Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Empeirognomonas είπε

Γεια σας, είμαι στο πρόγραμμα fixed της Watt and Wolt και έπειτα απο επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν οτι ακριβως επειδή είαι σε fixed εξαιρούμαι απτην επιδότηση του ταμείου ενεργειακής μετάβασης, οτι επιδοτούνται μόνο τα προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής. Ισχύει κάτι τέτοιο? Συγγνώμη αν εχει απαντηθεί ήδη σε προηγούμενα post

Μπορείς να κοιτάξεις στις πισω 5-6 σελίδες.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά! Από περιέργεια, τώρα είμαι με NRG, και μου τα έχουν πρήξει να πάω στο νέο πακέτο, το Smart (τα 2 χρόνια έχουν ήδη περάσει, και τώρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος τι παίζει με το αν απλά με ανανέωσαν και θα έχω χρέωση αποχώρησης ή όχι). Γενικά η κατανάλωση μου στο χειρότερο είναι 1800 kw/h το 4μήνο και έχω επιδότηση για το ΟΤΣ. Στην θέση μου, θα πηγαίνατε στο Smart, που συμφέρει πιο πολύ από αυτό που έχω τώρα (4U -30%)  ή θα αλλάζατε σε ΔΕΗ MyHomeOnline? Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα μειώσει την επιδότηση πριν τις εκλογές και δεν είμαι σίγουρος αν το όλο θέμα με Ουκρανία/Ρωσία θα κρατήσει πάνω από 6μηνο, δλδ, πιστεύω πως θα πέσει η χονδρική τιμή σε μερικούς μήνες. Τείνω στο να κάνω την αλλαγή, από τη στιγμή που το MyHome έχει δέσμευση μόνο 12 μήνες, αλλά θα ήθελα και μία δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ!

2 λεπτά πριν, Timiger είπε

Επεξ/σία από Timiger

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Timiger είπε

Γεια σας παιδιά! Από περιέργεια, τώρα είμαι με NRG, και μου τα έχουν πρήξει να πάω στο νέο πακέτο, το Smart (τα 2 χρόνια έχουν ήδη περάσει, και τώρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος τι παίζει με το αν απλά με ανανέωσαν και θα έχω χρέωση αποχώρησης ή όχι). Γενικά η κατανάλωση μου στο χειρότερο είναι 1800 kw/h το 4μήνο και έχω επιδότηση για το ΟΤΣ. Στην θέση μου, θα πηγαίνατε στο Smart, που συμφέρει πιο πολύ από αυτό που έχω τώρα (4U -30%)  ή θα αλλάζατε σε ΔΕΗ MyHomeOnline? Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα μειώσει την επιδότηση πριν τις εκλογές και δεν είμαι σίγουρος αν το όλο θέμα με Ουκρανία/Ρωσία θα κρατήσει πάνω από 6μηνο, δλδ, πιστεύω πως θα πέσει η χονδρική τιμή σε μερικούς μήνες. Τείνω στο να κάνω την αλλαγή, από τη στιγμή που το MyHome έχει δέσμευση μόνο 12 μήνες, αλλά θα ήθελα και μία δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ!

Για διάβασε τις πισω σελίδες... Λένε ότι η κρίση με τις τιμές θα κρατήσει ακόμα καιρό... Μπορεί και όλο το 2023...

Βάλε στο excel  επανω που υπάρχει να δεις τι  σε συμφέρει... 

Μάλλον για τα προγραμματα της ΔΕΗ.. 

Επεξ/σία από takoulou

37 λεπτά πριν, Timiger είπε

Γενικά η κατανάλωση μου στο χειρότερο είναι 1800 kw/h το 4μήνο και έχω επιδότηση για το ΟΤΣ.

διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα ψηλά και κατέβασε το excel και δες το 4ο φύλλο

1 ώρα πριν, Empeirognomonas είπε

Γεια σας, είμαι στο πρόγραμμα fixed της Watt and Wolt και έπειτα απο επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν οτι ακριβως επειδή είαι σε fixed εξαιρούμαι απτην επιδότηση του ταμείου ενεργειακής μετάβασης, οτι επιδοτούνται μόνο τα προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής. Ισχύει κάτι τέτοιο? Συγγνώμη αν εχει απαντηθεί ήδη σε προηγούμενα post

διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα ψηλά και κατέβασε το excel και δες το 4ο φύλλο

9 λεπτά πριν, korakios είπε

@korakios Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και γενικά που ασχολείσαι! Υπολόγισα για ένα έτος ότι καταναλώνω περίπου 350kw/h τον μήνα. Το θέμα είναι ότι με βάση την 4η σελίδα, θα έπρεπε να πάω με ΔΕΗ online που θα μου βγαίνει πιο φτηνά από πρόγραμμα με ΟΤΣ. Από την άλλη όμως, όταν βάζω στην 1η και 2η σελίδα υποτιθέμενη κατανάλωση 250kw/h τον μήνα ή 3000 τον χρόνο, βλέπω ότι η 1η σελίδα μου βγάζει ότι το πιο φτηνό πρόγραμμα είναι της ΔΕΗς στα 613 ευρώ ετησίως και η 2η σελίδα την Watt&Volt Zero στα 863 ευρώ. Όμως με βάση την 4η σελίδα, εφόσον η κατανάλωση είναι κάτω τον 300kw/h τον μήνα θα έπρεπε να είναι πιο οικονομικό το πρόγραμμα με ρήτρα! Γι΄αυτό και ποστάρω εδώ, γιατί κάτι ή δεν έχω καταλάβει σωστά ή δεν βάζω τους σωστούς αριθμούς μέσα στο excel.  

1 ώρα πριν, Timiger είπε

https://energypress.gr/news/diarroi-eggrafoy-tis-komision-oi-times-tis-energeias-tha-parameinoyn-ypsiles-kai-astatheis

8 λεπτά πριν, takoulou είπε

Ευχαριστώ! Όλα δείχνουν πως για το πρόγραμμα της ΔΕΗς για 12μήνο Home Online συμφέρει να έχεις fix τιμή. Απλά όπως έγραψα πιο πάνω η μέση κατανάλωση μου είναι στα 350 τον μήνα άρα είμαι κοντά στα 300 που συμβουλεύει ο korakios για να μείνεις σε πάροχο με ρήτρα. Και αυτός είναι και ο λόγος που διστάζω να μπω στην χασούρα της αλλαγής παρόχου και απλά να πάω από το NRG 4U-30% στο Smart.

22 λεπτά πριν, Timiger είπε

Υπολόγισα για ένα έτος ότι καταναλώνω περίπου 350kw/h τον μήνα.

άρα 1400 το τετράμηνο

25 λεπτά πριν, Timiger είπε

Το θέμα είναι ότι με βάση την 4η σελίδα, θα έπρεπε να πάω με ΔΕΗ online που θα μου βγαίνει πιο φτηνά από πρόγραμμα με ΟΤΣ.

σωστά

25 λεπτά πριν, Timiger είπε

Από την άλλη όμως, όταν βάζω στην 1η και 2η σελίδα υποτιθέμενη κατανάλωση 250kw/h τον μήνα

εδώ όμως το άλλαξες (1000/τετράμηνο)

26 λεπτά πριν, Timiger είπε

βλέπω ότι η 1η σελίδα μου βγάζει ότι το πιο φτηνό πρόγραμμα είναι της ΔΕΗς στα 613 ευρώ ετησίως και η 2η σελίδα την Watt&Volt Zero στα 863 ευρώ.

1. στήλη με επιδότηση και ΦΠΑ ? με ίδια κατανάλωση ? (1000/τετράμηνο?)

και

2. είσαι σίγουρος οτι μάντεψες σωστά τη μέση χοντρική , αποκλίσεις , απώλειες των επόμενων 12 μηνών ?

3. είσαι βέβαιος οτι οι επιδοτήσεις (που έχουν ήδη αλλάξει σε σχέση με το excel , ίσως το διορθώσω αλλά βαρέθηκα μιας και κάθε μήνα τα αλλάζουν) , θα ισχύουν για 12 μήνες ?

15 λεπτά πριν, Timiger είπε

Ευχαριστώ! Όλα δείχνουν πως για το πρόγραμμα της ΔΕΗς για 12μήνο Home Online συμφέρει να έχεις fix τιμή. Απλά όπως έγραψα πιο πάνω η μέση κατανάλωση μου είναι στα 350 τον μήνα άρα είμαι κοντά στα 300 που συμβουλεύει ο korakios για να μείνεις σε πάροχο με ρήτρα. Και αυτός είναι και ο λόγος που διστάζω να μπω στην χασούρα της αλλαγής παρόχου και απλά να πάω από το NRG 4U-30% στο Smart.

Οι επιδοτήσεις δεν ειναι παντα ιδιες... Και δεν ξερουμε μεχρι ποτε θα υπαρξουν..

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/epidotisi-revmatos-afta-ine-ta-posa-tis-epidotisis-gia-ton-fevrouario-vid/

7 λεπτά πριν, korakios είπε

εδώ όμως το άλλαξες (1000/τετράμηνο)

1. στήλη με επιδότηση και ΦΠΑ ? με ίδια κατανάλωση ? (1000/τετράμηνο?)

1000/τετράμηνο το έκανα σαν πείραμα, ξέρω ότι εγώ είμαι στα 1400. Αλλά είδα γιατί δεν έβγαινε η συμβουλή σου, είχα αφήσει στην 2η σελίδα τις 750kw/h για την νυχτερινή κατανάλωση, όταν το μηδένισα όντως μου βγήκε πιο μικρό το πρόγραμμα με ρήτρα! Όταν βάζω αυτά που πραγματικά καίω δλδ, 1400/4μηνο τότε η ΔΕΗ συμφέρει πολύ σε σχέση με την NRG Smart (686 vs 1036)!! Για να μην σε κουράζω, πιστεύεις πως δεν πρόκειται για τους επόμενους 12 μήνες οι επιδοτήσεις να ανέβουν σε βαθμό που να συμφέρει να έχεις ρήτρα για κατανάλωση 350-370 τον μήνα αν έχω καταλάβει καλά, σωστά; Ευχαριστώ και πάλι!!

8 λεπτά πριν, Timiger είπε

1000/τετράμηνο το έκανα σαν πείραμα, ξέρω ότι εγώ είμαι στα 1400. Αλλά είδα γιατί δεν έβγαινε η συμβουλή σου, είχα αφήσει στην 2η σελίδα τις 750kw/h για την νυχτερινή κατανάλωση, όταν το μηδένισα όντως μου βγήκε πιο μικρό το πρόγραμμα με ρήτρα! Όταν βάζω αυτά που πραγματικά καίω δλδ, 1400/4μηνο τότε η ΔΕΗ συμφέρει πολύ σε σχέση με την NRG Smart (686 vs 1036)!! Για να μην σε κουράζω, πιστεύεις πως δεν πρόκειται για τους επόμενους 12 μήνες οι επιδοτήσεις να ανέβουν σε βαθμό που να συμφέρει να έχεις ρήτρα για κατανάλωση 350-370 τον μήνα αν έχω καταλάβει καλά, σωστά; Ευχαριστώ και πάλι!!

Μεχρι ποσο καιρο  να ανεβουν οι επιδοτησεις... Θα υπαρχουν τα χρηματα για παντα για να δινονται.. 

4 λεπτά πριν, takoulou είπε

Μεχρι ποσο καιρο  να ανεβουν οι επιδοτησεις... Θα υπαρχουν τα χρηματα για παντα για να δινονται.. 

:D Την πήρα την απάντηση μου, ΔΕΗ here I come! Ελπίζω να μην έχω παρατράγουδα με NRG που ούτε ξέρω αν απλά με έχουν κρατήσει στο πρόγραμμα που ήμουν πριν και φεύγω όποτε θέλω (ολοκλήρωσα τους 24 μήνες το καλοκαίρι, και δεν έλαβα κάποια ειδοποίηση ανανέωσης) , ή αν με ξανα-ανανέωσαν για άλλα 2 χρόνια. Πάντως από ότι διαβάζω και να έγινε αυτό από την στιγμή που έχω ρήτρα αναπροσαρμογής, μπορώ να φύγω χωρίς να πληρώσω πρόστιμο. 

13 λεπτά πριν, Timiger είπε

Για να μην σε κουράζω, πιστεύεις πως δεν πρόκειται για τους επόμενους 12 μήνες οι επιδοτήσεις να ανέβουν σε βαθμό που να συμφέρει να έχεις ρήτρα για κατανάλωση 350-370 τον μήνα αν έχω καταλάβει καλά, σωστά;

δεν ξέρω τον επόμενο μήνα αν θα έχουμε ρεύμα ή θα είναι τζάμπα , είναι τρελοκομείο η φάση , θα δούμε

2 λεπτά πριν, POUARO είπε

Φαινεται οτι το πιο "σταθερο" καταφυγιο ειναι η ΔΕΗ.. η κανω λάθος???

1 ώρα πριν, korakios είπε

Ακομα δεν ξερουμε ποσοι παροχοι θα μεινουν με αυτες τις τιμες που υπαρχουν.. Και  τι θα υπαρξει στον μελλον στο ρευμα...

https://www.mononews.gr/business/energy/machi-mikron-megalon-promithefton-energias-sti-mesi-rae

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...