Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, korakios said:

στο 850 μήπως βαζεις άσχετες χρεώσεις ? (ρυθμιζόμενες τέλη ερτ κτλ)

5 τελευταίες σελίδες και θα καταλάβεις :)

δες και το θέμα online/enter έχει χιλιοαναφερθεί και εκεί αν συνφέρει ή όχι και με ποιες προϋποθέσεις

είναι δεν είναι εγώ ήδη άλλαξα το excel στα επαγγελματικά σε 0,065 και χωρίς όριο 😂

και για οικιακά κλασσικά

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Λογικά κάτι θα πάρουν και τα επαγγελματικά 🤣

Όλοσωστος για το 0,065 όπως πάντα 

Spoiler

Άρθρο 2

Δικαιούχοι της επιδότησης

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι μη οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης σύνδεσης της παροχής τους στο δίκτυο ή στο σύστημα, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας («εφεξής κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας»).

Άρθρο 3

Ύψος Επιδότησης -

Διάρκεια Χορήγησης Επιδότησης

1. Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του έτους 2022.

2. Για όλους τους μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στο ποσό των εξήντα πέντε (65) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

3. Αν από την εφαρμογή της έκπτωσης της ανωτέρω παραγράφου προκύπτει αρνητική χρέωση προμήθειας,ο προμηθευτής εφαρμόζει μηδενική χρέωση.

4. Για τις καταμετρούμενες καταναλώσεις παροχών, των οποίων η περίοδος καταμέτρησης δεν συμπίπτει με τον ημερολογιακό μήνα της παρ. 1, οι ποσότητες που καταμετρώνται ανάγονται σε ποσότητες ενέργειας με αναλογία ημερών. Οι υπολογισμοί ολοκληρώνονται όταν είναι διαθέσιμες οι καταμετρήσεις που καλύπτουν την υπόψη περίοδο.

Επεξ/σία από marmagia
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, ekechagi είπε

Μέσο Ρητροπρόγραμμα: 0.05+0.22-0.12=0.15€/kWh*1.06=0.16€/kWh

Στην τιμή της κιλοβατώρας δεν μετράνε οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ούτε οι δημοτικοί φόροι, τέλη κτλπ.

...βασικά η "μέση (αρχική)" τιμή κιλοβατώρας μάλλον στο 0,06 βρίσκεται. Και όχι 0,12 η επιδότηση, αλλά (μ.ο.) 0,14 (και μπορεί ο μ.ο. κατανάλωσης εθνικά να είναι 1.250kWh/4μηνο, αλλά τα περισσότερα σπίτια/οικογένειες παίζουν πρακτικά κοντά στα 2πλάσια, άρα τις μισές πες κιλοβατώρες τις πληρώνουν χωρίς επιδότηση, οπότε μάλλον γύρω στο 0,23 πρακτικά, και οι περισσότεροι σε ρητροπρόγραμμα είναι...).

Οι δε "Ρυθμιζόμενες", μπορεί να μην έχουν σχέση με την τιμή της κιλοβατώρας (και τον πάροχο), αλλά έχουν άμεση σχέση με την κατανάλωση (και είναι σχεδόν ο μισός λογαριασμός). Συνεπώς μια χαρά μπορεί κανείς να προσθέσει ΚΑΙ αυτές για να βγάλει "τελική τιμή κιλοβατώρας" . Μόνο ΕΡΤ/δήμοι δεν σχετίζονται αναλογικά.

Άρα πρακτικά την πληρώνουμε οι περισσότεροι γύρω στα 0,40 στην Ελλάδα. Και με τί μισθούς/κόστος ζωής...Γι' αυτό και δεν έχει νόημα η σύγκριση με άλλες χώρες. Είναι σαν να αναρωτιόμαστε αν ήταν καλύτερος ο Τζόρνταν, ή ο Γκάλης που είχε μεγαλύτερο μ.ο. πόντων.

33 λεπτά πριν, x-tra είπε

Έβαλα κάποια στοιχεία στο excel αλλά μάλλον κάνω κάτι λάθος.

...δεν χρειάζεσαι να βάλεις (σωστά) στοιχεία στο εξέλ. Είναι εξαιρετικό, αλλά δεν θα σου κάνει οικονομία. Χρειάζεσαι να πας από αύριο κι όλας σε κατάστημα ΔΕΗ να υπογράψεις για Έντερ (θα σκάσεις 100 για εγγύηση, αλλά αν βάλεις πάγια εντολή εξόφλησης θα την πάρεις πίσω σε 1-2 λογαριασμούς). Νυχτερινό έχεις, ΚΟΤ να υποθέσω δεν δικαιούσαι, οικονομία όσο μπορείς μέχρι να βγει έστω ο χειμώνας, και παρακολούθηση των τιμών μπας και σε κάποια φάση ξανασυμφέρει να ξαναγυρίσεις σε ρητροπρόγραμμα (του Αγίου Φαλλού ανήμερα, έτσι όπως πάει, αλλά τεσπα).

34 λεπτά πριν, korakios είπε

στο 850 μήπως βαζεις άσχετες χρεώσεις ? (ρυθμιζόμενες τέλη ερτ κτλ)

5 τελευταίες σελίδες και θα καταλάβεις :)

δες και το θέμα online/enter έχει χιλιοαναφερθεί και εκεί αν συνφέρει ή όχι και με ποιες προϋποθέσεις

είναι δεν είναι εγώ ήδη άλλαξα το excel στα επαγγελματικά σε 0,065 και χωρίς όριο 😂

και για οικιακά κλασσικά

για κύρια κατοικία

για κύρια κατοικία

Έχεις δίκιο @korakios680 είναι η χρέωση ενέργεια και οι ρυθμιζόμενες & λοιπές χρεώσεις είναι 162. Πάλι πολλά μου φαίνονται βέβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekechagi είπε

Τέλος πάντων, εάν πιστεύεις ότι η έρευνα είναι μαγειρεμένη, δικαίωμά σου. Προσωπικά δεν έχω κάποιο ώφελος. Εγώ κρίνω ότι έχει λογική βάση, γιατί τόσο βγάζουν τα νούμερά μου. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Φυσικά κανείς λάθος γιατί βγάζεις νούμερα με προγράμματα που έχει το 0,01% του πληθυσμού. 

Το Βασικό πρόγραμμα είναι το Γ21 της ΔΕΗ το οικιακό . Έντερ έχει ούτε το 0,5%. Το Έντερ έχει χαμηλότερη τιμή από την παρούσα τιμή χονδρικής κατά 50€. Αν όλοι είχαν Έντερ η ΔΕΗ θα έμπαινε κατά πολλά δις μέσα κάθε μήνα. 

Από αυτά που ανεβάζουν εδώ οι συμφορουμιτες δεν έχω δει κάνα 18,5

Άρα με βάση το γεγονός ότι το 99% της Ελλάδας έχει γ21 της ΔΕΗ η κάποιο από άλλη εταιρεία με ρήτρα που είναι στο Θεό και με βάση το γεγονός ότι η τιμή χονδρικής αυτή την στιγμή και τους προηγούμενους μήνες είναι στα 230€ χωρίς ΦΠΑ είναι τουλάχιστον αστείο να παρουσιάζουμε έρευνα με μέση τιμή 185€  η ΜWh με ΦΠΑ.

Η σωστή έρευνα θα ήταν ως εξής. (Τιμή χονδρικής* + εμπορικό κέρδος - επιδοτήσεις**) + ΦΠΑ. 

Μετράμε με τι πρόγραμμα έχει το 99% του πληθυσμού όχι με τι πρόγραμμα έχουν 5 ψαγμενοι φίλοι μας η τι πρόγραμμα έχει η ΔΕΗ στο site της που έχουν 10.000 στα 7.000.000 παροχές 

* Τιμή χονδρικής αφού εφαρμοστεί ο τύπος υπολογισμού της κάθε εταιρείας όχι η αρχική τιμή των στατιστικών του ΑΔΜΗΕ. 

**Οι επιδοτήσεις θα έπρεπε να αναφέρονται σε ξεχωριστό υπολογισμό γιατί είναι διαφορετικές σε κάθε χώρα , και ισχύουν όροι και προϋποθέσεις που δεν πληρούνται από όλους. 

***Και εγώ εδώ 25€ συμβόλαιο κινητής απεριόριστα όλα δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας ούτε ο μέσος όρος. 

Επεξ/σία από aguero88

4 λεπτά πριν, korakios είπε

μπα 0,30 , τόσο είναι τα ρητροπρογράμματα πάνω κάτω +-0,01

Εβαλα τις κιλοβατώρες μου μερας και νύχτας και μου βγάζει σαν καλύτερο πρόγραμμα το protergia οικιακό σταθερό με εξοικονόμηση στον χρόνο 1119 ευρώ κάνω κάτι λάθος ?

2 λεπτά πριν, x-tra είπε

κάνω κάτι λάθος ?

μάλλον δε διάβασες τα σχόλια στο excel , επίσης δε νομίζω να γράφει 1119 αλλά έχει και ένα σηματάκι μπροστά (εκτός του χρώματος που έχει το νούμερο)

επίσης φαίνεται και ξεκάθαρα η τελική τιμή αν συμφέρει και ή όχι :)

1 ώρα πριν, korakios είπε

και για οικιακά κλασσικά

για κύρια κατοικία

για κύρια κατοικία

Διάβασα προσεχτικά το ΦΕΚ και ευχαριστώ το μέλος που το ανέβασε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν ισχύει ότι "...εάν το ποσό της επιδότησης είναι άνω των 150kwh  τιμολογήστε με 0,12 ,δεν γίνεται επιμερισμός των kwh..." που μου είπε η εταιρία το πρωί, για να ξέρω αν μπορώ να αμφισβητήσω την απάντηση που περιμένω να μου δώσουν για την σωστή απόδοση της επιδότησης...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, akisdg είπε

Διάβασα προσεχτικά το ΦΕΚ και ευχαριστώ το μέλος που το ανέβασε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν ισχύει ότι "...εάν το ποσό της επιδότησης είναι άνω των 150kwh  τιμολογήστε με 0,12 ,δεν γίνεται επιμερισμός των kwh..." που μου είπε η εταιρία το πρωί, για να ξέρω αν μπορώ να αμφισβητήσω την απάντηση που περιμένω να μου δώσουν για την σωστή απόδοση της επιδότησης...

πχ για Ιαν για τις πρώτες 150 ισχύει 0,16*150 και για τις υπόλοιπες 151-300 ισχύει 0,12*149

υπόψιν είναι 10kw/ημέρα , αν έχει 31 ο μήνας είναι 310/2 , ενώ αν έχει 28 είναι 280/2 τα όρια

μπαρούφες σου είπαν

Αναφορά σε κείμενο

Ενδεικτικά, για οικιακό καταναλωτή συμβεβλημένο σε κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας εκτός ειδικού τιμολογίου και μόνο όσον αφορά την παροχή της κύριας κατοικίας του, ειδικά για μήνα με 31 ημέρες, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 160 ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις πρώτες 155 kWh και 120 ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) για μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 155 kWh μέχρι 310 kWh.

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, akisdg είπε

Πιθανώς δεν σου απάντησε "η εταιρία", αλλά κάποιος υπάλληλος που τα έχει λάθος στο μυαλό του.

Υπόδειξέ τους το ΦΕΚ (τα λέει ξεκάθαρα το ΦΕΚ, γιατί κολλάς; ) και πες τους ότι κάνουν λάθος.

edit : με πρόλαβε ο korakios

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα. Μια γρήγορη επιβεβαιωση για φίλο.Αν τα λέω καλά.

Εχει nrg fixed που λήγει 1/3/2022. Λογικά μετα γυριζει στο nrg save -40% , που ειχε και πριν το fixed.  Αρα 0,06265  συν ρήτρα. Λογικά θα πάει περιπου εως 0,30 η kw  νομίζω προ επιδότησης.

Δεν εχει ΚΟΤ.

Κατανάλωση κατω των 300 kw τον μήνα. Μόνο το τριμηνο Δεκέμβρη με Φλεβάρη πάει γύρω στις 320 kw . τους άλλους 9 μηνες  απο 250 kw και κάτω.

Μενει εκεί? Επειδή εχει κατω  απο 300 kw? και πληρωνει το πχ 0,30 μειον την επιδότηση?

Υπόψιν αν φυγει εχει ρητρα αποχώρησης περίπου 15 μηνες*4,5=68 ευρώ.

ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝ ΦΥΓΕΙ.

ΤΑ ΕΧΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ?

Σας ευχαριστώ.

]update=Bέβαια συνέκρινα τα 2 σταθερά (δεη enter και nrg fixed). Μήπως θα έπρεπε να δω και τα κυμαινόμενα τους?

Επεξ/σία από xraxra

Καλημέρα. επειδή έχω μπερδευτεί, απάντηση κ άκρη δεν έχω βρει. έχω Elpedison 24ώρες νυχτερινό Ν με τελευταίο εκκαθαριστικό:

• 1303 kWh μέρα
  • 475 kWh νύχτα

στο excel δεν έβγαλα άκρη τι πρέπει να μπει κ που.

μπορεί να βοηθήσει κάποιος παρακαλώ? έχει λήξει το συμβόλαιο, οπότε φεύγω όποτε θέλω.

2 ώρες πριν, xraxra είπε

ΤΑ ΕΧΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ?

ναι , αλλά κάθε μήνα αλλάζουν τα δεδομένα επομένως θέλει παρακολούθηση

2 ώρες πριν, xraxra είπε

]update=Bέβαια συνέκρινα τα 2 σταθερά (δεη enter και nrg fixed). Μήπως θα έπρεπε να δω και τα κυμαινόμενα τους?

αν δεις είναι μικρή η διαφορά , βάλε στο excel στο φύλλο με τα ρητροπρογράμματα τιμές kw και πάγιο στη θέση του nrg smart και θα δεις είναι σχεδόν τα ίδια

50 λεπτά πριν, atux_null είπε

μπορεί να βοηθήσει κάποιος παρακαλώ?

διάβασε το πιάνω ποστ του xraxra

Για 9 μέρες μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι τελείωσε το  fix και να μεταβώ στην ΔΕΗ. Όλα φυσιολογικά? Με την ρήτρα αναπροσαρμογής κάνω του ή απλά πληρώνω?

IMG_20220215_124629.jpg

Screenshot_2022-02-15-12-45-39-734_com.google.android.apps.docs.jpg

Καλησπέρα , θα ήθελα την βοήθεια σας .

Είμαι στο Φυσικο αέριο. Οι τελευταίοι λογαριασμοί είναι ότι να ναι.

Με συμφέρει να κάνω αίτηση στο Online ? Μπορώ να βάλω και βραδινό ρεύμα ? Γιατί τα βράδια βάζουμε συνήθως πλυντήρια  και στεγνωτήρια .

Σας ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Λογαριασμοί εδώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...