Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...αν είναι έτσι, δεν πολυκαίγεσαι να μεταβείς σε σταθερό (η επιδότηση πάντως υπάρχει ήδη στον εκκαθαριστικό του Δεκέμβρη, το είπαμε - τότε δινόταν σε όλους : το τουρλουμπούκι με την δηλωμένη κύρια κατοικία ξεκίνησε από Γενάρη. Αν εσύ λες ότι στον έναντι του Γενάρη βλέπεις ΚΑΙ αναπροσαρμογή ΚΑΙ "πίστωση ΤΕΜ", τότε είσαι εντάξει ακόμη και σε "ρητροπρόγραμμα",,,αλλά της ΕΛΠΕ σου βγαίνει δεκα ευρωλεπτά πιο ακριβό, απ' ό,τι στην ΔΕΗ. Αφού όπως λες ΔΕΝ έχεις "ποινή πρόωρης αποχώρησης" (...είσαι 100% βέβαιος; Η ΕΛΠΕ είναι από τις χειρότερες στο θέμα. Μπορεί αν δεν σου ζητήσει ποινή αποχώρησης με βάση τους μήνες, να σου ζητήσει να επιστρέψεις τυχόν εκπτώσεις "συνέπειας πληρωμής" επί της κιλοβατώρας που σου έχει κάνει....Ή διάβασε ΚΑΛΑ το συμβόλαιό σου, ή στείλε τους μέιλ και ρώτα τους για να το σιγουρέψεις).

ΕΙΝΑΙ "λίγο μπέρδεμα η περίπτωσή σου" (για να κρίνει κάποιος "τί είναι καλύτερο να κάνεις") - δεν εννοώ φυσικά ότι φταις κάπου εσύ, απλά είναι τέτοια τα δεδομένα των ημερών...Πάντως

1) ΔΕΝ ακολουθείς την συμβουλή του γνωστού...:-)

2) ...δεν χρειάζεσαι ντε και καλά να πας άμεσα σε σταθερό ΔΕΗ (με αυτή την κατανάλωση). Πιο πολύ "εξασφάλιση για το μέλλον" θα είναι (τους επόμενους 12 μήνες), και ΑΥΤΟ, ΕΧΕΙ την λογική του μεν,,,,,,,αλλά από τη στιγμή που έπεσες στο μεταίχμιο της (πιθανής) αλλαγής τιμών της στα σταθερά, από την Δευτέρα, μα΄λλον καλύτερα για 'σένα να περιμένεις να δούμε τί ακριβώς ΘΑ γίνει την Δευτέρα (μπες και ρώτα μας).

3)...αν λοιπόν την Δευτέρα ανέβουν (πολύ) οι τιμές στα σταθερά ΔΕΗ (0,24 ή 0,25), τότε ναι, δεν είναι άσχημα να πας ΔΕΗ, στο ρητροπρόγραμμα Γ1, αφού (κι ας μην διευκρίνησες) ΕΙΝΑΙ δηλωμένο το σπίτι ως κύρια κατοικία στην περσινή φορολογική, άρα παίρνεις (όπως υποστηρίζεις) επιδότηση ΚΑΙ από Γενάρη κι εντεύθεν : διότι όπως είπα, στην ΕΛΠΕ πληρώνεις 0,10 παραπάνω την κιλοβατώρα (ένα 70άρι το 4μηνο δηλαδή παραπάνω στην ΕΛΠΕ). Λέω για ΔΕΗ, επειδή όπως το βλέπω εγώ, είναι "η πιο σίγουρη" (λόγω μεγέθους και,,,,"σχέσεως με το κράτος"), από πολλές απόψεις. Και στην πρώτη ευκαιρία, θα είναι πιο εύκολο να μεταβείς σε κάποιο σταθερό της (εάν τότε που θα θες να το κάνεις, θα συμφέρει). ΔΕΝ είναι η ΠΙΟ φτηνή όμως - η πιο φτηνή αυτή τη στιγμή, στα "ρητροπρογράμματα", είναι η "Elin", που επίσης δεν έχει ποινή πρόωρης αποχώρησης, ούτε και πάγιο,,,αλλά για 'μένα οι "εναλλακτικοί" τελείωσαν από το καλοκαίρι που πέρασε, γι' αυτό "καλύτερα ΔΕΗ". Λέω εγώ (...και φαντάσου, ΚΑΝ δεν έχω πάει ακόμα στην ΔΕΗ εγώ....Το πώς και το γιατί,,,ασ' το). Αρκεί μόνο να μην έχεις τίποτα χρέη από παλιά στη ΔΕΗ (ακόμη και στην παροχή, αν όχι στο ΑΦΜ σου - δικό σου σπίτι απ' ό,τι κατάλαβα, και μήπως κάποιος άφησε χρέος πχ από γονεις/αδέρφια), γιατί θα σε βάλουν να τα πληρώσεις (σε ΑΥΤΗ την περίπτωση, πας σίγουρα Ελιν, αλλά φεύγεις από ΕΛΠΕ - χάνεις γύρω στα 2+ κατοστάρικα το χρόνο εκεί).

...ΜΟΝΟ το (πρόγραμμα) "Γ1" της ΔΕΗ έχει ρήτρα αναπροσαρμογής. Όσο για την "ηλεκτρονική διαδικασία" (econtract δηλαδή), ΔΕΝ υπάρχει στάνταρ χρόνος : μπορεί να σου γίνει "γρήγορα" -> στην καλύτερη σε 3-4 μέρες / στην χειρότερη 1-2 βδομάδες / στην χείριστη μπορεί και πάνω από μήνα (ή και ΜΗΝΕΣ...). Είναι θέμα,,,τύχης. Εδώ και καιρό έχουν αναφερθεί πολλές φορές (εδώ μέσα) καθυστερήσεις (και ΑΛΛΩΝ ειδών προβλήματα) με το econtract., γι' αυτό πολλοί το έχουμε "σταμπάρει" ως,,,,αναξιόπιστο και προτείνουμε καλύτερα την επίσκεψη σε κατάστημα και υπογραφή σε MyHome Enter (θέλει εγγύηση 100€, τα οποία αν βάλεις πάγια εντολή εξόφλησης τα παίρνεις πίσω στον 1ο λογαριασμό ως πιστωτικό υπόλοιπο). Και ναι με τέτοια κατανάλωση συμφέρει, και ναι μπορείς να επιλέξεις μηνιαίο λογαριασμό

...το θέμα είναι ότι πολλοί εχουν βγει ειδικά σήμερα και λένε ότι σε κατάστημα τους είπαν πως από Δευτέρα ανεβαίνουν οι τιμές των σταθερών. Άρα ή δοκιμάζεις να κάνεις την διαδικασία econtract ούτως ή άλλως (καλύτερα για το MyHome Enter, γιατί το MyHome Online που επίσης διατίθεται μέσω econtract, είναι "προβληματικό", κι ας μην θέλει καθόλου εγγύηση. Στα λεφτά, το ίδιο θα σου βγει το Εντερ πάντως, αρκεί να πληρώνεις πριν την λήξη του λογαριασμού για να έχεις έκπτωση 5%. Εγώ θα το πρότεινα ως "ασφαλέστερο" λοιπόν...), ή το παίζεις ζάρι να δεις τί ακριβώς θα κάνει η ΔΕΗ τη Δευτέρα (έχοντας ούτως ή άλλως κλείσει ραντεβού για κατάστημα, μέσα από τη σχετική φόρμα στο σάιτ της, από απόψε κι όλας, αν βρεις διαθέσιμα), για να πας "με τον πιο σίγουρο δρόμο"...........(Αν πάντως διαλέξεις τον δρόμο του econtract, μην επιλέξεις αποστολή συμβολαίων με κούριερ, αλλά να γίνουν όλα μέσω μέιλ.)

Μολις εκανα την αιτηση στο econtract προγραμμα myhomeEnter και μου εβγαλε οτι το αιτημα σας καταχωρηθηκε επιτυχως και σε 2 μερες θα λαβετε ενημερωση για τα επομενα βηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, vali είπε

Στον τελικό λογαριασμό από Ζενιθ έχει έκπτωση συνέπειας 20%, κάτι που προφανώς γίνεται γιατί πληρώθηκαν εμπροθεσμα οι προηγούμενοι λογαριασμοί. Το ποσό της έκπτωσης είναι 38 ευρώ. Σε περίπτωση που καθυστερήσει η πληρωμή του τελικού λογαριασμού(2 μέρες το πολύ), γνωρίζει κάποιος αν θα μου χρεώσουν μετέπειτα τα 38 ευρώ;

τα 38€ αντιστοιχούν σε προηγούμενους που πλήρωσες εμπρόθεσμα (edit δεν τα χάνεις δηλαδή)

αν τον τελικό τον πληρώσεις εμπρόθεσμα τότε δικαιούσαι και το 20% του κόστους προμήθειας

ζητάς έκτακτο πιστωτικό , δίνεις ΙΒΑΝ και τα βάζουν

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, toyotats είπε

Τωρα ο γνωστος μου που με ειχε παει στην elpedison μου λεει οτι αρχισε να τρεχει στον λογαριασμο μου ρητρα αναπροσαρμογης και καλο θα ηταν να με παει στην watt&volt  που ειναι χωρις ρητρα αναπρο.  

Αδερφός!

Spoiler

ζέρο, βατ εντ βο
χωρίς ρήτρα αναπρό
μπρο! 🕺

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 2

8 ώρες πριν, d300s είπε

Στη σύμβαση που σου έστειλαν και υπόγραψες έγραφε myhome online ή Γ1?

Γ1Ν.Αλλα οταν μπαινω στο συστημα στο myhome online γραφει οτι εχει ενεργοποιηθει μεχρι το 2023

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

Γ1Ν.Αλλα οταν μπαινω στο συστημα στο myhome online γραφει οτι εχει ενεργοποιηθει μεχρι το 2023

δεν μας ενδιαφέρει , σε λάθος θέμα είσαι

• Thanks 1

@korakios μπήκα στην εφαρμογή σου αλλά κάπου μπερδεύτηκα. Βάζεις το ΚΟΤ στα οικιακά με ρήτρα, παρόλα αυτά υπάρχει κόσμος, όπως κι εγώ, που έχει ΚΟΤ αλλά δεν είναι σε πρόγραμμα. Λείπει η καταχώρηση ΚΟΤ με ρήτρα έτσι ώστε να μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα προγράμματα. Πάντως που ρώτησα στη ΔΕΗ για το αν με συμφέρει να μπω σε πρόγραμμα, μου απάντησαν οτι από τη στιγμή που δεν ξεπερνάω τις 1400 κιλοβατώρες το 4/μηνο, δεν υπάρχει λόγος να μπω επειδή η έκπτωση θα γίνεται σε ακριβότερη τιμή κιλοβατώρας.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, giorgos_k1 είπε

Βάζεις το ΚΟΤ στα οικιακά με ρήτρα, παρόλα αυτά υπάρχει κόσμος, όπως κι εγώ, που έχει ΚΟΤ αλλά δεν είναι σε πρόγραμμα.

όχι δεν έχω ΚΟΤ με ρήτρα

7 λεπτά πριν, giorgos_k1 είπε

Πάντως που ρώτησα στη ΔΕΗ για το αν με συμφέρει να μπω σε πρόγραμμα, μου απάντησαν οτι από τη στιγμή που δεν ξεπερνάω τις 1400 κιλοβατώρες το 4/μηνο, δεν υπάρχει λόγος να μπω επειδή η έκπτωση θα γίνεται σε ακριβότερη τιμή κιλοβατώρας. 

θα σε ζορίσω λίγο ,

1. έστω δεν είχες ΚΟΤ και κοιτούσες τα κυμαινόμενα με ρήτρα, μπορείς να ανεβάσεις screenshot (μέσα σε spoiler) συμπληρωμένο ?

2. Από αυτό που σου είπανε , τι κατάλαβες ? οτι γενικά επειδή δεν ξεπερνάς τις 1400 κιλοβατώρες δεν αξίζει το σταθερό με 0,17-0,18?

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

Έκανα την αίτηση σήμερα για το πρόγραμμα ΔΕΗ home online και περιμένω το email σε 2 μέρες.Αν αλλάξουν οι τιμές τη Δευτέρα εγώ παίρνω  την τιμή 0.17 ή την τιμή που θα έχει διαμορφωθεί από Δευτέρα.Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ

Spoiler

Μόλις τώρα, coolni23 είπε

Έκανα την αίτηση σήμερα για το πρόγραμμα ΔΕΗ home online και περιμένω το email σε 2 μέρες.Αν αλλάξουν οι τιμές τη Δευτέρα εγώ παίρνω  την τιμή 0.17 ή την τιμή που θα έχει διαμορφωθεί από Δευτέρα.Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ

σε λάθος θέμα είσαι ......

σε άλλα νέα , τέλος της Volton τα πακέτα , φύγαν απο το site ,βγήκαν και απο το excel

• Like 1
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

σε λάθος θέμα είσαι ......

σε άλλα νέα , τέλος της Volton τα πακέτα , φύγαν απο το site ,βγήκαν και απο το excel

Αντε παει να το κλεισει το μαγαζι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Αντε παει να το κλεισει το μαγαζι.

και όμως τη σκαπούλαρε ,Β΄ Εθνική παίζει , κουβέντα όμως για Volterra 😁

Αναφορά σε κείμενο

Με βάση τα στοιχεία της ΡΑΕ, στην πρώτη κατηγορία με μήνα αναφοράς το Φεβρουάριο και στοιχεία πληρωμών έως τις 23 Μαρτίου περιλαμβάνονται οι: ΔΕΗ, BI.ΕΝΕΡ, ΕΛΙΝΟΙΛ, ΕΛΤΑ, ΖΕΝΙΘ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Μυτιληναίος /PROTERGIA, ΚΩΝΣΤ. Β. ΜΑΡΚΟΥ ΑΒΕΕ, OTE AKINHTA, GREEK ENVIRONMENTAL & ENERGY NETWORK S.A.

Αντίστοιχα στην β΄κατηγορία υπόκεινται Ηρων Ενεργειακή, Elpedison, KEN, NRG Volton και WATT + VOLT A.E.

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, giorgos_k1 είπε

@korakios αυτό που μου είπαν είναι ότι τώρα γίνεται έκπτωση 0,11-0,075=0,035 και αν μπω σε πρόγραμμα θα είναι η έκπτωση 0,18-0,075= 0,105

αυτό δεν το περίμενα , πολύ χειρότερα ήτανε τελικά ,

άρα διάβασε το 4ο φύλλο του excel

επίσης στην καρφιτσωμένη ανάρτηση το τι είναι ρήτρα αναπροσαρμογής

• Thanks 2

8 λεπτά πριν, korakios είπε

και όμως τη σκαπούλαρε ,Β΄ Εθνική παίζει , κουβέντα όμως για Volterra 😁

Αντε και του χρονου Champions League.😝

Δεν μου κανουν καθολου εντυπωση οι ομαδες που ειναι στην Β' Εθνικη.

Εννοειται ομως πως οσοι περισσοτεροι παροχοι υπαρχουν τοσο μεγαλυτερος ο ανταγωνισμος και τοσο καλυτερα για τον καταναλωτη.Απλα στις μερες μας δεν ισχυει κατι τετοιο.😝

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...