh που βλέπω έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι με συμφέρει. Προσανατολίζομαι στο πρόγραμμα της προτέργιας MVP νυχτερινό που έχει με 0,05514 /kwh πρωί και 0,03949 /kwh το βράδυ. Έχει κάποιος καμία ιδέα ποια είναι η καλύτερη εταιρία κατά τη γνώμη σας? Σταθερή ή κυμαινόμενη την κιλοβατώρα με ή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής στο πρόγραμμα? 

Άρα βάση excel ο καθένας βλέπει τις ανάγκες του και αναλόγος πράττει . Δεν υπάρχει κάποιος πάροχος που είναι καλύτερος γενικά. Ούτε αν πρέπει σταθερό ή κυμαινόμενο το συμβόλαιο ή με ή χωρίς ρήτρα. όλα είναι σχετικά και αλλάζουν κάθε μήνα από ότι κατάλαβα. Να αναφέρω επίσης ότι έχω το πρόγραμμα Γ1Ν της ΔΕΗ.

....ούτε γι' αστείο να μην το κουνήσεις από την ΔΕΗ (ανεξάρτητα από την αγωγή0. Μπορεί από την Δευτέρα που ανέβασε τις τιμές στα σταθερά να μην συμφέρει πλέον ΤΟΣΟ όσο μέχρι Κυριακή, αλλά εκτός του ότι παραμένει η πιο φθηνή (έστω και απλώς λίγο πλέον), το κυμαινόμενό της είναι ΧΩΡΙΣ δέσμευση (στην Πρωτέργεια που "καλοκοιτάς" θα "δεθείς" για 24 ολάκερους μήνες), είναι, παρά τα δεδομένα "θέματά της" (κυρίως οργάνωσης κι εξυπηρέτησης - έχει παιδέψει πολύ κόσμο το τελευταίο 5μηνο με διάφορα0, το πιο "ασφαλές", συγκριτικά, καταφύγιο σε όλο αυτό που συμβαίνει με το ρεύμα από το καλοκαίρι που πέρασε (ναι, από τότε). Ούτε μπορώ ούτε πολυέχει νόημα να σου "αποδείξω" τον ισχυρισμό μου, αλλά για καλό σου κράτα το όπως σου το λέω : μην το κουνάς από ΔΕΗ...(Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι, ναι, συνε΄φεραν οι "εναλαλκτικοί". Από τότε, στην ουσία είναι τελειωμένοι και φυσικά αυτό επηρρεάζει τους πελάτες τους. Σκέψου το μέγεθος της ΔΕΗ και την 'σχέση' της με το κράτος, συγκριτικά με τους υπόλοιπους, και θα καταλάβεις τί εννοώ.)

Συνέχισε να μελετάς και το Excel του korakios, και τα link που σου υπέδειξε να διαβάσεις (όπως και γενικά το παρόν thread αλλά και το άλλο για τα σταθερά της ΔΕΗ - και όσο μπορείς διάβαζε με τον καιρό παλιότερες σελίδες), αλλά σε γενικές γραμμές :

1) οπως ο ίδιος είπες, μειώνεις καταναλώσεις 

2) ξανατσέκαρε τα ωράρια "νυχτερινού" (διαφοροποιούνται) και φρόντισε να κάνεις όσες περισσότερες καταναλώσεις μπορείς εντός τους

3) Εφ' όσον μιλάμε για κύρια κατοικία δηλωμένη στην φορολογική, και κατανάλωση έως 300kWh/μήνα (για κάθε μήνα, σε βάθος έτους), τότε ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ, επιδοτείται. Και μέχρι ~400kWh/μήνα δεν έχει διαφορά αν θα μείνεις σε κυμαινόμενο ή θα πας σταθερό. Από εκεί και πέρα όμως, ακόμη κι αν έχουν ακριβύνει πια, τα σταθερά (ΔΕΗ) είναι μονόδρομος. Σκέψου το καλά, υπολόγισέ το, και έχε υπ' όψη πως όλοι λέμε 'θα μειώσω καταναλώσεις', αλλά το θέμα είναι,,,ΘΑ το κάνεις; Γι' αυτό εγώ θα έλεγα καλύτερα στο σταθερό, κι ας έχει ακριβύνει. Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια τί θα μπορέσεις να κάνεις στην πράξη τελικά και τί σε συμφέρει. Πάντως αν αλλα΄ξουνε τα πράγματα (από χλωμό έως απίθανο), φεύγεις από σταθερό ΔΕΗ με την μικροτερη ποινή της αγοράς (στο 6μηνο θα είναι ένα 20άρι).

Βαλ' τα κάτω κι αποφάσισε.

27 λεπτά πριν, tsioy77 είπε

Συγχωρεστε με αν ειναι χαζη η ερωτηση αλλα δεν γνωριζω.

Παιρνω επιδοτηση αν ειμαι στε σταθερο προγραμμα και οχι κυμαινομενο?

...κάνε edit το κομμάτι που δεν έβαλα με τις πολιτικές αναφορές : κρατήστε την αγανάκτησή σας για ιδιωτικές κουβέντες, διακινδυνεύει να κλειδωθεί το θρεντ και ειναι πολύτιμο αυτόν ειδικά τον καιρό.

Η ερώτηση δεν είναι χαζή, αλλά από εχθές σου έχουν προταθεί πράγματα να διαβάσεις. ΚΑΝ' ΤΟ. Για να μην επαναλαμβανόμαστε συνεχώς με ερωτήσεις που σίγουρα θα σου προκύπτουν και έχουν την απάντηση σε όσα δεν διάβασες προσεκτικά. Αλλά όχι, τα σταθερά από 1/1/22 έχουν σταματήσει να επιδοτούνται.

19 λεπτά πριν, tsioy77 είπε

Κανε οτι θες.Οταν θα ψωνιζεις με δελτιο να κανεις και μια αναφορα στον ευατο σου που εμεινες ησυχος και οχι ελευθερος.

...ρε μαν, ήμαρτον : ο άνθρωπος έχει λυώσει παντελόνια για να σας βοηθάει, και του την λες κι από πάνω...;

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ. Αυτό που κάνεις, μόνο κακό σε ΟΛΟΥΣ μας κάνει....Αναγκασμένος είναι να κα΄νει αναφορές, μπας και σώσει το θρεντ από 'θερμοκεφαλιές'.....Ήμαρτον.

5 ώρες πριν, geopro είπε

Ομοιοπαθής και εγώ .

Είμαι πελάτης της Volterra από Σεπτέμβριο 2021 στο οικιακό σταθερό με την παλιά τιμή 0,11 + την έκπτωση 10% για εμπρόθεσμη εξόφληση .

Πήρα τηλέφωνο στη volterra και μου είπαν ότι η επιστολή στάλθηκε εκ παραδρομής και δεν αφορά τη δική μου σύμβαση.

Μόλις μου απάντησαν και γραπτώς με email

"Αγαπητέ πελάτη, 

Αναφορικά με το αίτημα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παροχή δεν θα μεταβεί σε άλλο τιμοκατάλογο στις 1/4/2022 

Η επιστολή σας προωθήθηκε εκ παραδρομής

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε σε μία μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία. 

Με εκτίμηση,"

Εσείς οι "εκ παραδρομής" είσαστε όλοι στο 0,11; 

Κανείς πιο παλιός; μάλλον όχι, αλλά για να καταλάβω το σκεπτικό τους.

Εγώ με αυτό ας πούμε, δεν έλαβα email μετάνοιας και ούτε πρόκειται όπως φαίνεται.

FORM.085-58_ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΟΙΚΙΑΚΟΥ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ_V1_V1N_2020.pdf

Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Είμαι σε συμβόλαιο με την Protergia το οποίο λήγει μέσα Ιουνίου. Έχω 45% έκπτωση στην ημερήσια ενέργεια ( βλ.φωτο) και μου έχουν προτείνει ανανέωση συμβολαίου με 50% έκπτωση. Το θέμα είναι πως δεν θέλω ξανά 24μηνη δέσμευση, για να μπορώ να έχω την ευελιξία να αλλάξω πρόγραμμα και πάροχο σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα με τις τιμές και κατέβουν κάπως. Από την άλλη, αν κάποια φάση πέσουν οι τιμές θα είναι και η ρητρα πιο χαμηλή και σε συνδυασμό με το 0.05 που θα έχω την kwh (με το 50%) θα είμαι αρκετά καλά πιστεύω. Ποια η άποψη σας? Να παω σε Γ1 καθώς έχω διαβάσει αρκετες φορές εδώ πως συμφέρει για σχετικά χαμηλές καταναλώσεις όπως και η δική μου (853 η υψηλότερη μου κατανάλωση των τελευταίων ετών) 

Και κάτι ακόμα. Πως μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει το 0.24324 kwh στην ρητρα? 

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα! 

IMG_20220413_181321.jpg

2 λεπτά πριν, lk24 είπε

Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Είμαι σε συμβόλαιο με την Protergia το οποίο λήγει μέσα Ιουνίου. Έχω 45% έκπτωση στην ημερήσια ενέργεια ( βλ.φωτο) και μου έχουν προτείνει ανανέωση συμβολαίου με 50% έκπτωση. Το θέμα είναι πως δεν θέλω ξανά 24μηνη δέσμευση, για να μπορώ να έχω την ευελιξία να αλλάξω πρόγραμμα και πάροχο σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα με τις τιμές και κατέβουν κάπως. Από την άλλη, αν κάποια φάση πέσουν οι τιμές θα είναι και η ρητρα πιο χαμηλή και σε συνδυασμό με το 0.05 που θα έχω την kwh (με το 50%) θα είμαι αρκετά καλά πιστεύω. Ποια η άποψη σας? Να παω σε Γ1 καθώς έχω διαβάσει αρκετες φορές εδώ πως συμφέρει για σχετικά χαμηλές καταναλώσεις όπως και η δική μου (853 η υψηλότερη μου κατανάλωση των τελευταίων ετών) 

Και κάτι ακόμα. Πως μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει το 0.24324 kwh στην ρητρα? 

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα! 

IMG_20220413_181321.jpg

Αδερφέ τον τρόπο υπολογισμού τον βρίσκεις εδώ. Φόρα γυαλιά πριν τα διαβάσεις https://www.protergia.gr/sites/default/files/arthro8.8.pdf

Επίσης άποψη μου, φύγε κατευθείαν,απο Potergia εφυγα. Εχει πολυ υψηλους συντελεστές στην ρήτρα του 1,18 και 13 αν δεν κάνω λάθος.

Οι εκπτώσεις που δίνει είναι του κώλου.Στα πάιρνει διπλά στην ρήτρα δεν το βλέπεις;

Αυτή τη στίγμη είσαι αν δεν κάνω λάθος στο 0,30/kwh...και αυτό μετά έκπτωσης.

Με το 50% θα πέσεις στο 0,29

Κλαιν,εγώ έκανα ήδη αίτηση για το online και για προσθηκη νυχτερινού ΔΕΔΔΗΕ

Που απο ότι κατάλαβα είναι μονόδρομος με την φάση που ζούμε.

Εκτός και αν έχεις άκρες να βγούμε με όπλα...

3 λεπτά πριν, Nikolaos1994 είπε

Αδερφέ τον τρόπο υπολογισμού τον βρίσκεις εδώ. Φόρα γυαλιά πριν τα διαβάσεις https://www.protergia.gr/sites/default/files/arthro8.8.pdf

Επίσης άποψη μου, φύγε κατευθείαν,απο Potergia εφυγα. Εχει πολυ υψηλους συντελεστές στην ρήτρα του 1,18 και 13 αν δεν κάνω λάθος.

Οι εκπτώσεις που δίνει είναι του κώλου.Στα πάιρνει διπλά στην ρήτρα δεν το βλέπεις;

Αυτή τη στίγμη είσαι αν δεν κάνω λάθος στο 0,30/kwh...και αυτό μετά έκπτωσης.

Με το 50% θα πέσεις στο 0,29

Εκτός και αν έχεις άκρες να βγούμε με όπλα...

Το pdf που έστειλες το βρήκα με του που έκανα την ανάρτηση (πως δεν το είχα βρει προηγουμένως δεν ξέρω) και η αλήθεια είναι πως θέλει να τα βάλει κάποιος κάτω για να βγάλει αριθμούς. 

Στο 0.30 είμαι σωστά όπως είπες. 

Εχω και εγώ σχεδόν αποφασίσει να την κάνω απλά δεν ξέρω αν αξίζει να φύγω τωρα και να πληρώσω το πέναλτι (30 ευρώ) ή να περιμένω μέχρι το τέλος του συμβολαίου που είναι σε 2 μήνες. Βέβαια πιστεύω πως τα 30 ευρώ θα τα γλιτώσω αν φύγω και πάω αλλού.

Εσύ πρόλαβες αίτηση για online πριν τις τελευταίες αυξήσεις που το πήγαν στο 0.229?

εγω εχω περιπου 340 κιλοβατωρες το 2μηνο , στο εντερ που ειμαι απο περσυ , με 0,105 σταθερη τιμη

αν συμπεραινω σωστα στο εξελακι, τον μαρτιο ειμαι κερδισμενος και τον απριλιο σχεδον ιδια με το κυμαινομενο/ρητρα λαμβανοντας υποψη το υψος της επιδοτησης που θα ειχα.

παντως δεν ειναι κατασταση αυτη να καθεται ο κοσμος να ασχολειται καθε μηνα  , και εβδομαδα μην πω , για να γλυτωσει χρηματα.κατι σαν προμο μου φαινεται ολη η κατασταση για τα σταθερα της δεη να ξαναγυρισει ο κοσμος εκει μιας και οι αλλες εταιρειες αν δεν κανω λαθος εχουν κλεισει τα προγραμματα χωρις δεσμευση, οποτε η' πας δεη σταθερο η' δεσμευεσαι με προγραμμα με ρητρα σε ιδιωτη και κανεις προσευχη.α ναι υπαρχει και το ελευθερο Γ1 της δεη χωρις δεσμευση αλλα παλι δεη.πισωγυρισματα.

οποτε οπως  λεει και ο φιλος washcloud πιο πανω κλεινεις ενα σταθερο δεη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και ας πληρωνεις καποιους μηνες πιο ακριβα.απο την στιγμη που  εβγαλε ανακοινωση οτι δεν προκειται να πειραξει τα σταθερα μετα τους 6 μηνες,ειναι οτι πιο ασφαλες για την ωρα.μενω εκει που ειμαι.

51 λεπτά πριν, Nikolaos1994 είπε

νικολαε ειδα οτι το νυχτερινο αρχιζει απο 23.00 -7.00 το πρωι. για να μας συμφερει με την χρεωση που εχει 0,078 πρεπει καποιος να κανει την σκληρη χρηση εκεινες τις ωρες δλδ. πλυντηρια, κουζινα κ.λ.π βαρια πραγματα.ομως οι περισοτεροι απο εμας φανταζομαι εκεινη την ωρα παμε για υπνο.οποτε μια τιβι και ενα πισι σε αναμονη αξιζουν για νυχτερινο ρευμα ? φυσικα οτι μπορεις μειωνεις αλλα αξιζει οταν εχω προγραμμα 0,105 για 0,027 διαφορα και δεν ξερω ποσες απο τις συνολικα 360 κιλοβατωρες που καιω που θα ειναι νυχτερινες που λογικα θα ειναι πολυ λιγες απο οτι ειπα, να βαλω νυχτερινο?

1 ώρα πριν, lk24 είπε

(1,18*TEA+13-50)/1000

αν το διάστημα της ΤΕΑ/MCP είναι περισσότερο απο μήνα , πρώτα επιλέγεις 6μηνο αλλιώς θα κάνει λάθος

1 ώρα πριν, lk24 είπε

Ποια η άποψη σας? Να

4ο φύλλο του excel

αν πας σε κυμαινόμενο απαραίτητα χωρίς δέσμευση

1 ώρα πριν, mike15 είπε

νικολαε ειδα οτι το νυχτερινο αρχιζει απο 23.00 -7.00 το πρωι. για να μας συμφερει με την χρεωση που εχει 0,078 πρεπει καποιος να κανει την σκληρη χρηση εκεινες τις ωρες δλδ. πλυντηρια, κουζινα κ.λ.π βαρια πραγματα.ομως οι περισοτεροι απο εμας φανταζομαι εκεινη την ωρα παμε για υπνο.οποτε μια τιβι και ενα πισι σε αναμονη αξιζουν για νυχτερινο ρευμα ? φυσικα οτι μπορεις μειωνεις αλλα αξιζει οταν εχω προγραμμα 0,105 για 0,027 διαφορα και δεν ξερω ποσες απο τις συνολικα 360 κιλοβατωρες που καιω που θα ειναι νυχτερινες που λογικα θα ειναι πολυ λιγες απο οτι ειπα, να βαλω νυχτερινο?

Φυσικά και αξίζει, αφού το μόνο που "χάνεις" εφ' άπαξ είναι τα 42€ (τα 6,6€/έτος πάγιο ας μην τα συζητάμε) - τα οποία με 360kWh/μήνα θα τα έχεις αποσβέσει σε το πολύ ένα χρόνο (και μόνο τις ώρες του ψυγείου να βάλεις, ε κάποιες κιλοβατώρες νυχτερινές ΘΑ τις έχεις,,,θες-δεν θες), κι από εκεί και πέρα, έστω και λίγο, θα είναι κέρδος (αρκεί φυσικά είτε δικό σου ακίνητο να είναι, είτε να είναι να μείνεις μερικά χρόνια). Πάντως ΧΑΣΟΥΡΑ, σίγουρα δεν θα είναι. Εγώ θα έλεγα βάλε από τώρα, πριν,,,ανέβει η εφ' άπαξ χρέωση και το μετανιώσεις αργότερα...

Εκτός κι αν το "αξίζει" το εννοείς αναφορικά με τον,,,κόπο για την αίτηση (...). Για περαιτέρω όμως, στο σχετικό θρεντ.

• Like 1

Έβλεπα τώρα στην κρατική ιστοσελίδα energycost ότι το ελτα οικιακό είναι πιο φθηνό σχεδόν απ όλα. Και χωρίς και με κοτ. Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι αλήθεια; επίσης γνωρίζει κάποιος αν έχει δέσμευση συμβολαίου; 

2 λεπτά πριν, Xartaetos75 είπε

Έβλεπα τώρα στην κρατική ιστοσελίδα energycost ότι

μην το πολυεμπιστεύεσαι μιας και δεν ανανεώνεται συχνά

βασικά απο παλιά το είχαν σαν πρόγραμμα χωρίς ρήτρα, ενώ προβλέπονταν κανονικά στο συμβόλαιο

εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει

θα το τσεκάρω και θα στείλω στη ΡΑΕ

3 λεπτά πριν, korakios είπε

μην το πολυεμπιστεύεσαι μιας και δεν ανανεώνεται συχνά

βασικά απο παλιά το είχαν σαν πρόγραμμα χωρίς ρήτρα, ενώ προβλέπονταν κανονικά στο συμβόλαιο

εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει

θα το τσεκάρω και θα στείλω στη ΡΑΕ

Καλά που είσαι και εσύ!! Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πωωω , είναι επικίνδυνο το energycost, εκτός απο πακέτα που δεν ισχύουν (ξανα) έχει και το "Zero Home?"

στα σταθερά χωρίς ρήτρα:

Spoiler

image.png.2f94b96b23c926cc527862054c58f4a6.png

και απο σπόντα πάει και η Ζενίθ να ζηλέψει το Zero και το παρουσιάζει και αυτή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-plus/

edit , ok τουλάχιστον το γράφει ξεκάθαρα σαν κυμαινόμενο . Απο τη μια λέει χωρίς δέσμευση αλλά έχει ετήσια 24μηνη συνδρομή

Φεύγει email στο info

Spoiler

και μετά Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κατά ΡΑΕ

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...