Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι στην NRG με το παλιό fixed των 9,90 το οποίο θα καταργηθεί στις 15/3. Αν κάνω νέο συμβόλαιο όχι σταθερό σε άλλη εταιρία, πληρώνω κανονικά την οτς από την αρχή ή μετά το 6μηνο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, angelo1ao είπε

ε πάντα λενε οτι η κληση καταγράφεται,φαντάζομαι θα είχα αλλά έκανα χαζομάρα και δεν ζήτησα mail επιβεβαίωσης ότι δε θα έχω ποινή,Θέλω να πιστεύω ότι θα το γράψουν σαν απάντηση μέσω ΡΑΕ αυτό όμως!

όχι εννοώ αν είχες ζητήσει την τηλεφωνική ηχογράφηση του προγράμματος που δεν ενημερώθηκες για τις ρήτρες

να διεκδικήσω μέρος της Ρήτρας δεν είναι ότι δε θέλω αλλά πως να το συνεχίσω αν πάω ξυπόλητος στα αγκάθια αν έχω υπογράψει για ένα συμβόλαιο που αναγράφονται εγω;

Μόλις τώρα, ppmarkos είπε

πληρώνω κανονικά την οτς από την αρχή ή μετά το 6μηνο;

κανονικά

Μόλις τώρα, angelo1ao είπε

να διεκδικήσω μέρος της Ρήτρας δεν είναι ότι δε θέλω αλλά πως να το συνεχίσω αν πάω ξυπόλητος στα αγκάθια αν έχω υπογράψει για ένα συμβόλαιο που αναγράφονται εγω;

διάβασε πιο πάνω

και φυσικά το αναφέρω στην υπογραφή μου

παρακολούθηση χοντρικής ρεύματος & αμφισβήτηση

Μόλις τώρα, korakios είπε

όχι εννοώ αν είχες ζητήσει την τηλεφωνική ηχογράφηση του προγράμματος που δεν ενημερώθηκες για τις ρήτρες

είχα ζητήσει αλλά δεν θυμάμαι κι εγώ 100 τα 100 την συνομιλία μας γιατί ήμουν στην δουλειά και βιαζόμουν ,από την στιγμή που το γράφει το συμβόλαιο μου όμως δεν είναι καλυμμένοι αυτοι ;

1 λεπτό πριν, angelo1ao είπε

από την στιγμή που το γράφει το συμβόλαιο μου όμως δεν είναι καλυμμένοι αυτοι ;

όχι , η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη σε αυτό , έπρεπε να σε ενημερώσουν για τη μεταβλητότητα της τιμής και να σου εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλεται πριν υπογράψεις

3 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

είχα ζητήσει αλλά δεν θυμάμαι κι εγώ 100 τα 100 την συνομιλία μας γιατί ήμουν στην δουλειά και βιαζόμουν

μισό λεπτό , μέσω ΡΑΕ δεν ήταν η συζήτηση ? Δηλαδή δες το ιστορικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη σε αυτό , έπρεπε να σε ενημερώσουν για τη μεταβλητότητα της τιμής και να σου εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλεται πριν υπογράψεις

μισό λεπτό , μέσω ΡΑΕ δεν ήταν η συζήτηση ? Δηλαδή δες το ιστορικό

Όχι η συζήτηση που σου λέω ότι δε θυμάμαι επ ακριβώς είναι η τηλεφωνική που μου είχαν κάνει για να ανανεώσω το συμβόλαιο μου τον Οκτώβρη πριν πάρω χαμπάρι εγώ για τις ρήτρες..τώρα στο ιστορικό μου βλέπω ακριβώς τις συνομιλίες μου με τον Ήρων μέσω ΡΑΕ..Η πρώτη που έκανα την καταγγελία..μετά η επόμενη με την αρνητική τους απάντηση όπου δεν την αποδέχτηκα και τώρα η τελευταία τους απάντηση μετά την συνομιλία που είχαμε πριν λίγο που σας είπα που είναι αυτή

ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

14 Φεβ 2022 14:21:54

Καλησπε΄ρα σας, σε συνέχεια του αιτήματος του κύριου Μ*** επικοινωνήσαμε εκ νέου μαζί του επιβεβαιώνοντας το κάτωθι : Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, αν και η δέσμευση της ανανέωσης είναι μέχρι 10/2023 αφαιρούμε τη δέσμευση του προγράμματος κάτι που σημαίνει πως αν αποχωρήσει από την Εταιρεία μας δεν θα χρεωθεί ρήτρα αποχώρησης . Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία παραμένουμε στη διάθεση σας.

Και τώρα εκκρεμεί η δική μου αποδοχή ή απόρριψη αλλά φαντάζομαι πως αν το απορρίψω αυτό τώρα θα χρεωθώ και με τα 80 ευρώ ποινή που έχω ,γιατί την Πέμπτη έχω αποφασίσει να φύγω για σταθερό ΔΕΗ είτε με ποινή είτε όχι 

το καλό είναι ότι έχω εγγράφως το ότι δε θα έχω ποινή αποχώρησης αλλά το κακό είναι πως όπως καταλαβαίνω τώρα ή παίρνω αυτή τη μικρή νίκη μου παραιτούμενος των δικαιωμάτων μου αν ποτέ υπάρξει επιστροφή Ρήτρας ή μέρος της ή πληρώνω κι Αυτά και μπορεί να μη πάρω και τίποτα στο τέλος (πολύ πιθανό σενάριο φοβάμαι)

Επεξ/σία από angelo1ao

14 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

Όχι η συζήτηση που σου λέω ότι δε θυμάμαι επ ακριβώς είναι η τηλεφωνική που μου είχαν κάνει για να ανανεώσω το συμβόλαιο μου τον Οκτώβρη πριν πάρω χαμπάρι εγώ για τις ρήτρες..

αυτήν την ηχογράφηση έπρεπε να ζητήσεις

29 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

και τώρα η τελευταία τους απάντηση μετά την συνομιλία που είχαμε πριν λίγο που σας είπα που είναι αυτή

α, μέσω ΡΑΕ ήταν , δεν κατάλαβα πριν , οπότε κομπλέ (κράτα κανα scrennshot για καλό και για κακό)

30 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

το καλό είναι ότι έχω εγγράφως το ότι δε θα έχω ποινή αποχώρησης αλλά το κακό είναι πως όπως καταλαβαίνω τώρα ή παίρνω αυτή τη μικρή νίκη μου παραιτούμενος των δικαιωμάτων μου αν ποτέ υπάρξει επιστροφή Ρήτρας ή μέρος της ή πληρώνω κι Αυτά και μπορεί να μη πάρω και τίποτα στο τέλος (πολύ πιθανό σενάριο φοβάμαι)

τη ρήτρα αποχώρησης την επιστρέφουν "εύκολα" λόγω σύστασης της ΡΑΕ για μη εφαρμογή της σε κυμαινόμενα τιμολόγια . Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής θέλει προσπάθεια και υπομονή , σίγουρα είναι ρίσκο , αν είχες και την ηχογράφηση θα σου πρότεινα να το κυνηγούσες , αλλά φυσικά είναι δικιά σου απόφαση/λεφτά/δικαιώματα κτλ κτλ

• Like 1

31 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

Όχι η συζήτηση που σου λέω ότι δε θυμάμαι επ ακριβώς είναι η τηλεφωνική που μου είχαν κάνει για να ανανεώσω το συμβόλαιο μου τον Οκτώβρη πριν πάρω χαμπάρι εγώ για τις ρήτρες..τώρα στο ιστορικό μου βλέπω ακριβώς τις συνομιλίες μου με τον Ήρων μέσω ΡΑΕ..Η πρώτη που έκανα την καταγγελία..μετά η επόμενη με την αρνητική τους απάντηση όπου δεν την αποδέχτηκα και τώρα η τελευταία τους απάντηση μετά την συνομιλία που είχαμε πριν λίγο που σας είπα που είναι αυτή

ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

14 Φεβ 2022 14:21:54

Καλησπε΄ρα σας, σε συνέχεια του αιτήματος του κύριου Μ*** επικοινωνήσαμε εκ νέου μαζί του επιβεβαιώνοντας το κάτωθι : Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, αν και η δέσμευση της ανανέωσης είναι μέχρι 10/2023 αφαιρούμε τη δέσμευση του προγράμματος κάτι που σημαίνει πως αν αποχωρήσει από την Εταιρεία μας δεν θα χρεωθεί ρήτρα αποχώρησης . Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία παραμένουμε στη διάθεση σας.

Και τώρα εκκρεμεί η δική μου αποδοχή ή απόρριψη αλλά φαντάζομαι πως αν το απορρίψω αυτό τώρα θα χρεωθώ και με τα 80 ευρώ ποινή που έχω ,γιατί την Πέμπτη έχω αποφασίσει να φύγω για σταθερό ΔΕΗ είτε με ποινή είτε όχι 

...ο κοράκιος σου λέει αν ζήτησες την ηχογράφηση της συνομιλίας που είχατε (ΜΗΝ το θεωρείς δεδομένο ότι την ΕΧΟΥΝ κρατήσει - κι αν ΔΕΝ την έχουν κρατήσει, τότε ΚΑΙ αυτό είναι υπέρ σου, αναφορικά με την διεκδίκησή σου για τα ποσά αναπροσαρμογής που έχεις πληρώσει. Όπως επίσης υπέρ σου είναι, αν από την ηχογράφηση δεν προκύπτει ότι "ενημερώθηκες επαρκώς περί ρήτρας αναπροσαρμογής", ώστε συνειδητά να παραμείνεις στο ρητροπρόγραμμα ή όχι). 

Τα παραπάνω ΔΕΝ σημαίνουν ότι (κάαααποια στιγμή στο μέλλον - πιθανώς μέχρι 6μηνο, αλλά ποιος ξέρει, ή και νωρίτερα, είτε όμως και αργότερα) η ΡΑΕ θα σε δικαιώσει και θα τους υποδείξει να σου επιστρέψουν όλο ή μέρος των αναπροσαρμογών. Απλά "σύμφωνα με τον νόμο", είναι το "ιδανικό" που μπορείς να κάνεις...και να περιμένεις να δεις έκβαση.

Το αν θα πας ΔΕΗ ή όχι, μην σε απασχολεί. Να πας. Όσο για το 80άρι, εσύ αποφασίζεις έαν το θες "εδώ και τώρα" (πληρώνεις τελικό στον Ήρωνα μείον 80 κι άντε γεια σας), ή τα πληρώνεις ΟΛΑ, φεύγεις, και συνεχίζεις το αίτημα μέσω ΡΑΕ και περιμένεις να τα πάρεις "ΟΛΑ" (αναπροσαρμογές ή έστω μέρος αυτών ΚΑΙ 80άρι) πίσω, μια μέρα των ημερών στο μέλλον...

Η απόφαση τί θα αποδεχτείς (ή δεν θα αποδεχτείς), ΜΟΝΟ δική σου είναι - εμείς "δεν μπορούμε" να σου πούμε τί θ' αποφασίσεις ότι είναι καλύτερο γαι 'σένα (το "κάλλιο 80 και στο χέρι, παρά ρήτρα και καρτέρει"...)

(...Ο Ήρωνας στο λέει πάντως ξεκάθαρα : ΠΑΡΕ 80 "ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ"...Και ίσως αυτό, σημαίνει κάτι...ΕΓΩ - αλλά εγώ δεν είμαι εσύ - βλέπω το μικρό κέρδος των 80, πολύ μικρό σαν δέλεαρ, για να παραιτηθείς. Στον "φόβο" σου βασίζονται, και στο προτείνουν, καθώς τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ δικαιωθείς....Αν αντέχεις το -80 ΚΑΙ το "περίμενε", είναι σαν ν' αγοράζεις ένα λαχείο μ' εκείνα τα 80 και θα περιμένεις να κληρώσει...Αν λοιπόν τα 80 ΔΕΝ σου είναι "απολύτως απαραίτητα", αξίζει να "παίξεις",,,,,,,,,,,,,,λέω εγώ. Απόφαση, δική σου και μη ζητάς ρέστα σε κάθε μελλοντική περίπτωση ;ρ)

1 ώρα πριν, angelo1ao είπε

....ξυπόλητος στ' αγκάθια, γιατί; Δεν θα έχεις ΕΣΥ κάποια επίπτωση (πχ να σου έβαζαν να πλήρωνες "δικαστικά έξοδα" αν ήταν δικαστήριο), αν η απόφαση ΡΑΕ δεν σε δικαιώσει...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα παρακάτω, αλλά ίσως μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες:

https://menshouse.gr/extras/152820/energeiaki-krisi-12-ellines-toy-exoterikoy-apo-3-ipeiroys-apokalyptoyn-pos-ti-vionoyn

Επεξ/σία από oykas2001
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, oykas2001 said:

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα παρακάτω, αλλά ίσως μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες:

https://menshouse.gr/extras/152820/energeiaki-krisi-12-ellines-toy-exoterikoy-apo-3-ipeiroys-apokalyptoyn-pos-ti-vionoyn

Ας αφήσουμε το εν λόγω σάιτ που 1 στις 2 φορές γράφει ότι του κατέβει. Υπάρχουν επίσημα στατιστικά για το ζήτημα. Δεν είναι του 2022 αλλά είναι ενδεικτικές οι διάφορες μεταξύ χωρών

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1

42 λεπτά πριν, marmagia είπε

Ας αφήσουμε το εν λόγω σάιτ που 1 στις 2 φορές γράφει ότι του κατέβει. Υπάρχουν επίσημα στατιστικά για το ζήτημα. Δεν είναι του 2022 αλλά είναι ενδεικτικές οι διάφορες μεταξύ χωρών

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics

Θα συμφωνούσα μαζί σου για την σελίδα αρκεί να ήταν άρθρο δικό της, τώρα βλέπω έχει μαρτυρίες από κατοίκους των χωρών, με πάσα επιφύλαξη όπως γράφω.

57 λεπτά πριν, marmagia είπε

...η μαλακία για άρθρο του Μενς, μόνο για να βγάλεις συμπέρασμα για τους βασικούς μισθούς είναι...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, oykas2001 said:

Θα συμφωνούσα μαζί σου για την σελίδα αρκεί να ήταν άρθρο δικό της, τώρα βλέπω έχει μαρτυρίες από κατοίκους των χωρών, με πάσα επιφύλαξη όπως γράφω.

Spoiler

Δεν έχω την λογική ότι όλα στην ελλαδα είναι καλώς καμωμένα ούτε την έχω στο μυαλό μου σαν γη της επαγγελίας. Αλλά έχοντας ζήσει χρόνια στο εξωτερικό απλά είμαι σκεπτική παρά πολύ σε αυτά που διαβάζω για τις χωρες του εξωτερικού. Και εξηγούμαι λέει το άρθρο πχ ότι η τιμή αερίου στο Βέλγιο είναι 0,024 ανα κιλοβατώρα. Όποτε σκεπτόμενη ότι αν βρω φάουλ ένα κομμάτι του άρθρου θα αρχίζω να αμφιβάλω και για τι υπόλοιπο. Έψαξα τους φθηνότερους παρόχους για ρεύμα και αεριο στο brusim.be. Βρήκα τον φθηνότερο πάροχο πχ αερίου στο Βέλγιο όπου είναι σύμφωνα με όσα λέει η engie. Έβαλα ένα μέσο όρο ετήσιο τις 15000 kWh όπου στην ελλαδα σε ένα φθηνό συμβολαιο με τα δεδομένα του 2022 θα ήταν 750€ Κόστος ενέργειας σήμερα και σε ακριβοτερεςς τιμές κοντά στα 1350€. Στο Βέλγιο για τις ίδιες κιλοβατώρες η τιμή είναι 171€ το μήνα (το δίνει όντως σαν φιξ τιμή και στο τέλος του χρόνου κάνουν υποθέτω την εκκαθάριση). Ήτοι 2050€ το χρόνο. Άρα μέση τιμή κιλοβατώρας 0,136. Μπορεί να έχω καταλάβει κάτι λάθος και επιφυλάσσομαι αλλά σε γενικές τιμές κρατάω πολύ μικρό καλάθι σε δηλώσεις/άρθρα τέτοιου τύπου. Υποθέτω κάτι αντίστοιχο θα ίσχυε αν το ψάχναμε και για το ρεύμα.

αντίστοιχα, από άλλη σελίδα: και πάλι είναι ακριβότερα από την μέση δίκη μας τιμή και σε ρεύμα και σε αεριο  

F81D42E8-B24B-400D-99B4-F88967A7356D.png

Επεξ/σία από marmagia
  • Thanks 1

5 ώρες πριν, korakios είπε

αυτό που είπα το είπε ο υπουργός τότε (και τα άρθρα)

η εταιρία καλά κάνει και λέει ότι θέλει αν δεν έχει βγει ΦΕΚ (έψαξα και δε βρήκα για το 2022 παρα μόνο για αγροτικά)

αν είχα εταιρία δε θα έδινα τίποτα μέχρι την δημοσίευση του ΦΕΚ

αυτό το κανονίζεις με την εταιρία (γραπτά)

ΦΕΚ Β' 603/11-02-2022

• Like 1
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...