Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, washcloud είπε

Το ζουμί είναι : η ρήτρα είναι ένας ειδικός όρος στο συμβόλαιο που λέει ότι αν ανέβει η τιμή χονδρικής ρεύματος στα χρηματιστήρια ενέργειας, πάνω από ένα ορισμένο όριο (συνήθως είναι "50€"), τότε θα πληρώσεις την διαφορά. 50 ήταν μια ζωή, και πλέον έχει φτάσει στα 270 και βάλε. Αυτό με λίγα λόγια μεταφράζεται ως : το συμβόλαιό σου στην ΕΛΠΕ δίνει μια "αρχική τιμή κιλοβατώρας" (πες 0,05), και πάνω σε αυτήν προσθέτεις την "διαφορά" που λέγαμε. Ε στην Ελπε σήμερα αυτά τα δυο μαζί, μας κάνουν,,,,0,50 (το δικό σου συμβόλαιο ως παλιότερο, μπορεί να βγάζει κάπως λιγότερα, πες 0,45). Από αυτά, ΑΝ δικαιούσαι την κρατική επιδότηση κρατική, αφαιρείς μ.ο. 0,25, μόνο όμως για τις πρώτες 300 kWh του μήνα : τις τυχόν παραπανίσιες, τις πληρώνεις 0,50 που λέγαμε.

Με άλλα λόγια : εσύ καταναλώνεις, οι τιμές,,,ανεβοκατεβαίνουν, και συνήθως μαθαίνεις το πόσο (και το...ποσό), στον εκκαθαριστικό, 4 μήνες δηλαδή μετά. Ένα "εξτρά μαζεμένο", συνήθως πληρώνουν όσοι δεν πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει καταμέτρηση στο ρολόι, αργεί να βγει εκκαθαριστικός, περνάνε όχι 4, αλλά 6 και 8 και 10 μήνες, ΝΟΜΙΖΟΥΝ αυτοί στο μεταξύ, καθώς τους ερχόταν ένας φλου λογαριασμός με ΕΝΑΝΤΙ της κατανάλωσης, κι όχι πραγματικές μετρησεις, ότι "α, όλα καλά, λίγα μου ζητάνε", και όταν έρχονται χιλιάρικα μαζεμένα, εγκεφαλικό....(Ιδανικά, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θα έπρεπε ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί σε ΟΛΟΥΣ τους παρόχους και σε ΟΛΑ τα προγράμματα, να εκδίδονται κάθε μήνα, ή ΕΣΤΩ κάθε 2μηνο, να κάνει ο κόσμος τα κουμάντα του, να κάνει οικονομία, να κατεβάσει ακόμη και τον εγνικό στην χειρότερη, από το να καταναλώνει για ένα 4μηνο χωρις να ξέρει πόσο θα του κοστίσει.......)

...αν μπορείς, ανέβασέ τον μας ΟΛΟΚΛΗΡΟ (σβήσε προσωπικά στοιχεία), να δούμε περισσότερα.

Κάθε πότε παίρνεις λογαριασμό; Κάθε μήνα μήπως; ή κάθε 2μηνο; Κι εκκαθαριστικό κάθε 4μηνο;

Καθε μηνα ερχεται. Καθε τετραμηνο ο εκαθαριστικος. Το αστειο ειναι οτι Εχω πληρωση και πιο πολλα σε εναντι πρα σε εκαθαριστικους.αυτος ειναι ο τελευταιος εκαθαριστικος. Τωρα σε 5 μερες λογικα θα μου ερθει και ο καινουργιος.

957935DA-FBCC-4012-A5ED-29B7D1109594.jpeg

233A58F9-1770-4CAA-A19C-E65C55011DE1.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να το κανουμε ταληρακια τι ειναι η ρητρα.

Ο χ παροχος σου λεει οτι σε χρεωνει τιμη 0,05€/ΚWh + ρητρα

Ο ψ παροχος σου λεει οτι σε χρεωνει τιμη 0,04€ΚWh  + ρητρα

Ο φ παροχος σου λεειοτι σε χρεωνει τιμη 0,07€ ΚWh  + ρητρα

Η ρητρα ειναι η διαφορα της τιμης που σε χρεωνει οταν ανεβει η χονδρικη πανω απο 0,07 συνηθως

Τωρα εχει παει η τιμη χονδρικης στα  0,37€/ΚWh

Αρα στις 1000KWh στο χ θα πληρωσεις 50€ ρευμα και 320€ ρητρα

στον ψ 40€ ρευμα και 330€ ρητρα και στον φ 70€ ρευμα και 300€ ρητρα

Σε ολους η τελικη τιμη θα ειναι 370€ που εχει παει η χονδρικη.

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Δεν στέλνουμε για να φύγουμε (σχεδόν μας διώχνουν) αλλά για να μην χρεώσουν με το νέο τιμοκατάλογο (πρόγραμμα) πριν περάσουν 60 μέρες από την ενημέρωση με επιστολή. Διάβασε από 1/4 και μετά τι έχει γραφτεί.

Ένταξη, το ξανά κοίταξα. Εν τέλη γράφει ότι μπορώ να φύγω.

16494408408662423570078415093714.jpg

Επεξ/σία από G1965

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, toyotats είπε

Καθε μηνα ερχεται. Καθε τετραμηνο ο εκαθαριστικος. Το αστειο ειναι οτι Εχω πληρωση και πιο πολλα σε εναντι πρα σε εκαθαριστικους.αυτος ειναι ο τελευταιος εκαθαριστικος. Τωρα σε 5 μερες λογικα θα μου ερθει και ο καινουργιος.

...ο οποίος θα έχει τιμή (επί της κιλοβατώρας) αναπροσαρμογής, τουλάχιστον διπλάσια, για τις ίδιες καταναλώσεις (αν όμως από Δεκέμβρη "έκαψες" και ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης,,,κάηκες......), καθώς για την περίοδο κατανάλωσης του συγκεκριμένου λογαριασμού, η τιμή της αναπροσαρμογής βγαίνει 0,13 (ενώ στον επερχόμενο θα είναι τουλάχιστον 0,26). Άρα το "80€" της αναπροσαρμογής, θα είναι 160€. 

...βέβαια : (αν και δεν είπες περί κύριας κατοικίας), ίσως να έχεις και τις κρατικές επιδοτήσεις του συγκεκριμένου 4μηνου. Στον λογαριασμό που ανέβασες, βλέπω 40€ (που μου κάνουν λίγα, αλλά τεσπα, δεν έχω περιθώρια αυτη τη στιγμή να υπολογίσω. Ίσως το κάνει άλλος). Το θέμα είναι ότι 700 κιλοβατώρες το 4μηνο, είναι πολύ λίγες "για να σε απασχολεί το ζήτημα" (εφ' όσον επιδοτείσαι από Γενάρη και μετά που λέγαμε). Εκτός κι αν το 4μηνο του χειμώνα, "ξέφυγες"...

Το ότι έχεις πληρώσει πολλά σε έναντι, υπό μία έννοια το λες και καλό πάντως, ειδικά αφού σου έρχονται κάθε μήνα (ο κόσμος συνήθως δεν βάζει καν στην άκρη συγκεκριμένα ποσά για τους λογαριασμούς του ρεύματος, κι αν καθυστερήσει να βγει εκκαθαριστικός και τυχόν πληρώνει λίγα κάθε 2μηνο, του έρχεται μαζεμένη κατραπακιά). Από τα ποσά που λέω πιο πάνω, θα αφαιρεθούν τα έννατι εννοείται, για να βγει ο εκκαθαριστικός. Οπότε "ΟΚ" (δεν θα έχεις "μεγάλες εκπλήξεις έστω" δηλαδή).

Εν τω μεταξύ, στους έναντι από Γενάρη, είχες ποσά "αναπροσαρμογής"; Κι αν ναι, είχες και "πιστώσεις ΤΕΜ" (την επιδότηση δλδ) ;

Επεξ/σία από washcloud

Μια απο τα ιδια και σε μενα μου ηρθε μυνημα απο volterra για την αναπροσαρμογη του προγραμματος που ειχα σταθερο,τωρα λεω να επιστρεψω Δεη παλι στο προγραμμα myhomeonline ή myhomeEnter και θα ηθελα να ρωτησω μονο το δευτερο ειναι χωρις ρητρα και σε οσους εχουν κανει ηλεκτρονικα αιτηση Δεη ποσες μερες πηρε η μεταφορα.Επειδη η καταναλωση ειναι μεγαλη περιπου 1000κιλοβατωρες/μηνα θα ηθελα να δινω την μετρηση ηλεκτρονικα και να εξωφλειται παλι καθε μηνα ο λογαριασμος.

12 λεπτά πριν, washcloud είπε

...ο οποίος θα έχει τιμή (επί της κιλοβατώρας) αναπροσαρμογής, τουλάχιστον διπλάσια, για τις ίδιες καταναλώσεις (αν όμως από Δεκέμβρη "έκαψες" και ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης,,,κάηκες......), καθώς για την περίοδο κατανάλωσης του συγκεκριμένου λογαριασμού, η τιμή της αναπροσαρμογής βγαίνει 0,13 (ενώ στον επερχόμενο θα είναι τουλάχιστον 0,26). Άρα το "80€" της αναπροσαρμογής, θα είναι 160€. 

...βέβαια : (αν και δεν είπες περί κύριας κατοικίας), ίσως να έχεις και τις κρατικές επιδοτήσεις του συγκεκριμένου 4μηνου. Στον λογαριασμό που ανέβασες, βλέπω 40€ (που μου κάνουν λίγα, αλλά τεσπα, δεν έχω περιθώρια αυτη τη στιγμή να υπολογίσω. Ίσως το κάνει άλλος). Το θέμα είναι ότι 600-κάτι κιλοβατώρες το 4μηνο, είναι πολύ λίγες "για να σε απασχολεί το ζήτημα" (εφ' όσον επιδοτείσαι από Γενάρη και μετά που λέγαμε). Εκτός κι αν το 4μηνο του χειμώνα, "ξέφυγες"...

Το ότι έχεις πληρώσει πολλά σε έναντι, υπό μία έννοια το λες και καλό πάντως, ειδικά αφού σου έρχονται κάθε μήνα (ο κόσμος συνήθως δεν βάζει καν στην άκρη συγκεκριμένα ποσά για τους λογαριασμούς του ρεύματος, κι αν καθυστερήσει να βγει εκκαθαριστικός και τυχόν πληρώνει λίγα κάθε 2μηνο, του έρχεται μαζεμένη κατραπακιά). Από τα ποσά που λέω πιο πάνω, θα αφαιρεθούν τα έννατι εννοείται, για να βγει ο εκκαθαριστικός. Οπότε "ΟΚ" (δεν θα έχεις "μεγάλες εκπλήξεις έστω" δηλαδή).

Εν τω μεταξύ, στους έναντι από Γενάρη, είχες ποσά "αναπροσαρμογής"; Κι αν ναι, είχες και "πιστώσεις ΤΕΜ" (την επιδότηση δλδ) ;

ναι απο Γεναρη ξεκεινισαν τα ποσα αναπροσαρμογης. Η κρατικη επιδοτηση ξεκινιση και αυτη απο Γεναρη.  Το καλο ειναι οτι δεν καιω ρευμα πολυ, Εδω και 2 μηνες βγαλα και το ψυγειο απο την μπριζα, Την κουζινα - φουρνο δεν την αναβω ποτε, ουτε ενεργεια για  θερμανση χρησιμοποιω. Το μονο που αναβω το θερμοσυφωνα  οταν δεν εχει ζεστο απο το ηλιακο. Επειδη  απο το πρωι μεχρι το απογευμα λυπω στην δουλεια  οταν γυρανω καθομαι κανα 3 ωρο στο pc αντε και καμια ωριστα tv και υπνο  αυτη ειναι ολοι κιολοι η ενεργεια που καταναλωνο.  Θα μου πεις και πως μαγειρεβεις και συντηρισε χωρις ψυγειο ρε μεγαλε. Στο κατω οροφο μενη η μανα μου μονη της και περναω το πιο πολυ χρονο μαζι της γιατι εχει και ξυλοσομπα και γλειτωνο πολλα.

2 ώρες πριν, toyotats είπε

δεν ξεπερναω τις 200-300 Kmw τον μηνα στο ρευμα. 

Με τόσο μικρή κατανάλωση και εφόσον μιλάμε πάντα για πρώτη κατοικία που δικαιούται επιδότηση, το κυμαινόμενο Γ1 της ΔΕΗ  είναι μάλλον πιο συμφέρον, σύμφωνα πάντα με την ρήτρα και τις επιδοτήσεις που ισχύουν σήμερα.

• Like 1

6 λεπτά πριν, toyotats είπε

ναι απο Γεναρη ξεκεινισαν τα ποσα αναπροσαρμογης. Η κρατικη επιδοτηση ξεκινιση και αυτη απο Γεναρη.  Το καλο ειναι οτι δεν καιω ρευμα πολυ, Εδω και 2 μηνες βγαλα και το ψυγειο απο την μπριζα, Την κουζινα - φουρνο δεν την αναβω ποτε, ουτε ενεργεια για  θερμανση χρησιμοποιω. Το μονο που αναβω το θερμοσυφωνα  οταν δεν εχει ζεστο απο το ηλιακο. Επειδη  απο το πρωι μεχρι το απογευμα λυπω στην δουλεια  οταν γυρανω καθομαι κανα 3 ωρο στο pc αντε και καμια ωριστα tv και υπνο  αυτη ειναι ολοι κιολοι η ενεργεια που καταναλωνο.  Θα μου πεις και πως μαγειρεβεις και συντηρισε χωρις ψυγειο ρε μεγαλε. Στο κατω οροφο μενη η μανα μου μονη της και περναω το πιο πολυ χρονο μαζι της γιατι εχει και ξυλοσομπα και γλειτωνο πολλα.

...αν είναι έτσι, δεν πολυκαίγεσαι να μεταβείς σε σταθερό (η επιδότηση πάντως υπάρχει ήδη στον εκκαθαριστικό του Δεκέμβρη, το είπαμε - τότε δινόταν σε όλους : το τουρλουμπούκι με την δηλωμένη κύρια κατοικία ξεκίνησε από Γενάρη. Αν εσύ λες ότι στον έναντι του Γενάρη βλέπεις ΚΑΙ αναπροσαρμογή ΚΑΙ "πίστωση ΤΕΜ", τότε είσαι εντάξει ακόμη και σε "ρητροπρόγραμμα",,,αλλά της ΕΛΠΕ σου βγαίνει δεκα ευρωλεπτά πιο ακριβό, απ' ό,τι στην ΔΕΗ. Αφού όπως λες ΔΕΝ έχεις "ποινή πρόωρης αποχώρησης" (...είσαι 100% βέβαιος; Η ΕΛΠΕ είναι από τις χειρότερες στο θέμα. Μπορεί αν δεν σου ζητήσει ποινή αποχώρησης με βάση τους μήνες, να σου ζητήσει να επιστρέψεις τυχόν εκπτώσεις "συνέπειας πληρωμής" επί της κιλοβατώρας που σου έχει κάνει....Ή διάβασε ΚΑΛΑ το συμβόλαιό σου, ή στείλε τους μέιλ και ρώτα τους για να το σιγουρέψεις).

ΕΙΝΑΙ "λίγο μπέρδεμα η περίπτωσή σου" (για να κρίνει κάποιος "τί είναι καλύτερο να κάνεις") - δεν εννοώ φυσικά ότι φταις κάπου εσύ, απλά είναι τέτοια τα δεδομένα των ημερών...Πάντως

1) ΔΕΝ ακολουθείς την συμβουλή του γνωστού...:-)

2) ...δεν χρειάζεσαι ντε και καλά να πας άμεσα σε σταθερό ΔΕΗ (με αυτή την κατανάλωση). Πιο πολύ "εξασφάλιση για το μέλλον" θα είναι (τους επόμενους 12 μήνες), και ΑΥΤΟ, ΕΧΕΙ την λογική του μεν,,,,,,,αλλά από τη στιγμή που έπεσες στο μεταίχμιο της (πιθανής) αλλαγής τιμών της στα σταθερά, από την Δευτέρα, μα΄λλον καλύτερα για 'σένα να περιμένεις να δούμε τί ακριβώς ΘΑ γίνει την Δευτέρα (μπες και ρώτα μας).

3)...αν λοιπόν την Δευτέρα ανέβουν (πολύ) οι τιμές στα σταθερά ΔΕΗ (0,24 ή 0,25), τότε ναι, δεν είναι άσχημα να πας ΔΕΗ, στο ρητροπρόγραμμα Γ1, αφού (κι ας μην διευκρίνησες) ΕΙΝΑΙ δηλωμένο το σπίτι ως κύρια κατοικία στην περσινή φορολογική, άρα παίρνεις (όπως υποστηρίζεις) επιδότηση ΚΑΙ από Γενάρη κι εντεύθεν : διότι όπως είπα, στην ΕΛΠΕ πληρώνεις 0,10 παραπάνω την κιλοβατώρα (ένα 70άρι το 4μηνο δηλαδή παραπάνω στην ΕΛΠΕ). Λέω για ΔΕΗ, επειδή όπως το βλέπω εγώ, είναι "η πιο σίγουρη" (λόγω μεγέθους και,,,,"σχέσεως με το κράτος"), από πολλές απόψεις. Και στην πρώτη ευκαιρία, θα είναι πιο εύκολο να μεταβείς σε κάποιο σταθερό της (εάν τότε που θα θες να το κάνεις, θα συμφέρει). ΔΕΝ είναι η ΠΙΟ φτηνή όμως - η πιο φτηνή αυτή τη στιγμή, στα "ρητροπρογράμματα", είναι η "Elin", που επίσης δεν έχει ποινή πρόωρης αποχώρησης, ούτε και πάγιο,,,αλλά για 'μένα οι "εναλλακτικοί" τελείωσαν από το καλοκαίρι που πέρασε, γι' αυτό "καλύτερα ΔΕΗ". Λέω εγώ (...και φαντάσου, ΚΑΝ δεν έχω πάει ακόμα στην ΔΕΗ εγώ....Το πώς και το γιατί,,,ασ' το). Αρκεί μόνο να μην έχεις τίποτα χρέη από παλιά στη ΔΕΗ (ακόμη και στην παροχή, αν όχι στο ΑΦΜ σου - δικό σου σπίτι απ' ό,τι κατάλαβα, και μήπως κάποιος άφησε χρέος πχ από γονεις/αδέρφια), γιατί θα σε βάλουν να τα πληρώσεις (σε ΑΥΤΗ την περίπτωση, πας σίγουρα Ελιν, αλλά φεύγεις από ΕΛΠΕ - χάνεις γύρω στα 2+ κατοστάρικα το χρόνο εκεί).

53 λεπτά πριν, johnkou77 είπε

Μια απο τα ιδια και σε μενα μου ηρθε μυνημα απο volterra για την αναπροσαρμογη του προγραμματος που ειχα σταθερο,τωρα λεω να επιστρεψω Δεη παλι στο προγραμμα myhomeonline ή myhomeEnter και θα ηθελα να ρωτησω μονο το δευτερο ειναι χωρις ρητρα και σε οσους εχουν κανει ηλεκτρονικα αιτηση Δεη ποσες μερες πηρε η μεταφορα.Επειδη η καταναλωση ειναι μεγαλη περιπου 1000κιλοβατωρες/μηνα θα ηθελα να δινω την μετρηση ηλεκτρονικα και να εξωφλειται παλι καθε μηνα ο λογαριασμος.

...ΜΟΝΟ το (πρόγραμμα) "Γ1" της ΔΕΗ έχει ρήτρα αναπροσαρμογής. Όσο για την "ηλεκτρονική διαδικασία" (econtract δηλαδή), ΔΕΝ υπάρχει στάνταρ χρόνος : μπορεί να σου γίνει "γρήγορα" -> στην καλύτερη σε 3-4 μέρες / στην χειρότερη 1-2 βδομάδες / στην χείριστη μπορεί και πάνω από μήνα (ή και ΜΗΝΕΣ...). Είναι θέμα,,,τύχης. Εδώ και καιρό έχουν αναφερθεί πολλές φορές (εδώ μέσα) καθυστερήσεις (και ΑΛΛΩΝ ειδών προβλήματα) με το econtract., γι' αυτό πολλοί το έχουμε "σταμπάρει" ως,,,,αναξιόπιστο και προτείνουμε καλύτερα την επίσκεψη σε κατάστημα και υπογραφή σε MyHome Enter (θέλει εγγύηση 100€, τα οποία αν βάλεις πάγια εντολή εξόφλησης τα παίρνεις πίσω στον 1ο λογαριασμό ως πιστωτικό υπόλοιπο). Και ναι με τέτοια κατανάλωση συμφέρει, και ναι μπορείς να επιλέξεις μηνιαίο λογαριασμό

...το θέμα είναι ότι πολλοί εχουν βγει ειδικά σήμερα και λένε ότι σε κατάστημα τους είπαν πως από Δευτέρα ανεβαίνουν οι τιμές των σταθερών. Άρα ή δοκιμάζεις να κάνεις την διαδικασία econtract ούτως ή άλλως (καλύτερα για το MyHome Enter, γιατί το MyHome Online που επίσης διατίθεται μέσω econtract, είναι "προβληματικό", κι ας μην θέλει καθόλου εγγύηση. Στα λεφτά, το ίδιο θα σου βγει το Εντερ πάντως, αρκεί να πληρώνεις πριν την λήξη του λογαριασμού για να έχεις έκπτωση 5%. Εγώ θα το πρότεινα ως "ασφαλέστερο" λοιπόν...), ή το παίζεις ζάρι να δεις τί ακριβώς θα κάνει η ΔΕΗ τη Δευτέρα (έχοντας ούτως ή άλλως κλείσει ραντεβού για κατάστημα, μέσα από τη σχετική φόρμα στο σάιτ της, από απόψε κι όλας, αν βρεις διαθέσιμα), για να πας "με τον πιο σίγουρο δρόμο"...........(Αν πάντως διαλέξεις τον δρόμο του econtract, μην επιλέξεις αποστολή συμβολαίων με κούριερ, αλλά να γίνουν όλα μέσω μέιλ.)

Ναι δικο μου ειναι το σπιτι. Ποινη αποχωρησης δεν εχω σιγουρα. Το ειχαμε βαλει στα συμβολαια πριν 2 χρονια οτι οτι ωρα θελω φευγω. Τωρα Λεω  προς το παρον να μεινω στην Ελπε  γιατι εχει και 4 μηνες που συνχωρεθηκε ο πατερας μου και το σπιτι ειναι ακομα στο ονομα του και τρεχουμε τωρα την διαδικασια της διαθηκης ωστε να ερθει στο ονομα μου. Μην χασω και την ΤΕΜ.

3 ώρες πριν, toyotats είπε

καλησπερα  παιδια. θελω να ρωτησο κατι γιατι εχω μπερδευτει ρε παιδια ας μου εξηγησει καπιος.

Για να καταλαβω, τι ακριβως ειναι η ρητρα αναπροσαρμογης  που αναγραφετε στα τιμολογια?

πρώτα εδώ

3 ώρες πριν, toyotats είπε

καλο θα ηταν να με παει στην watt&volt  που ειναι χωρις ρητρα αναπρο.   

Δεν ξερω ολα αυτα μου ακουγωνται υποπτα

καλά κάνεις , δεν έχει πρόγραμμα χωρίς ρήτρα πλέον . Αν εννοείς το Zero (γιατί το πασάρουν χωρίς ρήτρα) ο φίλος σου λεφτά θέλει μάλλον να βγάλει ,δες το excel της καρφιτσωμένης ανάρτησης να καταλάβεις για το πρόγραμμα

4 ώρες πριν, kabamaru2372 είπε

Ακόμα δεν έχουν απαντήσει στο μειλ μου που τους ζητάω την ηχογραφημένη συνομιλία όταν μου πούλησαν το

πρόγραμμα το 2019...

αν πέρασαν 10 εργάσιμες , μέσω ΡΑΕ στο myrae, τονίζεις και την αδιαφορία της εταιρίας

4 ώρες πριν, kabamaru2372 είπε

Πήρα τηλέφωνο να ζητήσω διακανονισμό για τα 1901€ και μου είπαν ότι μπορούν μόνο 4 δόσεις.

Δευτέρα πρωί με πολύ υπομονή ρωτάς αν η ΡΑΕ μπορεί να αναστείλει εντολή διακοπής όσο τρέχει αμφισβήτηση, καπάκι σήμερα στείλε στο info

2 ώρες πριν, Jason13 είπε

H volterra μετα την αποστολή email για την αυξηση απο 1/4 για συμβολαιο σταθερο 0,11-10% του Σεπτεμβριου, μου απάντησαν την επόμενη το εξής:

Αναφορά σε κείμενο

Αγαπητέ πελάτη,

Αναφορικά με το αίτημα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παροχή ΧΧΧΧΧΧ δεν θα μεταβεί σε άλλο τιμοκατάλογο στις 1/4/2022  

Η επιστολή σας προωθήθηκε εκ παραδρομής

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε σε μία μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία.
Προχωράμε σε αλλαγή σε homeonline ή θα το κρατήσει μέχρι 12μηνο;  Ξέρουμε αν κρύβουν κάτι;

άγνωστο

1 ώρα πριν, johnkou77 είπε

....

Στις 18/2/2022 στις 10:11 ΠΜ, korakios είπε

Και φυσικά κρατάμε το θέμα χωρίς να βγαίνουμε εκτός μιας και υπάρχουν αντίστοιχα θέματα για :

ΔΕΗ σταθερά προγράμματα, ΥΔΕ (πιστοποιητικό εγκατάστασης), νυχτερινό τιμολόγιο, κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ, φυσικό αέριο προγράμματα , κλιματιστικά κτλ και πάντα διαβάζουμε τις τελευταίες 10 τουλάχιστον σελίδες απο το τέλος

2 ώρες πριν, G1965 είπε

Ένταξη, το ξανά κοίταξα. Εν τέλη γράφει ότι μπορώ να φύγω.

συνεννόηση μπουζούκι , άλλο σου είπε ο άνθρωπος άλλο απαντάς 😁

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, toyotats είπε

Ναι δικο μου ειναι το σπιτι. Ποινη αποχωρησης δεν εχω σιγουρα. Το ειχαμε βαλει στα συμβολαια πριν 2 χρονια οτι οτι ωρα θελω φευγω. Τωρα Λεω  προς το παρον να μεινω στην Ελπε  γιατι εχει και 4 μηνες που συνχωρεθηκε ο πατερας μου και το σπιτι ειναι ακομα στο ονομα του και τρεχουμε τωρα την διαδικασια της διαθηκης ωστε να ερθει στο ονομα μου. Μην χασω και την ΤΕΜ.

...συλληπητήρια τότε και είναι πολύ πρόσφατο για να σπας το κεφάλι σου ΚΑΙ με το τί θα κάνεις ρεύμα (τα της διαθήκης φαντάζομαι σου φτάνουν να στο κάνουν καζάνι ήδη) - πάντως (επειδή το ανέφερες), δεν ξέρω τί γίνεται με όλο αυτό το "ευφάνταστο" που έχουν σκαρφιστεί από την αρχή της χρονιάς (εννοώ την "κύρια κατοικία για να παίρνει κανείς επιδότηση"), στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς αν δεν το έχετε ήδη κάνει, σίγουρα σε κάποια φάση θα υπάρξει διαγραφή ΑΦΜ του συγχωρεμένου πατέρα σου, και,,,ένας θεός ξέρει τότε τί θα "καταλάβει" το σύστημα που βάζει τις "πιστώσεις ΤΕΜ"..... Αν βέβαια δεν υπάρχει κα'να μεγάλο οικονομικό ζόρι, τότε ασ' το και το βλέπεις αργότερα όπως λες (απλά έχε τον νου σου, μετά από όσα καινούρια έμαθες σήμερα "για όλα αυτά"...). 

Για καλό πάντως και για κακό, ενημέρωσε την ΕΛΠΕ για την περίπτωση, και ρώτα συγκεκριμένα να σου πουν υπεύθυνα εάν θα υπάρξει πρόβλημα με την επιδότηση και τί προτείνουν (εάν έχουν κάτι να προτείνουν) να γίνει (για αν μη τυχόν χάσεις την επιδότηση). Μέσω μέιλ εννοείται, όχι τηλεφωνήματα.

...βασικά μπορεί να λέω και κάτι στραβό (σαν οδηγία), καθώς από την στιγμή που έχει αποβιώσει κάποιος, δεν σε αφορά καν εσένα το τί συμβόλαια (ή και υποχρεώσεις) άφησε, σχετικά με παρόχους ενέργειας τουλάχιστον (δεν είναι κάτι που θα μεταβιβαστεί σε εσένα). Θα έλεγα να πας από κατάστημα ΔΕΗ (έχει κι απογευματινά ραντεβού γενικά - δες για την περιοχή σου), ή αν δεν μπορείς, στείλε μέσω της chat πλατφόρμας του σάιτ της (νομίζω το mail account που είχαν στο σάιτ το έχουν καταργήσει) σχετικό ερώτημα, αν δηλαδή μπορείς με κάποια χαρτιά (ληξιαρχική πράξη θανάτου / πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών κλπ - ελπίζω να μην θέλουν ΚΑΙ "πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης" γιατί είναι λίγο μανίκι να βγει αυτό, χρονικά κυρίως) να πάρεις στο δικό σου όνομα το ρεύμα : σε αυτή την περίπτωση ούτε που θ' ασχοληθείς με την ΕΛΠΕ - ούτε καν τον τελικό λογαριασμό - μετά την μετάβαση σε ΔΕΗ - θα πληρώσεις. ΕΚΤΟΣ φυσικά και αν τυχόν "δεν θες να γίνει έτσι"..... 

Επεξ/σία από washcloud

καλησπερα, επανερχομαι για να σας πω κατι τρελο που μου κανει η efa

μιλησα με ΔΕΔΔΗΕ οπου περιμενω γραπτη βεβαιωση απο αυτους για τις μετρησεις που εστειλε στην εφα.

17/03/2022 εγινε η μεταφορα παροχου απο εφα σε δεη με 17608 κιλοβατωρες

1/11/2021 ηταν η προηγουμενη μετρηση της ΔΕΔΔΗΕ με 16206 κιλοβ

και 2/03/2022 17367 κιλοβατωρες

αρα για το τετραμηνο αναμεσα των δυο εγκαθαριστηκων εκαψα 1161 κιλοβατορες.

ο λογαριασμος που μου ηρθε εγκαθαριστικος απο εφα ειναι περιοδο 01/11/2021-15/03/2022 (οχι 02/03/2022 που εστειλε ενδειξη η ΔΕΔΔΗΕ) και με χρεωνει με 0,088 λεπτα/κιλοβατωρα και εβαλε οτι καταναλωσα 139 κιλοβατορες, και ο λογαριασμος ηρθε με 150€ πιστοτικος! 

αρα καταλαβαινετε οτι απο της 1161 κιλοβατορες που καταναλωσα το τετραμηνο, μου εβαλαν αυτοι οτι εκαψα 139, για οταν βγει η εκκαθαριση να με χρεωσουν με 0,18 λεπτα τις υπολοιπες 1100+ κιλοβατορες. κοιταξε οι απατεωνες τισκεφτηκαν να κανουν. δηλαδη η εκκαθαριση θα λεει οτι απο 15/3 εως 17/3 σε 2 μερες δηλαδη εκαψα 17608-16206-139=1263 κιλοβατωρες

μηλισα δυο φορες με την εφα

στην πρωτη επικοινωνια μου ειπαν οτι εγω εβαλα λαθος καταμετρηση, και οταν τους ειπα οτι δεν μου δινετε την δυνατοτητα να βαλω μετρησεις οπως αλλες εταιρειες το αλλαξε και ειπε οτι αυτες τις μετρησεις μας εδωσε η δεδδηε!!! τους ειπα οτι η μετρησεις της δεδδηε εινα σωστες, και μου μιλησε με ασχημο τροπο τι θελεις, να πληρωσεις με 0,08 την κιλοβατωρα αφου τον ιουλιο ηρθες σε εμας, και εχει περασει το 6μηνο που εχουμε δικαιωμα να αλλαξουμε την τιμη;;;; ακους τι λες;;; ζηταω να εκδοσετε νεο λογαριασμο με τις κιλοβατωρες που εκαψα, και φυσικα μου ειπε δεν γινεται να εκδοθει νεος λογαριασμος, και βγει η εκκαθαριση και θα μπουν ολα εκει, αφου αλλαξατε παροχο.

στηνδ ευτερη επηκοινωνια ηταν πιο ευγενικη η μανταμ, χωρις βεβαια να βγαλω ακρη, και αυτην να λεει οτι φταιει ο δεδδηε, και οταν της ειπα οτι περιμενω την βεβαιωση, μου απαντησε να το προοθησω στο email και το αρμοδιο τμημα οτι αποφασισει.

περιμενω πλεον την βεβαιωση, σε επηκεινωνια παντως 3 φορες με ΔΕΔΔΗΕ ηταν και οι τρεις αψογοι, με ευγενια και αν εξυπηρετησουν!

μετα κανω καταγγελία σε ΡΑΕ και συνήγορο του πολιτη;;; δεν θα περιμενω να βγει η εκκαθαριση φυσικα

3 λεπτά πριν, vasilisx είπε

μίλησα δυο φορες με την εφα

κακώς , στέλνεις email , περιμένεις 10 εργάσιμες (και την έγγραφη βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ) και μετά ΡΑΕ

• Thanks 1

Στον τελικό λογαριασμό από Ζενιθ έχει έκπτωση συνέπειας 20%, κάτι που προφανώς γίνεται γιατί πληρώθηκαν εμπροθεσμα οι προηγούμενοι λογαριασμοί. Το ποσό της έκπτωσης είναι 38 ευρώ. Σε περίπτωση που καθυστερήσει η πληρωμή του τελικού λογαριασμού(2 μέρες το πολύ), γνωρίζει κάποιος αν θα μου χρεώσουν μετέπειτα τα 38 ευρώ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...