Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, erevos είπε

Ανάλυση και οδηγίες για το xls του φίλου υπάρχουν εδώ:

τις οποίες δεν ακολουθεί κανένας ,αφού δεν είδανε καν πως να κατεβάσεις το αρχείο (αρχείο-> αποθήκευση ως) και όλοι κάνουν άνοιγμα και τρώνε άκυρο μιας και πρέπει να δώσω έγκριση 😂

είχα 3-4 μο την ημέρα σήμερα σκάσανε καμιά 50 email 😁

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, erevos είπε

Ανάλυση και οδηγίες για το xls του φίλου υπάρχουν εδώ:

Ας το δουνε αυτοι που δεν μπαινουν σε forum.

Εδω μεσα αναλυουμε τα παντα και οχι μονο για το excel.

Το θεμα δεν ειναι ομως να καταλαβεις καποιος το excel.Αυτο μπορει να γινει ευκολα η δυσκολα.Το θεμα οπως εχω ξαναπει ειναι να καταλαβει τα βασικα πραγματα για να ξερει απο μονο τους γενικοτερα πως να κινηθει.

2 λεπτά πριν, GeorgeHiken είπε

Στο πατρικό μου έχουμε elpedison και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.

ικανοποιημένος με τις ρήτρες ή ήσουν σε σταθερό ?

3 λεπτά πριν, GeorgeHiken είπε

Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει θα του ήμουν ευγνώμων. 

απο τη στιγμή που δεν ξέρεις κατανάλωση δύσκολα....

επειδή έχει ξαναγίνει το έργο , παίζει ρόλο η μόνωση , αν έχει κλιματιστικά για θέρμανση , ηλιακό ή θερμοσίφωνα , μαγειρέματα κτλ αλλά μην το αναλύσουμε εδώ

θα σου έλεγα κλείσε enter αν υπάρχουν ενεργοβόρες συσκευές (χωρίς να αναλύσουμε ποιες) και στην τελική το σπας

Έτσι γλυτώνεις και τη διαδικασία να γίνει άμεσα διόρθωση ωστε να φαίνεται 1η κατοικία μιας και πρέπει απαραίτητα να  παίρνεις επιδότηση ,αλλιώς θα πάθετε ένα μικρό σοκ

• Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, GeorgeHiken είπε

Το σπίτι έχει νυχτερινό παρεμπιπτόντως και κοινωνικό τιμολόγιο.Ο σπιτονοικοκυρης μου πρότεινε ΔΕΗ myHome Enter(ή online δεν θυμάμαι)γιατί λέει δεν έχεις κίνδυνο να ανέβουν απότομα οι χρεώσεις κι ότι δεν μπορούν να σε διώξουν πριν απο το 12μηνο που υπογράφεις. 

Αφού τώρα θα το νοικιάσεις και δεν είναι δηλωμένο ως πρώτη κατοικία και εμένα το enter μου φαίνεται η πιο ασφαλής επιλογή. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι το σπίτι έχει κοινωνικό τιμολόγιο;🤔

Το κοινωνικό τιμολόγιο δεν το έχει το σπίτι, αλλά αφού κανείς το συμβόλαιο με τον πάροχο της επιλογής σου, κάνεις αίτηση στο ΗΔΙΚΑ και αν δικαιούσαι παίρνεις και ΚΟΤ.

• Like 1

4 λεπτά πριν, korakios είπε

επειδή έχει ξαναγίνει το έργο , παίζει ρόλο η μόνωση , αν έχει κλιματιστικά για θέρμανση , ηλιακό ή θερμοσίφωνα , μαγειρέματα κτλ αλλά μην το αναλύσουμε εδώ

Κλιματιστικό για θέρμανση 

Ηλιακός θερμοσίφωνας

Μαγειρέματα δεν θα είναι καθημερινά λόγω δουλειάς 

Από κει και πέρα οι ηλεκτρικές συσκευές θα είναι οι στανταρ: Τηλεόραση, ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο, gaming κονσόλα.

7 λεπτά πριν, vali είπε

Αφού τώρα θα το νοικιάσεις και δεν είναι δηλωμένο ως πρώτη κατοικία και εμένα το enter μου φαίνεται η πιο ασφαλής επιλογή. 

Θα το δηλώσω όμως ως πρώτη κατοικία γιατί είναι μόνιμη η αλλαγή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, GeorgeHiken είπε

τα παραπάνω αδιάφορα (edit εννοώ οι συσκευές κτλ), δεν είναι του παρόντος

τις πληροφορίες πάντως τις πήρες , απο εκεί και μετά είναι καθαρά δικιά σου επιλογή :)

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, GeorgeHiken είπε

Δεν ξέρω αφού το δηλώσεις και μετά ποσό χρόνο θέλουν τα συστήματα να ενημερωθούν για να μπορείς να παίρνεις τυχόν επιδότηση αν πας σε κυμαινόμενο και για να μπορέσεις να κάνεις την αίτηση για ΚΟΤ. Μπορείς να μπεις για αρχή στο enter και αν δεις μετά από έξι μήνες ότι η τιμή στα κυμαινόμενα μαζί με επιδοτήσεις είναι πολύ πιο συμφέρουσες, αλλάζεις σε κυμαινόμενο. Η ρήτρα αποχώρησής του enter είναι σχετικά μικρή.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GeorgeHiken είπε

Αλλά όπως σωστά μαντέψατε δεν ξέρω ποια εταιρία μας συμφέρει καλύτερα.

...γενικά δεν είναι θέμα τόσο εταιρίας, αλλά προγράμματος σε συνάρτηση με την κατανάλωση. Όπως και μαντικών ικανοτήτων για να προβλέψει κανείς α) τί θα γίνει με την τιμή χονδρικής ρεύματος τους επόμενους 12 μήνες β) τί θα γίνει με τις κρατικές πειδοτήσεις για το ίδιο διάστημα, ώστε να πάει από ΤΩΡΑ κάπου, να δεσμευτεί (στην πλειονότητα των περιπτώσεων) για 12 (ή και 24) μήνες. Επίσης ρόλο παίζει εάν θα το δηλώσεις κύρια κατοικία και πότε (πότε δηλαδή θα καταθέσεις φορολογική δήλωση και πότε θα το δει το σύστημα και πότε τελικά θα το διασταυρώσει ο πάροχος που θα υπολογίσει εάν δικαιούσαι επιδότησης ή όχι).

[...κατά τ' άλλα, σε γενικές γραμμές τους "εναλλακτικούς" ξέχνα τους. Για πολλούς λόγους, η ΔΕΗ είναι μονόδρομος (πια).]

[...και γενικώς πιο σώφρον είναι να ξεχάσεις τα προγράμματα με κυμαινόμενη διατίμηση. Η φάση είναι "σταθερό-ολέ". Και η ακόμη πιο ασφαλής φάση, είναι "ΔΕΗ ΜyHome Enter". Προλαβαίνεις - δεν προλαβαίνεις όμως, τις τρέχουσες τιμές. ΑΝ μπορείς, πάνε αύριο κι όλας σε κατάστημα να υπογράψεις, και όχι μέσω "econtract". Δες στο σάιτ της για διαθέσιμα ραντεβού στο κατάστημα που σε βολεύει - ΙΣΩΣ βρεις κι απογευματινά (μέχρι 19:00).]

Στο πατρικό μου έχουμε elpedison και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. 

...τί θα πει "δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα"; Υπό ποία έννοια; Τεσπα, πιθανώς εννοείς "δεν πληρώνουν πολλά οι δικοί μου". Ε ίσως αυτό ν' αλλάξει άρδην όμως. Σε κάθε περίπτωση ένα γενικό "δεν έχουμε πρόβλημα" δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Ιδανικά, ανέβασέ μας τον τελευταίο εκκαθαριστικό τους (ΟΛΟΚΛΗΡΟ, όχι "τμήματα"), έχοντας σβήσει πρώτα τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ, αριθμό παροχής κλπκλπ), ρώτα/μάθε/πες μας (αν δεν αναγράφεται στον λογαριασμό) το πρόγραμμά τους και μέχρι πότε είναι το συμβόλαιό τους. Φαντάσου λέει ο τελευταίος εκκαθαριστικός να έχει εκδοθεί πχ Σεπτέμβριο, να μην έχει κάνει για κάποιο λόγο καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ, να τους έρχονται μόνο έναντι έκτοτε, να είναι σε "ρητροπρόγραμμα", και να μην τους έχουν έρθει καθόλου χρεώσεις αναπροσαρμογής (που θα έρθουν με τον εκκαθαριστικό), να έχουν καταναλώσεις ~500kWh/μήνα, να θερμαίνονται με ηλεκτρικά μέσα (θερμοσυσσωρευτές, a/c κτλ), να καταναλώσανε από Νοέμβρη έως πρόσφατα 1.000kWh/μήνα και ξερωγώ για κάποιο λόγο να μην έχουν καν δηλωμένο το συγκεκριμένο σπίτι ως κύρια κατοικία.....Είναι ίσως ακραίο σενάριο, αλλά ταυτόχρονα πραγματικό για πολλούς. Ανέβασε εσύ λογαριασμό, και θα σου πούμε σχετικά.

Το σπίτι έχει νυχτερινό παρεμπιπτόντως και κοινωνικό τιμολόγιο.

...το ΚΟΤ δεν το έχει "το σπίτι", ούτε καν η παροχή : είναι έκπτωση που δικαιούται φυσικό πρόσωπο με βάση εισοδηματικά/περιουσιακά κριτήρια (και κατ' επέκταση με βάση την σύνθεση του νοικοκυριού του). Θα το αιτηθείς μετά την υποβολή της φετινής φορολογικής σου δήλωσης (ανάφερέ το στον λογιστή σου, καθώς δεν ξέρω πόσο ενήμερο θα είναι το σύστημα για την νέα σου κατοικία/αριθμό παροχής, καθώς κανονικά αντλεί στοιχεία από το 2021 - ίσως αυτός να γνωρίζει τί πρέπει να γίνει για να το δικαιωθείς άμεσα). Επίσης αν το σπίτι δεν είναι ηλεκτροδοτημένο τώρα, προσωπικά έχω μία αμφιβολία εάν συνεχίζει να ισχύει η χρέωση νυχτερινού (το να υπάρχει το σχετικό "ρολόι", δεν λέει απαραίτητα κάτι) : ρώτα τον ΔΕΔΔΗΕ (μετά που θα βάλεις ρεύμα) εάν για την συγκεκριμένη παροχή ισχύει η ΧΡΕΩΣΗ του νυχτερινού, ή θα πρέπει να ξαναπληρώσεις την ενεργοποίηση της υπηρεσίας (42€). Μπορεί πχ ο προηγούμενος ενοικιαστής να αιτήθηκε την διακοπή της υπηρεσίας (δεν αφαιρούν το ρολόι). Ρώτα για να είσαι βέβαιος.

Τέλος το ΚΟΤ έχει όριο κατανάλωσης, αν τυχόν δεν το γνωρίζεις. Γκούγκλαρε/ενημερώσου για αυτά (μετά που θα το δικαιωθείς), και να θυμάσαι ότι ακόμη κι αν το δικαιωθείς τώρα, θα πρέπει να ξανακάνεις αίτηση μετά την λήξη της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων - συμπεριλαμβανομένης της πιθανής παράτασης που θα δοθεί (δηλαδή από Αύγουστο περίπου) και θα έχεις περιθώριο ενός μήνα να το κάνεις (και θα πρέπει να το κάνεις, κάθε χρόνο, "μετά την λήξη των δηλώσεων κλπ"). Παρομοίως γκούγκλαρε για τα ωράρια του νυχτερινού (διαφέρουν κατά εποχή και περιοχή). Υπάρχουν και σχετικά threads και για τα δύο (ΚΟΤ και "νυχτερινό") για τυχόν απορίες σου.

Ο σπιτονοικοκυρης μου πρότεινε ΔΕΗ myHome Enter(ή online δεν θυμάμαι)γιατί λέει δεν έχεις κίνδυνο να ανέβουν απότομα οι χρεώσεις κι ότι δεν μπορούν να σε διώξουν πριν απο το 12μηνο που υπογράφεις.

...καλά, κανείς δεν σε,,,"διώχνει" - απλώς υπάρχει το ενδεχόμενο (μετά το 6μηνο από υπογραφής) μονομερούς (από την μεριά του παρόχου) τροποποίησης των όρων της σύμβασης (aka στην ουσία να στο μετατρέψουν σε "ρητροπρόγραμμα", πράγμα που εάν δεν δέχεσαι, μπορείς να φύγεις εσύ, χωρίς ποινή). Αυτά κατά βάση για τους "εναλλακτικούς", καθώς η ΔΕΗ μέχρι στιγμής ΔΕΝ το έχει κάνει (παρ' ό,τι διατηρεί το δικαίωμα), και πιθανώς δεν θα το κάνει ούτε στο μέλλον,,,,,,,,,,,,,,,,μέχρι ίσως ν' αλλάξει γνώμη.......; Τεσπα, πρακτικά, καλά στα είπε ο σπιτονοικοκύρης : πας σε κατάστημα για Εντερ (100€ εγγύηση κι αν βάλεις πάγια εντολή εξόφλησης, τα παίρνεις πίσω στον 1ο λογασιασμό ως πίστωση) και κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις καλυφθεί για 12 μήνες.

Επεξ/σία από washcloud

Kαι έγινε αυτό που περίμενα...

Σημερα ήρθε μειλ απο βολτέρα, με ένα λογύδριο για την αγορά ενέργειες και ανακοίνωση πως έτσι απλά αλλάξει μονομερώς τους όρους της σύνδεσης μου.

Υπενθυμίζω πως ειχα προγραμμα σταθερής τιμής, άνευ ΟΤΣ.

Δηλ ολα αυτά τα χρόνια που ο κόσμος πλήρωνε 4-5 λεπτά, εγω πλήρωνα 8.5 σταθερό, αλλά τώρα που αυξήθηκε το κόστος για αυτούς "thank you next"

Και σ'αυτο που μας καίει... ΠΟΙΟΣ πάροχος ειναι σήμερα ο φθηνότερος; για κατανάλωση περι 300Kwh το μήνα.

12 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Kαι έγινε αυτό που περίμενα...

Σημερα ήρθε μειλ απο βολτέρα, με ένα λογύδριο για την αγορά ενέργειες και ανακοίνωση πως έτσι απλά αλλάξει μονομερώς τους όρους της σύνδεσης μου.

Υπενθυμίζω πως ειχα προγραμμα σταθερής τιμής, άνευ ΟΤΣ.

Δηλ ολα αυτά τα χρόνια που ο κόσμος πλήρωνε 4-5 λεπτά, εγω πλήρωνα 8.5 σταθερό, αλλά τώρα που αυξήθηκε το κόστος για αυτούς "thank you next"

Και σ'αυτο που μας καίει... ΠΟΙΟΣ πάροχος ειναι σήμερα ο φθηνότερος; για κατανάλωση περι 300Kwh το μήνα.

Δυστυχώς μόλις μου ήρθε και εμένα αυτό... Και νόμιζα ότι θα την γλίτωνα.

Έκανα αίτηση στο myhome online... οπότε ανεβήκαμε από το 0,085 στο... 0,17!

• Sad 1

1 λεπτό πριν, SnakeMJK είπε

Δυστυχώς μόλις μου ήρθε και εμένα αυτό... Και νόμιζα ότι θα την γλίτωνα.

Έκανα αίτηση στο myhome online... οπότε ανεβήκαμε από το 0,085 στο... 0,17!

θα το αφησω ένα μηνα να δω πως θα παει, για να ειμαι ειλικρινής.

Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε λες, κάποια καταγγελία κτλ; Επειδή ακριβως αναφέρει στα ψιλά γράμματα οτι μπορουν να αλλάξουν κατα το δοκούν το προγραμμα; (θα ψαξω στο μειλ να δω τους ορους τοτε-αλλα ετσι θαναι).

Δε μπορω να το χωνέψω και εκνευρίζομαι...

Υ.Γ. κι έλεγα να τραινάρω το νετ μετερινγκ, αλλα δε βλέπω να το γλυτώνω.

59 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

θα το αφησω ένα μηνα να δω πως θα παει, για να ειμαι ειλικρινής.

Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε λες, κάποια καταγγελία κτλ; Επειδή ακριβως αναφέρει στα ψιλά γράμματα οτι μπορουν να αλλάξουν κατα το δοκούν το προγραμμα; (θα ψαξω στο μειλ να δω τους ορους τοτε-αλλα ετσι θαναι).

Δε μπορω να το χωνέψω και εκνευρίζομαι...

Υ.Γ. κι έλεγα να τραινάρω το νετ μετερινγκ, αλλα δε βλέπω να το γλυτώνω.

Έχουμε γράψει κι άλλα για το θέμα, διάβασε λίγο πιο πίσω.

Τα κάνανε όλα "μπουρλότο", πάει το σταθερό, πάει το μηδενικό πάγιο, πάει η έκπτωση νυχτερινού.

Κι εμένα με βλέπω για το "online" και σε 10-12 μήνες το ξαναβλέπουμε το θέμα. Ως τότε οικονομία κι άγιος ο θεός.

Στις 25/3/2022 στις 8:48 ΠΜ, vali είπε

Να σας πω και μια εμπειρία που είχα πρόσφατα από ζενίθ για να είμαστε όλοι λίγο πιο υποψιασμένοι. 

Τον Δεκέμβριο του του 2020 πήρανε για μια προσφορά στην παροχή του πατέρα μου. Λόγο προβλήματος στην ομιλία που αντιμετώπιζε , έδωσε το δικό μου τηλέφωνο να συνεννοηθούμε. Το συμβόλαιο που μου πρότειναν ήταν διετές και για το συγκεκριμένο διάστημα για προωθητικούς λόγους δεν είχαν ρήτρα αποχώρησής, κάτι πολύ σημαντικό γιατί ξέρετε πως είναι οι ηλικιωμένοι με οποιοδήποτε αλλαγή τους προτείνεις. Οπότε είπα στον πατέρα μου" καλό φαίνεται το πρόγραμμα τους ας τους δοκιμάσουμε και αφού δεν υπάρχει ρήτρα, όποτε θελήσουμε φεύγουμε αζημιως.

Τώρα που άλλαξε πάροχο και βγήκε ο τελικός της Ζενίθ, χρεώσανε 45ευρώ + 24%φπα για ρήτρα. Επικοινώνησα μαζί τους και μου είπανε ότι στον λογαριασμό του Μαϊου 2021, δηλαδή έξι μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, έγραφε ότι οι όροι για την ρήτρα αποχωρήσης έχουν αλλάξει. Θα μου πείτε τώρα κάνε αμφισβήτηση, καταγγελία στη ραε, στο Ίνκα κτλ, το θέμα δεν είναι τα 45 ευρώ, που έχουν καταντήσει αστείο ποσό σε σχέση με τους λογαριασμούς που πληρώνουμε, το θέμα είναι ότι αντί να σεβαστούν τους πελάτες, προσπαθούν να τους εξαπατήσουν. Για μένα η Ζενίθ έφαγε κόκκινη κάρτα και μόνο αν πάθω Αλτσχάιμερ θα ξαναγυρίσω σε αυτούς.

Χρόνια πολλά

Τελικά αφού έστειλα email για αμφισβήτηση της ρήτρας αποχώρησής, σήμερα μου έστειλαν διορθωμένο τον τελικό λογαριασμό. 

• Like 1

20 ώρες πριν, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

απο τη στιγμή που δεν με ενημερώσατε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής πριν υπογράψω και το ίδιο το συμβόλαιο δεν διαβαζόταν ,δε θεώρησα οτι ήμουν υποχρεωμένος να δω τυχών κρυφούς όρους στο site σας (όπου και τελικά υπήρχαν)

Παρακαλώ τη ΡΑΕ που παρακολουθεί το θέμα να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες

@korakios και η απαντηση της protergia σημερα ειναι η εξης:

Αναφορά σε κείμενο

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ - PROTERGIA

08 Απρ 2022 08:12:09

Αξιότιμε κύριε , Σε συνέχεια της απάντησής μας και καθώς απευθύνεστε μέσω της πλατφόρμας Myrae με διαχειριστή αιτήματος τον προμηθευτή ενέργειας, ισχυουν όλα όσα σας έχουμε ενημερώσει με την απάντησή σας από 07/04/2022. Διευκρινίζουμε, αναφορικά με την εφαρμοζόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής, η εταιρεία μας συμμορφώνεται πλήρως με τις προβλέψεις της απόφασης ΡΑΕ 409/2020, ο υπολογισμός και οι όροι επιβολής της οποίας περιγράφονται αναλυτικά στους όρους της Σύμβασης Με εκτίμηση

18 ώρες πριν, washcloud είπε

...στην Πρωτέργεια λοιπόν θα,,,δεσμευτείς για 24 μήνες, στο κυμαινόμενό τους. Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Ακόμη και στο κυμαινόμενο της ΔΕΗ να πας (το "Γ1"), καλύτερα θα είσαι (ΜΗΔΕΝ μήνες δέσμευσης).

Από την Πρωτέργεια εν τω μεταξύ, ΔΕΝ σου είπανε ΟΥΤΕ τί θα πληρώνεις στην περίπτωση που

α) μπουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ "κόφτες" για τις κρατικές επιδότησεις (όπως μπήκε τον Γενάρη η "κύρια κατοικία")     β) ή/και μειωθούν έστω οι επιδοτήσεις (όπως μειώθηκαν τον Γενάρη - κι ας ξανανέβηκαν τον Απρίλη)     γ) κοπούν για όλους οι επιδοτήσεις (πότε; Ποιος ξέρει; Μπορεί σε μερικούς μήνες από τώρα. Μπορεί σε 4 ξερωγώ. Εσύ όμως θα έχεις,,,ακόμη 20 στην Πρωτέργεια),

ΟΥΤΕ ότι πάνω από 300kWh/μήνα, θα πληρώνεις την κάθε κιλοβατώρα με 0,39. Kαι ναι για τον Απρίλη, με μ.ο. επιδότησης - MONO ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 300kWh ΤΟΥ ΜΗΝΑ - 0,24 "συμφέρει" (σε σχέση με το 0,17 του σταθερού ΔΕΗ) καθώς θα σου βγαίνει με τέτοιες καταναλώσεις 0,15 μετά την κρατική επιδότηση, αλλά όπως είπαμε ούτε πού θα πάει η τιμή της χονδρικής ξέρουν, ούτε τί θα γίνει με τις επιδοτήσεις. Συμπέρασμα : εγώ θα τους απαντούσα, εάν λοιπόν θέλουν να μου κάνουν συμβόλαιο ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ, θα το συζήταγα. Αλλά για 24, χαχα, ένα ΟΧΙ α-λα 28ης Οκτωβρίου 1940...

Και to cut a long story short : αυτό που σε συμφέρει, είναι να πας άμεσα στο Εντερ της ΔΕΗ, υπογράφοντας σε κατάστημα, πριν προλάβουν ν' ανέβουν οι τιμές του πχ στα 0,25 και μετά λες "τί εκανα και δεν πήγα τότε". Η δε ποινή πρόωρης αποχώρησής του, είναι "αστεία" : 20€ στο 6μηνο (40 στο 3μηνο). Για ρώτα τους με την ευκαιρία, τί ποινές αποχώρησης έχουν στην Πρωτέργεια για το 24μηνο πρόγραμμά τους.......(και δίνοντάς τους φιλάκια, πριν κλείσεις, να τους ενημερώσεις με την ευκαιρία, ότι κατά την ΡΑΕ, η χρονική δέσμευση - πόσο μάλλον 2 χρόνων - στα κυμαινόμενα,  είναι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ πρακτική...)

ΥΓ αν δεν έχεις νυχτερινό, αιτήσου το στην σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (κόστος 42€) - για τέτοιες καταναλώσεις, θα έχεις αρκετό όφελος (αν είναι δικό σου σπίτι ή δεν πρόκειται να φύγεις σε ένα-δυο χρόνια), εκτός της νυχτερινής κιλοβατώρας, ΚΑΙ στις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις".

ΥΓ 2 ναι, το είδα (αν και το είχα ξεχάσει όσο έγραφα), ότι έχεις ΚΑΝΕΙ αίτηση για σταθερό ΔΕΗ. Επειδή όμως ενδέχεται να σου βγάλει τα συκώτια η διαδικασία (πιθανή τρελή καθυστέρηση και διάφορα άλλα προβλήματα), το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι αυτό που είπα περί καταστήματος (δεν χρειάζεται ν' ακυρώσεις την αίτηση - πας απλά και υπογράφεις για το MyHome Enter συγκεκριμένα και τέλος. ΑΝ σε χαλάει το κατοστάρι που θα σου ζητήσουν για εγγύηση, βάλε πα΄για εντολήε ξόφλησης μέσω κάρτας, και θα σου επιστραφεί στον 1ο λογαριασμό, ως πίστωση).

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.  Η αλήθεια είναι οτι έχω κανει αίτηση για νυχτερινό εδώ και 2 βδομάδες αλλά ακόμα απλά έχω πληρώσει και αναμένω.

Σε αυτή τη φάση έχουμε φτάσει στο σημείο με την αίτηση στη ΔΕΗ :

image.png.95ddb27a92b09df160f28e9bc9828004.png

Οπότε πιστεύω είμαστε στη τελική φάση. Η ρήτρα αποχώρησης είναι αστεία ση δεη δεν ο συζητώ. Οπότε παραμένω ως έχω και άστους να παλεύουν. Πάντως εφόσον έχουν πάρει το αίτημα από ΔΕΔΔΗΕ πιστεύω την ερχόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθώ.

Μένω ως έχω λοιπόν. Σας ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...