Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους . Ειμουν στο σταθερό της βολτερα κι μου ήρθε και εμενα το περίφημο ραβασάκι περί αλλαγής τιμοκαταλόγου άρα πάμε σε αλλαγή . Καταναλώνω περίπου 8000kw το χρόνο καθώς έχω αντλία θερμότητας . Λέτε να κάνω το νέο heat ump της ΔΕΗ η το εντερ ;; Επίσης μήπως να Κοιτάξω και το zero της watt volt ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, panthrax2 είπε

να Κοιτάξω και το zero της watt volt ??

Να το κοιταξεις, απλα καλο θα ηταν απλα να το κλεισεις -- την καρτελα/pdf βεβαια, οχι το συμβολαιο. Δες το excel που ειναι στην προτεινομενη αναρτηση, βαλε τις καταναλωσεις σου και δες τι σε συμφερει. Επισης αν δεν εχει νυχτερινο βαλε, δες αν δικαιουσαι και ΚΟΤ. Υπαρχουν και αντιστοιχα θεμα για ΚΟΤ και νυχτερινο αν τα χρειαστεις.

Spoiler

Και φυσικά κρατάμε το θέμα χωρίς να βγαίνουμε εκτός μιας και υπάρχουν αντίστοιχα θέματα για :

ΔΕΗ σταθερά προγράμματα, ΥΔΕ (πιστοποιητικό εγκατάστασης), νυχτερινό τιμολόγιο, κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ, φυσικό αέριο προγράμματα , κλιματιστικά κτλ και πάντα διαβάζουμε τις τελευταίες 10 τουλάχιστον σελίδες απο το τέλος

Επεξ/σία από jimakos234

46 λεπτά πριν, panthrax2 είπε

Καλησπέρα σε όλους . Ειμουν στο σταθερό της βολτερα κι μου ήρθε και εμενα το περίφημο ραβασάκι περί αλλαγής τιμοκαταλόγου άρα πάμε σε αλλαγή . Καταναλώνω περίπου 8000kw το χρόνο καθώς έχω αντλία θερμότητας . Λέτε να κάνω το νέο heat ump της ΔΕΗ η το εντερ ;; Επίσης μήπως να Κοιτάξω και το zero της watt volt ??

Ομοιοπαθής και εγώ .

Είμαι πελάτης της Volterra από Σεπτέμβριο 2021 στο οικιακό σταθερό με την παλιά τιμή 0,11 + την έκπτωση 10% για εμπρόθεσμη εξόφληση .

Πήρα τηλέφωνο στη volterra και μου είπαν ότι η επιστολή στάλθηκε εκ παραδρομής και δεν αφορά τη δική μου σύμβαση.

Μόλις μου απάντησαν και γραπτώς με email

"Αγαπητέ πελάτη, 

Αναφορικά με το αίτημα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παροχή δεν θα μεταβεί σε άλλο τιμοκατάλογο στις 1/4/2022 

Η επιστολή σας προωθήθηκε εκ παραδρομής

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε σε μία μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία. 

Με εκτίμηση,"

2 ώρες πριν, freedomman είπε

<<Ξέχασε>>(?) να αναρτήσει τον τιμοκατάλογο για τις υπηρεσίες που προσφέρει..

• Like 2

20 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

<<Ξέχασε>>(?) να αναρτήσει τον τιμοκατάλογο για τις υπηρεσίες που προσφέρει..

εαν μπορεί το 580 που μου ήρθε χτες να το κάνει 150-200 που τόσο πλήρωνα κανένα πρόβλημα. αλλά φοβάμαι οτι είναι παπάς

10 ώρες πριν, washcloud είπε

^ Μαζικά στέλνει (τα ίδια) γράμματα από περασμένη βδομάδα η Βολτέρα.

α) Έχουν δικαίωμα μετατροπής σε ρητροπρόγραμμα  (μετά το 6μηνο από υπογραφής) - δεν μπορείς να τους καταγγείλεις.

β)...έχουν όμως και την υποχρέωση να σε ενημερώσουν (με γράμμα, όπως καλή ώρα), 60 μέρες πριν την ημερομηνία αλλαγής. Λογικά και το δικό σου γράμμα γράφει ότι σε βάζουν σε ρητροπρόγραμμα από 1η Απριλίου, έτσι; Συνεπώς τους στέλνεις mail και τους λες μέσες-άκρες ότι με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΡΑΕ, έχουν υποχρέωση να τηρήσουν την οδηγία για 60μέρες από την ενημέρωση, άρα τους αναφέρεις την ημερομηνία που ΕΛΑΒΕΣ το γράμμα και ζητάς να τηρήσουν το 60ήμερο και να σου απαντήσουν με mail ότι συμφωνούν, "ειδάλλως θα αναγκαστείς να κινηθείς μέσω ΡΑΕ". Από εκεί και πέρα, 3 τινά μπορεί να συμβούν :

1) ,,,να σου απαντήσουν στο mail (αν δεις ότι σε καλούν στο τηλ. MHN τους απαντάς, καθώς τα τηλεφωνήματα είναι λόγια,,,του αέρα, ενώ τα γραπτά ΜΕΝΟΥΝ) λέγοντάς σου ότι η επιστολή σου στάλθηκε εκ παραδρομής και να μην την λάβεις υπ' όψη (το ΕΧΟΥΝ κάνει σε μερικούς - μιλάμε πάντα για κόσμο ΕΔΩ ΜΕΣΑ)

2) ,,,να σου απαντήσουν λέγοντάς σου ότι συμφωνούν με την έναρξη του 60ημέρου από 12/4

3),,,να σου απαντήσουν λέγοντάς σου ότι δεν συμφωνούν και ότι από τον επόμενο λογαριασμό θα δεις χρεώσεις αναπροσαρμογής από 1/4 (ή ό,τι τεσπα γράφει το γράμμα).

Ανάλογα τί απάντηση θα πάρεις, θα κινηθείς. Όπως και ανάλογα τί θέλεις να κάνεις : αν πχ θες να εξαντλήσεις την παραμονή για άλλους 2 μήνες, ή συμφωνούν και το κάνεις, ή διαφωνούν και σε αυτή την περίπτωση κάνεις καταγγελία μέσω της φόρμας στο myRAE (όπου αναφέρεις τον παράτυπο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκες και τονίζεις ότι περιμένεις να τηρηθεί το 60ήμερο από τις 12/4). Στην ουσία με την Βολτέρα θα ξεκινήσει η συνομιλία μέσω myRAE (απλά θα είστε υπό την επιδιαιτησία της ΡΑΕ - "στο γήπεδό της" τεσπα πες), και ανάλογα πώς πάει θα μας λες κι εδώ.

Αν δεν απαντήσει στο αρχικό μέιλ η Βολτέρα, μετά από 10 μέρες πας myRAE.

Κατά τ' άλλα : ούτως ή άλλως (αν τελικά θα σε βάλει, αργά ή γρήγορα, σε ρητροπρόγραμμα η Βολτέρα, που μάλλον αυτό θα κάνεις απ' την στιγμή που δεν θα επιδοτείσαι), θα πρέπει να πας οπωσδήποτε σε σταθερό. Δυστυχώς από προχθές αυξήθηκαν οι τιμές των σταθερών ΔΕΗ, κι έτσι θα πληρώνεις ούτως ή άλλως πολλά (0,23/kWh). Aν έχεις μέση κατανάλωση μήνα (σε βάθος έτους) μέχρι καμμιά 400αριά κιλοβατώρες, δες αν υπάρχει περίπτωση να δηλώσεις το σπίτι ως κύρια κατοικία στην φορολογική που θα κάνεις. Ειδικά αν έχεις μέχρι 300-350 kWh, δες το ακόμα πιο ζεστά σαν σενάριο (δεν ξέρω τί πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορείς να το δηλώσεις, αλλά ακόμη και παραχώρηση οικίας να σου κάνουν, νομίζω θα είσαι εντάξει - ρωτα λογιστή για σίγουρα. Εκτός κι αν είσαι σε νοίκι με μαύρα, οπότε μπλουμ και η μόνη επιλογή είναι σταθερό της ΔΕΗ).

Σούμα : γενικά όπως βλέπεις, πρέπει να μειώσεις καταναλώσεις ΟΥΤΩΣ ή άλλως....Κι αν έχεις πχ πάνω από 250kWh/μήνα, βάλε νυχτερινό (42€) να σώσεις κάτι (σου κάνει κάποια έκπτωση ΚΑΙ στις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις", εκτός από την τιμή της "νυχτερινής" κιλοβατώρας, την οποία θα πρέπει - μελετώντας τα ωράρια - να την εκμεταλλεύεσαι όσο μπορείς...)

λοιπόν επειδή και εμένα μου ήρθε αυτή η επιστολή από volterra με αρχή των νέων χρεώσεων 1/4 έχεις απόλυτο δίκιο πως οφείλουν να ενημερώσουν κάθε πελάτη ξεχωριστά 60 μέρες πριν. 

θα επικοινωνήσω μαζί τους με mails προφανώς και είδωμεν… ωστόσο θα πρέπει να κερδίσω λίγο χρόνο να βρω πάροχο χωρίς ρήτρα! 

11 ώρες πριν, fontastrelos είπε

Υπάρχει κάποιος που να του εχει συμβεί κατι παρόμοιο; μπορώ να κάνω κάποια καταγγελία οτι μου σπάνε το συμβόλαιο, ενώ έχουμε συμφωνήσει 2 χρονια σταθερή τιμή; 

διαβάζεις προηγούμενες σελίδες , έχει εξαντληθεί

11 ώρες πριν, fontastrelos είπε

Επίσης το πρόβλημα είναι οτι το σπιτι δεν φαίνεται σαν πρώτη κατοικία κ δεν θα πάρω την έκπτωση απο το κρατος. 

είτε νέα συνταγή και να φανεί 1η σε κάποιον , ή σταθερό φαρμάκι με τις περισσότερες κιλοβατώρες σε νυχτερινό και πολύ οικονομία , διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα ψηλά και δες τα σταθερά στο excel

1 ώρα πριν, freedomman είπε

εαν μπορεί το 580 που μου ήρθε χτες να το κάνει 150-200 που τόσο πλήρωνα κανένα πρόβλημα. αλλά φοβάμαι οτι είναι παπάς

Όχι απλός παπάς, αρχιμανδρίτης. Και μόνο που γράφει ότι "επειδή ο πολίτης/καταναλωτής δεν είναι εξειδικευμένος σε ότι αφορά την επισκόπηση της σύμβασης και των όρων της καλό είναι να απευθύνεται σε ανθρώπους που γνωρίζουν" καταλαβαίνει ο καθένας περί τίνος πρόκειται.

Με απλά λόγια "επειδή δεν ξέρετε να διαβάζετε τι υπογράψατε ελάτε να τα διαβάσω εγώ." Με το αζημιωτο φυσικά...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Όχι απλός παπάς, αρχιμανδρίτης. Και μόνο που γράφει ότι "επειδή ο πολίτης/καταναλωτής δεν είναι εξειδικευμένος σε ότι αφορά την επισκόπηση της σύμβασης και των όρων της καλό είναι να απευθύνεται σε ανθρώπους που γνωρίζουν" καταλαβαίνει ο καθένας περί τίνος πρόκειται.

Με απλά λόγια "επειδή δεν ξέρετε να διαβάζετε τι υπογράψατε ελάτε να τα διαβάσω εγώ." Με το αζημιωτο φυσικά...

το θέμα είναι οτι ενω διαβάζαμε εδώ οτι θα ανεβούν και άλλο τα τιμολόγια φάγαμε τη παπατζα του διπλασιασμό της επιδότησης που ανακοινώνανε και τη πατήσαμε. αντε τωρα να δουμε τι θα κανουμε

Επεξ/σία από freedomman

Spoiler
1 λεπτό πριν, freedomman είπε

το θέμα είναι

οτι εκφράζεσαι άκομψα και κάνε edit για να μην ενοχλώ mods με αναφορά

όσοι παρακολουθούν το θέμα καταλαβαίνουν

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να  ρωτήσω όποιος ξέρει σχετικά με τη ΔΕΗ κα τη ρήτρα αναπροσαρμογής της.Θέλω να φύγω γιατί μου ήρθε 1500 ευρώ εκκαθαριστικός λογαριασμός κι έπαθα εγκεφαλικό. Βέβαια φταίω κι εγώ γιατί πήγε τριπλάσιες οι κιλοβατώρες που κατανάλωσα + την ρήτρα με έστειλε. Κατανάλωσα 4683kwh από τις οποίες οι 865 είναι νυχτερινό . Σίγουρα πρέπει να ελαττωθούν και να τις πάω  κάτω από 2000 αν μπορέσω. Το θέμα μου είναι με ποια εταιρεία να πάω γιατί με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και με τη σταθερά ή την κυμαινόμενα προγράμματα στην kwh που βλέπω έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι με συμφέρει. Προσανατολίζομαι στο πρόγραμμα της προτέργιας MVP νυχτερινό που έχει με 0,05514 /kwh πρωί και 0,03949 /kwh το βράδυ. Έχει κάποιος καμία ιδέα ποια είναι η καλύτερη εταιρία κατά τη γνώμη σας? Σταθερή ή κυμαινόμενη την κιλοβατώρα με ή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής στο πρόγραμμα? Να αναφέρω επίσης ότι έχω το πρόγραμμα Γ1Ν της ΔΕΗ.

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από takotime4

1 λεπτό πριν, takotime4 είπε

Σταθερή ή κυμαινόμενη την κιλοβατώρα με ή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής στο πρόγραμμα?

άργησες , τέρμα οι ακριβές τιμες απο Δευτέρα , πάμε σε φαρμάκι

Διαβάζεις αυτό

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

ανα μηνα αλλάζει

3 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Προσανατολίζομαι στο πρόγραμμα της προτέργιας MVP νυχτερινό

κατέβασε το excel και μάντεψε χοντρική στο 2ο φύλλο (στο 4ο θα δεις ιστορικό επιδοτήσεων , έχω του Απριλίου προσυμπληρωμένες) και κάνε σύγκριση κυμαινόμενων

4 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Θέλω να φύγω γιατί μου ήρθε 1500 ευρώ εκκαθαριστικός λογαριασμός κι έπαθα εγκεφαλικό.

επειδή στον προηγουμενο δε σου ήρθε , περίμενες σε αυτόν ?

κάνε τα βήματα της αμφισβήτησης και ότι γίνει (προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα πάνω)

3 λεπτά πριν, korakios είπε

άργησες , τέρμα οι ακριβές τιμες απο Δευτέρα , πάμε σε φαρμάκι

Διαβάζεις αυτό

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

ανα μηνα αλλάζει

κατέβασε το excel και μάντεψε χοντρική στο 2ο φύλλο (στο 4ο θα δεις ιστορικό επιδοτήσεων , έχω του Απριλίου προσυμπληρωμένες) και κάνε σύγκριση κυμαινόμενων

επειδή στον προηγουμενο δε σου ήρθε , περίμενες σε αυτόν ?

κάνε τα βήματα της αμφισβήτησης και ότι γίνει (προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα πάνω)

Έχω καταθέσει στον idika το συμβόλαιο για να πάω ομαδικά μαζί με άλλους δικαστικά εναντίον της ΔΕΗ . Να κάνω αμφισβήτηση και στη ΔΕΗ και ότι γίνει? 

• Confused 1

2 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Έχω καταθέσει στον idika το συμβόλαιο για να πάω ομαδικά μαζί με άλλους δικαστικά εναντίον της ΔΕΗ . Να κάνω αμφισβήτηση και στη ΔΕΗ και ότι γίνει?

αν εκκρεμεί υπόθεση δικαστικώς δε νομίζω να χρειάζεται , ότι σου πούνε ,

επειδή σίγουρα θα πλακώσουν ερωτήσεις πάνω σε αυτό ανοίξτε νέο θέμα

7 λεπτά πριν, korakios είπε

7 λεπτά πριν, korakios είπε

Άρα βάση excel ο καθένας βλέπει τις ανάγκες του και αναλόγος πράττει . Δεν υπάρχει κάποιος πάροχος που είναι καλύτερος γενικά. Ούτε αν πρέπει σταθερό ή κυμαινόμενο το συμβόλαιο ή με ή χωρίς ρήτρα. όλα είναι σχετικά και αλλάζουν κάθε μήνα από ότι κατάλαβα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...