Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, korakios είπε

αυτό που έχεις είναι 0,30€/kw αν έχει ρήτρα μείον επιδοτήσεις

πόσο καις ανα  μήνα ?

λεει παγιο ημερας 18,15 - ενεργεια ημερας 1401kwh x 0,06590 Ε/kh   - συνολο 142.56 ευρω στον προηγουμενο εκκαθαριστικο

για 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, Muffinman είπε

απλα προσπαθω ειλικρινα να καταλαβω γιατι τοση εναντιωση σε αυτο το προγραμμα

δεν είμαι εναντίων του Zero (παρα μόνο στο κομμάτι της παραπλάνησης που λέει χωρίς ρήτρα )

8 λεπτά πριν, Muffinman είπε

αν ανεβει πχ πολυ η τιμη οι αλλες εταιρειες δεν θα αυξησουν τη ρητρα?

όχι αν είσαι σε σταθερό

10 λεπτά πριν, Muffinman είπε

εγω λοιπον καποιους μηνες ειμαι 300 πλην και καποιους 300 συν,

άλλη κατανάλωση είχες αναφέρει πριν

5 ώρες πριν, Muffinman είπε

350 - 400 kwh μηνιαια καταναλωση

αν είσαι τότε με ~300

επιλέγεις χωρίς δέσμευση ώστε αν ακριβύνει (στο άμεσο μέλλον) η χοντρική να φύγεις άμεσα σε σταθερό

13 λεπτά πριν, Muffinman είπε

μονο η volterra βγαινει κοντινα σε τιμη και η ΔΕΗ που το δινεις για μονοφασικο ομως. αρα οπως αντιλαμβανεται καποιος δεν ειναι και πολλες οι επιλογες..

δεν παίζει ρόλο στη χρέωση αν είναι μονοφασικό ή τριφασικό , παλιά άλλαζε πάγιο σε κάποια , μπορεί να μου ξέφυγε κάποιο.

Επίσης 6 προγράμματα έχει το excel χωρίς δέσμευση στα κυμαινόμενα . Φυσικά προσέχεις και τι υπογράφεις άσχετα με το τι αναφέρει το excel

και παρακολουθείς καθημερινά τα πρωϊνάδικα για επιδοτήσεις

την χοντρική σε εβδομαδιαία βάση , όπως και διεθνής εξελίξεις (πάγωμα αγωγού αερίου ,πρόθυρα πολέμου , εξάντληση αποθεματος αερίου στην Ελλάδα κτλ)

1 λεπτό πριν, dvlsakos είπε

λεει παγιο ημερας 18,15 - ενεργεια ημερας 1401kwh x 0,06590 Ε/kh   - συνολο 142.56 ευρω στον προηγουμενο εκκαθαριστικο

για 

ανέβασε λογαριασμό αν δε βρίσκεις περίοδο κατανάλωσης (μέσα σε spoiler και να μη φαίνονται προσωπικά στοιχεία)

22 λεπτά πριν, washcloud είπε

...κανείς προφανώς δεν ξέρει τι ΘΑ γίνει στην ενέργεια (όπως και γενικώς), και ο καθένας (ειδικά από τον μέσο πολίτη με μια μέση ενημέρωση) κάνει τις δικές ΤΟΥ εκτιμήσεις για το βρεχύ/μέσο μέλλον. Όλα αυτά βέβαια καλά ήταν μέχρι τα προηγούμενα 24ωρα, που ναι μεν (εδώ και μήνες) παίζει το σενάριο "εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία = χαιρετίστε μας τον πλάτανο ενεργειακά σε όλη την Ευρώπη", αλλά πλέον μάλλον χαιρετάμε όλο το πλατανόδασος: https://www.cnn.gr/kosmos/story/302440/mentventef-tha-plironete-2-000-eyro-gia-1-000-kyvika-metra-aerioy

Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να συνεχίσει να είναι "αισιόδοξος", με γεια του με χαρά του - πάντως κοτζάμ Κομισιόν βγήκε τις προάλλες και είπε "μέχρι και το '23 προβλέπονται ζόρικες οι τιμές". Άρα δεν ξέρω κατά πόσο έχεις την "σωστή" πληροφόρηση, για το προς τα πού πάει το πράμμα.

Κατά τ' άλλα, ένα σταθερό πρόγραμμα (και δη της ΔΕΗ, για μια ΠΛΕΙΑΔΑ λόγων - κι όχι απλά "για τα λιγότερα λεφτά, τα με την μία ματιά"), μοιάζει (αυτές τις μέρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά) "σωτήριο καταφύγιο" για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το υπόλοιπο του '22 (δική μου αυθαίρετη "πρόβλεψη" : του χρόνου τέτοιο καιρό που θα λήγουν τα μονοετή της ΔΕΗ που κάποιος θα μπει σήμερα, ο "κάποιος" θα λέει "ε ρε γαμώτο να μην κράταγε κα'να 6μηνο ακόμα...").

Από την άλλη μπάντα, οι επιδοτήσεις στην πράξη "ξεκίνησαν δυναμικά", και από Γενάρη είτε κόφτες μπήκαν (κύρια κατοικία, ΔΗΛΩΜΕΝΗ στο Taxis/μόνο ρητροπρογράμματα), είτε κουτσουρεύονται κάθε μήνα που περνάει. Όπως το πάνε, μάλλον "στο τέλος" (ή και νωρίτερα) θα τις αφήσουν μόνο με βάση χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια. Και στο κάτω-κάτω, ΕΝΑ από τα σκεπτικά της επιδότησης altogether, ήταν "για το ξαφνικό κακό που μας βρήκε", δίνοντας περιθώριο για ελιγμούς : μείωση κατανάλωσης - αλλαγή προγράμματος/παρόχου. Όλα τα παραπάνω λοιπόν, "λένε" : τί προτιμάς να ρισκάρεις, να μπεις σε σταθερό (για να γλυτώσεις τα χειρότερα) και τελικά να πέσουν οι τιμές, ή να μείνεις σε ρητροπρόγραμμα (για να κερδίσεις "αν όλα πάνε καλά") και τελικά να μπιπηθεί το σύμπαν; Δεν ξέρω εν τω μεταξύ, σου φαίνεται κάτι να πηγαίνει "καλά" την τελευταία δεκαετία....; Να κάθεται μια στραβή, και να ξεμπερδεύουμε γρήγορα...;

Όσο για το "κακό Ζήροου" : πρωτ' απ' όλα, ασχέτως των κακών του προγράμματος, το κράξιμο περισσότερο έχει να κάνει με την λογική πίσω από το κατάπτυστο μάρκετινγκ της συγκεκριμένης εταιρίας, διότι βασίστηκαν στο παιχνίδι με της ρημαδο-λέξης "ρήτρα", ώστε να τσιμπήσουν πελατεία, τώρα που ο κόσμος καίγεται. Κι εσύ μπορεί να καταλαβαίνεις την διαφορά του "ρήτρα" από το "λεφτά", αλλα΄η πλειονότητα, όχι. Γι' αυτό και στον "κοσμάκη", αυτό που καταλαβαίνει το κεφάλι τους είναι "στο Zero της W&V δεν θα πληρώνω ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ" (...έτσι τα θεωρούν οι περισσότεροι, τα εξτρά της αναπροσαρμογής. Όπως και "απάτη" - είτε και,,,,"φόρους"). Και κλαίω για όσους (από τύχη) ήταν σε σταθερό, και τα τζιμάνια των βατβολτατζήδων τους έπεισαν να πάνε στο "0"...Διότι από την μία η γιαουρτοδιαφήμιση, από την άλλη τα τηλεφωνήματα (έχουμε πλέον ΚΑΙ αυτό το φρούτο, εδώ και χρόνια...) με το ψηστήρι των "προωθητών" (που ΔΕΚΑΡΑ δεν δίνουν να τα βάλουν κάτω και να δουν αν στον συγκεκριμένο που καλέσανε, ΣΥΜΦΕΡΕΙ κάτι - και τί), το πράμμα έχει γίνει ΑΗΔΙΑ...

Επίσης : ο κάθε πάροχος έχει δικούς του συντελεστές υπολογισμού του "κόστους της χονδρικής", και είτε δεν το ξέρεις, είτε το ξεχνάς (το λέω επειδή είπες πιο πριν "μου φαίνεται καλύτερο και πιο άμεσο αυτό με το Zero". 

Επίσης - επίσης : η W&V είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ η χειρότερη, όσον αφορά την επίδοση των επιδοτήσεων : είτε καθόλου - είτε με χοντρά "λάθη" (ουκ ολίγοι οι εκκαθαριστικοί που εξέδωσε Δεκέμβρη, με,,,συντελεστή επιδότησης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ήτοι μ.ο. 0,03 αντί για 0,10). Και άντε, αργά ή γρήγορα τα πήραν/θα τα πάρουν διορθωμένα οι δικαιούχοι. Αυτοί όμως που αποχώρησαν, ζήσε Μάη μου (και θα πρέπεικαι να τα ζητήσουν οι ίδιοι......).

Σούμα : αν μετά από όλο το παραπάνω,  συνεχίζεις να είσαι σε chilyolo mode, πας άφοβα σε κυμαινόμενο και δη το Zero της W&V, και - γιατί όχι; - ΜΑΚΑΡΙ να σου βγει τζετ επιλογή. Εμείς πάντως, σου είπαμε το πώς το βλέπουμε το όλο πράγμα, και αμαρτία ουκ έχουμε για τις επιλογές σου. 

(Το αποπάνω σεντονάκι δεν είναι σώνει και καλά "για εσένα" : έχει την χρεία του και για άλλους που μπαίνουν, καινούριοι καθημερινά, να το δουν ΚΑΙ αυτοί. Όσοι έστω θα κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν, πριν ποστάρουν...)

τα λες παρα πολυ ωραια, και συμφωνω. ναι μπορει να γινει "πολεμος" αλλα θυμαμαι και απο την κριμαια που δεν μας επηρεασε. το διαβασα και το πρωι το τουιτ του μεντμεντεφ, αλλα λογικο μου φαινεται να απειλει σε αυτη τη φαση. οσον αφορα τις τιμες και την αποκλιμακωση , αν θυμαμαι καλα, αυτη τη στιγμη η γερμανια ειναι κατω απο 100ε , εμεις ειμαστε οι ακριβοτεροι σε ολη την ευρωπη. εμενα παντως μου εκανε εντυπωση πως το 40% του αεριου το παιρνουμε απο νορβηγια- γιατι δεν παραδιδουν παραπανω αυτοι? μονο ενα αρθρο θυμαμαι να αναφερει οτι ειναι στο 100% των δυνατοτητων τους, αλλα δεν με επεισε να πω την αληθεια. επισης ηρθαν? ερχονται? και κατι καραβια απο αμερικη με αεριο για να βοηθησουν την κατασταση.

Anyway, οσον αφορα τα ρευμα, να επισημανω επισης οτι εγω εχω χαμηλες καταναλωσεις και παιρνω το ρισκο με το zero, αν περιμενα να ζεσταθω με ρευμα θα ημουν ηδη ΔΕΗ με 0,11. Οσον αφορα τη χονδρικη αναφερει τον AΔMHE, οπου οι τιμες ειναι υψηλοτερες απο αυτες που δινει η ΔΕΗ. Για τις επιδοτησεις θα δειξει τι ψαρια πιανει και αυτη, αλλα να σου πω, ημουν στον ΗΡΩΝ και χρεωνε ρητρα απο το 19 σε καποιους λογαριασμους, αλλα και παλι που το ειχα υπολογισει εβγαινε φθηνοτερος απο τη δεη. Τωρα οσον αφορα το μαρκετινγκ που λες, δεν το γνωριζω ακριβως αλλα ρε φιλε δεν τους φταιει και κανεις αν εμπιστευονται τον καθενα που τους παιρνει τηλεφωνο. μου θυμιζει εποχες διακοποδανειο φαση.. εμενα παντως με συγκριτικο με προηγουμενο λογαριασμο που το πλασαραν.

Έχω γράψει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο θέμα. Έχω πει ότι είμαι στην Volterra και σε γενικές γραμμές μέχρι και τώρα είμαστε ευχαριστημένοι.

Διαβάζω όμως ότι η εταιρεία πωλείται με πιθανότερη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία την Motoroil που έχει την NRG. Τι λέτε για αυτήν; Νομίζω ότι μία από τις οικονομικές εταιρείες και ίσως ήταν η επόμενη επιλογή μου. Η μετάβαση πως θα γίνει; Δηλαδή θα αλλάξει η εταιρεία και θα παραμείνουμε σε αυτά που έχουμε υπογράψει, θα μας μεταφέρουν σε κάποιο δικό τους αντίστοιχο πρόγραμμα ή θα επικοινωνήσουν με κάθε πελάτη (δύσκολο);

Μόλις τώρα, papresa είπε

Διαβάζω όμως ότι η εταιρεία πωλείται με πιθανότερη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία την Motoroil που έχει την NRG. Τι λέτε για αυτήν;

συνεπής στην έκδοση λογαριασμών , καλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες , είχε άψογο chat αλλά μου φαίνεται τώρα δε λειτουργεί (εκτός αν με κάνανε block 😁)

2 λεπτά πριν, papresa είπε

Δηλαδή θα αλλάξει η εταιρεία και θα παραμείνουμε σε αυτά που έχουμε υπογράψει, θα μας μεταφέρουν σε κάποιο δικό τους αντίστοιχο πρόγραμμα

μάλλον όσοι συμπληρώσαμε 6μηνο απο την υπογραφή θα μας αλλάξουν πρόγραμμα , αν και είναι πλέον σίγουρο οτι στο 6μηνο θα ξεκινήσουν ρήτρες

Βασικά μέχρι να πουληθεί και να ολοκληρωθεί η συγχώνευση έχουμε ακόμα δρόμο

• Like 2

15 λεπτά πριν, korakios είπε

ανεβασε λογαριασμό αν δε βρίσκεις περίοδο κατανάλωσης (μέσα σε spoiler και να μη φαίνονται προσωπικά στοιχεία)

ανεβασα εδω, δεν ηξερα πως να το κανω μεσα σε spoiler

https://ibb.co/q0FgXpT

https://ibb.co/L5tVLxV

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

ανεβασα εδω, δεν ηξερα πως να το κανω μεσα σε spoiler

https://ibb.co/q0FgXpT

https://ibb.co/L5tVLxV

οκ, απλά για να μη γίνει στραβή , ανέβασε και το πεδίο Γ του λογαριασμού

edit άκυρο , το ειδα

ο λογαριασμός είναι ενδεικτικός ? Δηλαδή τόσες κιλοβατώρες καίτε το τετράμηνο συνήθως ?

είναι πάντως πολύ παλιός , δε σας ήρθε απο καλοκαίρι άλλος εκκαθαριστικός 4 μήνου ???

Επεξ/σία από korakios

26 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν είμαι εναντίων του Zero (παρα μόνο στο κομμάτι της παραπλάνησης που λέει χωρίς ρήτρα )

ρε συ παλικαρι μου, με ολο το σεβασμο για τον κοπο που εχεις κανει εδω μεσα, πλακα μου κανεις? οταν εγραφες 

το να σου πει κάποιος οτι και τα 2 είναι χάλια (για τα δεδομένα σου) , εποικοδομητικό θα το έλεγα

ησουν υπερ του zero??

όχι αν είσαι σε σταθερό

μα δεν αναφερομαι στα σταθερα, ξεκαθαρα αυτο. δεν το εχεις στα σταθερα το zero..

άλλη κατανάλωση είχες αναφέρει πριν

ανεφερα την καταναλωση του 20, γιατι για αυτην ειχα ολους τους εκκαθαριστικους

αν είσαι τότε με ~300

επιλέγεις χωρίς δέσμευση ώστε αν ακριβύνει (στο άμεσο μέλλον) η χοντρική να φύγεις άμεσα σε σταθερό

δεν παίζει ρόλο στη χρέωση αν είναι μονοφασικό ή τριφασικό , παλιά άλλαζε πάγιο σε κάποια , μπορεί να μου ξέφυγε κάποιο.

Επίσης 6 προγράμματα έχει το excel χωρίς δέσμευση στα κυμαινόμενα . Φυσικά προσέχεις και τι υπογράφεις άσχετα με το τι αναφέρει το excel

και παρακολουθείς καθημερινά τα πρωϊνάδικα για επιδοτήσεις

την χοντρική σε εβδομαδιαία βάση , όπως και διεθνής εξελίξεις (πάγωμα αγωγού αερίου ,πρόθυρα πολέμου , εξάντληση αποθεματος αερίου στην Ελλάδα κτλ)

εγω βλεπω 7 προγραμματα, αλλα τα 5 ειναι κατα πολυ πιο ακριβα!

γιατι εσυ δεν παρακολουθεις καθημερινα τις εξελιξεις? 

ανέβασε λογαριασμό αν δε βρίσκεις περίοδο κατανάλωσης (μέσα σε spoiler και να μη φαίνονται προσωπικά στοιχεία)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Muffinman είπε

το να σου πει κάποιος οτι και τα 2 είναι χάλια (για τα δεδομένα σου) , εποικοδομητικό θα το έλεγα

ησουν υπερ του zero??

εννοούσα χάλια είναι και τα 2 για την κατανάλωση που είχες πει οτι έχεις τότε

κατά και των 2 δηλαδή , που μπερδεύτηκες ?

εγω βλεπω 7 προγραμματα

το ένα της (edit) W&V έχει ετήσια συνδρομή

γιατι εσυ δεν παρακολουθεις καθημερινα τις εξελιξεις? 

αυτό κάνω :)

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, korakios είπε

οκ, απλά για να μη γίνει στραβή , ανέβασε και το πεδίο Γ του λογαριασμού

edit άκυρο , το ειδα

ο λογαριασμός είναι ενδεικτικός ? Δηλαδή τόσες κιλοβατώρες καίτε το τετράμηνο συνήθως ?

είναι πάντως πολύ παλιός , δε σας ήρθε απο καλοκαίρι άλλος εκκαθαριστικός 4 μήνου ???

μαλλον εχει πεταχτει ο πιο προσφατος αλλα μπηκα στο myirwn και βρηκα τις καταναλωσεις των τετραμηνων.

Τρίτη 23/03/2021
Τρίτη 23/03/2021
Τρίτη 23/03/2021
1.742 kWh

Πέμπτη 22/07/2021

1.401 kWh
Τρίτη 23/11/2021

1.196 kWh
Επεξ/σία από dvlsakos

Μόλις τώρα, dvlsakos είπε

μαλλον εχει πεταχτει ο πιο προσφατος αλλα μπηκα στο myirwn και βρηκα τις καταναλωσεις των τετραμηνων.

είσαι για σταθερό ,

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

και διάβασε το άλλο θέμα για online/enter/enter+ ,

έχουν νορμαλ ρήτρα αποχώρησης , επομένως αν γίνει κανα θαύμα και πέσει η χοντρική αλλάζεις πρόγραμμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, korakios είπε

είσαι για σταθερό ,

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

και διάβασε το άλλο θέμα για online/enter/enter+ ,

έχουν νορμαλ ρήτρα αποχώρησης , επομένως αν γίνει κανα θαύμα και πέσει η χοντρική αλλάζεις πρόγραμμα

https://ibb.co/wwMSGz8

https://ibb.co/dmHWhBQ

βρηκα τον προσφατο, βεβαια ηταν χαμηλος μπορω να πω....

για δεη δηλαδη ? 

Επεξ/σία από dvlsakos

6 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

βρηκα τον προσφατο, βεβαια ηταν χαμηλος μπορω να πω....

~300kw/μήνα , αλλά καλύτερα να πληρώσεις λίγο παραπάνω σε ακριβό σταθερό , παρά αν κάψεις παραπάνω να χρεώνεσαι 0,30 την κιλοβατώρα (με σημερινά δεδομένα)

8 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

για δεη δηλαδη ? 

ναι

επίσης σβησε τις φωτό γιατί έχεις αφήσει ΑΦΜ

6 λεπτά πριν, korakios είπε

~300kw/μήνα , αλλά καλύτερα να πληρώσεις λίγο παραπάνω σε ακριβό σταθερό , παρά αν κάψεις παραπάνω να χρεώνεσαι 0,30 την κιλοβατώρα (με σημερινά δεδομένα)

ναι

επίσης σβησε τις φωτό γιατί έχεις αφήσει ΑΦΜ

οκ ευχαριστω τις εσβησα.

βεβαια δεν καταλαβαινω πως παει στο αν αξιζει σταθερο vs κυμαινομενο , και απο το λινκ που βαζεις δεν βγαζω ακρη.

τ

Μόλις τώρα, dvlsakos είπε

βεβαια δεν καταλαβαινω πως παει στο αν αξιζει σταθερο vs κυμαινομενο , και απο το λινκ που βαζεις δεν βγαζω ακρη.

για πες τι δεν καταλαβαίνεις , βοηθά στο να κάνω edit να είναι πιο κατανοητό

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...