Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και εγω στη solar ελαβα σημερα την ειδοποιηση.Δεν καταλαβαινω ομως.....αυξανεται το ρευμα,το παγια γιατι?Επισης γιατι 30 ημερες και οχι 60?Τι προβλεπεται?

Και μια ερωτηση για την επιδοτηση.Ειχα επιδοτηση το 4μηνο 20 ευρω περιπου.Ηταν σωστο το ποσο της επιδοτησης?Αυτες τις αποριες θα τις στειλω γραπτως οπως θα κανω γνωστο οτι δεν θα δεχθω καμια αναπροσαρμογη τις τιμης μεχρι την ληξη συμβολαιου.Ακομα και το γεγονος οτι λαβαμε σημερα την ειδοποιηση που εληξε η πιο οικονομικη προσφορα ,της ΔΕΗ,δεν το θεωρω τυχαιο.

Θα ζητησω και γραπτη βεβαιωση οτι εχουν καταβαλει τα δημοτικα τελη που εχω πληρωσει.

Κατα τα αλλα ανρωτιεμαι αν συμφερει να κανω σταθερο με τις τιμες που υπαρχουν η να μεινω σε κυμαινομενο για καποιο χρονικο διαστημα ,αν υπαρχει επιδοτηση,με ρισκο.Υπαρχει περιπτωση να εχουμε μειωση τιμων στο καλοκαιρι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, tsioy77 είπε

Υπαρχει περιπτωση να εχουμε μειωση τιμων στο καλοκαιρι?

μόνο σοβαρός αστρολόγος μπορεί να σου απαντήσει

Μόλις τώρα, tsioy77 είπε

Κατα τα αλλα ανρωτιεμαι αν συμφερει να κανω σταθερο με τις τιμες που υπαρχουν η να μεινω σε κυμαινομενο για καποιο χρονικο διαστημα ,αν υπαρχει επιδοτηση,με ρισκο.

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Απρίλιος 2022)

1 λεπτό πριν, tsioy77 είπε

Και μια ερωτηση για την επιδοτηση.Ειχα επιδοτηση το 4μηνο 20 ευρω περιπου.Ηταν σωστο το ποσο της επιδοτησης?

4ο φύλλο του excel της καρφιτσωμένης ανάρτησης που δε διάβασες θα δεις και για τις επιδοτήσεις

2 λεπτά πριν, korakios είπε

30 μέρες μετά λέει ξεκάθαρα

το ξερω, αλλα κανουν λαθος και λενε "οι νεες χρεωσεις θα ξεκινησουν να ισχυουν 30 ημερες απο την παρουσα, ητοι απο τις 08/04...". Ενω θα επρεπε να λεει απο τις 08/05

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, sheik είπε

το ξερω, αλλα κανουν λαθος και λενε "οι νεες χρεωσεις θα ξεκινησουν να ισχυουν 30 ημερες απο την παρουσα, ητοι απο τις 08/04...". Ενω θα επρεπε να λεει απο τις 08/05

η παρούσα είναι 8/4

μετά μετράς 30 μέρες , δεν μπορώ να στο πω πιο απλά :)

1 ώρα πριν, Komfoukios είπε

Πως θα συγκρίνω απτη στιγμή που η W&V βαζει οτι να ναι ρητρα?

έβαλες βαθμό δυσκολίας σε ώρα δύσκολη , σε ποιο πρόγραμμα είσαι ?

Επεξ/σία από korakios

1 λεπτό πριν, korakios είπε

η παρούσα είναι 8/4

μετά μετράς 30 μέρες , δεν μπορώ να στο πω πιο απλά :)

Ε οκ εσυ καταλαβαινεις οτι το ητοι απο 08/04 αναφερεται στην συνταξη της παρουσης, εγω καταλαβαινω οτι (θα επρεπε) συντακτικα για να ειναι σωστα να αναφερεται στην ενραξη ισχυος των τροποποιησεων, ητοι απο τις 08/05. :)

Μόλις τώρα, sheik είπε

Ε οκ εσυ καταλαβαινεις οτι το ητοι απο 08/04 αναφερεται στην συνταξη της παρουσης, εγω καταλαβαινω οτι (θα επρεπε) συντακτικα για να ειναι σωστα να αναφερεται στην ενραξη ισχυος των τροποποιησεων, ητοι απο τις 08/05. :)

το ίδιο είναι , είτε θα έλεγε η έναρξη ξεκινά απο 8/5 , ή θα έγραφε (όπως τώρα) οτι ξεκινά 30 μέρες μετά τις 8/4

μπορούμε να το τραβήξουμε κιαλλο , λάμψη μου θύμισε 😂

τελικά ήταν συστημένο ή απλό ?

Just now, sheik said:

Οτι και να λεει, η συμβαση αυτου του τιμολογιου ανεφερε ρητα οτι ο προμηθευτης οφειλει να ενημερωσει τον καταναλωτη  60 ημερες πριν την τροποποιηση.

image.png.a3b461384125063d96382d2049252126.png

Η επιστολη παραδοθηκε συστημενη, οπερ σημαινει οτι οσοι την παρελαβαν σημερα (μαζι τους κι εγω), οι 60 ημερες μετρανε απο σημερα κι οχι απο την 8/4.

Αυτο ειναι το γραμμα του νομου, οτιδηποτε αλλο μπορει να αμφισβητηθει.

2 minutes ago, korakios said:

Συστημενο.

• Like 2

2 λεπτά πριν, korakios είπε

το ίδιο είναι , είτε θα έλεγε η έναρξη ξεκινά απο 8/5 , ή θα έγραφε (όπως τώρα) οτι ξεκινά 30 μέρες μετά τις 8/4

μπορούμε να το τραβήξουμε κιαλλο , λάμψη μου θύμισε 😂

Αντε ας το τραβηξω λιγο και γω :D

Ειναι σαν να σου λεω θα παμε ταξιδι 30 ημερες απο σημερα, ητοι στις 8 του Μαιου(το σωστο) , αλλα να σου λεω θα παμε ταξιδι σε 30 ημερες απο σημερα, ητοι σημερα 😛

1 λεπτό πριν, Hetfield είπε

Οτι και να λεει, η συμβαση αυτου του τιμολογιου ανεφερε ρητα οτι ο προμηθευτης οφειλει να ενημερωσει τον καταναλωτη  60 ημερες πριν την τροποποιηση.

στο προηγούμενο ποστ έβαλα λινκ που το αναφέρει και η ΡΑΕ γιατί μέχρι τότε για αλλαγή τιμών πατούσαν σε παραθυράκι του κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας του στυλ θα έβλεπες τις νέες χρεώσεις στο λογαριασμό με μια υποσημείωση . Μάλλον έπεσε χέρι μιας και είναι ο 2ος πάροχος με επιστολή (βεβαια της Volterra δεν είχε καν ημερομηνία ταχυδρομείου , ούτε ήταν συστημένο)

Μίλησα σήμερα με βολτέρα στο τηλέφωνο.

Φυσικά πρόλογος για την εποχή που διανύουμε για για για...

Λεω της υπαλλήλου, πως οταν επι 2.5 έτη σας πληρωνα σταθερά 8.5 λεπτα, ΕΝΩ γυρω μου πληρωναν 4.5 λεπτα και κατι ψιχουλα ΟΤΣ, ήμουν καλός. Τώρα είμαι λακαμάς. Πήγε να χασκογελάσει, είναι η αλήθεια.

Βεβαια, εγώ κυριολεκτικα αισθάνομαι λακαμάς...

Εν τέλει μου ειπε δε μπορεί να γινει κατι.

Παρόλα αυτά, εψαξα το αρχειο με τον υπογεγραμμένο τιμοκατάλογο ειδικων όρων και τους τον ξανάστειλα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια.

Δε ξερω αν μπορώ να το κυνηγήσω περαιτέρω, δε ξερω αν κατ'ισχύουν οι γενικοί όροι απ'τους ειδικούς. Η λογική λεει οχι, διότι δε υπήρχε λόγος ύπαρξης των "ειδικών".

Υ.Γ. τουλάχιστο αν μας ειδοποιούσαν μεχρι 31/12 θα μπαίναμε στο online enter της ΔΕΗ με τα 0.12 για 24 μήνες :(

• Confused 1

2 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Μίλησα σήμερα με βολτέρα στο τηλέφωνο.

Φυσικά πρόλογος για την εποχή που διανύουμε για για για...

Λεω της υπαλλήλου, πως οταν επι 2.5 έτη σας πληρωνα σταθερά 8.5 λεπτα, ΕΝΩ γυρω μου πληρωναν 4.5 λεπτα και κατι ψιχουλα ΟΤΣ, ήμουν καλός. Τώρα είμαι λακαμάς. Πήγε να χασκογελάσει, είναι η αλήθεια.

Βεβαια, εγώ κυριολεκτικα αισθάνομαι λακαμάς...

Εν τέλει μου ειπε δε μπορεί να γινει κατι.

Παρόλα αυτά, εψαξα το αρχειο με τον υπογεγραμμένο τιμοκατάλογο ειδικων όρων και τους τον ξανάστειλα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια.

Δε ξερω αν μπορώ να το κυνηγήσω περαιτέρω, δε ξερω αν κατ'ισχύουν οι γενικοί όροι απ'τους ειδικούς. Η λογική λεει οχι, διότι δε υπήρχε λόγος ύπαρξης των "ειδικών".

Υ.Γ. τουλάχιστο αν μας ειδοποιούσαν μεχρι 31/12 θα μπαίναμε στο online enter της ΔΕΗ με τα 0.12 για 24 μήνες :(

Θελω να δω τι λογαριασμό θα μου στείλουν από τη Volterra για τις τελευταίες 220kwh που καταχώρησα πριν 3 μέρες. Στην επιστολή έγγραφε από 1η Απριλίου θα αλλάξουν οι τιμές. Προβλέπω να τους πιστολιαζω άμα δω ρήτρα 😛😛 καθώς η αίτηση στη ΔΕΗ ολοκληρώθηκε και προωθήθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ

δεν είναι θέμα λογικής , είναι τι ισχύει

νομοθεσία > ειδικών > γενικών

αν στους ειδικούς έγραφε οτι δε δύναται ο πάροχος να κάνει τροποποίηση οκ , δε γράφει όμως κάτι τέτοιο

προηγούμενη σελίδα έχω λινκ απο ΡΑΕ , αν θες ζητάς να εξετάσει η ΡΑΕ την αναγκαιότητα της εταιρίας για τροποποίηση  (που είναι χάλια οικονομικά βέβαια)

κάνε όπως καταλαβαίνεις

ΥΓ. ποτέ απο τηλέφωνο οποιαδήποτε επικοινωνία , μόνο μέσω email

• Like 1

2 λεπτά πριν, kosmasgr είπε

Θελω να δω τι λογαριασμό θα μου στείλουν από τη Volterra για τις τελευταίες 220kwh που καταχώρησα πριν 3 μέρες. Στην επιστολή έγγραφε από 1η Απριλίου θα αλλάξουν οι τιμές. Προβλέπω να τους πιστολιαζω άμα δω ρήτρα 😛😛 καθώς η αίτηση στη ΔΕΗ ολοκληρώθηκε και προωθήθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ

Αν δε σου κάνει κόπο, κάνε μια προώθηση οταν εκδοθει, σβήνοντας τα στοιχεία σου!

1 λεπτό πριν, korakios είπε

δεν είναι θέμα λογικής , είναι τι ισχύει

νομοθεσία > ειδικών > γενικών

αν στους ειδικούς έγραφε οτι δε δύναται ο πάροχος να κάνει τροποποίηση οκ , δε γράφει όμως κάτι τέτοιο

προηγούμενη σελίδα έχω λινκ απο ΡΑΕ , αν θες ζητάς να εξετάσει η ΡΑΕ την αναγκαιότητα της εταιρίας για τροποποίηση  (που είναι χάλια οικονομικά βέβαια)

κάνε όπως καταλαβαίνεις

ΥΓ. ποτέ απο τηλέφωνο οποιαδήποτε επικοινωνία , μόνο μέσω email

Στους ειδικούς απλά αναφέρει το τιμοκατάλογο με σημείωση πως η τιμή ειναι σταθερή και δε μεταβάλλεται απο ρήτρα ΟΤΣ ή απο οποιαδήποτε άλλη χρέωση.

Θα δοκιμάσω τη τύχη μου και με καταγγελία στη ΡΑΕ.

Σωστός, μόνο γραπτώς. Τόσα χρόνια με δημόσιο ασχολούμαι, θα πρεπε να γνωρίζω καλύτερα.

• Like 1

1 λεπτό πριν, kanesaxo είπε

Στους ειδικούς απλά αναφέρει το τιμοκατάλογο με σημείωση πως η τιμή ειναι σταθερή και δε μεταβάλλεται απο ρήτρα ΟΤΣ ή απο οποιαδήποτε άλλη χρέωση.

ναι αλλά δε λέει οτι ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης , αυτό λέω (ήδη σε άλλες 2 περιπτώσεις)

Θα δοκιμάσω τη τύχη μου και με καταγγελία στη ΡΑΕ.

εννοείται δώσε , με ενδιαφέρει και μένα 😁

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...