Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stagkia είπε

για να μην διαβάσω και τς 1000 σελιδες όπως του αερίου ποια η γνώμη σου για το ρεύμα ;;

Στο αέριο έτυχε και είναι ένα πρόγραμμα , εδώ δυστυχώς πρέπει να κατανοήσεις βασικά πράγματα

δε χρειάζεται να διαβάσεις 1000+ σελίδες , ξεκινάς με το

39 λεπτά πριν, korakios είπε

ότι δεν καταλαβαίνεις ρωτάς

Μετά διαβάζεις

39 λεπτά πριν, korakios είπε

την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα πάνω

και πάλι οτι δεν καταλαβαίνεις ρωτάς

• Like 1
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Timiger είπε

Υπολόγισα για ένα έτος ότι καταναλώνω περίπου 350kw/h τον μήνα. Το θέμα είναι ότι με βάση την 4η σελίδα, θα έπρεπε να πάω με ΔΕΗ online που θα μου βγαίνει πιο φτηνά από πρόγραμμα με ΟΤΣ. Από την άλλη όμως, όταν βάζω στην 1η και 2η σελίδα υποτιθέμενη κατανάλωση 250kw/h τον μήνα ή 3000 τον χρόνο, βλέπω ότι η 1η σελίδα μου βγάζει ότι το πιο φτηνό πρόγραμμα είναι της ΔΕΗς στα 613 ευρώ ετησίως και η 2η σελίδα την Watt&Volt Zero στα 863 ευρώ. Όμως με βάση την 4η σελίδα, εφόσον η κατανάλωση είναι κάτω τον 300kw/h τον μήνα θα έπρεπε να είναι πιο οικονομικό το πρόγραμμα με ρήτρα! Γι΄αυτό και ποστάρω εδώ, γιατί κάτι ή δεν έχω καταλάβει σωστά ή δεν βάζω τους σωστούς αριθμούς μέσα στο excel.  

Την πήρα την απάντηση μου, ΔΕΗ here I come! Ελπίζω να μην έχω παρατράγουδα με NRG που ούτε ξέρω αν απλά με έχουν κρατήσει στο πρόγραμμα που ήμουν πριν και φεύγω όποτε θέλω (ολοκλήρωσα τους 24 μήνες το καλοκαίρι, και δεν έλαβα κάποια ειδοποίηση ανανέωσης) , ή αν με ξανα-ανανέωσαν για άλλα 2 χρόνια. Πάντως από ότι διαβάζω και να έγινε αυτό από την στιγμή που έχω ρήτρα αναπροσαρμογής, μπορώ να φύγω χωρίς να πληρώσω πρόστιμο. 

...το Εξέλ και όλες τις υπόλοιπες συμβουλές καλά κάνεις και τα χρησιμοποίησες/έλαβες υπ' όψη. Όμως :

1) Από 300kWh/μήνα και πάνω, απλά πας ΔΕΗ (κι αφού είσαι από άλλο πάροχο, συγκεκριμένα πας ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ να υπογράψεις για Έντερ+. Την εγγύηση των 100 μπορείς να επιλέξεις πάγια εντολή για να την πάρεις πίσω σε 1-2 λογαριασμούς). Μην χάνεσαι σε ελέγχους και προσπάθεια να καταλάβεις τί σε συμφέρει. Ο Κοράκιος, επίσης, δεν σου λέει "κάτω από 300/μήνα πάνε σε ρητροπρόγραμμα, απλά τονίζει ότι το πόσο θα πληρώνεις ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, παίζει και να σε συμφέρει. ΟΡΙΑΚΑ όμως. Κι αν τα πράγματα ΔΕΝ καλυτερέψουν, αλλά χειροτερέψουν (πχ κοπούν οι επιδοτήσεις - που από Γενάρη μπήκαν κόφτες κι όλο και μειώνονται τα ποσά), τότε θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν πήγες από νωρίτερα σε σταθερό ΔΕΗ. Από την άλλη, αν σε κάποιο διάστημα από τώρα καλυτερέψουν τα ρητροπρογράμματα, μπορείς με ΜΙΚΡΗ ποινή αποχώρησης (στο 3μηνο 40, στο 6μηνο μόλις 20) να φύγεις από ΔΕΗ (που όπως πάνε τα πράγματα, όχι μόνο δεν θα φύγεις αλλά θα εύχεσαι του χρόνου τέτοιο καιρό να κράταγε παραπάνω το συμβόλαιο).

2) ΠΡΩΤΑ όμως να ρωτήσεις την ΝRG ευθέως σε τί πρόγραμμα είσαι, κι αν έχει συγκεκριμένη δέσμευση και ποια η ποινή αποχώρησης. Αν είναι κανένα 200άρι,,,,μήπως και τελικά δεν σε συμφέρει η αποχώρηση...; ρώτα/μάθε/βαλ' τα κάτω/υπολόγισε/αποφάσισε.

3) Παίρνεις για Γενάρη/Φλεβάρη επιδότηση; Για να την πάρεις θα πρέπει το σπίτι που μένεις να το έχεις δηλώσει στην φορολογική σου του '21 (άρα να είσαι σε αυτό τουλάχιστον από το '20) ως κύρια κατοικία (και προφανώς να έχεις και την παροχή στ' όνομά σου).  Αν ΔΕΝ ισχύουν αυτά τα 2, τότε αβλεπί σταθερό ΔΕΗ, ακόμη κι αν έχεις ποινή στην NRG.

(...στην ουσία τα ρητροπρογράμματα συμφέρουν - ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ - για όποιον έχει ΚΟΤ= μεγαλύτερη η επιδότηση)

20 ώρες πριν, POUARO είπε

Φαινεται οτι το πιο "σταθερο" καταφυγιο ειναι η ΔΕΗ.. η κανω λάθος???

Πως ξερουμε αν μας καλυπτει η κυβερνηση σχετικα με την ρητρα???

Δεν κάνεις λάθος. Υπάρχουν περιπτώσεις που ΔΕΝ είναι, αλλά γενικά,,,ΕΙΝΑΙ.

Δες το 3) για τον αποπάνω.

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, washcloud είπε

...το Εξέλ και όλες τις υπόλοιπες συμβουλές καλά κάνεις και τα χρησιμοποίησες/έλαβες υπ' όψη. Όμως :

1) Από 300kWh/μήνα και πάνω, απλά πας ΔΕΗ (κι αφού είσαι από άλλο πάροχο, συγκεκριμένα πας ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ να υπογράψεις για Έντερ+. Την εγγύηση των 100 μπορείς να επιλέξεις πάγια εντολή για να την πάρεις πίσω σε 1-2 λογαριασμούς). Μην χάνεσαι σε ελέγχους και προσπάθεια να καταλάβεις τί σε συμφέρει. Ο Κοράκιος, επίσης, δεν σου λέει "κάτω από 300/μήνα πάνε σε ρητροπρόγραμμα, απλά τονίζει ότι το πόσο θα πληρώνεις ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, παίζει και να σε συμφέρει. ΟΡΙΑΚΑ όμως. Κι αν τα πράγματα ΔΕΝ καλυτερέψουν, αλλά χειροτερέψουν (πχ κοπούν οι επιδοτήσεις - που από Γενάρη μπήκαν κόφτες κι όλο και μειώνονται τα ποσά), τότε θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν πήγες από νωρίτερα σε σταθερό ΔΕΗ. Από την άλλη, αν σε κάποιο διάστημα από τώρα καλυτερέψουν τα ρητροπρογράμματα, μπορείς με ΜΙΚΡΗ ποινή αποχώρησης (στο 3μηνο 40, στο 6μηνο μόλις 20) να φύγεις από ΔΕΗ (που όπως πάνε τα πράγματα, όχι μόνο δεν θα φύγεις αλλά θα εύχεσαι του χρόνου τέτοιο καιρό να κράταγε παραπάνω το συμβόλαιο).

2) ΠΡΩΤΑ όμως να ρωτήσεις την ΝRG ευθέως σε τί πρόγραμμα είσαι, κι αν έχει συγκεκριμένη δέσμευση και ποια η ποινή αποχώρησης. Αν είναι κανένα 200άρι,,,,μήπως και τελικά δεν σε συμφέρει η αποχώρηση...; ρώτα/μάθε/βαλ' τα κάτω/υπολόγισε/αποφάσισε.

3) Παίρνεις για Γενάρη/Φλεβάρη επιδότηση; Για να την πάρεις θα πρέπει το σπίτι που μένεις να το έχεις δηλώσει στην φορολογική σου του '21 (άρα να είσαι σε αυτό τουλάχιστον από το '20) ως κύρια κατοικία (και προφανώς να έχεις και την παροχή στ' όνομά σου).  Αν ΔΕΝ ισχύουν αυτά τα 2, τότε αβλεπί σταθερό ΔΕΗ, ακόμη κι αν έχεις ποινή στην NRG.

(...στην ουσία τα ρητροπρογράμματα συμφέρουν - ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ - για όποιον έχει ΚΟΤ= μεγαλύτερη η επιδότηση)

Δεν κάνεις λάθος. Υπάρχουν περιπτώσεις που ΔΕΝ είναι, αλλά γενικά,,,ΕΙΝΑΙ.

Δες το 3) για τον αποπάνω.

Μια διευκρίνηση...δε χρειάζεται να έχεις την παροχή στο όνομα σου.Συμφωνα και με το φεκ που βγήκε αρκεί να είναι δηλωμένη στο Ε1 σου ως κύρια κατοικία σου...κατά τα άλλα συμφωνώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε

δε στο ζητά η ΔΕΗ , αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ , άρα προχωράς στο άλλο θέμα online/enter/enter+ και για απορία ΥΔΕ πάλι στο άλλο θέμα

ΔΕΗ σταθερά προγράμματα, ΥΔΕ (πιστοποιητικό εγκατάστασης)

Δεν μπορώ να βγάλω πιστοποιητικό τώρα για κάποιους λόγους και να πληρώνω κερατιάτικα...και όμως το καλοκαίρι πήγα από watt and volt elin ( δεν ζητήσανε πιστοποιητικό) διαβάζοντας εδώ μέσα και ενώ στην αρχή όλα πηγαίνανε καλά ήρθε η αλλαγή του fixed από 1η Φεβρουαρίου και την πατάω....... με δεδομένο λοιπόν ότι δεν θέλω να φύγω από ελιν ποιο από τα δυο προγραμματα που προανέφερα συμφέρει;;ήταν κλειστό αυτό το διαμέρισμα με λίγη κατανάλωση και ξαφνικά ήρθανε οι γονείς και βάζουνε σόμπες κλπ......άρα μου ήρθε ένας εκκαθαριστικός από Σεπτέμβρη 2021-Ιανουάριο 2022 και ουσιαστικά εδώ άρχισε η κατανάλωση η μεγάλη από το Δεκέμβριο και έπειτα και ο λογαριασμός γράφει 1313 κιλοβατώρες ημέρας και 486 νύχτας στον επόμενο όμως θα έχουμε πιο μεγάλη κατανάλωση γιαυτό ρωτάω........Να συνεχίσω με fixed στην ελιν με 10 ευρώ το πάγιο ή να πάω στη ρήτρα με 1.5 ευρώ πάγιο:

Επεξ/σία από vassilis211973
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Μια διευκρίνηση...δε χρειάζεται να έχεις την παροχή στο όνομα σου.Συμφωνα και με το φεκ που βγήκε αρκεί να είναι δηλωμένη στο Ε1 σου ως κύρια κατοικία σου...κατά τα άλλα συμφωνώ. 

...δεν νομίζω πως πριν αυτήν την παπαριά που σοφίστηκαν για να βάλουν κόφτη τον Γενάρη, δίνανε επιδότηση με βάση το ΑΦΜ, αλλά την παροχή. Συνεπώς - αν και δεν μπορώ να φανταστώ πώς διάλο κάνουν τις διαστευρώσεις - ΛΟΓΙΚΑ "ξεκινάνε" από την παροχή, και μετά κάνουν το "διπλοτσεκάρισμα" με το Ε1. Θέλω να πω, ότι θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ προϋπόθεση το να έχεις την παροχή στ' όνομά σου (και το ίδιο λογικά θεωρούν και τα "ξεφτέρια" του ΥΠΟΙΚ). Μπορεί πχ κάποιος να έχει δηλώσει ως κύρια κατοικία του το τάδε σπίτι, ΑΛΛΑ να μην έχει το ρεύμα στ' όνομά του. Ε σε αυτή την περίπτωση, δεν νομίζω να παίρνει,,,επιδότηση. 

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, washcloud είπε

...δεν νομίζω πως πριν αυτήν την παπαριά που σοφίστηκαν για να βάλουν κόφτη τον Γενάρη, δίνανε επιδότηση με βάση το ΑΦΜ, αλλά την παροχή. Συνεπώς - αν και δεν μπορώ να φανταστώ πώς διάλο κάνουν τις διαστευρώσεις - ΛΟΓΙΚΑ "ξεκινάνε" από την παροχή, και μετά κάνουν το "διπλοτσεκάρισμα" με το Ε1. Θέλω να πω, ότι θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ προϋπόθεση το να έχεις την παροχή στ' όνομά σου (και το ίδιο λογικά θεωρούν και τα "ξεφτέρια" του ΥΠΟΙΚ). Μπορεί πχ κάποιος να έχει δηλώσει ως κύρια κατοικία του το τάδε σπίτι, ΑΛΛΑ να μην έχει το ρεύμα στ' όνομά του. Ε σε αυτή την περίπτωση, δεν νομίζω να παίρνει,,,επιδότηση. 

Μη μπερδεύεσαι...στο Ε1 όταν δηλώνεις τη μόνιμη κατοικία σου,όπως επίσης και στο Ε9 αναγράφεται ο αριθμός παροχής σου.το σε ποιο αφμ είναι η σύμβαση ενέργειας δεν παίζει ρόλο...παρά μόνο στη σχέση σου με τον Προμηθευτή. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vassilis211973 είπε

Τι να κάνω για καπου 3500 κιλοβατωρες ημερας το χρονο  και 1500 νυχτας;ΔΕΗ δεν μπορω να γυρισω διοτι μου ζητανε πιστοποιητικο ηλεκτρολογου.....ευχαριστω

34 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

ουσιαστικά εδώ άρχισε η κατανάλωση η μεγάλη από το Δεκέμβριο και έπειτα και ο λογαριασμός γράφει 1313 κιλοβατώρες ημέρας και 486 νύχτας στον επόμενο όμως θα έχουμε πιο μεγάλη κατανάλωση γιαυτό ρωτάω........

απο τη στιγμή που δεν έχεις εικόνα κατανάλωσης , δεν υπάρχει απάντηση

άσε που τον άλλον μήνα άλλες θα είναι οι επιδοτήσεις

στο πολύ γενικό στο δίμηνο έχεις

4 ώρες πριν, vassilis211973 είπε

να παω στο fixed οικιακο με 10 ευρω παγιο και 0,198 Eυρώ ανά κιλοβατώρα ημέρας και νύχτας ή στο next με 1.90 πάγιο και χρέωση 0,0819(<300kWh/μήνα) και 0.0789 (300/κWh/μήνα).

fixed 1800*0,198+2*10=~375

ή

next

1800*0,30-2*(0,15*150+0,11*150)+2*1,5= ~465

ή ΔΕΗ πχ enter

1300*0,18+500*0,13+2*3=~305

Άρα σκέψου καλά (στο άλλο θέμα) το κόστος για ΥΔΕ (στο άλλο θέμα γιατί με γράψατε και θα κάνω αναφορά πάλι για μετακίνηση θέματος) .

Αν δλδ δεν είχατε τη δυνατότητα για κλιματιστικά με δόσεις (πάλι σε άλλο θέμα) και καίτε θερμοπομπούς ,θα εκτιναχθεί η κατανάλωση και θα έχετε πρόβλημα, δείτε και για ΚΟΤ (στο άλλο θέμα)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vassilis211973 είπε

Δεν μπορώ να βγάλω πιστοποιητικό τώρα για κάποιους λόγους και να πληρώνω κερατιάτικα...και όμως το καλοκαίρι πήγα από watt and volt elin ( δεν ζητήσανε πιστοποιητικό) διαβάζοντας εδώ μέσα και ενώ στην αρχή όλα πηγαίνανε καλά ήρθε η αλλαγή του fixed από 1η Φεβρουαρίου και την πατάω....... με δεδομένο λοιπόν ότι δεν θέλω να φύγω από ελιν ποιο από τα δυο προγραμματα που προανέφερα συμφέρει;;ήταν κλειστό αυτό το διαμέρισμα με λίγη κατανάλωση και ξαφνικά ήρθανε οι γονείς και βάζουνε σόμπες κλπ......άρα μου ήρθε ένας εκκαθαριστικός από Σεπτέμβρη 2021-Ιανουάριο 2022 και ουσιαστικά εδώ άρχισε η κατανάλωση η μεγάλη από το Δεκέμβριο και έπειτα και ο λογαριασμός γράφει 1313 κιλοβατώρες ημέρας και 486 νύχτας στον επόμενο όμως θα έχουμε πιο μεγάλη κατανάλωση γιαυτό ρωτάω........Να συνεχίσω με fixed στην ελιν με 10 ευρώ το πάγιο ή να πάω στη ρήτρα με 1.5 ευρώ πάγιο:

Καλησπερα... Γιατι τοσο δυσκολο να βγαλεις νεα ΥΔΕ... Δεν ειναι κερατιατικα οπως το λες...Αν εχει ληξει τι θα κανεις; Οπως βλεπεις σου εχουν προτεινει τα παιδια τι ειναι το καλυτερο...

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Γιατι τοσο δυσκολο να βγαλεις νεα ΥΔΕ... Δεν ειναι κερατιατικα οπως το λες...Αν εχει ληξει τι θα κανεις; Οπως βλεπεις σου εχουν προτεινει τα παιδια τι ειναι το καλυτερο...

Πάντως και σε μένα που έχει λήξει, εδώ και 4 χρόνια, σε μεταφορά που έκανα από το ΦΑ σε ΔΕΗ, δεν μου το ζήτησαν (εκτός αν έρθει ειδοποίηση αργότερα) αν και το είχαν επιβεβαιώσει σε επικοινωνία που είχα με τον ΔΕΔΔΗΕ, για να ρωτήσω γιατί καθυστερούσε την μεταβίβαση (τελικά δεν είχε σχέση αυτό)...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, akisdg είπε

Πάντως και σε μένα που έχει λήξει, εδώ και 4 χρόνια, σε μεταφορά που έκανα από το ΦΑ σε ΔΕΗ, δεν μου το ζήτησαν (εκτός αν έρθει ειδοποίηση αργότερα) αν και το είχαν επιβεβαιώσει σε επικοινωνία που είχα με τον ΔΕΔΔΗΕ, για να ρωτήσω γιατί καθυστερούσε την μεταβίβαση (τελικά δεν είχε σχέση αυτό)...

Μπορει να παιζει ρολο σε ποια περιοχη του Δεδδηε ανηκεις..

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει πάγιο 1,5 και επιπλέον μια χρέωση που την ονομάζουν κλιμακούμενη χρέωση συνδρομής και είναι 9,90 μέχρι 250 κιλοβατώρες, 14,90 μέχρι 375 και 19,90 για πάνω από 375 κιλοβατώρες. Βάλτα κάτω να δεις αν σε συμφέρει.

10 ώρες πριν, korakios είπε

σε κάποια κελιά υπάρχουν σχόλια , πχ στην τιμή κιλοβατώρας γράφω αρχικές τιμές η έκπτωση υπολογίζεται κανονικά στα τετράμηνα . αυτό έγινε κυρίως γιατί σε ΚΟΤ η έκπτωση μπαίνει μετά την αφαίρεση συνέπειας κτλ

κυμαινόμενο πάγιο

Με τα 19,90 πάγιο το έχω υπολογίσει, εγώ καίω στην καλύτερη 550-600kwh τον μήνα και τις ημέρες με κρύα (δηλαδή σχεδόν τους τελευταίους 2 μήνες νον στοπ) 800-1000kwh. Συν ότι δουλεύω από το σπίτι και έχω air condition για main θέρμανση του σπιτιού. Έχει να μπει πετρέλαιο στην πολυκατοικία εδώ και 7-8 χρόνια. Πριν από 2-3 που έκανα ανακαίνιση, ξήλωσα και όλα τα σώματα γιατί είχαν σαπίσει. Άρα να το κάνω? Μου βγαίνει πολύ πιο φθηνό απο το online

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, faultyBrain είπε

Μου βγαίνει πολύ πιο φθηνό απο το online

απο περιέργεια , ανέβασε screenshot απο το excel , μου κάνει εντύπωση να σου βγαίνει φθηνότερο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, messinia3 είπε

Μη μπερδεύεσαι...στο Ε1 όταν δηλώνεις τη μόνιμη κατοικία σου,όπως επίσης και στο Ε9 αναγράφεται ο αριθμός παροχής σου.το σε ποιο αφμ είναι η σύμβαση ενέργειας δεν παίζει ρόλο...παρά μόνο στη σχέση σου με τον Προμηθευτή. 

ενδεικτικά : https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/poioi-vgainoyn-ektos-epidotisis-gia-reyma-amp-fysiko-aerio/

(Στο Ε1 εν τω μεταξύ δεν υπάρχει αριθμός παροχής. Στο ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ναι.)

46 λεπτά πριν, faultyBrain είπε

Με τα 19,90 πάγιο το έχω υπολογίσει, εγώ καίω στην καλύτερη 550-600kwh τον μήνα και τις ημέρες με κρύα (δηλαδή σχεδόν τους τελευταίους 2 μήνες νον στοπ) 800-1000kwh. Συν ότι δουλεύω από το σπίτι και έχω air condition για main θέρμανση του σπιτιού. Έχει να μπει πετρέλαιο στην πολυκατοικία εδώ και 7-8 χρόνια. Πριν από 2-3 που έκανα ανακαίνιση, ξήλωσα και όλα τα σώματα γιατί είχαν σαπίσει. Άρα να το κάνω? Μου βγαίνει πολύ πιο φθηνό απο το online

....4.000kWh/4μηνο (μαξ) που είπες κι έβαλα, βγάζoυν 10€ ακριβότερο πάντως. Κάτι δεν έχεις βάλει σωστά, πχ στο πάγιο; (21,4/μήνα είναι, btw). Άρα το "κακό" του δεν είναι η "ακρίβειά του" (τί να συζητάμε για 10€/έτος - σε καμμία όμως περίπτωση δεν είναι "πολύ φθηνότερο" από την άλλη), αλλά οι 24 μήνες δέσμευσής του (με ανάλογη - ένας θεός ξέρει πόση εν τω μεταξύ, καθώς ΔΕΝ την αναφέρουν στο σάιτ τους...- ποινή πρόωρης αποχώρησης). Καμμία δηλαδή σχέση με τα σταθερα της ΔΕΗ της 12μηνης δέσμευσης και "αστείας" ποινής αποχώρησης (20€ στο 6μηνο).

Καλή εναλλακτική μόνο για όσους δεν μπορούνε να πάνε ΔΕΗ (πχ παλιότερο χρέος είτε σε ΑΦΜ είτε "στην παροχή").

Δημοσ.

Με προβληματίζουν αυτά που διαβάζω για την οικονομική κατάσταση των εναλλακτικών παρόχων, ειδικά για 2 από αυτούς που δεν είναι πλέον συνεπείς στα συμφωνηθέντα.

Επειδή έμαθα χθες ποιος είναι ένας από τους δυο και τυγχάνει να έχω ρεύμα και φυσικό αέριο σε αυτόν με προ διμήνου ανανέωση συμβολαίου για 2 χρόνια, ξέρει κάποιος ποιο είναι το επικίνδυνο ζευγάρι;

Θέλω να διασταυρώσω πληροφορίες και να δω τις επιλογές μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, soc_h είπε

Με προβληματίζουν αυτά που διαβάζω για την οικονομική κατάσταση των εναλλακτικών παρόχων, ειδικά για 2 από αυτούς που δεν είναι πλέον συνεπείς στα συμφωνηθέντα.

Επειδή έμαθα χθες ποιος είναι ένας από τους δυο και τυγχάνει να έχω ρεύμα και φυσικό αέριο σε αυτόν με προ διμήνου ανανέωση συμβολαίου για 2 χρόνια, ξέρει κάποιος ποιο είναι το επικίνδυνο ζευγάρι;

Θέλω να διασταυρώσω πληροφορίες και να δω τις επιλογές μου...

Καλημέρα... Σε λίγο καιρό πολλοι  παροχοι θα έχουν προβληματα με τις τιμές.. Και όχι μόνο δυο που υπάρχουν τώρα.. Δυστυχώς θά υπάρξουν  κλείσιματα και συγχωνεύσεις στην αγορά... Δεν γίνεται αλλιώς.. 

https://www.mononews.gr/business/volterra-i-motor-oil-o-epikratesteros-apo-tous-4-diekdikit

https://www.mononews.gr/business/energy/machi-mikron-megalon-promithefton-energias-sti-mesi-rae

Επεξ/σία από takoulou
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...