Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, fragma είπε

Oυτε τώρα λέω οτι ειναι το τέλος του κόσμου. Απλά θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες, οχι μόνο στην ενέργεια αλλα και στον γενικότερο ανεφοδιασμό με ανατιμήσεις, ελλείψεις κλπ

Δεν πειραζει υγεια να'χουμε και θα τα βγαλουμε περα. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, jk21 είπε

Καλησπερα

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

ότι δεν καταλαβαίνεις ρωτάς

14 λεπτά πριν, spydellas είπε

Οποιαδήποτε συμβουλή, προταση για άλλο πάραχο δεκτή.

6 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Θα συμφωνήσω..δυστυχώς ο Πουτιν δείχνει να μην αρκείται σε λύση Κριμαίας. 

Επίσης η διπλωματία δεν τελειώνει ακόμη κι όταν έχει αρχίσει ο πόλεμος. 

Ας μην βγουμε τελειως offtopic ομως και το συνεχισουμε γιατι θα κλειδωσει.

• Like 2

Να ζητήσω κι εγώ μια βοήθεια με τη σειρά μου. Έχω στο σπίτι εργοταξιακό, οπότε πελάτης Γ21 και εχω το protergia επαγγελματικό 1 mvp με 50% εκπτωση συνέπειας. Σε 20 μέρες λήγει το συμβόλαιο μου και τις τελευταίες 2-3 μερες ψάχνω να δω τι θα βάλω. Στο allazorevma φαίνεται να είμαι μόλις 10ε μακριά από το οικονομικότερο ετησίως. Αυτό που μου έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση είναι ότι ακόμα και στον τελευταίο λογαριασμό που ήταν 5-9/2021 δεν είχα καμία ρήτρα αναπροσαρμογής. Γενικά η κατανάλωση μου είναι 400-500kwh/μήνα.

Με συμφέρει τελικά να πάω κάπου αλλού; 

1210923130626965-cropped.pdf

33 λεπτά πριν, dimarv είπε

Έχω στο σπίτι εργοταξιακό, οπότε πελάτης Γ21 και εχω το protergia επαγγελματικό 1 mvp με 50% εκπτωση συνέπειας. Σε 20 μέρες λήγει το συμβόλαιο μου και τις τελευταίες 2-3 μερες ψάχνω να δω τι θα βάλω.

αν μπορείς να το αλλάξεις σε οικιακό

34 λεπτά πριν, dimarv είπε

αυτό που μου έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση είναι ότι ακόμα και στον τελευταίο λογαριασμό που ήταν 5-9/2021 δεν είχα καμία ρήτρα αναπροσαρμογής.

και μένα με κάνει εντύπωση που είναι τόσο παλιός ο τελευταίος λογαριασμός

δυστυχώς θα εκπλαγείς δυσάρεστα όταν λάβεις τον πρόσφατο (και άργησε)

36 λεπτά πριν, dimarv είπε

Με συμφέρει τελικά να πάω κάπου αλλού; 

ναι απο τη στιγή που θα σε χρεώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής

διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα ψηλά και κατέβασε το excel

1 ώρα πριν, korakios είπε

korakio o συνδεσμος που εβαλες οδηγει στο θεμα που μιλαμε απλα σε παλιοτερα ποστ και οχι στο << αξιζει σταθερο vs κυμαινόμενο ?  >>      . Eκει που οδηγει (σε εκεινη τη σελιδα ) δεν ειδα κατι που να εχει αμεση σχεση με αυτο που ψαχνω ..Σιγουρα θυμαμαι πολυ καλα τη συμβουλη σου στο αλλο θεμα που μου απαντησες για το αν συμφερει να παω σε προγραμμα χωρις ρητρα της ΔΕΗ και απο τα στοιχεια σου ειχα αποφασισει να μεινει ο πατερας μου στο Γ1 εστω σε αυτη τη φαση .Απλα μπερδευτηκαμε με το τηλεφωνημα απ την εταιρια Φυσικο Αεριο .Με ειχε παρει νωριτερα ξανα η υπαλληλος και επεμεινε για τη χαμηλη ρητρα σε αυτους σε σχεση με αλλους παροχους αλλα αρνηθηκε να μου δειξει τον υπολογισμο της γραπτως σε καποιο mail οποτε παγωσα τις οποιες κινησεις μεχρι να βγαλω ακρη .Ειμαι σιγουρος οτι και δω θα με βοηθησεις 

1 λεπτό πριν, jk21 είπε

korakio o συνδεσμος που εβαλες οδηγει στο θεμα που μιλαμε απλα σε παλιοτερα ποστ και οχι στο << αξιζει σταθερο vs κυμαινόμενο ?  >>   

Spoiler

467574663_.png.c36997049ca844f964f0c393f9c53aba.png

εμένα εκεί με βγάζει , έχει και άλλος το ίδιο πρόβλημα?

1 λεπτό πριν, korakios είπε

αν μπορείς να το αλλάξεις σε οικιακό

και μένα με κάνει εντύπωση που είναι τόσο παλιός ο τελευταίος λογαριασμός

δυστυχώς θα εκπλαγείς δυσάρεστα όταν λάβεις τον πρόσφατο (και άργησε)

ναι απο τη στιγή που θα σε χρεώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής

διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα ψηλά και κατέβασε το excel

Δυστυχώς δεν μπορώ προς το παρόν. Εχω μπλέξει με βλάκα μηχανικό μεγάλο γαιδούρι και δεν μου κάνει την περάτωση του έργου οπότε θεωρητικά είμαι ακόμα οικοδομή.

Κανονικά θα μου ερχόταν τωρα ο εκκαθαριστικός και περίμενα να δω τι θα μου ξημερώσει αλλά έστειλαν έναντι ίσως επειδη σε 20 μέρες ληγειι το συμβόλαιο;; Δεν έχω ιδέα.

Στους μήνες που αναφέρεται ο εκκαθαριστικός που ανέβασα η τιμή της MWh ήταν πάνω από 50 που νομίζω είναι το όριο της protergia και παρόλα αυτά δν έβαλαν κατι. 

Έχω ήδη παίξει λίγο με το excel αλλά σε συνδυασμό με το allazorevma που υπολογίζει τη ρήτρα και την κρατική έκπτωση μου βγαίνει την ετήσια κατανάλωση του υπάρχοντος προγράμματός μου γυρω στα 1100ε όσο περίπου βγαίνει και με το nrg fixed 4business. Αυτό είναι που με προβληματίζει και μπήκα στη διαδικασία να ζητήσω επιπλέον βοήθεια. 

Κυρίως με ενδιαφέρει τον επόμενο 6μηνο γιατί μετά μάλλον θα πάω σε net mettering να ησυχάσει το κεφάλι μου.

1 λεπτό πριν, dimarv είπε

Έχω ήδη παίξει λίγο με το excel αλλά σε συνδυασμό με το allazorevma που υπολογίζει τη ρήτρα και την κρατική έκπτωση μου βγαίνει την ετήσια κατανάλωση του υπάρχοντος προγράμματός μου γυρω στα 1100ε όσο περίπου βγαίνει και με το nrg fixed 4business. Αυτό είναι που με προβληματίζει και μπήκα στη διαδικασία να ζητήσω επιπλέον βοήθεια. 

κοίτα τα ρητροπρογράμματα πλέον εχουν 0,30 τελική μείον 0,065 άρα 0,235

μπορείς με δικιά σου ευθύνη , να θεωρήσεις οτι αυτές θα είναι οι τιμές τους επόμενους 12 μήνες και να βάλεις την ΤΕΑ μηδέν (κελί Β28) και 0,235 στο κελί Β27 , καθώς και το πάγιο στο κελί D14

12 λεπτά πριν, jk21 είπε

Με ειχε παρει νωριτερα ξανα η υπαλληλος και επεμεινε για τη χαμηλη ρητρα σε αυτους σε σχεση με αλλους παροχους

δες το excel με τα προγράμματα με ρήτρα και θα καταλάβεις είναι ελάχιστες οι διαφορές

13 λεπτά πριν, jk21 είπε

αλλα αρνηθηκε να μου δειξει τον υπολογισμο της γραπτως σε καποιο mail οποτε παγωσα τις οποιες κινησεις μεχρι να βγαλω ακρη

καλά έκανες

15 λεπτά πριν, korakios είπε

δες το excel με τα προγράμματα με ρήτρα και θα καταλάβεις είναι ελάχιστες οι διαφορές

καλά έκανες

Korakios ο συνδεσμος πραγματι στελνει στο σημειο που παρεθεσες απλα δεν εχει το θεμα εκεινο τον τιτλο που παραθετεις .Το σημειο παραθεσης ειναι στο παρων θεμα σε παλιοτερη σελιδα .Προσωπικα διαβαζοντας εκει ειδα οτι η συζητηση ειναι αν συμφερει να εισαι σε προγραμμα με ρητρα ή σταθερο . Αυτο το ειχαμε ξεκαθαρισει (τουλαχιστον αναμεσα στο απλο Γ1 με ρητρα και στα αλλα της ΔΕΗ εδω που παραθετω . Για το αρχειο με τα προγραμματα με ρητρα που μου λες θα το δω (αν καταλαβα σωστα ηδη μου λες οτι δεν εχουν ουσιαστικα διαφορα μεταξυ τους στη ρητρα , αρα και στα της εταιριας << φυσικο αεριο >> και ας ισχυριζονται το αντιθετο . Σε ευχαριστω !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, jk21 είπε

αλλα αρνηθηκε να μου δειξει τον υπολογισμο της γραπτως σε καποιο mail

λολ...

την ρώτησες τουλάχιστον "γιατί" (τονίζοντας ότι είναι υποχρεωμένοι άλλωστε να τονίζουν δημοσίως ευδιάκριτα κι ευκολονόητα τους τρόπους υπολογισμού του οτιδήποτε από τον οποιονδήποτε) ; ...έτσι για να έβλεπες (άκουγες) πώς θα το χειριζόταν......

Τί να πω. Μέχρι στιγμής είχαμε "την Elpedison" (ή όσους τεσπα μιλούσαν εξ' ονόματός της...) να διατεινονται ότι,,,"είναι φθηνότεροι διότι παράγουν τα δικά τους πετρέλαια" και την Watt&Volt να διαλαλεί ότι,,,"δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής" - και τώρα να κι άλλο φρούτο...

Επεξ/σία από washcloud

2 λεπτά πριν, jk21 είπε

Korakios ο συνδεσμος πραγματι στελνει στο σημειο που παρεθεσες απλα δεν εχει το θεμα εκεινο τον τιτλο που παραθετεις

ανέβασε screenshot μιας και δεν κατάλαβα τι εννοείς

3 λεπτά πριν, jk21 είπε

Το σημειο παραθεσης ειναι στο παρων θεμα σε παλιοτερη σελιδα .Προσωπικα διαβαζοντας εκει ειδα

το λινκ που ανέβασες είναι copy-paste απο το λινκ που σου έδωσα

4 λεπτά πριν, jk21 είπε

Για το αρχειο με τα προγραμματα με ρητρα που μου λες θα το δω (αν καταλαβα σωστα ηδη μου λες οτι δεν εχουν ουσιαστικα διαφορα μεταξυ τους στη ρητρα , αρα και στα της εταιριας << φυσικο αεριο >> και ας ισχυριζονται το αντιθετο .

έχουν κάποια διαφορά αλλά "πατσίζουν" στο πάγιο και οι τελικές είναι μικρές

και εννοείται όπως γράφω και στο λινκ που σου παρέθεσα , απαραίτητα χωρίς δέσμευση σε κυμαινόμενο ωστε αν πέσουν οι τιμές φεύγεις άμεσα ,χωρίς να σε φάνε οι ρήτρες αναπροσαρμογής και η ρήτρα αποχώρησης

πάντως έχε το νου σου οτι αν η κατανάλωσή σου είναι τέτοια και δικαιούσαι επιδότηση , ενδέχεται να σου βγαίνει τα ίδια ή και λιγότερο απο σταθερό , αλλά σύντομα (σήμερα) ξεκινάνε ραγδαίες αυξήσεις

4 λεπτά πριν, washcloud είπε

λολ...

την ρώτησες τουλάχιστον "γιατί" (τονίζοντας ότι είναι υποχρεωμένοι άλλωστε να τονίζουν δημοσίως ευδιάκριτα κι ευκολονόητα τους τρόπους υπολογισμού του οτιδήποτε από τον οποιονδήποτε) ; ...έτσι για να έβλεπες (άκουγες) πώς θα το χειριζόταν......

Τί να πω. Μέχρι στιγμής είχαμε "την Elpedison" (ή όσους τεσπα μιλούσαν εξ' ονόματός της...) να διατεινονται ότι,,,"είναι φθηνότεροι διότι παράγουν τα δικά τους πετρέλαια" και την Watt&Volt να διαλαλεί ότι,,,"δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής" - και τώρα να κι άλλο φρούτο...

Αυτο που μου ειπε για να δικαιολογησει τη διαφορα στη ρητρα , ειναι οτι στην ουσια αυτοι φερνουν το φυσικο αεριο που χρησιμοποιουν οι εταιριες για να παραξουν ρευμα και ενω σε εκεινες η ρητρα ανεβαινει γιατι συμμετεχει στον υπολογισμο και ο συντελεστης Α και ο συντελεστης Β , αυτοι δεν εχουν το συντελεστη Β για τον πιο πανω λογο .... ετσι και αλλιως μου φανηκε εξ αρχης μπαρουφα αλλα επειδη δεν ξερω τι και πως γινεται στον Ενεργειακο χωρο , δεν ηθελα να ειμαι απολυτος .Αλλα ζητησα στοιχεια απ εκεινη και φυσικα φροντισα να ρωτησω εκει που με εχουν ηδη  πεισει οτι ξερουν ... εδω δηλαδη , που σε παλιοτερη ερωτηση μου σε αλλο thread ειχα βοηθηθει με στοιχεια απο τον φιλο korakios 

1 λεπτό πριν, jk21 είπε

δεν ηθελα να ειμαι απολυτος

...μα δεν είπε κανείς ότι εσύ είσαι απόλυτος...

Εγώ απλά λέω ότι οι "εναλλακτικοί" είναι (όπως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, από το καλοκαίρι ως τώρα),,,,ξυπόλυτοι. Μείνε ΔΕΗ. Με τις εξελίξεις που έρχονται, είναι η πιο λογική επιλογή (από όλες τις απόψεις).

Korakios το screenshot δειχνει τι βλεπω στο συνδεσμο που με ειχες παραπεμψει .Επισυναψα επισης το λογαριασμο του πατερα (εκκαθαριστικο του τελευταιου 4μηνου ) Ειναι στο Γ1 με κοινωνικο τιμολογιο  

Washcloud  σαφεστατα δεν ειπα οτι καποιος αλλος με αποκαλεσε απολυτο .Απλα ανεφερα οτι ετσι επιλεγω να ειμαι στη ζωη μου (μη απολυτος )  

Screenshot_640.png

Screenshot_624.png.42dd87cc6e97d5e228932d79abbd771a.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...