Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Twoface είπε

250€ έναντι 

350€ εκκαθαριστικος.

600€ ρήτρα σε 2 μήνες !!! 

Έφυγα και μου στείλανε τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό αλλά για 1400 κιλοβατώρες να πληρώνω 600€ είναι απάτη. 

Δεν γίνεται με αξίες ρεύματος 40€ συνολικά και για τους 2 λογαριασμούς να με χρεώνουν αυτά τα ποσα

Πιστεύω πλέον ότι τα ποσά που χρεώνουν είναι παραπάνω από ότι πρέπει. 

Που μπορώ να τους κάνω καταγγελία ;;

ED50B038-7CD3-406C-BF5D-ADEB6957F0D9.png

26C11D70-CB53-4CA9-9542-B7A16228F2AB.png

Καλημέρα.. Θα μιλήσεις μαζί τους πρωτα.. Να σου αναλυσουν πως βγαίνουν αυτά τα ποσα.. Η κατανάλωση είναι εντάξει; Κοίταξες; Και μετά θα δείς.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, Twoface είπε

Πιστεύω πλέον ότι τα ποσά που χρεώνουν είναι παραπάνω από ότι πρέπει. 

1. βάλε νυχτερινό (υπάρχει ξεχωριστό θέμα)

2. όντως η ρήτρα είναι τσιμπημένη +0,246€/kw αλλά στα +0,23 κυμαίνεται ,μη νομίζεις οτι έχει τρελή διαφορά

3. η κατανάλωση που έχεις δεν καλύπτεται απο επιδότηση άρα (βάλε νυχτερινό) δες το άλλο θέμα για online/enter

4. δε σου βάλανε όλη την επιδότηση

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,29-0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw (edit Σεπ μέχρι Δεκ)
μέχρι 300kw/μήνα

για 2022:

(τέλος για τα σταθερά)

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 151kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 151kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

5. Για καταγγελία: παρακολούθηση χοντρικής ρεύματος & αμφισβήτηση

Είναι κατάστημα παιδιά οπότε νυχτερινό δεν βάζω. 

Παρ όλα αυτά όπως και στο σπίτι 1400€ σε 2,5 μήνες έτσι και εδώ μου φαίνονται υπέρογκα αυτά τα ποσά για τόσο λίγο ρεύμα ! 

2 λεπτά πριν, Twoface είπε

Είναι κατάστημα παιδιά οπότε νυχτερινό δεν βάζω. 

άκυρο τότε και για online/enter

κατέβασε το excel της υπογραφής μου

επίσης απο 1/1 τα επαγγελματικά έχουν 0,065 επιδότηση χωρίς όριο κατανάλωσης

6 λεπτά πριν, Πολύζος είπε

Ποια είναι η γνώμη σας;

στην ίδια σελίδα έγραψα για τις επιδοτήσεις , διάβασε αν καλύπτουν την κατανάλωσή σου

1. Προσπαθώ να καταλάβω την επιδότηση :  300*0.08+300*0.16+300*0.185+(150*0.18+150*0.18). Έστω για κατανάλωση 10ος-11ος-12ος & 1ος αντίστοιχα. Έχω κατανάλωση 1500kwh άλλα επιδοτούμαι τις 1200kwh.  Στην περίπτωση έστω ότι βγαίνει σωστά (ανάλογα τις ημέρες από κάθε μήνα) €149,50Λ.

2. Την πρόσθετη χρέωση €0,19858Λ για κάθε Kwh δεν μπορώ να κρίνω εάν σαν τάξη μεγέθους είναι σωστή.

3. Το πρόγραμμα μου σαν ΚΟΤΒ με ίδια τιμή 0,06528 για ημέρα & νύχτα δεν ξέρω εαν είναι καλό γιατί έχω στην protergia από 2016 (χωρίς εγγύηση και πάγιο €1,75Λ και €2,29Λ ανα μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Πολύζος είπε

1. Προσπαθώ να καταλάβω την επιδότηση : 

Έστω για κατανάλωση 10ος-11ος-12ος & 1ος αντίστοιχα

δε γίνεται με "έστω" πρέπει να να υπολογίσεις ακριβώς ανα ημέρα (10kw) με την αντίστοιχη επιδότηση του μηνός

2. Την πρόσθετη χρέωση €0,19858Λ για κάθε Kwh δεν μπορώ να κρίνω εάν σαν τάξη μεγέθους είναι σωστή.

για την περίοδο κατανάλωση είναι νορμάλ (τώρα +~0,23)

3. Το πρόγραμμα μου σαν ΚΟΤΒ με ίδια τιμή 0,06528 για ημέρα & νύχτα δεν ξέρω εαν είναι καλό γιατί έχω στην protergia από 2016

αν προσθέσεις τη ρήτρα είσαι αρκετά παραπάνω, μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση

απο τη στιγμή που δε σε καλύπτει η επιδότηση είσαι για enter/enter+ (με επιφύλαξη το online για ΚΟΤ) , συνέχεια στο άλλο θέμα για τα συγκεκριμένα προγράμματα

1 λεπτό πριν, fragma είπε

Η κρατική επιδότηση μπαίνει και στα σταθερά χωρίς ΟΤΣ ή μονο στα ρητροπρογράμματα;

στην ίδια σελίδα έχω τις επιδοτήσεις

Επεξ/σία από korakios

19 ώρες πριν, korakios είπε

ναι , για κυμαινόμενο vs σταθερό εξαρτάται αν τον καλύπτει η επιδότηση (δες πιο πάνω)

οτι δεν πρέπει να εφαρμόζεται ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενο πρόγραμμα (ακόμα και σήμερα όμως χρεώνουν)

Τελικά βλέποντας τον πίνακα κατέληξα στα εξης

ΔΕΗ ENTER 375 ευρώ

NRG FIXED 443 ευρώ.

Οφελος ετους σε ΔΕΗ 68 ευρώ. Απο την άλλη όμως θα πληρώσει πέναλτυ στην nrg 65 ευρώ.

ΑΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ,με δυο παραμέτρους.

α) Στην Δεη θα δώσει και 100 ευρώ εγγύηση(μονο σαν χρηματοροή φυσικά ειναι το θέμα)

β) Κανοντας στην nrg νεο σταθερό,σε 1 χρόνο απο τωρα που λέω,θα εχει δεσμευση για ακόμα 12 μηνες,οποτε αν τοτε θελει να φύγει ,θα εχει πάλι πέναλτυ poy den μπορεσα να βρω στο site τους πόσο είναι.

ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ?

4 ώρες πριν, KinigosPsixon είπε

ΚΟΤ νμζ δύσκολα α το δικαιούμαι . Απο τα 100+ που είμαι ανα μήνα αν πέσει στα 80 με νυχτερνό και ΔΕΗ ευχαριστημένος θα είμαι.

Το νυχτερινο το σκέφτηκα γιατι Πλυντήριο  , στεγνωτήριο και κουζίνα ( που είναι από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές νμζ) δουλεύουν νυχτερινές (νμζ πάλι) κυρίως ώρες (2:00 - 7:00)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αυτο θα κάνω . Και εμένα κάπου εκεί βγαίνει η Kwh . Είχα κάνει μια αίτηση ακριβώς την μέρα που άλλαζαν οι τιμές (την προηγούμενη) αλαλ δεν είχα δει το email για να την προχωρήσω . Μου ξανα έστειλαν θα την προχωρήσω ωστε να αλλάξει πιο άμεσα. 

Την αίτηση για το online την έκανα μέσω e contract θέλει λίγο κόπο και χρόνο για να φτιαχτεί, αλλά ενςργοποιηθηκε 24/12 ως Γ1 Οικιακό, ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να μπεις στο ebill να βάλεις πάγια τραπεζική εντολή μέσω κάρτας και μετά να να επιλέξεις το πρόγραμμα Home online, εγώ το ενεργοποίησα 29/12.

Σου ανέβασα και φώτο πως δείχνει όταν ενεργοποιηθεί. 

Εγω έχω νυχτερινο για τους λόγους που λες αλλά κυρίως γιατί έχω αντλία θερμότητας μόνιμα ενεργή καταναλωνω συνολικά 18kwh την μέρα και από αυτές οι 7 σταθερά είναι με νυχτερινό. 

Ελπίζω να σε βοήθησα. 

Screenshot_20220216_140450_com.opera.browser.jpg

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...