Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, KinigosPsixon είπε

Καλησπέρα , θα ήθελα την βοήθεια σας .

Είμαι στο Φυσικο αέριο. Οι τελευταίοι λογαριασμοί είναι ότι να ναι.

Με συμφέρει να κάνω αίτηση στο Online ? Μπορώ να βάλω και βραδινό ρεύμα ? Γιατί τα βράδια βάζουμε συνήθως πλυντήρια  και στεγνωτήρια .

Σας ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Λογαριασμοί εδώ

Καλησπέρα.. Αν έχεις καταναλώσεις το βράδυ εννοείται ότι σε συμφέρει να βάλεις νυχτερινό.. Κάνε αίτηση στον Δεδδηε.. Και να πληρώσεις το παραβολο που θα σου πουν 42.00 ευρώ... Ναι πας στον online.. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, KinigosPsixon είπε

Με συμφέρει να κάνω αίτηση στο Online ?

στην ίδια σελίδα που πόσταρες είναι η απάντηση απο άλλο μέλος που έκατσε και διάβασε τελευταίες σελίδες

για νυχτερινό ναι μπορείς ,στο άλλο θέμα δες πληροφορίες

• Like 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

διάβασε το πιάνω ποστ του xraxra

καλησπέρα @korakios. το μήνυμα του xraxra αφορά την nrg. το δικό μου αφορά Elpedison. δεν βρίσκω πως συνδέονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, atux_null είπε

καλησπέρα @korakios. το μήνυμα του xraxra αφορά την nrg. το δικό μου αφορά Elpedison. δεν βρίσκω πως συνδέονται.

0,30 τελικές σε όλα τα κυμαινόμενα μείον επιδοτήσεις (θα τις δεις σε προηγούμενες σελίδες όπως και τα "φρεσκα" ΦΕΚ )

24 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Η αναδρομική χρέωση επέτρεψε μου, αλλά νομικά προσβάλλεται και υπάρχουν συγκεκριμένα άρθρα του καταναλωτικού κώδικα που μπορείς να πατήσεις και να δικαιωθείς

αν θες πόσταρε στο άλλο θέμα με τους εναλλακτικούς ,

(κάνω κατευθείαν παράθεση)

Αν μπορείς (και όποτε βρεις χρόνο και αν έχεις όρεξη δώσε πληροφορίες

το μόνο "πάτημα" που βρήκα μέσω του κώδικα είναι για τις ευπαθής ομάδες , είναι δύσκολο απο τη στιγμή που το αναφέρει ο κώδικας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ,

είχε στείλει και ο @ekrepali και είπαν "θα το λάβουν υπόψιν" με ότι και αν σημαίνει αυτό

εγώ σκεφτόμουν σαν πάτημα οτι πλέον υπάρχουν τα ψηφιακά μέσα (οπως και τα κινητά) ,αλλά πάλι κερδίζει κάποιος ειδοποίηση οτι απο την επόμενη μέρα αλλάζουν οι τιμές

Κυνήγησέ το , εννοείται

24 λεπτά πριν, messinia3 είπε

επίσης το συγκεκριμένο αφορά όπως είπες τροποποίηση γενικών όρων της σύμβασης και όχι αλλαγή τιμοκαταλόγου.

δυστυχώς άλλη ,άποψη έχουν συγκεκριμένοι πάροχοι και δεν έτυχε προσωπικά (απλά έστειλα στο info της ΡΑΕ) να είχα κάποια εμπλοκή

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, xraxra είπε

Εχει nrg fixed που λήγει 1/3/2022. Λογικά μετα γυριζει στο nrg save -40% , που ειχε και πριν το fixed.  Αρα 0,06265  συν ρήτρα. Λογικά θα πάει περιπου εως 0,30 η kw  νομίζω προ επιδότησης.

Κατανάλωση κατω των 300 kw τον μήνα. Μόνο το τριμηνο Δεκέμβρη με Φλεβάρη πάει γύρω στις 320 kw . τους άλλους 9 μηνες  απο 250 kw και κάτω.

Μενει εκεί? Επειδή εχει κατω  απο 300 kw? και πληρωνει το πχ 0,30 μειον την επιδότηση?

Υπόψιν αν φυγει εχει ρητρα αποχώρησης περίπου 15 μηνες*4,5=68 ευρώ.

ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝ ΦΥΓΕΙ.

...ναι μεν είτε θα μείνει στο ρητροπρόγραμμα της ΝΡΓ που θα τον βάλουν από 1/3 και θα παίρνει επιδοτήσεις αφού έχει χαμηλή κατανάλωση και θα του βγαίνει (για την ώρα) η κιλοβατώρα ~0,152 (και με προοπτική όσο θα πέφτει η χονδρική, για πιο κάτω) - ενώ στο Εντερ πχ θα του βγαίνει μέχρι ~0,167 (δλδ 0,015 διαφορά, που μέχρι τις  300kWh μεταφράζεται σε πες πχ 4-5€/μήνα) - ΑΛΛΑ θα δεσμευτεί για 24 μήνες με μεγάλη (συγκριτικά με της ΔΕΗ) ποινή αποχώρησης...

Άρα το ζήτημα είναι : ΘΑ συνεχίσουν οι επιδοτήσεις; Θα είναι επαρκείς; Βασικά, σίγουρα παίρνει ακόμα; (ΕΙΝΑΙ η - δηλωμένα - κύρια κατοικία του; )

Εγώ θα πήγαινα σταθερό ΔΕΗ, αν το δω ως ζήτημα "μέχρι 5€/μήνα παραπάνω vs 24μηνη δέσμευση", διότι σε ένα 6μηνο από τώρα η ποινή αποχώρησης από ΔΕΗ πέφτει στο 20άρικο, και θα έχω χάσει ήδη 25-30€, με βάση το πώς έχουν τα πράγματα (μπορεί να έχω χάσει και περισσότερα βέβαια, αν πέσει περισσότερο η χονδρική - αλλά και πάλι συγκριτικά η ποινή που θα έχει αν φύγει από ρητροπρόγραμμα ΝΓΡ, θα είναι μαζί με την χασούρα, πιο συμφέρουσα κατάσταση...).

Αν όμως γίνει κα'να σκηνικό με Ουκρανία πχ (και όχι μόνο), ποιος μας λέει ότι το ρητροπρόγραμμα θα συμφέρει σε 6 μήνες από τώρα; Άρα θα διάλεγα "ασφάλεια" από τώρα, καθώς η πιθανή χασούρα δεν θα είναι τόσο μεγάλη...ΕΓΩ, ξαναλέω.

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 2

58 λεπτά πριν, korakios είπε

0,30 τελικές σε όλα τα κυμαινόμενα μείον επιδοτήσεις (θα τις δεις σε προηγούμενες σελίδες όπως και τα "φρεσκα" ΦΕΚ )

αν θες πόσταρε στο άλλο θέμα με τους εναλλακτικούς ,

(κάνω κατευθείαν παράθεση)

Αν μπορείς (και όποτε βρεις χρόνο και αν έχεις όρεξη δώσε πληροφορίες

το μόνο "πάτημα" που βρήκα μέσω του κώδικα είναι για τις ευπαθής ομάδες , είναι δύσκολο απο τη στιγμή που το αναφέρει ο κώδικας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ,

είχε στείλει και ο @ekrepali και είπαν "θα το λάβουν υπόψιν" με ότι και αν σημαίνει αυτό

εγώ σκεφτόμουν σαν πάτημα οτι πλέον υπάρχουν τα ψηφιακά μέσα (οπως και τα κινητά) ,αλλά πάλι κερδίζει κάποιος ειδοποίηση οτι απο την επόμενη μέρα αλλάζουν οι τιμές

Κυνήγησέ το , εννοείται

δυστυχώς άλλη ,άποψη έχουν συγκεκριμένοι πάροχοι και δεν έτυχε προσωπικά (απλά έστειλα στο info της ΡΑΕ) να είχα κάποια εμπλοκή

Οποιοσδήποτε µηχανισµός αναπροσαρµογής των τιµολογίων πρέπει να είναι: “i) Διαφανής και γνωστός στον Πελάτη εκ των προτέρων, ii) να κατατείνει στην αποφυγή υπερβολικής µεταβλητότητας ως προς το ύψος της κατανάλωσης, iii) να προσφέρει, κατά το δυνατόν επαρκείς επιλογές ως προς τη δυνατότητα διαχείρισης του κινδύνου διαχρονικής διακύµανσης των τιµών, και iv) να αποτελεί µέρος της Σύµβασης Προµήθειας”.

β) Τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 2251/1994, όπως ισχύει και τις παρ. 6, 7, 8, και 10 του άρθρου 2 του Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας, ο οποίος εγκρίθηκε με το π.δ. 10/2017 (Α' 23) ιδίως σχετικά με την πλήρη και έγκαιρη προσυμβατική ενημέρωση του καταναλωτή  από τον Προμηθευτή να προσδιορίζει με σαφήνεια και διαφάνεια κατά την πρόταση για τη σύναψη σύμβασης “το συνολικό τίμημα ή τον τρόπο υπολογισμού του, σε περίπτωση που δεν μπορεί να καθοριστεί εκ των προτέρων, συμπεριλαμβανομένων φόρων, τελών, εξόδων, όπως εκάστοτε ισχύουν, καθώς και κάθε είδους πρόσθετων, σε σχέση με το ελάχιστο περιεχόμενο της σύμβασης, επιβαρύνσεων”.

γ) Tις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 3β και του άρθρου 3δ του ν. 2251/1994, όπως ισχύει σχετικά με την υποχρέωση προσωπικής και έγγραφης ενημέρωσης του καταναλωτή, όσον αφορά το αναλυτικό τίμημα της σύμβασης. 2. Τις διατάξεις των άρθρων 9γ επ. του ν. 2251/1994 (ΦΕΚ Α 191) όπως ισχύει, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται ως αθέμιτη, η παραπλανητική πρακτική της παράλειψης ουσιωδών πληροφοριών σχετικά με τον καθορισμό του τιμήματος, τις οποίες χρειάζεται ο μέσος καταναλωτής για να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση συναλλαγής, με αποτέλεσμα να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία πιθανόν, χωρίς αυτές, δεν θα ελάμβανε

....Εν ολίγοις κάπως έτσι θα συνταχθεί

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KinigosPsixon είπε

Μπορώ να βάλω και βραδινό ρεύμα ? Γιατί τα βράδια βάζουμε συνήθως πλυντήρια  και στεγνωτήρια .

...να γκουγκλάρεις τα ωράρια πάντως - αλλαζουν με την εποχή. Πχ μέχρι ΚΑΙ Απρίλη έχει και μεσημεριανό 2ωρο. Και ναι να κάνεις αίτηση ΑΜΕΣΑ από τη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ γιατί ενδεχόμενα θα καθυστερησουν να σου βάλουν μετρητή (πάνω από 10 εργάσιμες από την μέρα που θα πληρώσεις τα 42, δικαιούσαι αποζημίωση 20€, έχε το κι αυτό υπ' όψη).

Όπως έχουν πάντως τα πράγματα, και σε σταθερό ΔΕΗ να πας, δεν θα δεις ΤΡΕΛΛΕΣ διαφορές (κάτι όμως, θα δεις). Το ίδιο και με το νυχτερινό : δεν έχεις ΠΟΛΥ μεγάλη κατανάλωση, οπότε ναι μεν θα έχεις όφελος, αλλά όχι τρελό.

Δες μήπως εσύ ή άλλος στο σπίτι (που θα πρέπει να πάρει ρεύμα/μισθωτήριο, αν είναι νοίκι) δικαιούται ΚΟΤ. Ρώτα λογιστή.

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

ναι , αλλά κάθε μήνα αλλάζουν τα δεδομένα επομένως θέλει παρακολούθηση

αν δεις είναι μικρή η διαφορά , βάλε στο excel στο φύλλο με τα ρητροπρογράμματα τιμές kw και πάγιο στη θέση του nrg smart και θα δεις είναι σχεδόν τα ίδια

Στην σελιδα με τα ρητροπρογράμματα εβαλα ετησια κατανάλωση 1904 kw  και βγαίνει συνολο 575 στο Γ1 της ΔΕΗ και 585 στο nrg smart . .εταξυ των 2 αυτών ουσιαστικά ειναι το ιδιο.

Ενώ στα σταθερά τελικά που το ξανακάνω ,και βαζοντας τα 1900 kw σπαστα ανα τετράμηνο ( πραγματικά 500 και 600 και 800) βγαινει τελική με φπα 375 στο εντερ και 443 στο nrg fixed. 

Αρα κανονικά θα πρεπει να δω μεταξύ των 4 αυτών τιμών συνολικά. 

575 και 585 και 375 και 443.

Τι λές? 

Θα πρεπει να συνυπολογισω οτι του χρονου τον χειμώνα θα υπαρχει λιγο μειωμένη κατανάλωση. Δηλαδή δεν θα υπαρχει μηνας με πάνω απο 300 kw.

Aρα τι λές τελικά?

3 λεπτά πριν, xraxra είπε

Αρα κανονικά θα πρεπει να δω μεταξύ των 4 αυτών τιμών συνολικά. 

ναι , αλλά βγαίνει έτσι στα κυμαινόμενα επειδή μάντεψες τη χοντρική και τις επιδοτήσεις ενός έτους που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τις μελλοντικές τιμες. Απλά το ανέφερα για σύγκριση μεταξύ κυμαινόμενων

Δε γίνεται ετήσια σύγκριση σταθερού vs κυμαινόμενου , όλα είναι υποκειμενικές προβλέψεις

πλέον ανα μήνα με τιμές χοντρικής και επιδοτήσεις

αν πας σε κυμαινόμενο είναι κανόνας να μην έχει δέσμευση πάντως (μέχρι επιτέλους να εφαρμοστεί η οδηγία της ΡΑΕ) και κατα προτίμηση χωρίς πάγιο

• Like 1
  • Thanks 1

διαιρωντας το ποσο της "Προσαρμογη συμφωνα με το Αρθρο 10.1" στους τελευταιους 3 λογαριασμους μου με τις συνολικες KWh χρεωσης βγαζω σε ολους περιπου 0.254 . Αυτο ειανι το ποσο ανα KWh που μας επιβαρυνουν στην οποια τιμη προγραμματος εχουμε? (το κανουν οριζοντια με βαση τις συνολικες KWh μηνα ή εχει καμια διαφοροποιηση σε ημερησιες/νυχτερινες?) Ρωταω γιατι απλα εμφανιζουν το ποσο και δε λενε τιποτα για το πως εχει υπολογιστει.

Συνφωνα με αυτο το 0.254 και με τις τιμες του προγραμματος μου, χωρις οποια επιδοτηση υπολογιζω τιμες 

0.312ε/KWh ημερας

0.297ε/KWh νυκτας

πρακτικα σχεδον το ιδιο. αντε επειδη εχω ενα ratio 2:1 σε ημερησιες/νυκτερινες, θα ελεγα 0.31/KWh

Επειδη εχω να παρω 6.5 μηνες εκκαθαριστικο λογαρισμο, πηγα μονος μου στο ρολοι και υπολογισα περιπου 300 ημερισιες και 150 νυκτερινες KWh ανα μηνα (χωρις καλοκαιρι με aircondition μεσα), 450 συνολο.

Με το 0.14ε/KWh επιδοτηση στις πρωτες 300 θα δινω 0.17ε/KWh για αυτες και μετα για αλλες 150 θα δινω 0.31ε/KWh . Αν παω ΔΕΗ θα δινω 0/17ε/KWh σε ολες. Προφανως συμφερει αλλα δεν ειναι τραγικη η διαφορα, θα ειναι 0.14x150= 21ε το μηνα οσο υπαρχουν επιδοτησεις τουλαχιστον, αλλιως περι τα 63ε το μηνα χωρις επιδοτησεις . Με ρητρα αποδεσμευσης στα 60ε θελω 3 μηνες να κανω αποσβεση. Το καλοκαιρι ομως με τα aircondition ενδεχομενως θα εχω αρκετα αυξημενες καταναλωσεις και εκει πρεπει να παω σιγουρα...

Διακρινετε καποιο σφαλμα στη συλλογιστικη μου?

Περιγραφεται καπου τροπος να αποφυγω την ρητρα αποδεσμευσης επειδη δεν με ειχαν ενημερωσει για τις ρητρες αναπροσαρμογης?

6 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

διαιρωντας το ποσο της "Προσαρμογη συμφωνα με το Αρθρο 10.1" στους τελευταιους 3 λογαριασμους μου με τις συνολικες KWh χρεωσης βγαζω σε ολους περιπου 0.254 . Αυτο ειανι το ποσο ανα KWh που μας επιβαρυνουν στην οποια τιμη προγραμματος εχουμε?

είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή +0,23 είναι συνήθως περίπου το τελευταίο διάστημα

7 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

το κανουν οριζοντια με βαση τις συνολικες KWh μηνα ή εχει καμια διαφοροποιηση σε ημερησιες/νυχτερινες?

οριζόντια

7 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Με το 0.14ε/KWh επιδοτηση στις πρωτες 300 θα δινω 0.17ε/KWh για αυτες και μετα για αλλες 150 θα δινω 0.31ε/KWh .

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,29-0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw (edit Σεπ μέχρι Δεκ)
μέχρι 300kw/μήνα

για 2022:

(τέλος για τα σταθερά)

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

ναι , αλλά βγαίνει έτσι στα κυμαινόμενα επειδή μάντεψες τη χοντρική και τις επιδοτήσεις ενός έτους που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τις μελλοντικές τιμες. Απλά το ανέφερα για σύγκριση μεταξύ κυμαινόμενων

Δε γίνεται ετήσια σύγκριση σταθερού vs κυμαινόμενου , όλα είναι υποκειμενικές προβλέψεις

πλέον ανα μήνα με τιμές χοντρικής και επιδοτήσεις

αν πας σε κυμαινόμενο είναι κανόνας να μην έχει δέσμευση πάντως (μέχρι επιτέλους να εφαρμοστεί η οδηγία της ΡΑΕ) και κατα προτίμηση χωρίς πάγιο

1)Αρα θα ελεγες να δει τελικά  μεταξύ των 2 σταθερών ή μεταξύ των 2 κυμαινόμενων? Απλά την άποψη σου .

2) Τι εννοείς "σε κυμαινόμενο είναι κανόνας να μην έχει δέσμευση πάντως (μέχρι επιτέλους να εφαρμοστεί η οδηγία της ΡΑΕ) και κατα προτίμηση χωρίς πάγιο" ? Οτι αυτό θα επρεπε να ισχύει βάσει νόμου?

Πρακτικά ομως σήμερα,εχουν και ρητρα και πάγιο. Σωστά? 

1 λεπτό πριν, xraxra είπε

1)Αρα θα ελεγες να δει τελικά  μεταξύ των 2 σταθερών ή μεταξύ των 2 κυμαινόμενων? Απλά την άποψη σου .

ναι , για κυμαινόμενο vs σταθερό εξαρτάται αν τον καλύπτει η επιδότηση (δες πιο πάνω)

1 λεπτό πριν, xraxra είπε

2) Τι εννοείς "σε κυμαινόμενο είναι κανόνας να μην έχει δέσμευση πάντως (μέχρι επιτέλους να εφαρμοστεί η οδηγία της ΡΑΕ)

οτι δεν πρέπει να εφαρμόζεται ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενο πρόγραμμα (ακόμα και σήμερα όμως χρεώνουν)

5 λεπτά πριν, korakios είπε

οτι δεν πρέπει να εφαρμόζεται ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενο πρόγραμμα (ακόμα και σήμερα όμως χρεώνουν)

μπορουμε αυτο καπως να το γλιτωσουμε με καταγγελια στη ΡΑΕ η whatever?

Μόλις τώρα, Thrylos7 είπε

μπορουμε αυτο καπως να το γλιτωσουμε με καταγγελια στη ΡΑΕ η whatever?

παρακολούθηση χοντρικής ρεύματος & αμφισβήτηση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...