Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, Muffinman είπε

οση επιδοτηση θα παρω στο ενα προγραμμα, τοση θα παρω και στο αλλο.

ναι

5 λεπτά πριν, Muffinman είπε

ποια νουμερα αλλαζουν?

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

είναι και στο excel στην προτεινόμενη ανάρτηση (και που σου πρότειναν να δεις )

6 λεπτά πριν, Muffinman είπε

συμφωνα με τον αδμηε τοσο ειναι για το δεκεμβρη.

πρέπει να δεις τη μέση ΤΕΑ περιόδου (στην προτεινόμενη ανάρτηση έχω λινκ)

και να λύσεις το μαθηματικό τύπου υπολογισμου ρήτρας που έχει το πρόγραμμά σου για επαλήθευση

10 λεπτά πριν, batatoudis είπε

1) Αυτό που μετράει στον υπολογισμό της κρατικής επιδότησης είναι τελικός ο υπολογισμός στον εκκαθαριστικό λογαριασμό, ανεξαρτήτως του τι έχει υπολογιστεί στους έναντι, καθώς τα ποσά των έναντι αφαιρούνται από την τελική εκκαθάριση. Κάνω λάθος σε αυτόν τον συλλογισμό;

ναι

13 λεπτά πριν, batatoudis είπε

2) Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσετε με ποια λογική σε εκκαθαριστικό λογαριασμό 07/07/2021-10/11/2021 η επιδότηση εμφανίζεται στον λογαριασμό μου ως 940kWh*0.03€/kWh=28.20€. Δηλαδή και οι kWh είναι λαθος, καθώς για τις 70 ημέρες του επιδοτούμενου διαστήματος Σεπτ-Νοε αντιστοιχούν 700kWh, αλλά και η επιδότηση ανά kWh είναι λαθος καθώς είναι η χαμηλότερη των μηνών Σεπτ-Νοε που αφορά ο λογαριασμός

πιστεύω είναι λάθος όντως

13 λεπτά πριν, batatoudis είπε

3) Με δεδομένο ότι το ΦΠΑ για την ενέργεια είναι 6%, γνωρίζει κανείς γιατί στους λογαριασμούς μου το ΦΠΑ εμφανίζεται συνεχώς σαν να υπολογίζεται με περίπου 6.2% ;

δε γνωρίζω

Κοίτα απο το να κάνεις αμφισβήτηση για την επιδότηση καλύτερα να κάνεις για τη ρήτρα (δες προτεινόμενη ανάρτηση)

5 λεπτά πριν, vali είπε

Πριν το Libertymax2  ήταν Γ21 και στην ΔΕΗ και στην watt volt

οκ , διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση , δες το φύλλο με επαγγελματικά , είναι κάποια σταθερά προγράμματα

Τώρα οι τιμές στα κοιμενόμενα είναι ~0,30 μείον 0,065 (χωρίς όριο)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ @korakios για την απάντηση. Διαβάζοντας αρκετά το thread τις τελευταίες ημέρες είναι σαφές ότι έχεις βοηθήσει εδώ και καιρό πολύ κόσμο σε βάρος του δικού σου χρόνου, οπότε σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια (όπως και σε κάποια άλλα παιδιά που βλέπω ότι επίσης βοηθούν συστηματικά).

Στην προσπάθεια μου να φύγω δίχως να μου επιβληθεί ρήτρα αποχώρησης θα πατήσω σε μια σειρά από λόγους (αν κανείς ενδιαφέρεται να τους διαβάσει ανοίγει το spoiler):

Spoiler

(α) μη ενημέρωση για ύπαρξη ρήτρας ΟΤΣ όταν έκανα το συμβόλαιο στο τέλος του 2020. Για το θέμα αυτό έχω ανταλλαγή emails με αντιπρόσωπο της εταιρείας ήδη από τον 01/2021, δηλαδή είχα διαμαρτηρυθεί πολύ πριν πάρει την ανιούσα η τιμή της χονδρικής. Στην απάντηση του αντιπροσώπου αναφερόταν ότι ""Σχετικά με τις χρεώσεις ΟΤΣ- ρήτρα αναπροσαρμογής ,αναφέρονται στους γενικούς όρους χρήσης όλων των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και της VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ." κοινώς έμμεσα δεχόταν ότι δεν με ενημέρωσε αναλυτικά για πρόσθετες χρεώσης όπως ζήτησα προφορικά κατά την επίσκεψή μου στο κατάστημα, αλλά ότι η σχετική υποχρέωση συμπεριλαμβάνεται στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου που υπέγραψα.

(β) δεν μου έγινε η πίστωση της κρατικής επιδότησης στον προτελευταίο (έναντι) λογαριασμό, κάτι που παραδέχθηκε ο αντιπρόσωπος και με ενημέρωσε με email ότι θα πιστωθεί στον επόμενο (έναντι πάλι) λογαριασμό για το σύνολο των 60 ημερών. Ο επόμενος όμως λογαριασμός είχε τελικά πίστωση μόνο για 30 ημέρες και όχι για το σύνολο των 60 ημερών, άρα η δέσμευση του αντιπροσώπου δεν υλοποιήθηκε.

(γ) λανθασμένος υπολογισμός κρατικής επιδότησης σε σειρά λογαριασμών (γενικότερα οι υπολογισμοί που έχουν στους λογαριασμους δεν βγάζουν νόημα όπως παραπάνω ο ΦΠΑ, αλλά αυτό μάλλον δεν θα το θίξω)

(δ) ήταν εξαρχής παράνομη η ύπαρξη ρήτρας αποχώρησης σε συμβόλαιο με κυμαινόμενη χρέωση λόγω ΟΤΣ σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 1364/14.04.2020

Κάνοντας κατάχρηση της βοήθειάς σας, έχω και κάποιες σύντομες ερωτήσεις για τις κινήσεις που πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα:

1) Έχω συμβόλαιο 2 ετών σε ισχύ (υπογραφή τέλος Νοεμβρίου 2020) με ρήτρα ΟΤΣ στη Volton. Για να αποχωρήσω απαιτείται πρώτα να κάνω κάποια κίνηση/ενημέρωση προς τη Volton ότι σκοπεύω να φύγω ή αρκεί να κάνω απλώς αίτηση στη ΔΕΗ; (είτε στο online είτε στο enter).

2) Ούτως ή άλλως θα ενημερώσω τη Volton για την αποχώρηση μου (απλως δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω πριν ή μετά τη σχετική αίτηση στη ΔΕΗ), καθώς θα ζητήσω στον τελικό λογαριασμό να μην μου καταλογιστεί ρήτρα αποχώρησης για μια σειρά από λόγους που έγραψα παραπάνω. Εφόσον τελικώς μου καταλογήσουν τη ρήτρα αποχώρησης, λογικά θα την πληρώσω (για να μην διακινδυνεύσω διακοπή ρεύματος) και θα κάνω σχετική αναφορά ταυτόχρονα στον Συνήγορο του Καταναλωτή και τη ΡΑΕ ή με κάποια συγκεκριμένη σειρά και μετά από πιθανές απαντήσεις τους;

3) Καθώς είμαι από άλλο πάροχο με συμβόλαιο σε ισχύ, έχει διαφορά αν το αίτημα στο ΔΕΗ myhome enter γίνει online ή με επίσκεψη σε κατάστημα; (γνωρίζω ότι θα έπρεπε να ρωτήσω στο άλλο topic, αν η απάντηση δεν είναι ένα απλό ναι/όχι θα απευθυνθώ εκεί)

Επεξ/σία από batatoudis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. Αρκεί να κάνεις κάποια αίτηση σε όποιον παροχο θελεις να πας.. Δεν χρειάζεται να ενημερώσεις τον τωρινό.. Μπορείς να ζητήσεις μετά από τον παροχο σου με email να μην σου βάλει την ρήτρα γιατί δεν στο είχαν πει.. 

Απλά στο κατάστημα αν πας από κοντά τελειώνεις πιο γρηγορότερα αν έχεις όλα τα χαρτιά σου... 

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1

Στις 20/2/2022 στις 3:45 ΜΜ, korakios είπε

Φίλε korakios. 

Εχω ηδη κανει αιτηση στο ΔΕΗ Εnter για 3 παροχές. Σιγουρα θα χρεωσουν στους τελικους ρήτρα αποχώρησης (nrg fixed) 

Υπάρχει στις συμβάσεις  το ξερω. 

Παιζει δηλαδή να κάνω αιτημα στην ΡΑΕ ? Υπαρχει κατι που μπορώ να πιαστώ?

Η μονο στα κυμαινομενα με ρητρα παιζει αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κάποιος για ρεύμα κοινόχρηστο σε πολυκατοικία τι συμφέρει; Από ότι ξέρω είναι επαγγελματικό αυτού του είδους ρεύμα, σωστά;

Επεξ/σία από caveneo

Spoiler

2094015186_ScreenHunter11.png.fa2e1fecb17434535fe9f0a06e79b5ca.png839583738_ScreenHunter12.png.9f378e92e3ba71990efb106d641a1d05.png

συμπληρωνωντας στο ¨χωρις ρητρα¨ μονο τους τιμες των τριμηνων και στο με ρητρα την "ετησια καταναλωση" βλεπουμε ΔΕΗ : 653Ε χωρις ρητρα(το ελαχιστο), και απο 630 εως 650 τα μισα απο τα προγραμματα με ρητρα, συμπεριλαμβανομενου του "εξω απο εδω" ZERO. αν κανω λαθος και πρεπει να συμπληρωσω επιπλεον δεδομενα συγχωρεστε με. Αλλα στο δικο μου μυαλο, απο τη στιγμη που εχουμε φαει στη μαπα το χειμωνα και περιμενουμε αποκλιμακωση στις τιμες συμφωνα με τα λεγομενα.. γιατι καποιος με παρομοιες καταναλωσεις να μπει σε ενα προγραμμα με φιξ τιμη για τα επομενα 1 ή 2 ετη και να μην παραμεινει σε αυτο που ειναι, εφοσον η επιδοτηση απο το κρατος συνεχισει.  Το zero γιατι δεν μου φαινεται τοσο κακο, οταν υπαρχουν 7 προγραμματα στο πινακα που ειναι πιο ακριβα. @korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, batatoudis είπε

1) Έχω συμβόλαιο 2 ετών σε ισχύ (υπογραφή τέλος Νοεμβρίου 2020) με ρήτρα ΟΤΣ στη Volton. Για να αποχωρήσω απαιτείται πρώτα να κάνω κάποια κίνηση/ενημέρωση προς τη Volton ότι σκοπεύω να φύγω ή αρκεί να κάνω απλώς αίτηση στη ΔΕΗ; (είτε στο online είτε στο enter).

απλά κάνεις αίτηση , καλό είναι πρώτα να κάνεις την καταγγελία και να αναφέρεις οτι λόγω χρεώσεων που απέφυγε η εταιρία να σου παρουσιάσει και έλλειψη επικοινωνίας για το συγκεκριμένο θέμα ,αναγκάζεσαι να αποχωρήσεις άμεσα

θα κάνω σχετική αναφορά ταυτόχρονα στον Συνήγορο του Καταναλωτή και τη ΡΑΕ ή με κάποια συγκεκριμένη σειρά και μετά από πιθανές απαντήσεις τους;

καλυτερα myrae (διάβασε τους λόγους στην προτεινόμενη ανάρτηση)

3) Καθώς είμαι από άλλο πάροχο με συμβόλαιο σε ισχύ, έχει διαφορά αν το αίτημα στο ΔΕΗ myhome enter γίνει online ή με επίσκεψη σε κατάστημα; (γνωρίζω ότι θα έπρεπε να ρωτήσω στο άλλο topic, αν η απάντηση δεν είναι ένα απλό ναι/όχι θα απευθυνθώ εκεί)

στο άλλο θέμα :)

2 ώρες πριν, caveneo είπε

Γνωρίζει κάποιος για ρεύμα κοινόχρηστο σε πολυκατοικία τι συμφέρει; Από ότι ξέρω είναι επαγγελματικό αυτού του είδους ρεύμα, σωστά;

4 ώρες πριν, korakios είπε

δεν ξέρω αν τα Γ21 είναι και για κοινόχρηστο

αν ναι

3 ώρες πριν, korakios είπε

διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση , δες το φύλλο με επαγγελματικά , είναι κάποια σταθερά προγράμματα

Τώρα οι τιμές στα κοιμενόμενα είναι ~0,30 μείον 0,065 (χωρίς όριο)

2 ώρες πριν, Muffinman είπε

και απο 630 εως 650 τα μισα απο τα προγραμματα με ρητρα, συμπεριλαμβανομενου του "εξω απο εδω" ZERO. αν κανω λαθος και πρεπει να συμπληρωσω επιπλεον δεδομενα συγχωρεστε με.

συγχωρεμένος , απο την προτεινόμενη ανάρτηση (ξαναδιάβασέ την) για τα κυμαινόμενα

Στις 18/2/2022 στις 10:11 ΠΜ, korakios είπε

. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε οτι το τελικό αποτέλεσμα καμία σχέση δε θα έχει με την πραγματικότητα μιας και πρέπει να μαντέψει κάποιος τη χοντρική , το αν θα παραμένουν σταθεροί οι συντελεστές/όρια της εφαρμογής της ρήτρας , καθώς και το ποσό ,διάρκεια αλλά και κριτήρια των επιδοτήσεων .

και ήδη σου είπα την τιμή του προγράμματος ~0,30 μείον τις επιδοτήσεις (4ο φύλλο)

άρα άσε το φύλλο με ρήτρες και κάνε ανα μήνα με 0,30 μείον επιδοτήσεις

συγκρίνεις τη διαφορά και κάνεις επι 12

φυσικά αυτό καμία σχέση μπορεί να μην έχει με το μέλλον

Αλλα στο δικο μου μυαλο, απο τη στιγμη που εχουμε φαει στη μαπα το χειμωνα και περιμενουμε αποκλιμακωση στις τιμες συμφωνα με τα λεγομενα..

λεγόμενα ποιων ?? πόλεμος ξεκινά , έχουμε απόθεμα για 9 μέρες ακόμα αέριο (για παραγωγή ρεύματος , θέρμανση και κίνηση)

τώρα αν θες zero , οκ , δεν τα γράφω για να σε πείσω , απλά να σιγουρευτώ οτι κατάλαβες τι σημαίνει τελική μείον επιδότηση και οτι δε σε καλύπτει

απλά στο zero να έχεις το νου σου γιατί κάποιοι ανέφεραν ρήτρα αποχώρησης ,ενω΄το πρόγραμμα πλασάρεται ως αορίστου

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, xraxra είπε

Η μονο στα κυμαινομενα με ρητρα παιζει αυτό?

...αυτό που συμβαίνει (και κάποιοι διεκδικούν την αζήμια αποχώρηση), είναι είτε όταν από σταθερό γυρνάνε τον κόσμο σε ρητροπρόγραμμα (και ενίοτε δεν ειδοποιούν είτε καθόλου είτε έγκαιρα είτε τέλος πριν το 6μηνο), είτε όταν κάποιος χρησιμοποιεί ως πάτημα το ότι δεν ενημερώθηκε καν κατά την υπογραφή ενός εξ' αρχής ρητροπρογράμματος για το "τί εστί" αυτό.

Με άλλα λόγια, αν εννοείς ότι μιλάμε για παροχές σε σταθερό της NRG για τις οποίες έχεις (εγκαίρως) ενημερωθεί για την αλλαγή των όρων (=μονομερής μετάβαση σε ρητροπρόγραμμα ΜΕΤΑ το 6μηνο απ' την υπογραφή) ώστε να έχεις το προβλεπόμενο περιθώριο ν' αποχωρήσεις χωρίς ποινές, τότε όχι δεν θα τις γλυτώσεις.

(Γενικά δηλαδή θα πρέπει να έχει κάνει κάτι εκτός κανονισμών ο πάροχος, ώστε να έχεις πάτημα να απευθυνθείς στην ΡΑΕ για την ποινή.)

• Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά έχω στείλει για αμφισβήτηση λογαριασμού στη watt από τις 9/02 και δεν έχω πάρει κάποια απάντηση εκτός από το αυτοματοποιημένο μήνυμα . Ο λογαριασμό λήγει τέλος του μήνα πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή απλά περιμένω ;

2 λεπτά πριν, silvester81 είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω στείλει για αμφισβήτηση λογαριασμού στη watt από τις 9/02

πέρασαν οι 10 εργάσιμες , κάνεις καταγγελία μέσω myrae γράφοντας τα ίδια και αναφέροντας την αδιαφορία της εταιρίας

3 λεπτά πριν, silvester81 είπε

Ο λογαριασμό λήγει τέλος του μήνα πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή απλά περιμένω ;

στο χέρι σου είναι αν θα ρισκάρεις τυχών διακοπή ρεύματος , δεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

2094015186_ScreenHunter11.png.fa2e1fecb17434535fe9f0a06e79b5ca.png839583738_ScreenHunter12.png.9f378e92e3ba71990efb106d641a1d05.png

απο τη στιγμη που εχουμε φαει στη μαπα το χειμωνα και περιμενουμε αποκλιμακωση στις τιμες συμφωνα με τα λεγομενα.. γιατι καποιος με παρομοιες καταναλωσεις να μπει σε ενα προγραμμα με φιξ τιμη για τα επομενα 1 ή 2 ετη και να μην παραμεινει σε αυτο που ειναι, εφοσον η επιδοτηση απο το κρατος συνεχισει.  Το zero γιατι δεν μου φαινεται τοσο κακο, οταν υπαρχουν 7 προγραμματα στο πινακα που ειναι πιο ακριβα. @korakios

...κανείς προφανώς δεν ξέρει τι ΘΑ γίνει στην ενέργεια (όπως και γενικώς), και ο καθένας (ειδικά από τον μέσο πολίτη με μια μέση ενημέρωση) κάνει τις δικές ΤΟΥ εκτιμήσεις για το βρεχύ/μέσο μέλλον. Όλα αυτά βέβαια καλά ήταν μέχρι τα προηγούμενα 24ωρα, που ναι μεν (εδώ και μήνες) παίζει το σενάριο "εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία = χαιρετίστε μας τον πλάτανο ενεργειακά σε όλη την Ευρώπη", αλλά πλέον μάλλον χαιρετάμε όλο το πλατανόδασος: https://www.cnn.gr/kosmos/story/302440/mentventef-tha-plironete-2-000-eyro-gia-1-000-kyvika-metra-aerioy

Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να συνεχίσει να είναι "αισιόδοξος", με γεια του με χαρά του - πάντως κοτζάμ Κομισιόν βγήκε τις προάλλες και είπε "μέχρι και το '23 προβλέπονται ζόρικες οι τιμές". Άρα δεν ξέρω κατά πόσο έχεις την "σωστή" πληροφόρηση, για το προς τα πού πάει το πράμμα.

Κατά τ' άλλα, ένα σταθερό πρόγραμμα (και δη της ΔΕΗ, για μια ΠΛΕΙΑΔΑ λόγων - κι όχι απλά "για τα λιγότερα λεφτά, τα με την μία ματιά"), μοιάζει (αυτές τις μέρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά) "σωτήριο καταφύγιο" για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το υπόλοιπο του '22 (δική μου αυθαίρετη "πρόβλεψη" : του χρόνου τέτοιο καιρό που θα λήγουν τα μονοετή της ΔΕΗ που κάποιος θα μπει σήμερα, ο "κάποιος" θα λέει "ε ρε γαμώτο να μην κράταγε κα'να 6μηνο ακόμα...").

Από την άλλη μπάντα, οι επιδοτήσεις στην πράξη "ξεκίνησαν δυναμικά", και από Γενάρη είτε κόφτες μπήκαν (κύρια κατοικία, ΔΗΛΩΜΕΝΗ στο Taxis/μόνο ρητροπρογράμματα), είτε κουτσουρεύονται κάθε μήνα που περνάει. Όπως το πάνε, μάλλον "στο τέλος" (ή και νωρίτερα) θα τις αφήσουν μόνο με βάση χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια. Και στο κάτω-κάτω, ΕΝΑ από τα σκεπτικά της επιδότησης altogether, ήταν "για το ξαφνικό κακό που μας βρήκε", δίνοντας περιθώριο για ελιγμούς : μείωση κατανάλωσης - αλλαγή προγράμματος/παρόχου. Όλα τα παραπάνω λοιπόν, "λένε" : τί προτιμάς να ρισκάρεις, να μπεις σε σταθερό (για να γλυτώσεις τα χειρότερα) και τελικά να πέσουν οι τιμές, ή να μείνεις σε ρητροπρόγραμμα (για να κερδίσεις "αν όλα πάνε καλά") και τελικά να μπιπηθεί το σύμπαν; Δεν ξέρω εν τω μεταξύ, σου φαίνεται κάτι να πηγαίνει "καλά" την τελευταία δεκαετία....; Να κάθεται μια στραβή, και να ξεμπερδεύουμε γρήγορα...;

Όσο για το "κακό Ζήροου" : πρωτ' απ' όλα, ασχέτως των κακών του προγράμματος, το κράξιμο περισσότερο έχει να κάνει με την λογική πίσω από το κατάπτυστο μάρκετινγκ της συγκεκριμένης εταιρίας, διότι βασίστηκαν στο παιχνίδι με της ρημαδο-λέξης "ρήτρα", ώστε να τσιμπήσουν πελατεία, τώρα που ο κόσμος καίγεται. Κι εσύ μπορεί να καταλαβαίνεις την διαφορά του "ρήτρα" από το "λεφτά", αλλα΄η πλειονότητα, όχι. Γι' αυτό και στον "κοσμάκη", αυτό που καταλαβαίνει το κεφάλι τους είναι "στο Zero της W&V δεν θα πληρώνω ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ" (...έτσι τα θεωρούν οι περισσότεροι, τα εξτρά της αναπροσαρμογής. Όπως και "απάτη" - είτε και,,,,"φόρους"). Και κλαίω για όσους (από τύχη) ήταν σε σταθερό, και τα τζιμάνια των βατβολτατζήδων τους έπεισαν να πάνε στο "0"...Διότι από την μία η γιαουρτοδιαφήμιση, από την άλλη τα τηλεφωνήματα (έχουμε πλέον ΚΑΙ αυτό το φρούτο, εδώ και χρόνια...) με το ψηστήρι των "προωθητών" (που ΔΕΚΑΡΑ δεν δίνουν να τα βάλουν κάτω και να δουν αν στον συγκεκριμένο που καλέσανε, ΣΥΜΦΕΡΕΙ κάτι - και τί), το πράμμα έχει γίνει ΑΗΔΙΑ...

Επίσης : ο κάθε πάροχος έχει δικούς του συντελεστές υπολογισμού του "κόστους της χονδρικής", και είτε δεν το ξέρεις, είτε το ξεχνάς (το λέω επειδή είπες πιο πριν "μου φαίνεται καλύτερο και πιο άμεσο αυτό με το Zero". 

Επίσης - επίσης : η W&V είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ η χειρότερη, όσον αφορά την επίδοση των επιδοτήσεων : είτε καθόλου - είτε με χοντρά "λάθη" (ουκ ολίγοι οι εκκαθαριστικοί που εξέδωσε Δεκέμβρη, με,,,συντελεστή επιδότησης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ήτοι μ.ο. 0,03 αντί για 0,10). Και άντε, αργά ή γρήγορα τα πήραν/θα τα πάρουν διορθωμένα οι δικαιούχοι. Αυτοί όμως που αποχώρησαν, ζήσε Μάη μου (και θα πρέπεικαι να τα ζητήσουν οι ίδιοι......).

Σούμα : αν μετά από όλο το παραπάνω,  συνεχίζεις να είσαι σε chilyolo mode, πας άφοβα σε κυμαινόμενο και δη το Zero της W&V, και - γιατί όχι; - ΜΑΚΑΡΙ να σου βγει τζετ επιλογή. Εμείς πάντως, σου είπαμε το πώς το βλέπουμε το όλο πράγμα, και αμαρτία ουκ έχουμε για τις επιλογές σου. 

(Το αποπάνω σεντονάκι δεν είναι σώνει και καλά "για εσένα" : έχει την χρεία του και για άλλους που μπαίνουν, καινούριοι καθημερινά, να το δουν ΚΑΙ αυτοί. Όσοι έστω θα κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν, πριν ποστάρουν...)

• Like 1

23 λεπτά πριν, korakios είπε

πέρασαν οι 10 εργάσιμες , κάνεις καταγγελία μέσω myrae γράφοντας τα ίδια και αναφέροντας την αδιαφορία της εταιρίας

στο χέρι σου είναι αν θα ρισκάρεις τυχών διακοπή ρεύματος , δεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα

Αν τον πληρώσω μετά θα μου κάνουν κατάθεση στο λογαριασμό μου σε περίπτωση που έχω δίκιο; Γιατί έχω αποχωρήσει πλέον από τη watt.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, silvester81 είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω στείλει για αμφισβήτηση λογαριασμού στη watt από τις 9/02 και δεν έχω πάρει κάποια απάντηση εκτός από το αυτοματοποιημένο μήνυμα . Ο λογαριασμό λήγει τέλος του μήνα πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή απλά περιμένω ;

...αν μπορείς να τον πληρώσεις, η καλύτερη επιλογή είναι να το κάνεις. Δεν έχει άλλωστε σχέση με την (όποια πιθανή) απόφαση της ΡΑΕ : ΑΝ σε δικαιώσουν, θα έχεις λαμβάνειν (...χωρίς να είναι βέβαια σίγουρο ότι ΘΑ το κάνει η Watt......) . Από την άλλη, δικαιωθείς/δεν δικαιωθείς (μπορεί να πάρει και μήνες, ή γιατί όχι, και χρόνια), η Watt ΔΥΝΑΤΑΙ να ζητήσει διακοπή ηλεκτροδότησης (κι ας έχεις πάει ακόμη και σε άλλον πάροχο), και η οποία (ακόμη κι αν θεωρητικά, όντως σε διαδικασία αμφισβήτησης ποσών, "δεν επιτρέπεται") μπορεί για ένα κάρο λόγους να γίνει πράξη.

Eσύ αποφασίζεις, αλλά τουλάχιστον να ξέρεις τις δυνητικές επιπτώσεις...

9 λεπτά πριν, silvester81 είπε

Αν τον πληρώσω μετά θα μου κάνουν κατάθεση στο λογαριασμό μου σε περίπτωση που έχω δίκιο; Γιατί έχω αποχωρήσει πλέον από τη watt.

...πόσταρα και μετά το είδα : η Watt μπορεί και να κλείσει "αυριομεθαύριο" (κι ε΄νας θεός ξέρει τί ακριβώς θα γίνει με τις "υποχρεώσεις" της, και, κυρίως, ΣΕ ΤΙ ΧΡΟΝΟ) - θέλω να πω, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι. Ούτε ότι θα στο κόψουν αν δεν πληρώσεις, ούτε αν θα τα πάρεις πίσω "μια μέρα" (εφ' ΟΣΟΝ δικαιωθείς...). Καθαρά δική σου ζαριά. (...αν έχεις κάποιου είδους καβάτζα, ίσως και να αξίζει να το τρενάρεις. Πχ να πας σε,,,άλλο σπίτι, ή να ζητήσεις μπαλαντέζα από γείτονα (κάνοντας παράλληλα ενέργειες για επανασύνδεση "επειδή ΚΑΚΩΣ στο κόψανε, όντας σε αμφισβήτηση").

Επεξ/σία από washcloud

2 ώρες πριν, korakios είπε

συγχωρεμένος , απο την προτεινόμενη ανάρτηση (ξαναδιάβασέ την) για τα κυμαινόμενα

και ήδη σου είπα την τιμή του προγράμματος ~0,30 μείον τις επιδοτήσεις (4ο φύλλο)

άρα άσε το φύλλο με ρήτρες και κάνε ανα μήνα με 0,30 μείον επιδοτήσεις

συγκρίνεις τη διαφορά και κάνεις επι 12

φυσικά αυτό καμία σχέση μπορεί να μην έχει με το μέλλον

λεγόμενα ποιων ?? πόλεμος ξεκινά , έχουμε απόθεμα για 9 μέρες ακόμα αέριο (για παραγωγή ρεύματος , θέρμανση και κίνηση)

τώρα αν θες zero , οκ , δεν τα γράφω για να σε πείσω , απλά να σιγουρευτώ οτι κατάλαβες τι σημαίνει τελική μείον επιδότηση και οτι δε σε καλύπτει

απλά στο zero να έχεις το νου σου γιατί κάποιοι ανέφεραν ρήτρα αποχώρησης ,ενω΄το πρόγραμμα πλασάρεται ως αορίστου

γραφεις στην αναρτηση για τα κυμενομενα :

Άρα προς το παρών για κάποιον που δικαιούται επιδότηση και καίει <300kw/μήνα συμφέρει πρόγραμμα με ρήτρα χωρίς δέσμευση απαραίτητα και κατα προτίμηση με μηδενικό πάγιο

εγω λοιπον καποιους μηνες ειμαι 300 πλην και καποιους 300 συν, και στα προγραμματα χωρις δεσμευση μονο η volterra βγαινει κοντινα σε τιμη και η ΔΕΗ που το δινεις για μονοφασικο ομως. αρα οπως αντιλαμβανεται καποιος δεν ειναι και πολλες οι επιλογες..

Λεγομενα των υπουργων της κυβερνησης. πιο επισημα χειλη απο αυτα δεν εχουμε- καλως ή κακως..

εχει ρητρα αποχωρησης το zero, δεν μου πλασαριστηκε καπως αλλιως.

απλα προσπαθω ειλικρινα να καταλαβω γιατι τοση εναντιωση σε αυτο το προγραμμα (δεν υποστηριζω καμια εταιρεια- εχω Γ21 και αλλα οικιακα στην nrg) το οποιο στα ματια μου ειναι το πιο ξεκαθαρο, (μπαινεις ΑΔΜΗΕ βλεπεις ποσο λεει τιμη χονδρικης και κανεις ενα πολλαπλασιασμο) απο τη στιγμη που δεν μπορω να ξερω τι ρητρα θα βαλει ο καθε παροχος και φυσικα ειναι πιο δυσκολο να την υπολογισω. Αντιλαμβανομαι οτι ειναι ενα ρισκο, αλλα αν ανεβει πχ πολυ η τιμη οι αλλες εταιρειες δεν θα αυξησουν τη ρητρα? μια η αλλη δεν θα ειναι?ενω αν πεσει πολυ η τιμη θα χρεωθω λιγοτερα απ ΄οτι σε αλλες εταιρειες. Και στη τελικη συγκριτικα με τον ηρων που ημουν θα πληρωνα λιγοτερα απο ιουλιο μεχρι τωρα.

και στην ΔΕΗ να παω με 0,17 και 0,13 σταθερο να επισημανω οτι το 2021 οι 3 τελευταιοι μηνες ειναι με πανω απο 0,15. Οπως το βλεπω εγω λοιπον, η κατασταση αυτη δεν θα κρατησει για πολλη ακομα, γιατι πολυ απλα θα πεινασουμε ολοι, φαγαμε τις ανατιμησεις στα εισαγωμενα λογω μεταφορικων ηρθε και η ενεργεια μαζι με το καυσιμο και απογινε το κακο. θεωρω οτι δεν τους παιρνει, υπαρχουν πολλες αντιδρασεις απο παντου και τα μιντια φυσικα ασχολουνται πολυ με το θεμα. οποτε αν δεν αλλαξει κατι αμεσα η επιδοτηση τουλαχιστον θα συνεχισει μεχρι την εξομαλυνση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...