Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Στο excel η καταχρηστική δέσμευση τι σημαίνει;

Στις 18/2/2022 στις 10:11 ΠΜ, korakios είπε

Η οδηγία της ΡΑΕ (που δεν εφαρμόζεται, αλλά την αναγνωρίζει ο ΣτΚ) αναφέρει για τη μη εφαρμογή ρήτρας αποχώρησης σε κυμαινόμενα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, korakios είπε

Στο NRG smart με fixed που είμαι τώρα, όταν καταργηθεί στις 15/3 μπορώ μετά αν επιλέξω άλλον πάροχο να διεκδικήσω πιθανή ρήτρα οτς που θα βάλει η NRG?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Στο NRG smart με fixed που είμαι τώρα, όταν καταργηθεί στις 15/3 μπορώ μετά αν επιλέξω άλλον πάροχο να διεκδικήσω πιθανή ρήτρα οτς που θα βάλει η NRG?

Οταν λες ότι θα καταργηθει εννοείς λήξη συμβόλαιου ή παροδο εξαμήνου απο την ενεργοποίηση; Αν είναι παροδος εξαμηνου, δεν σου μπαίνει ρητρα αναπροσαρμογής (είναι μόνο για τα κυμαινόμενα η ΟΤΣ) αλλά συνεχίζεις σε σταθερό με αυξημένη τιμή κιλοβατώρας και παγιο. 

Επεξ/σία από fragma
  • Like 1

Καλησπέρα,

Έστειλα  εμαιλ προς την εταιρεία φυσικό αέριο  'οσον αφορά τις ρήτρες αναπροσαρμογής και   δεν πήρα απάντηση. Ετσι έκανα αίτημα προς την  ΡΑΕ για το ίδιο θέμα και  μέσα σε 4 ημέρες απάντησαν  . Βεβαίως πήρα μια τυποποιημένη απάντηση  όπου αναφέρθηκαν στους λόγους αύξησης της χονδρικής του ρεύματος,  ότι η ρήτρα αποτελεί μέρος της τιμολογιακής πολιτικής του κάθε παρόχου..... και επίσης αναφέρθηκαν στο αντίγραφο της μεταξύ μας σύμβασης στο άρθρο 10( πεδίο Αναπροσαρμογή ΤΕΑ-ΛΠ).Επίσης μου έδωσαν ακριβώς πως υπολογίζεται η ρήτρα με παράδειγμα.                                                           Στο τέλος αναφέρθηκαν στο ότι αν προχωρήσω σε λήξη της συμβάσης,  θα πληρώσω και το κόστος πρόωρης αποχώρησης συμφώνα με το πίνακα που έχουν.

Το ερώτημα μου είναι, μπορώ να κερδίσω τελικά κάτι από την διαδικασία αυτή μέσω ΡΑΕ η απαιτεί και άλλες ενέργειες; 

ευχαριστώ

4 λεπτά πριν, fragma είπε

Αν είναι παροδος εξαμηνου, δεν σου μπαίνει ρητρα αναπροσαρμογής (είναι μόνο για τα κυμαινόμενα η ΟΤΣ) αλλά συνεχίζεις σε σταθερό με αυξημένη τιμή κιλοβατώρας και παγιο. 

αν τον βάλουν στο νέο fixed

12 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

δε νομίζω μιας και έχεις ειδοποίηση , βέβαια θα έπρεπε να είναι κατανοητή με παραδείγματα , δε νομίζω αυτό που έχει το site ανταποκρίνεται στην πραγματηκότητα, αλλά δύσκολο

1 λεπτό πριν, yogi7 είπε

Καλησπέρα,

Έστειλα  εμαιλ προς την εταιρεία φυσικό αέριο  'οσον αφορά τις ρήτρες αναπροσαρμογής και   δεν πήρα απάντηση. Ετσι έκανα αίτημα προς την  ΡΑΕ για το ίδιο θέμα και  μέσα σε 4 ημέρες απάντησαν  . Βεβαίως πήρα μια τυποποιημένη απάντηση  όπου αναφέρθηκαν στους λόγους αύξησης της χονδρικής του ρεύματος,  ότι η ρήτρα αποτελεί μέρος της τιμολογιακής πολιτικής του κάθε παρόχου..... και επίσης αναφέρθηκαν στο αντίγραφο της μεταξύ μας σύμβασης στο άρθρο 10( πεδίο Αναπροσαρμογή ΤΕΑ-ΛΠ).Επίσης μου έδωσαν ακριβώς πως υπολογίζεται η ρήτρα με παράδειγμα.                                                           Στο τέλος αναφέρθηκαν στο ότι αν προχωρήσω σε λήξη της συμβάσης,  θα πληρώσω και το κόστος πρόωρης αποχώρησης συμφώνα με το πίνακα που έχουν.

Το ερώτημα μου είναι, μπορώ να κερδίσω τελικά κάτι από την διαδικασία αυτή μέσω ΡΑΕ η απαιτεί και άλλες ενέργειες; 

ευχαριστώ

κάνεις απόρριψη και απαντάς για τη μη ενημέρωση πριν την υπογραφή του συμβολαίου , ζητάς να παρέμβει η ΡΑΕ που παρακολουθεί το θέμα και δεν επιθυμείς κάποια άλλη απάντηση απο την εταιρία πλην της εκπλήρωσης των αιτημάτων σου

καλό καλοκαίρι (ελπίζω)

κάτι άλλο δεν ξέρω αν χρειάζεται , αν ποστάρει κανένας κάτι άλλο θα αναφέρω

ΥΓ Δεν ξέρω αν ζήτησες ηχογράφηση της παρουσίασης

• Like 1

5 λεπτά πριν, yogi7 είπε

Καλησπέρα,

ευχαριστώ

Ισως... Μπορει...Παντως δεν εχει γινει κατι τον τελευταιο καιρο...

• Like 1

9 λεπτά πριν, korakios είπε

ΥΓ Δεν ξέρω αν ζήτησες ηχογράφηση της παρουσίασης

Ναι ζήτησα  και την ηχογράφηση αλλά δεν έδωσαν κάποια απάντηση για αυτή.

Οκ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και για την ενημέρωση που μας παρέχετε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, korakios είπε

αν τον βάλουν στο νέο fixed

Τον γείτονα μου παντως οταν τελείωσε το 6μηνο σε fixed της efa τον έβαλαν αυτόματα σε νεο fixed με 0,185 ευρώ/KWh και 14 ευρώ πάγιο για το υπόλοιπο του 24μηνου. Θεωρώ ότι και τα αλλα fixed καπως έτσι θα ειναι. Δεν νομίζω ότι εχουν δικαίωμα να σε βάλουν σε ρητροπρογραμμα ενω έχεις αρχίσεις με fixed πριν λήξει το 24μηνο. Μπορεί και να κάνω λάθος

Επεξ/σία από fragma

17 λεπτά πριν, yogi7 είπε

Ναι ζήτησα  και την ηχογράφηση αλλά δεν έδωσαν κάποια απάντηση για αυτή.

Οκ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και για την ενημέρωση που μας παρέχετε!

κάτσε τότε

31 λεπτά πριν, korakios είπε

κάνεις απόρριψη και απαντάς για τη μη ενημέρωση πριν την υπογραφή του συμβολαίου

και ζητάς (ξανά) την ηχογράφηση

17 λεπτά πριν, fragma είπε

Δεν νομίζω ότι εχουν δικαίωμα να σε βάλουν σε ρητροπρογραμμα ενω έχεις αρχίσεις με fixed πριν λήξει το 24μηνο

6 μήνες

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/2/2022 στις 4:16 ΜΜ, fragma είπε

Τον γείτονα μου παντως οταν τελείωσε το 6μηνο σε fixed της efa τον έβαλαν αυτόματα σε νεο fixed με 0,185 ευρώ/KWh και 14 ευρώ πάγιο για το υπόλοιπο του 24μηνου. Θεωρώ ότι και τα αλλα fixed καπως έτσι θα ειναι. Δεν νομίζω ότι εχουν δικαίωμα να σε βάλουν σε ρητροπρογραμμα ενω έχεις αρχίσεις με fixed πριν λήξει το 24μηνο. Μπορεί και να κάνω λάθος

...όχι μόνο το έχουν, αλλά το κάνουν (ειδικά η NRG, σωρηδόν). Απλά ενημερώνουν και σου τονίζουν το δικό σου εκ του νόμου δικαίωμα να πας αλλού χωρίς ποινή αποχώρησης.

Επεξ/σία από washcloud

1 ώρα πριν, ppmarkos είπε

Όχι ρήτρα οτς. Λάθος μου. Ρήτρα αποχώρησης ήθελα να γράψω…. 

14 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Όχι ρήτρα οτς. Λάθος μου. Ρήτρα αποχώρησης ήθελα να γράψω…. 

Αν εχουν περασει 60 μέρες απο τοτε που σου ήρθε η ειδοποίηση για αναπροσαρμογή των τιμών, δεν την γλιτώνεις. Κάποιοι βέβαια κανουν αμφισβητησεις στην ραε, αλλα δεν ξέρω αν δικαιώνονται. 

Γεια σας, είμαι στο πρόγραμμα fixed της Watt and Wolt και έπειτα απο επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν οτι ακριβως επειδή είαι σε fixed εξαιρούμαι απτην επιδότηση του ταμείου ενεργειακής μετάβασης, οτι επιδοτούνται μόνο τα προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής. Ισχύει κάτι τέτοιο? Συγγνώμη αν εχει απαντηθεί ήδη σε προηγούμενα post

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...