Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο 4 μήνες καταγγελία στην ΡΑΕ και στον ΣΤΚ , για να μου απαντήσουν απο την Watt Volt , με απλά μαθηματικά πώς υπολογίστηκε η Ρήτρα Προμήθειας , μου απάντησαν σήμερα τα παρακάτω:

Αναφορά σε κείμενο

image.png.d4ca93df26b2275817896573876bb978.png

και ο λογαριασμός ήταν έτσι για το ίδιο διάστημα 20/9 - 27/10:

Αναφορά σε κείμενο

image.png.c266b9ef886ac2eb0f9bfe4ab3ed2ac1.png

Οπότε , μαθηματικά μυαλά , μαγοι και μάντισσες, μπορεί κάποιος απο εσάς να επιβεβαιώσει αν έχουν κάνει λάθος;

Επεξ/σία από SilentVoice
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Οπότε , μαθηματικά μυαλά , μαγοι και μάντισσες, μπορεί κάποιος απο εσάς να επιβεβαιώσει αν έχουν κάνει λάθος;

Αναφορά σε κείμενο

δύσκολο , έχω αλλεργία σε έναντι

αυτό που σου ανάλυσαν δεν έχει καμία σχέση με το έναντι

θα πρέπει να ανεβάσεις το βαθμό δυσκολίας και να δεις αν έγινε επιστροφή της διαφοράς κιλοβατώρας και της διαφοράς ρήτρας σε εκκαθαριστικό .

άκυρο , έκανα λάθος

επίσης δεν είχες ζητήσει ηχογράφηση παρουσίασης του προγράμματος για το αν σε είχαν ενημερώσει για τη ρήτρα ?

Επεξ/σία από korakios

1 λεπτό πριν, korakios είπε

δύσκολο , έχω αλλεργία σε έναντι

αυτό που σου ανάλυσαν δεν έχει καμία σχέση με το έναντι

θα πρέπει να ανεβάσεις το βαθμό δυσκολίας και να δεις αν έγινε επιστροφή της διαφοράς κιλοβατώρας και της διαφοράς ρήτρας σε εκκαθαριστικό .

Είναι ο τελικός εκκαθαριστικός που είχε εκδοθεί πριν φύγω για ΔΕΗ. Δεν είναι έναντι.

2 λεπτά πριν, korakios είπε

επίσης δεν είχες ζητήσει ηχογράφηση παρουσίασης του προγράμματος για το αν σε είχαν ενημερώσει για τη ρήτρα ?

Το στόρι έχει ως εξής:

Τηλεφωνικά συμφώνησα με τον πωλητή για το πρόγραμμα Watt Friends με 0 δεσμευση, 0 προκαταβολή ,0 εγγυηση, 0 ρήτρα και 0,078 kw/h

Στην αίτηση μου ήρθε και υπέγραψα αλλο πρόγραμμα. Μετά το κυνήγι, μου πίστωσαν όλα τα παραπάνω ποσα που μου είχαν χρεώσει και με εβαλαν τελικά στο Watt Friends προγραμμα, με όλα τα παραπάνω.

Στην καταγγελία της ΡΑΕ και ΣτΚ , επικαλέστηκαν ενα αρθρο, όπου υπήρχε στην αίτηση αλλου προγραμματους που είχα υπογράψει, και τους ανέφερα πως δεν υπέγραψα τέτοιο αίτηση για το πρόγραμμα Watt Friends που ήμουν τελικά. Αλλά το έκαναν αβαβα αυτο και δεν είπαν κουβέντα. Θα συνεχίσω με τις καταγγελίες για αυτό.

• Like 1

3 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Είναι ο τελικός εκκαθαριστικός που είχε εκδοθεί πριν φύγω για ΔΕΗ. Δεν είναι έναντι.

ναι , έχεις δίκαιο , πάντως τόσο ήταν η ρήτρα περίπου (τα ΛΠ3 ήταν λίγο λιγότερο αν και δεν το θεωρώ ακριβείας μιας και η ΟΤΣ δεν ήταν όσο δείχνει)

• Thanks 1

Καλησπέρες

Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον @korakios o οποίος βοηθάει με τις απαντήσεις του και μας βγάζει απο την δύσκολη θέση σύγκρισης προγραμμάτων, προσφέροντας ένα εξαιρετικό εξέλ το οποίο και θεωρώ την πιο εγκυρη πηγή συγκρίσεων που μπόρεσα να βρω στο διαδύκτιο.

Μια απορία έχω, για να υπολογίσω το τελικο κόστος του τετραμήνου στο προγραμμα που θα διαλέξω, αρκεί να πάρω το αποτέλεσμα της στήλης "Η" και να το διαιρέσω δια τέσσερα ?

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στο κελί "Η18" συμπεριλαμβάνονται στα κελιά "Η" η προσθέτω και αυτό το νούμερο και έπειτα διαιρώ ?

Ευχαριστώ και πάλι

8292874C-EAC5-4A0C-B6F7-3C56745C62D0.jpeg

Μόλις τώρα, tsirik είπε

Μια απορία έχω, για να υπολογίσω το τελικο κόστος του τετραμήνου στο προγραμμα που θα διαλέξω, αρκεί να πάρω το αποτέλεσμα της στήλης "Η" και να το διαιρέσω δια τέσσερα ?

δια 3

1 λεπτό πριν, tsirik είπε

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στο κελί "Η18" συμπεριλαμβάνονται στα κελιά "Η" η προσθέτω και αυτό το νούμερο και έπειτα διαιρώ ?

προσθέτεις και διαιρείς

9 λεπτά πριν, korakios είπε

δια 3

προσθέτεις και διαιρείς

Σωστά ναι δια τρία...κρίμα και ηλπιζα οτι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ήταν στον υπολογισμό 😬

1 λεπτό πριν, tsirik είπε

Σωστά ναι δια τρία...κρίμα και ηλπιζα οτι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ήταν στον υπολογισμό 😬

που να μην είχες νυχτερινό , θα ξέφευγαν πάρα πολύ

απο το screenshot βλέπω οτι έχεις βάλει ίδια κατανάλωση στα 3 τετράμηνα , αν το εκανες γιατί δεν έχεις εικόνα κατανάλωσης οκ , αλλιώς θέλει να βάλεις σε κάθε τετράμηνο όσο καις (περίπου, κοιτάς παλιότερους εκκαθαριστικούς τετράμηνους λογαριασμούς)

18 λεπτά πριν, korakios είπε

που να μην είχες νυχτερινό , θα ξέφευγαν πάρα πολύ

απο το screenshot βλέπω οτι έχεις βάλει ίδια κατανάλωση στα 3 τετράμηνα , αν το εκανες γιατί δεν έχεις εικόνα κατανάλωσης οκ , αλλιώς θέλει να βάλεις σε κάθε τετράμηνο όσο καις (περίπου, κοιτάς παλιότερους εκκαθαριστικούς τετράμηνους λογαριασμούς)

Ναι επειδή θα αυξηθεί η κατανάλωση μου πρόσθεσα μερικές κιλοβατώρες για να εχω εικόνα αλλα και μονο στο ενα τετραμηνο να το εβαζα σωστα θα εδειχνε.

Πλάκα Πλάκα για να υπολογίσω μονο την χρέωση του επόμενου μήνα, με το νέο εξέλ είναι σωστό να συμπληρώσω μονο το Α πεδίο και μετα το αποτέλεσμα δια τρία ? η πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα τετράμηνα ?

50 λεπτά πριν, tsirik είπε

η πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα τετράμηνα ?

όλα τα τετράμηνα και λόγω ρυθμιζόμενων αλλά και λόγω του οτι μπήκαν και τα δώρα μέσα

• Thanks 1

6 ώρες πριν, Πολύζος είπε

1. Προσπαθώ να καταλάβω την επιδότηση :  300*0.08+300*0.16+300*0.185+(150*0.18+150*0.18). Έστω για κατανάλωση 10ος-11ος-12ος & 1ος αντίστοιχα. Έχω κατανάλωση 1500kwh άλλα επιδοτούμαι τις 1200kwh.  Στην περίπτωση έστω ότι βγαίνει σωστά (ανάλογα τις ημέρες από κάθε μήνα) €149,50Λ.

2. Την πρόσθετη χρέωση €0,19858Λ για κάθε Kwh δεν μπορώ να κρίνω εάν σαν τάξη μεγέθους είναι σωστή.

3. Το πρόγραμμα μου σαν ΚΟΤΒ με ίδια τιμή 0,06528 για ημέρα & νύχτα δεν ξέρω εαν είναι καλό γιατί έχω στην protergia από 2016 (χωρίς εγγύηση και πάγιο €1,75Λ και €2,29Λ ανα μήνα.

...μην "προσπαθείς να καταλάβεις", διότι όσο προσπαθείς να καταλάβεις, τρέχει η αναπροσαρμογή στην Πρωτέργεια. Πας ΑΥΡΙΟ κι όλας σε κατάστημα ΔΕΗ και υπογράφεις για "Enter+". Ο λόγος είναι επειδή είναι (για τις 2MWh/4μηνο που έχεις) ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή (κι έχεις ήδη αργήσει μήνες). Κάνε το πρώτα, και προσπάθα να καταλάβεις μετά, διότι ΤΩΡΑ, ΜΕ τις επιδοτήσεις, η κιλοβατώρα σου βγαίνει περίπου 4-5 λεπτά παραπάνω απ' ό,τι θα σου βγαίνει με το Έντερ+. Κι εκτός αυτού, θα "εξασφαλιστείς" για αρκετό καιρό με μία σταθερη τιμή που δεν θα εξαρτάται από τα κέφια είτε του Κούλη είτε του Βλαδίμηρου. Κι ΑΝ τυχόν αλλάξουν τα πράγματα υπέρ των ρητροπρογραμμάτων (μάλλον το ανάποδο θα γίνει όπως πάει όμως), στο 3μηνο από τώρα με 40 αποχωρείς (στο 6μηνο με 20). Σοο 3μηνο θα έχεις ήδη κέρδος ~75, οπότε.....(αλλά να δεις που ακόμη και του χρόνου τέτοιο καιρό θα είσαι ακόμη στο Έντερ...).

...ΕΚΤΟΣ κι αν υπάρχει περιπτωση να μειώσεις τουλάχιστον στις, άντε, 1.250 τις κιλοβατώρες σου στα 4μηνα που έρχονται (αν όμως καις κλιμα το καλοκαίρι, χλωμο το κόβω). Αν ναι, μείνει εκεί που είσαι (για την ώρα, και όσο συνεχίζεις να επιδοτείσαι με 0,17 λόγω ΚΟΤ).

9 ώρες πριν, Twoface είπε

Δεν γίνεται με αξίες ρεύματος 40€ συνολικά και για τους 2 λογαριασμούς να με χρεώνουν αυτά τα ποσα

Πιστεύω πλέον ότι τα ποσά που χρεώνουν είναι παραπάνω από ότι πρέπει. 

Που μπορώ να τους κάνω καταγγελία ;;

...κατ' αρχάς από πού προκύπτει το "αξία ρεύματος (συνολικά) 40€"; Σαν νούμερο λέω, αν το είδες ή το έβγαλες (και πώς) εσύ.

Κατά τ' άλλα, μάλλον θεωρείς τις χρεώσεις αναπροσαρμογής "απάτη", λες και είναι κάτι που βγάλανε από το μυαλό τους (ή από κάπου βρωμερότερα :ρ). Καλώς ή κακώς όμως, είναι ο κατόπιν εορτής λογαριασμός της αξίας του ρεύματος που κατανάλωσες (επαγγελματίας είσαι είπες - πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις το,,,concept).

Eπίσης δεν είναι "600 ρήτρα σε 2 μήνες", είναι ~535 για 67 μέρες, και στην ουσία είναι ακόμα λιγότερη καθώς πρέπει ν' αφαιρέσεις γύρω στο 85άρι (επιδοτήσεις).

Κι εκτός αυτών έχεις κι ένα ποσό για "προωθητική ενέργεια" (...ετήσιο πάγιο μάλλον; ) στα 50-κάτι, που κι αυτό ανεβάζει τον τελικό λογαριασμό...(μιας και σαν να μπλέκεις λίγο "ρήτρες" με τελικό).

Και τέλος, απ' την μια σου βάλανε "ό,τι να 'ναι" στην πίστωση ΤΕΜ Γενάρη (τιμολόγησαν με μέρες και ποσά Δεκέμβρη...), και δεν σου έχουν βάλει καν την επιδότηση 11 ημερών Φλεβάρη, που σημαίνει "θα κάνουν διορθώσεις στον επόμενο" (πράγμα που συνηθίζει η W&V...δυστυχώς).

Η σούμα λέει πως η ουσία είναι ότι το ρεύμα έγινε πανάκριβο, ούτως ή άλλως. Συμφωνώ πως η Watt δεν είναι η καλύτερη φάση στην συγκεκριμένη,,,φάση (για ένα κάρο λόγους), αλλά έτερον - εκάτερον...Να τα πα΄ρεις, ναι, αλλά για τους σωστούς λόγους. Και καταγγελία να τους κάνεις, ναι, αλλά και πάλι για τους σωστούς λόγους (πχ ίσως το ότι σε βάλανε σε ρητροπρόγραμμα χωρίς να σου εξηγήσουν ξεκάθαρα τί εστί αυτό - αν όντως έτσι έγινε), κι όχι επειδή "δεν μπορείτε για 40€ ρεύμα να μου στέλνετε λογαριασμό 600"...

• Like 1

Ισχυει οτι πρεπει να μας ειδοποιησει η εταιρεια (Walt & wolt) για τη ρητρα 60 μέρες πριν την εναρξη χρεωσης; Ποιο χρονικο διατστημα θα αφορα η χρεωση της ρητρας;

25 λεπτά πριν, miliko είπε

Ισχυει οτι πρεπει να μας ειδοποιησει η εταιρεια (Walt & wolt) για τη ρητρα 60 μέρες πριν την εναρξη χρεωσης; Ποιο χρονικο διατστημα θα αφορα η χρεωση της ρητρας;

αν δεν πρόβλεπε το συμβόλαιο ρήτρα , τότε λόγω αλλαγής γενικών όρων πρέπει να έχεις ειδοποίηση 60 μέρες πριν την εφαρμογή της

επίσης πρέπει να υπάρχει και ενημέρωση για τον τρόπο που εφαρμόζεται και παραδείγματα χρέωσης ωστε να είναι κατανοητό

Παιδιά βοήθεια !! 

Η ερώτηση μου αφορά την παροχή φυσικού αερίου , αλλά επειδή το πρόβλημα ειναι παρόμοιο με του ρεύματος και ίσως φανεί χρήσιμο σε ανθρώπους που έχουν στο μέλλον παρόμοιο προβλημα με το ρεύμα το γράφω εδώ.

Ήρθε στη γιαγιά μου από το σπίτι υπάλληλος της ΗΡΩΝ και την έπεισε να υπογράψει στο double home fx.

Ωστοσο δεν ηθελε να αλλαξει από τη ΖεNiθ . 

Ξέρετε πως γίνεται ακύρωση της αίτησης ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...