Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 20/2/2018 στις 9:34 ΠΜ, vision είπε

για πείτε κανένας που έχει αλλάξει πάροχο, αν παρατήρησε διαφορά στο λογαριασμό ρεύματος σε ένα σχετικό βάθος χρόνου (πχ 8-12 μήνες). Καλή η θεωρία αλλά και στην πράξη τι γίνεται.

25% κάτω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν ισχυει και μπορω ν'αλλαξω παροχο με ΚΟΤ ποιος παροχος συμφερει περισσοτερο μαζι με το φυσικο αεριο?

Eιχα σκοπο να επιλεξω για παροχο φυσικου αεριου την ΔΕΗ η την Ζενιθ αλλα τωρα αν μπαινει το KOT ελεγα να δω κατι συνδυαστικο.

Υπάρχει αρκετός συναγωνισμός και αυτό είναι πρός ώφελος μας

Εγώ θα έλεγα να δείς και τον ΗΡΩΝΑ μιάς και έχω πάει ενάμιση χρόνο περίπου και βλέπω πως είναι σοβαρή εταιρία,απο τότε που πήγα είμαι ευχαριστημένος και είδα και σημαντική διαφορά στούς λογαριασμούς του ρεύματος,γενικά όσα έχουν πει τα κάνουν και έχουν και αρκετά καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση τηλεφωνική κλπ που για μένα ολα αυτά μετράνε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ELMastas είπε

Εγώ θα έλεγα να δείς και τον ΗΡΩΝΑ μιάς και έχω πάει ενάμιση χρόνο περίπου και βλέπω πως είναι σοβαρή εταιρία,απο τότε που πήγα είμαι ευχαριστημένος και είδα και σημαντική διαφορά στούς λογαριασμούς του ρεύματος,γενικά όσα έχουν πει τα κάνουν και έχουν και αρκετά καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση τηλεφωνική κλπ που για μένα ολα αυτά μετράνε.

Εγώ ήμουν στον ΗΡΩΝΑ για κάνα χρόνο το 2017. Τότε μόνο σοβαρή εταιρεία δε θα τη έλεγα, έφυγα τρέχοντας. Δε μπορούσαν να βγάλουν ένα σωστό λογαριασμό και στο τηλέφωνο δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ίσως να έφτιαξαν. 

Από επιβαρύνσεις σε ΟΤΣ και ΛΠ τι πληρώνεις; 

Μέτρηση μπορείς να δώσεις εσύ; 

Επεξ/σία από naive

Ισως τότε ακόμη να μην είχαν τακτοποιηθεί να ήταν στίς αρχές η και να έπεσες σε "περίπτωση" υπαλλήλου,εμένα μου αρέσει απο προσωπική εμπειρία και απο κάποια άλλα πράγματα που έχω δει πχ πως έχουν πιστοποιήσεις ISO (2017)για Πρότυπα διαχείρησης Ποιότητας καθώς και για Περιβαντολογικής διαχείρησης αλλά και 

Πιστοποίηση BS OHSAS 18001: 2007 (ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ) που δεν είδα σε άλλους.

Βέβαια έβαλαν και το να μπορείς να μετράς εσύ, με το Μέτρα Μόνος σου https://heron.gr/metra-monos/ πάρε τηλ και ρώτα αν θές.

Μπορείς να υπολογίσεις εύκολα,και μύνημα έρχεται στο κινητό μου έτσι και αλλιώς και Μέτρηση δίνεις και Πάγια εντολή δίνεις κλπ θα αναφέρω απο την εμπειρία μου,πως στίς αρχές και έγινε δωρεάν αλλαγή ονόματος απο τον συνχωρεμένο τον Πατέρα μου χωρίς να πληρώσω η να πάω κάπου εγω να κάνω διαδικασίες και επειδή δεν είχαν βγεί ακόμη ξεκάθαρα απο την κυβέρνηση τιμολογήσεις για τα κοινωνικά τιμολόγια έκανε 5-5 μήνες να έρθει ο πρώτος λογαριασμός και δεν έτρεχε τίποτα εγώ τους πήρα κάνα 2 φορές και ρώταγα αφού φοβήθηκα μην έρθουν μαζεμένα,μου είπαν να μην ανησυχώ και αν είχα όποια δυσκολίες θα τα μοιράζανε σε επόμενους λογαριασμούς κλπ τελικά ήρθε για τούς πρώτους 2 μήνες και μάλιστα πολύ λιγότερα απο όσα νόμιζα.

Μου άρεσε όταν είπα τηλεφωνικά για να μιλήσω για κάποιες αλλαγές στόν λογαριασμό καθώς εκπροσωπό την μητέρα μου,δεν δέχτηκαν απλά επειδή τους το είπα εγώ,αν δεν τους έδινε το οκ και το δήλωνε η ίδια,πράμα που πολύ απλά έκανε όταν της το είπα και έκανε ένα 2 λεπτό με επιβεβαίωση τηλεφωνικά και απο τότε με σημείωσαν στο σύστημα,και μπορώ να την εκπροσωπώ δηλ έκαναν αρκετά σωστή δουλειά,χωρίς να αφήνουν πχ τον καθένα να λέει οτι θέλει,αλλά και χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία λύθηκε το θέμα,αυτά και ορισμένες άλλες λεπτομέρειες,όπως όταν ήρθε ο άνθρωπος για το συμβόλαιο,ο άλλος για να δει τον μετρηρή κάτω κλπ όταν μεταφέρθηκα σε αυτούς και ήταν σωστοί γρήγοροι και ευγενικοί,κάτι τέτοια τα σημειώνω και τα μετράω ως σωστά και σοβαρά   

Για το ΟΤΣ βλέπω στόν τελευταίο λογ.σταθερά 0,45100Mwh  Χ65ε και Χ45ε απο κάτω την έκπτωση Κοιν τιμολόγιου.

Το ΛΠ τί είναι ?

15 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Ισως τότε ακόμη να μην είχαν τακτοποιηθεί να ήταν στίς αρχές η και να έπεσες σε "περίπτωση" υπαλλήλου,εμένα μου αρέσει απο προσωπική εμπειρία και απο κάποια άλλα πράγματα που έχω δει πχ πως έχουν πιστοποιήσεις ISO (2017)για Πρότυπα διαχείρησης Ποιότητας καθώς και για Περιβαντολογικής διαχείρησης αλλά και 

Πιστοποίηση BS OHSAS 18001: 2007 (ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ) που δεν είδα σε άλλους.

Βέβαια έβαλαν και το να μπορείς να μετράς εσύ, με το Μέτρα Μόνος σου https://heron.gr/metra-monos/ πάρε τηλ και ρώτα αν θές.

Μπορείς να υπολογίσεις εύκολα,και μύνημα έρχεται στο κινητό μου έτσι και αλλιώς και Μέτρηση δίνεις και Πάγια εντολή δίνεις κλπ θα αναφέρω απο την εμπειρία μου,πως στίς αρχές και έγινε δωρεάν αλλαγή ονόματος απο τον συνχωρεμένο τον Πατέρα μου χωρίς να πληρώσω η να πάω κάπου εγω να κάνω διαδικασίες και επειδή δεν είχαν βγεί ακόμη ξεκάθαρα απο την κυβέρνηση τιμολογήσεις για τα κοινωνικά τιμολόγια έκανε 5-5 μήνες να έρθει ο πρώτος λογαριασμός και δεν έτρεχε τίποτα εγώ τους πήρα κάνα 2 φορές και ρώταγα αφού φοβήθηκα μην έρθουν μαζεμένα,μου είπαν να μην ανησυχώ και αν είχα όποια δυσκολίες θα τα μοιράζανε σε επόμενους λογαριασμούς κλπ τελικά ήρθε για τούς πρώτους 2 μήνες και μάλιστα πολύ λιγότερα απο όσα νόμιζα.

Μου άρεσε όταν είπα τηλεφωνικά για να μιλήσω για κάποιες αλλαγές στόν λογαριασμό καθώς εκπροσωπό την μητέρα μου,δεν δέχτηκαν απλά επειδή τους το είπα εγώ,αν δεν τους έδινε το οκ και το δήλωνε η ίδια,πράμα που πολύ απλά έκανε όταν της το είπα και έκανε ένα 2 λεπτό με επιβεβαίωση τηλεφωνικά και απο τότε με σημείωσαν στο σύστημα,και μπορώ να την εκπροσωπώ δηλ έκαναν αρκετά σωστή δουλειά,χωρίς να αφήνουν πχ τον καθένα να λέει οτι θέλει,αλλά και χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία λύθηκε το θέμα,αυτά και ορισμένες άλλες λεπτομέρειες,όπως όταν ήρθε ο άνθρωπος για το συμβόλαιο,ο άλλος για να δει τον μετρηρή κάτω κλπ όταν μεταφέρθηκα σε αυτούς και ήταν σωστοί γρήγοροι και ευγενικοί,κάτι τέτοια τα σημειώνω και τα μετράω ως σωστά και σοβαρά   

Για το ΟΤΣ βλέπω στόν τελευταίο λογ.σταθερά 0,45100Mwh  Χ65ε και Χ45ε απο κάτω την έκπτωση Κοιν τιμολόγιου.

Το ΛΠ τί είναι ?

Εφόσον είναι εταιρεία με εργοστάσια παραγωγής, οι πιστοποιήσεις με αυτά τα πρότυπα είναι στοιχειώδη πράγματα.
Ενδεχομένως να έφτιαξαν, εμένα μου είχαν βγάλει το λάδι, τα έγραφα και εδώ. πχ και πχ
Πάντως η εικόνα που έχω είναι ότι δεν είναι  καλή εταιρεία, μου δίνει ακόμα την αίσθηση του κακού μάρκετινγ και των κρυφών χρεώσεων.  Ίσως να φταίει και ότι επιλέγει να προωθεί τα συμβόλαια μέσω των τηλεφωνικών εταιρειών, που κοροϊδέυουν τον κόσμο. 
Η ΟΤΣ δε σε προβληματίζει που πληρώνεις τέτοια ποσά; Έχεις υπολογίσει τελική τιμή kwh το Χειμώνα;
ΛΠ είναι κάτι άλλες ρήτρες σαν την ΟΤΣ, αλλά απότι τσέκατα ο ΗΡΩΝΑΣ δεν τις έχει. 

μου έκαναν μια προταση για volton. κάνω χαμηλες καταναλώσεις γυρω στα 1000-1100 4μηνο. δεν βγαζω ακρη με τους αριθους, ειναι κανενας εκει να μου πει αν αξιζει?

4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

μου έκαναν μια προταση για volton. κάνω χαμηλες καταναλώσεις γυρω στα 1000-1100 4μηνο. δεν βγαζω ακρη με τους αριθους, ειναι κανενας εκει να μου πει αν αξιζει?

Διάλεξε εταιρεία που παράγει ρεύμα και επενδύει χρηματα. Ήρων,Protergia,Elpedison

Ηρων και απο μενα. 2 χρονια την εχω και μια χαρα εταιρεια ειναι. εχω το προγραμμα 24/7 με χρεωση 0,065 και κανω καθε μηνα μονος μου την μετρηση και την καταχωρω στο site.

κανενα προβλημα μεχρι τωρα και σταθερους λογαριασμους

• Like 1
  • Thanks 1

11 λεπτά πριν, Shorai είπε

Διάλεξε εταιρεία που παράγει ρεύμα και επενδύει χρηματα. Ήρων,Protergia,Elpedison

δεν με ενδιαφερει καθολου αυτο. ουτε σκοπευω να ψαξω εκτος δεη. μονο για βολτον θελω να μαθω γιατι εχω ενα 50ρικο εκπτωση εφαπαξ.

6 ώρες πριν, ELMastas είπε

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω να υπολογισω και να συγκρινω τις τιμες ειδικα με το φυσικο αεριο κι εχω μπερδευτει με αποτελεσμα να μην ξερω τι να επιλεξω.

Επειδη ειμαι σε παρόμοια φάση, το φυσικό αέριο ειναι λιγο μπερδεμένο.

Το μόνο που μπόρεσα μέχρι στιγμης είναι να συγκρίνω την "Μηνιαία Τιμή Προμήθειας (€/kWh)" αλλά και πάλι δεν βγάζεις άκρη.

Με προβληματίζει πολύ η ρήτρα αναπροσαρμογής που έχουν

Έχω σε μια γκαρσονιέρα επαγγλματικο γ21 από παλιά και δεν με συμφέρει να το αλλάξω σε οικιακό γιατί θα δώσω αρκετά χρήματα.

ειχα Κεν αορίστου σε πολύ χαμηλή τιμή τύπου 0,068 και χωρίς πάγιο βέβαια δεν ήξερα για ΟΤΣ κτλ.

πριν αρκετούς μήνες μου το ανέβασαν στα 0,087€/kw συν ότι στους έναντι ξαφνικά δίνω συν δέκα ευρώ που οκ στους εκκαθαριστικους γίνεται συμψηφισμός Γτ καίω λιγότερο αλλά οι συντελεστές για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανεβαίνουν και δεν είναι χρήματα που συμψηφίζονται στον εκκαθαριστικό εάν δεν κάνω λαθος.

Σε ποια εταιρία προτείνεται να πάω χωρίς ΟΤΣ και κατά προτίμηση να μπορώ να βάζω κάθε μήνα την πραγματική μέτρηση του ρολογιού μου?

Επισης για να γλιτώσω τα 100€ Εγγύηση  Που έχουν κάποιες εταιρίες λένε με πάγια εντολή. Εάν βάλω πάγια εντολή για έναν μην και μετα την διακόψω λέτε να υπάρχει πρόβλημα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...