Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2022 στις 3:22 ΜΜ, korakios είπε

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για το τηλέφωνο, μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω. 

Επεξ/σία από minaspit7

4 λεπτά πριν, takoulou είπε

Πολυ καλα....δεν θα εχει μεινει τιποτα μεχρι τελος του 2023 αν συνεχισει ετσι η κατασταση.

1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε

Πολυ καλα....δεν θα εχει μεινει τιποτα μεχρι τελος του 2023 αν συνεχισει ετσι η κατασταση.

μόνο έτσι έρχεται το σωτήριο πράσινο υδρογόνο και η ηλεκτροκίνηση

3 λεπτά πριν, korakios είπε

μόνο έτσι έρχεται το σωτήριο πράσινο υδρογόνο και η ηλεκτροκίνηση

Καλυτερα ενα κομητης λοιπον και ν'αρχισουμε απο το μηδεν ξανα.

• Like 1

το θεμα ειναι με το ετσι θελω ανεβαζουν φορους αλλαζουν απο το πουθενα εαν καποιος λοιπον θελει να φυγει αλλα εχει συμβολαιο πρπ να εχει πληρωσει? ρητρα

2 λεπτά πριν, Elysian είπε

το θεμα ειναι με το ετσι θελω ανεβαζουν φορους αλλαζουν απο το πουθενα

ρήτρα αναπροσαμρογής λέγεται και όχι φόροι  και δεν αλλάζουν απο το πουθενά

3 λεπτά πριν, Elysian είπε

θελει να φυγει αλλα εχει συμβολαιο πρπ να εχει πληρωσει? ρητρα

ναι ,διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα πάνω και ότι δεν καταλαβαίνεις κάνε παράθεση στο κείμενο

32 λεπτά πριν, minaspit7 είπε

Μα δεν είναι πλέον παροχος μου η βολτον, έχω αλλάξει εδώ και ένα μήνα σε δεη. 

Και επαναλαμβάνω, αν πληρώσω το λογαριασμό πλην της ρητρας πρόωρης αποχώρησης μπορούν να μου κόψουν το ρεύμα? 

...μα δεν έχει σημασία σε ποιον πάροχο είσαι ΤΩΡΑ. Ο takoulou σου είπε μια λέξη που δεν έδωσες βάση : ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ λοιπόν είναι αυτός που θα κάνει την διακοπή, εφ' όσον ο προηγούμενος πάροχος δώσει εντολή διακοπής για χρέος. Το ότι είσαι πλέον σε άλλο πάροχο δεν έχει καμμία σημασία. Υπ όψιν εν τω μεταξύ ότι θα χρεωθείς ΚΑΙ τέλος επανασύνδεσης (εκτός από την πληρωμή οφειλής στην Volton) που αν θυμάμαι καλά είναι 40-45€. Και δεν ξέρω εάν θα σε χρεώσει και η ΔΕΗ ποινή,,,,πρόωρης αποχώρης από το δικό της πρόγραμμα (λόγω της διακοπής...) (ίσως όχι άμεσα τουλάχιστον...; ).

Σούμα : ότι μπορούν να ζητήσουν να σου κοπεί, μπορούν. Αν ΘΑ το κάνουν, ποιος ξέρει (ΙΣΩΣ όχι για ποσό κάτω του κατοστάρικου διότι έχουν κι ένα,,,εταιρικό προφίλ να φροντίσουν, σε μέρες που απ' την μια όλοι κυνηγάνε με το τουφέκι και τα λίγα Ευρώ, κι απ' την άλλη κυνηγάνε να πιάσουν πελάτες....- ίσως πάλι, ναι). Το θέμα είναι, διακινδυνεύεις να μείνεις μέχρι για κάποιες μέρες χωρίς ρεύμα, με προοπτική να σου βγει πιο αλμυρή η προσπάθεια να γλυτώσεις "με το ζόρι" την "άδικη" ποινή αποχώρησης από την Volton...; H λογική λέει καλύτερα (εφ' όσον φυσικά μπορείς) πλήρωσέ τα ΟΛΑ τώρα,,,,και διεκδίκησε τυχόν επιστροφές μετά (κι ας πάρει και μήνες). Άσε που με αυτόν τον τρόπο "θα δείξεις" ότι ΕΣΥ, ήσουν εντάξει, και απλά διαφωνείς με τις (όποιες) χρεώσεις κι επίσης λογικά αυτό θα είναι υπέρ σου, αναφορικά με την απόφαση της ΡΑΕ.

Προφανώς όλο αυτό "είναι άδικο", σαν διαδικασία, αλλά,,,,είναι και ο τρόπος που καλώς ή κακώς λειτουργεί η πραγματικότητα της σχετικής καθημερινότητας...

Και φυσικά, αν τυχόν θελήσεις να το πας δικαστικά με αγωγές κτλ, πιθανώς τα οφέλη που θα έχεις θα είναι πολλαπλάσια, ΑΝ βρεις "σωστή νομική εκπροσώπηση" (...) και ΑΝ τελικά δικαιωθείς... (...ναι, ξέρω, "ποιος έχει τα λεφτά για δικηγόρους και πόσα χρόνια άραγε θα πάρει η συγκεκριμένη φάση" - αλλά το δέλεαρ είναι μεγάλο, όταν μιλάμε ΚΑΙ για τα ποσά αναπροσαρμογής, ΚΑΙ για σχετικές αποζημιώσεις "για την ταλαιπωρία"...).

Καλησπέρα  παιδιά. 

Βρίσκομαι  σχεδόν  2 χρόνια συο πρόγραμμα  φυσικό αέριο home max 1φ....

τον Ιούλιο  κλείνω  2 χρόνια με τα πολλά

Μου ήρθε ένας λογαριασμός  πολυ τσιμπημένος 

Τι προτείνετε  από εδω και πέρα?

Screenshot_20220219-170433_Chrome.jpg

1 λεπτό πριν, Georgepaliatsos είπε

Καλησπέρα

25 λεπτά πριν, korakios είπε

διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση τέρμα πάνω και ότι δεν καταλαβαίνεις κάνε παράθεση στο κείμενο

2 λεπτά πριν, Georgepaliatsos είπε

Τι προτείνετε  από εδω και πέρα?

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

1 ώρα πριν, minaspit7 είπε

Αν δεν πληρώσω την ρήτρα αποχώρησης(αν πληρώσω το λογαριασμό πλην της ρητρας αποχώρησης) μπορούν να μου κόψουν το ρεύμα ενώ έχω αλλάξει παροχο? 

Αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πως το καταφέρνετε. 3 φορές εχω αλλάξει πάροχο, και τις 3 οι νέοι πάροχοι (nrg, δεη, efa) ζήτησαν αποδεικτικό εξόφλησης (και μάλιστα εμπρόθεσμης για να μην μου πάρουν εγγύηση) του προηγούμενου παρόχου. Και σόρρυ αλλά είναι ντροπή να ρώτατε αν "πρέπει" να πληρώσετε υπηρεσίες που σας παρειχε κάποιος.

• Like 1
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, fragma είπε

Και σόρρυ αλλά είναι ντροπή να ρώτατε αν "πρέπει" να πληρώσετε υπηρεσίες που σας παρειχε κάποιος.

συμφωνώ , αλλά μιλάμε για το θέμα της παραπλάνησης . Δε νομίζω να έχει θέμα κάποιος να πληρώσει κανονικά το λογαριασμό με τις διαφημιζόμενες τιμές . Έχει διαφορά

7 λεπτά πριν, fragma είπε

3 φορές εχω αλλάξει πάροχο, και τις 3 οι νέοι πάροχοι (nrg, δεη, efa) ζήτησαν αποδεικτικό εξόφλησης (και μάλιστα εμπρόθεσμης για να μην μου πάρουν εγγύηση) του προηγούμενου παρόχου.

υπάρχουν περιπτώσεις που ο προηγούμενος πάροχος αργεί να βγάλει λογαριασμό και δέχονται προηγούμενο

7 λεπτά πριν, fragma είπε

Και σόρρυ αλλά είναι ντροπή να ρώτατε αν "πρέπει" να πληρώσετε υπηρεσίες που σας παρειχε κάποιος.

Οταν γινεται εσκεμμενα μπορει αλλα οταν ο αλλος δεν εχει να πληρωσει δεν ειναι ντροπη.Μπορει ο αλλος οντως να μην εχει να πληρωσει λογω των υπερογκων χρεωσεων.Απλα δεν θα το πληρωσει και τελειωσε η υποθεση.

Κι εγω αν δεν βγαλω λεφτα ενα μηνα η δεν με πληρωσουν για μια δουλεια που εκανα τοτε δεν θα τον πληρωσω ουτε εγω τον λογαριασμο γιατι δεν θα τα εχω.Τιποτα δεν ειναι ντροπη σε τετοιες περιπτωσεις.

• Like 1

3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Οταν γινεται εσκεμμενα μπορει αλλα οταν ο αλλος δεν εχει να πληρωσει δεν ειναι ντροπη.Μπορει ο αλλος οντως να μην εχει να πληρωσει λογω των υπερογκων χρεωσεων.Απλα δεν θα το πληρωσει και τελειωσε η υποθεση.

Κι εγω αν δεν βγαλω λεφτα ενα μηνα η δεν με πληρωσουν για μια δουλεια που εκανα τοτε δεν θα τον πληρωσω ουτε εγω τον λογαριασμο γιατι δεν θα τα εχω.Τιποτα δεν ειναι ντροπη σε τετοιες περιπτωσεις.

Συμφωνώ για τις περιπτώσεις πραγματικής αδυναμίας, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι σκέφτονται πονηρά και φεσωνουν συστηματικά τους πάντες. Και έτσι συσσωρεύονται τα χρέη στις επιχειρήσεις και βαράνε κανονι η μια μετά την άλλη. Και η ρητρα μπορεί να σας φαίνεται άδικη αλλα ο πάροχος την πλήρωσε ηδη οταν σας παρειχε ρεύμα. Δεν το αγορασε φτηνά ούτε αυτός. 

• Like 1

10 λεπτά πριν, fragma είπε

Αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πως το καταφέρνετε. 3 φορές εχω αλλάξει πάροχο, και τις 3 οι νέοι πάροχοι (nrg, δεη, efa) ζήτησαν αποδεικτικό εξόφλησης (και μάλιστα εμπρόθεσμης για να μην μου πάρουν εγγύηση) του προηγούμενου παρόχου.

...και κάποιες φορές είναι και σε τί υπάλληλο θα πέσεις. Εδώ του αλλουνού του κάνανε (πριν βδομάδες) συμβόλαιο χωρίς να τους έχει πάει μισθωτήριο (που αυτό κι αν είναι προαπαιτούμενο).

...δεν διάβασες όμως την περίπτωσή του : δεν είναι απλά "ζήτημα παρεχόμενων υπηρεσιών" : τον βάλανε σε συμβόλαιο χωρίς καν να του εξηγήσουν σε τί πιθανό λούκι μπαίνει. Αν εσύ πήγαινες σε τράπεζα για δάνειο και δεν σου δίνανε να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ κυμαινόμενου επιτοκίου αποπληρωμής και σταθερού, σε χώνανε σε κυμαινόμενο, και σε κάποια φάση γινότανε η δόση σου ΝΑ με το συμπάθειο, ΔΕΝ θα ήσουν έξω από την πόρτα τους με μολότωφ...;

Εκτος κι αν είσαι της λογικής "να ρώταγε να μάθαινε πριν υπογράψει", οπότε δεν ξέρω τί δουλειά κάνεις, αλλά το 'χεις για προωθητής συμβολαίων σε παρόχους ενέργειας

Για να μην πούμε για όλα όσα γενικά κάνουν οι πάροχοι (ό,τι να 'ναι χρεώσεις, παράνομα γυρίσματα προγραμμάτων/τιμολογήσεις χωρίς ούτε καν τις τυπικές ειδοποιήσεις, μη απόδοση κρατικών επιδοτήσεων και χίλια-δυο άλλα...). Άρα μιλάμε για έναν ΠΟΛΕΜΟ μεταξύ παρόχων και καταναλωτών, στο οποίο εκείνοι μάχονται με κεφάλαια, δικηγορικές εταιρία, μέχρι και το κράτος για πλάτη - ενώ ο απλός καταναλωτής με ξύλα και πέτρες (και μια ΡΑΕ πιο γλάστρα κι από την Σπυροπούλου). Διάφοροι εν μέσω κρίσης φθινοπώροι παίρνανε κοσμάκη (και το κάνουν κι ακόμα) και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να τον βάλουν να ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ με εγκλωβιστικές διάρκειες συμβολαίων (και ρήτρες αποχώρησης στο διακοσάρι), κι εσύ βλέπεις μόνο την ντροπή του καταναλωτή; Δεν ξέρω, με την Lidl είσαι ή με την γιαγιά;

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...