Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, korakios είπε

περισσότερο αναφέρομαι σε όσους την ψυλιάστηκαν κατόπιν εορτής και χάσανε τις παλιές καλές τιμές , αλλά τώρα ψάχνονται

Eυτυχως να λες που υπαρχουν και καποιοι που ψαχνονται.

προς το παρών η ΤΕΑ μείον επιδότηση (υπο κριτήρια), μπορεί να βγαίνει σαν τα νέα ακριβά σταθερά ,

αλλά αμφιβάλλω αν θα συνεχίσει αυτό στο άμεσο μέλλον

Σιγουρα δεν μπορει να συνεχιστει ετσι και σιγουρα κανεις δεν ξερει τι θα γινει και με τις επιδοτησεις.Καλυτερα να εχεις ενα σταθερο και να εχεις ησυχο το κεφαλι σου παρα να παλευεις καθε μηνα για το αν ειναι σωστη η ρητρα και η επιδοτηση.

Οι υπόλοιποι , σίγουρα απλά πληρώνουν ότι τους έρθει ή κάνουν διακανονισμό και λένε άτιμη κενωνία

Ναι ξερω για ολα φταιει το κρατος.:wacko:

Επεξ/σία από HERTHAN
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μια ερωτηση. Ειμαστε στην ελπεντισον και στην τελευταια τετραμηνια ξεπερασαμε κατα 50 κιλοβατορες το οριο του ΚΟΤ (1600kw). Καψαμε.συνολικα 1650. Τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση? Χανουμε εντελως το ΚΟΤ η ισχυει οτι υπερβαση μεχρι 10 της εκατο μονο οι επιπλεον κιλοβατορες χρεωνονται κανονικα ?

Επεξ/σία από alexdjx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο άλλο θέμα

Στις 18/2/2022 στις 10:11 ΠΜ, korakios είπε

Και φυσικά κρατάμε το θέμα χωρίς να βγαίνουμε εκτός μιας και υπάρχουν αντίστοιχα θέματα για :

ΔΕΗ σταθερά προγράμματα, ΥΔΕ (πιστοποιητικό εγκατάστασης), νυχτερινό τιμολόγιο, κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ, φυσικό αέριο προγράμματα , κλιματιστικά κτλ και πάντα διαβάζουμε τις τελευταίες 10 τουλάχιστον σελίδες απο το τέλος

Επεξ/σία από korakios

Καλησπερα !  ενω ειχα αποφασισει να αφησω τον πατερα μου στη ΔΕΗ με κοινωνικο τιμολογιο , βλεποντας οτι μαλλον εκει ειναι το πιο συμφερον αυτη τη στιγμη , μας πηρανε απο το Φυσικο αεριο για μια προσφορα που βγαινει με τις διαφορες εκπτωσεις , ειτε λογω συνεπειας ειτε λογω κρατικης βοηθειας ειτε λογω ΚΟΤ , πανω κατω στα ιδια με τη ΔΕΗ  , ισως ελαχιστα φθηνοτερα κιολας (και μεχρι εκει δεν υπηρχε θεμα αλλαγη στον παροχο ) , μας αναφερουν για καταναλωση τετραμηνιαια γυρω στα 1250 kwh (η τελευταια ) μια ρητρα πολυ χαμηλοτερη κατα πολυ των 223 ευρω που ηταν με ΔΕΗ στα 136 ευρω αρχικης χρεωσης για τις κιλοβατωρες αυτης .Γυρω στα 140 ευρω αν θυμαμαι πανω κατω και το δικαιολογησε οτι δεν εχουν το συντελεστη Β στον υπολογισμο της γιατι αυτοι πουλανε το φυσικο αεριο στους αλλους παροχους ωστε να παραγουν ρευμα  .Ισχυει κατι τετοιο ή ειναι μπαρουφες; γιατι η διαφορα ειναι σημαντικη και αξια κινησης αλλαγης παροχου , οταν μου λενε οτι το συμβολαιο δεν εχει δεσμευση ως προς το διαστημα 

26 λεπτά πριν, than06 είπε

Και άργησε...από προχτές εγώ ανέμενα εκτίναξη. Ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση με κάποιο τρόπο στην Ουκρανία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Και άργησε...από προχτές εγώ ανέμενα εκτίναξη. Ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση με κάποιο τρόπο στην Ουκρανία. 

Πλάκα κάνεις ετσι; Η διπλωματία τελείωσε. Full scale πολεμος συμβαίνει αυτή την στιγμη. Αυτό που πρέπει να ελπιζεις είναι να κρατηθεί εκεί. Γεμίστε ΤΩΡΑ δεξαμενες πετρελαίου, στοκάρετε βασικά προιοντα διατροφής μακράς διαρκείας, και οτιδηποτε απο ειδη ενδυσης- ηλεκτρικά πιστευετε οτι θα χρειαστείτε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δυσκολοι

Επεξ/σία από fragma

37 λεπτά πριν, jk21 είπε

Καλησπερα !  ενω ειχα αποφασισει να αφησω τον πατερα μου στη ΔΕΗ με κοινωνικο τιμολογιο , βλεποντας οτι μαλλον εκει ειναι το πιο συμφερον αυτη τη στιγμη , μας πηρανε απο το Φυσικο αεριο για μια προσφορα που βγαινει με τις διαφορες εκπτωσεις , ειτε λογω συνεπειας ειτε λογω κρατικης βοηθειας ειτε λογω ΚΟΤ , πανω κατω στα ιδια με τη ΔΕΗ  , ισως ελαχιστα φθηνοτερα κιολας (και μεχρι εκει δεν υπηρχε θεμα αλλαγη στον παροχο ) , μας αναφερουν για καταναλωση τετραμηνιαια γυρω στα 1250 kwh (η τελευταια ) μια ρητρα πολυ χαμηλοτερη κατα πολυ των 223 ευρω που ηταν με ΔΕΗ στα 136 ευρω αρχικης χρεωσης για τις κιλοβατωρες αυτης .Γυρω στα 140 ευρω αν θυμαμαι πανω κατω και το δικαιολογησε οτι δεν εχουν το συντελεστη Β στον υπολογισμο της γιατι αυτοι πουλανε το φυσικο αεριο στους αλλους παροχους ωστε να παραγουν ρευμα  .Ισχυει κατι τετοιο ή ειναι μπαρουφες; γιατι η διαφορα ειναι σημαντικη και αξια κινησης αλλαγης παροχου , οταν μου λενε οτι το συμβολαιο δεν εχει δεσμευση ως προς το διαστημα 

Στο άλλο θέμα που είναι για το κοινωνικό.. 

Είναι λίγο μπαρούφα.. Ψαξτο λιγο.. 

1 λεπτό πριν, fragma είπε

Θα σου απαντησω οπως μου απαντησες στο αλλο θεμα για το φυσικο αεριο.Η μονη διαφορα ειναι οτι εσυ δεν ειχες λογο να μου απαντησεις ετσι συμφωνα με αυτα που εγραψα.

Μην κανεις ετσι δεν ηρθε και το τελος του κοσμου.😏

10 λεπτά πριν, fragma είπε

Αυτό που πρέπει να ελπιζεις είναι να κρατηθεί εκεί. 

Οχι αυτο που πρεπει να ελπιζουμε ολοι μας ειναι να τελειωσει κι οχι να κρατηθει εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα (είμαι newbie εδώ), μου ήρθε λογαρισμός για ένα μηνα 411 ευρώ ρευμα απο το φυσικό αέριο (το επισυναπτω) , κατάλαβα διαβαζοντας τα ποστ εδώ ότι έχει ρητρα.

Δεν μπορω να καταλάβω βέβαια τι πρεπει να βάλω στο εξελ. Εχω στείλει στην εταιρεία αμφισβητηση λογαριασμου και στη myRAE επισης και ο παραχος απαντησε στη ραε με τη κονσερβα και μου γραφει ότι υπολογίζεται έτσι:

Μέσο Προσαυξημένο (€/ MWh) Άθροισμα = ( Σταθμισμένος Μ.Ο. Τ.Ε.Α. + Μοναδ . Χρεώσεις ΛΠ + Χρέωση ΜΜΚΘΣΣ) * (Συντελεστής Απωλειών Δικτύου).

Κατανάλωση έχω μαξ 5000 το χρόνο, πρωτη κατοικία-ενοίκιο όμως και έχω κανει αίτηση πριν κανά μηνα (αποδεκτή) για ΚΟΤ.

Εκανα μη αποδεκτή την απαντηση στη ΡΑΕ με αιτημα αυτά που γράφει στο καρφιτσωμένο μήνυμα.

Οποιαδήποτε συμβουλή, προταση για άλλο πάραχο δεκτή. (νομίζω το συμβόλαιο με το φυσικό πρέπει να είναι 24 μηνο με αρχή 19/03/2021)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

52227536.pdf

Επεξ/σία από spydellas

6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Θα σου απαντησω οπως μου απαντησες στο αλλο θεμα για το φυσικο αεριο.Η μονη διαφορα ειναι οτι εσυ δεν ειχες λογο να μου απαντησεις ετσι συμφωνα με αυτα που εγραψα.

Μην κανεις ετσι δεν ηρθε και το τελος του κοσμου.😏

Oυτε τώρα λέω οτι ειναι το τέλος του κόσμου. Απλά θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες, οχι μόνο στην ενέργεια αλλα και στον γενικότερο ανεφοδιασμό με ανατιμήσεις, ελλείψεις κλπ

10 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Οχι αυτο που πρεπει να ελπιζουμε ολοι μας ειναι να τελειωσει κι οχι να κρατηθει εκει.

Θα συμφωνήσω..δυστυχώς ο Πουτιν δείχνει να μην αρκείται σε λύση Κριμαίας. 

Επίσης η διπλωματία δεν τελειώνει ακόμη κι όταν έχει αρχίσει ο πόλεμος. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...