Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Decano είπε

@korakios έχω νέα από τον προηγούμενο πάροχο. Έσβησαν μόνοι τους τις οφειλές σε μια επιστολή που μου έστειλαν που λέει βάση νόμου 4172/2013 για διαγραφή οφειλών :lol:

δεν ξέρω αν φταίει η ΡΑΕ, τους είχα πρήξει με άρνηση απάντησης 

μια χαρά , υπήρξε πρόσφατα κίνηση για επανασύνδεση σε παροχές που είχε γίνει διακοπή λόγω χρέους αλλά δε νομίζω να σε πιάνει . Τώρα ή λόγω ΡΑΕ ή ψηφίστηκε νόμος και δεν τον πήραμε γραμμή

Τον 4172/2013 με πρόχειρη ματιά δεν είδα κάτι , ίσως δει το λαγωνικό 😁

5 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

Αν έχω air-condition αλλά δεν είναι δηλωμένη η κατοικία που μένω σαν κύρια (ώστε να λαμβάνω την επιδότηση) συμφέρει με κλειστά μάτια να πάω σε σταθερό πρόγραμμα;

ναι

5 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

Ποια η διαφορά του online και του enter, ευχαριστώ.

στο άλλο θέμα και διάβασε τελευταίες σελίδες

@Thresh , έχεις την καλοσύνη να κάνεις νέο sticky το ανανεωμένο ποστ ?

(edit ευχαριστώ :) )

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

copy-paste για νέο λινκ στην υπογραφή μου :

Αναφορά σε κείμενο

πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,29-0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

Spoiler

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw (edit Σεπ μέχρι Δεκ)
μέχρι 300kw/μήνα

για 2022:

(τέλος για τα σταθερά)

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

Άρα προς το παρών για κάποιον που δικαιούται επιδότηση και καίει <300kw/μήνα συμφέρει πρόγραμμα με ρήτρα χωρίς δέσμευση απαραίτητα και κατα προτίμηση με μηδενικό πάγιο

Επεξ/σία από korakios

Καλησπερα

Επειδη σιγουρα θα τα χετε ποσταρει θα ηθελα αν ειναι ευκολο τα εξης
1. Εναν βασικο μπουσουλα για βασικη ενημερωση
2. Και το σημαντικοτερο ποιον παροχο προτεινετε εσεις. Ειμαι volton και ζω εναν εφιαλτη κυριολεκτικα.

1 λεπτό πριν, 71SPYROS είπε

Καλησπερα

Επειδη σιγουρα θα τα χετε ποσταρει θα ηθελα αν ειναι ευκολο τα εξης
1. Εναν βασικο μπουσουλα για βασικη ενημερωση
2. Και το σημαντικοτερο ποιον παροχο προτεινετε εσεις. Ειμαι volton και ζω εναν εφιαλτη κυριολεκτικα.

1. ΔΕΗ online ή enter

2. ΔΕΗ 

είδες η ΔΕΗ; 

3 λεπτά πριν, 71SPYROS είπε

διάβασε το sticky , δες τα λινκ της υπογραφής μου

Spoiler

το νέο μου copy paste 😁

αυτα διαβαζω αυτη τη στιγμη, τα χεις γραψει αναλυτικα, χρειζομαι λιγο χρονο να τα κατανοησω, διοτι ειναι μεν αναλυτικοτατα αλλα σχετικα νεα για μενα, δυστυχως μεχρι στιγμης δεν ειχα χρονο να ασχοληθω σοβαρα και το....πληρωσα.....κυριολεκτικα.....
Με με μια πρωτη ματια αν δεν κανω λαθος τα οικιακα χωρις ρητρα (οικιακο με ενδιαφερει), και οπως φαινεται προς το παρον της δεη το online προσφερει την "καλυτερη αποδοση" τουλαχιστον αυτη τη στιγμη. Καλα καταλαβα;

3 λεπτά πριν, 71SPYROS είπε

Καλα καταλαβα;

6 ώρες πριν, korakios είπε

Και φυσικά κρατάμε το θέμα χωρίς να βγαίνουμε εκτός μιας και υπάρχουν αντίστοιχα θέματα για

ΔΕΗ ,

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

6 ώρες πριν, korakios είπε

Εννοείται οτι κάποιος μπορεί να θέλει μεταβαλλόμενο κόστος και να θεωρεί οτι συμφέρει περισσότερο ,ειδικά σε μικρές καταναλώσεις όπου και πλέον (Φεβ 2022) υπάρχουν κρατικές επιδοτήσεις (βάση κριτηρίων που αλλάζουν συνεχώς)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 71SPYROS είπε

Καλα καταλαβα;

Γιες. Καλό θα ήταν ν' ανέβαζες τον τελευταίο "ακριβά πληρωμένο" της Βόλτον (ολόκληρο με σβησμένα προσωπικά) να δούμε τί ακριβώς παίζει/να συμβουλέψουμε.

Γενικά πάνω από 300kWh/μήνα πας σταθερό ΔΕΗ (τσέκαρέ τα στο σάιτ της για να δεις διαφορές/τί προτιμάς - καλύτερα πάντως να πας σε κατάστημα ΔΕΗ - έχει κι απογευματινά ραντεβού κατά περιοχή, δες διαθεσιμότητα μέσα από την σχετική εφαρμογή στο σάιτ της - και να υπογράψεις για το "Enter+"). Παρακολουθείς πλέον "τακτικά" (μπαίνε μια φορά τη βδομάδα έστω και διάβαζε τελευταίες σελίδες "στα γρήγορα") τις εξελίξεις, καθώς τα πάντα είναι ρευστά κι αν δεν εισαι ενημερωμένος θα χάνεις,,,ρευστό.

Και σε βάθος χρόνου (1-2-3 βδομάδες), μελέτα με "γρήγορο διάβασμα/στοπ σε ποστ που σου κάνουν κλικ" τα δυο θρεντ προς τα πίσω, ή αλλιώς ξεκίνα έστω από πχ Δεκέμβρη και μετά. Γενικά θα βρεις ποστ που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις "ταχύρρυθμα" ό,τι αγνοούσες χρόνια τώρα...

7 ώρες πριν, ex3Lmei είπε

Μετά από παράπονο στη ΡΑΕ για το πρόβλημα σωστής ενημέρωσης από την NRG μου στείλαν αυτή την απάντηση.. 

Τώρα για να ασκήσω το δικαίωμα μου στο άρθρο 21 τι πρέπει να κάνω; 

Απαντηση1.jpg

...απλώς να πας σε άλλο πάροχο (ως και 2/3) χωρίς ποινή αποχώρησης (αυτό λέει). Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή όμως.

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 2

5 λεπτά πριν, skiabox είπε

Παιδιά το πακέτο POWER HOME MAX που είμαι τώρα στην Zenith συμφέρει;

Οχι ρε Skiabox με στενοχωρεις....κατεβασε το excel του korakiou που θα βρεις στην υπογραφη του και διαβασε το νεο sticky που εγραψε.Το εχει και στο sticky το excel.

Βαλε καταναλωσεις κλπ για να δεις τι σε συμφερει.

Λογικα εισαι για ΔΕΗ online η enter απλα διαβασε τις τελευταιες 20 σελιδες απο το αλλο θεμα να καταλαβεις τι γινεται και να σε βοηθησουν στην επιλογη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Οχι ρε Skiabox με στενοχωρεις....κατεβασε το excel του korakiou που θα βρεις στην υπογραφη του και διαβασε το νεο sticky που εγραψε.Το εχει και στο sticky το excel.

Βαλε καταναλωσεις κλπ για να δεις τι σε συμφερει.

Λογικα εισαι για ΔΕΗ online η enter απλα διαβασε τις τελευταιες 20 σελιδες απο το αλλο θεμα να καταλαβεις τι γινεται και να σε βοηθησουν στην επιλογη σου.

Επειδή αυτό είναι πακέτο ρεύμα και φυσικό αέριο, η αλλαγή που λες είναι και αυτή συνδυαστική;

Επίσης το είδα το excel αλλά δεν είδα το δικό μου πακέτο άλλα ένα άλλο.

Επεξ/σία από skiabox

2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Επειδή αυτό είναι πακέτο ρεύμα και φυσικό αέριο, η αλλαγή που λες είναι και αυτή συνδυαστική;

Επίσης το είδα το excel αλλά δεν είδα το δικό μου πακέτο άλλα ένα άλλο.

Οχι δεν εχει συνδυαστικα προγραμματα η ΔΕΗ και θεωρω οτι δεν σε συμφερει κιολας σε καμια εταιρια να εχεις συνδυαστικο.Ελαχιστες ηταν και οι περιπτωσεις στο παρελθον που ηταν συμφερουσες.

Για ρευμα τσεκαρε οπως σου ειπα το αλλο θεμα της ΔΕΗ.

Κι επειδη εχεις και το αεριο εκει στην Ζενιθ τσεκαρε και το θεμα του φυσικου αεριου μηπως σε συμφερει να βαλεις και το αεριο στην ΔΕΗ.

@korakios λοιπόν καλησπέρα ξανά ..με ειχατε βοηθηση ξανα πριν λιγο καιρο και άλλαξα από watt and volt και πήγα δεη ευτυχώς..

Το πρόβλημα πλέων έχει ως εξής. Είχα πάει 20 Ιουνίου 2021 να συνδέσω ρεύμα μέσω την w/v στο κατάστημα. Επειδή σαν καινούργιο σπίτι δεν ήξερα ακριβώς τον αριθμό της οδού μου λέει η υπάλληλος άσε να ψάξω εγώ για ποιο γρήγορα στην οδό αυτή και βρήκε ένα διαμέρισμα με τον αριθμό 83. Κάναμε την αίτηση για ποιο γρήγορα με τον αριθμό 83. Πάω σπίτι και βλέπω στο συμβόλαιο σπιτιου αριθμό 57.παω από το κατάστημα και κατευθείαν κάνουμε αίτημα υπαναχωρησεις η ακυρώσεις. Κάνουμε μετά αίτημα καινούργιας σύνδεσης με το  σωστό σπίτι με τον αριθμό 57.. έλα όμως που ο ΔΕΗΔΕ μετά από μερικές μέρες πήγε και το σύνδεσε και εγώ πλήρωνα λογαριασμούς έναντι σε λάθος μετρητή που είχαν σύνδεση στο όνομα μου.Οταν το κατάλαβα τον Σεπτέμβριο πήγα και το ακύρωσα και μου βαλαν και ρητρα ακυρώσεις συμβολαίου και κάτι λογαριασμούς σύνολο 300 ευρώ. Εδώ και καιρό μου έχουν σπάσει τα τηλέφωνα και μου λένε να δεχτώ μια μείωση και να πληρώσω το υπόλοιπο ποσό.εγω από την πλευρά μου τους λέω ότι 20 Ιουνίου έκανα αίτηση σύνδεσης 21 Ιουνίου έκανα αίτηση ακύρωσης. Οπότε ο ΔΕΗΔΕ  που πήγε αργότερα και το σύνδεσε δεν είναι δικό μου πρόβλημα όπως επίσης και κανένας δεν κατάλαβε το λάθος μόνος μου το κατάλαβα και το έκανα διακοπή μετά τον Σεπτέμβριο..Σήμερα όμως με περνούν τηλέφωνο από μια νομική υπηρεσία που αναλαμβανη θέματα της w/v ..Τους εξήγησα λίγο ποιο λεπτομερώς την κατάσταση και μου είπε πως θα ξανά μιλήσει με την εταιρία και θα με ξανά πάρει...

Παιδιά εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πάση θυσία δεν θέλουν να αναλάβουν της ευθύνες τους και ότι το ρίχνουν όλο πάνω μου .επίσης ζητάω κάθε φορά έναν υπεύθυνο να μιλήσω και δεν μου δίνουν κανέναν. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...