Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/2/2022 στις 8:32 ΜΜ, korakios είπε

άρα 0,16*150+0,12*150

Σε συνέχεια της κουβέντα που είχαμε το ΣΚ, επικοινώνησα με την εταιρία και στην αρχή μου είπαν πως όλα είναι εντάξει.

Αφού επέμενα (σύμφωνα με τα όσα μου είχες γράψει για την επιδότηση) στην συνέχεια μου ανέφεραν πως θα ξαναδούν το θέμα της επιδότησης "...Θα γίνει έλεγχος με το τμήμα τιμολόγησης για την κρατική επιδότηση σας, εάν το ποσό της επιδότησης είναι άνω των 150kwh  τιμολογήστε με 0,12 ,δεν γίνεται επιμερισμός των kwh..." Είναι λογικό αυτό, γιατί όπως μου είπες μέχρι 150kw είναι άλλη τιμή. Επίσης με ενημέρωσαν πως "...Για την ρήτρα αποχώρησης να σας ενημερώσουμε ότι υπόκειται σε Φ.Π.Α 24%. Βάσει τιμοκαταλόγου της Αίτησης Σύμβασης  στη  Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης αναφέρεται πως στη συγκεκριμένη χρέωση δεν έχει συμπεριληφθεί το ΦΠΑ..." Άρα ουσιαστικά το κόστος εκεί δεν είναι 60€, αλλά 74,40€ (+14,40)

Τι κάνω τελικά...περιμένω? ευχαριστώ για άλλη μια φορά

image.png.261c1190d1aea9a5756306fa82be0a07.png

Επεξ/σία από akisdg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Υπαρχει καποιο link για το θεμα αυτο γιατι πραγματικα πολλα παιδια εδω μεσα ταλαιπωρουμαστε ασυλληπτα!!!!

Πληρωμη εδω και  2 μηνες και  καμια ειδοποιηση ακομη!!!

Καλησπέρα... Είπαμε ότι δεν υπάρχουν οι χιλιάδες μετρητές για μπουν.. Αυξήθηκε αυτό  με το νυχτερινό....Είναι ανάλογα την περιοχη του Δεδδηε και την διαθεσιμότητα που υπάρχει.. Και φυσικά ποιοι έχουν ζητήσει πριν νυχτερινό.. Υπάρχει προτεραιότητα... Υπομονή λιγο.. 

1 ώρα πριν, matrixtv1 είπε

Τώρα σηκώνω τα χέρια ψηλά βαριεμε να ασχοληθώ άλλο

δικά σου λεφτά :)

1 ώρα πριν, akisdg είπε

Τι κάνω τελικά...περιμένω?

αν εννοείς να μεσολαβήσει σύντομα η ΡΑΕ δε θα το έλεγα

βάλτα κάτω και δες ρήτρα αποχώρησης vs κέρδος αλλαγής προγράμματος

2 ώρες πριν, korakios είπε

τοτε που ήταν το πρόβλημα, έφαγες ρήτρα μέχρι να ενεργοποιηθεί

επίσης δε συμφέρει το fixed της nrg , έπρεπε να πας στης ΔΕΗ ,αλλά όπως προτιμάς , δεν ξέρω αν μπερδεύτηκες και νόμιζες οτι θα είχες άλλη χρέωση όπως το παλιό (το νέο πρόγραμμα το είχα πριν σε λινκ)

το fixed μετρά απο τη στιγμή που το ενεργοποίησες ,

γενικά έχεις 2399 κιλοβατώρες χωρίς fixed και 843 με fixed και 123 ημέρες

άρα ενεργοποίησαν το fixed πριν 32 ημέρες απο 31/01/2022

αν το έβαλες πιο μπροστά κάνε αμφισβήτηση

νόμιζα οτι είχες το παλιό fixed και έφαγες ρήτρα , αλλά τελικά (δυστυχώς) δεν είχες ενεργοποιημένο το fixed και έφαγες και ρήτρα και μπήκες σε φαρμάκι σταθερό

επίσης ξαναλέω βάλε νυχτερινό

επειδή βλέπω οτι σου ξαναβάλαν την επιδότηση αφαίρεσε απο τα 499,71 την επιδότηση απο τα έναντι αν και πάλι χλωμό να βγαίνει 175,67

ζήτα ανάλυση και να δίνεις γενικότερα τις μετρήσεις , προσωπικά θα μου κόβαν το ρεύμα μιας και δεν πλήρωνα έναντι , προτιμώ με κεριά παρά να κάθομαι να λύνω γρίφους

Δεν μπορούσα να φυγω αζημιως απο nrg στο πατρικο ειχα συμβολαιο ετσι το εβαλα στο νεο fixed , στο δικο μου σπιτι μπορουσα και εφυγα και πηγα ΔΕΗ.Για το νυχτερινο εχεις δικιο το αμελησα και την πατησα σαν αρχαριος επρεπε να το ειχα κανει απλα ειναι στο ονομα του πατερα μου και δεν μπορει να κινηθει ευκολα λογο ηλικιας. Νυχτερινο  κανω αιτηση στον ΔΕΔΗΕ σωστα?

Εστειλα mail και στην nrg και περιμενω αναλυση να δουμε τι θα γινει/

1 λεπτό πριν, sysyfos είπε

Δεν μπορούσα να φυγω αζημιως απο nrg στο πατρικο ειχα συμβολαιο ετσι το εβαλα στο νεο fixed

δυστυχώς τα "ψίχουλα" της αποχώρησης (τα οποία θα μπορούσες και να διεκδικήσεις) δεν ήταν τίποτα ,ειδικά αν μπορούσες να κλείσεις στις παλιές τιμές online/enter

2 λεπτά πριν, sysyfos είπε

Νυχτερινο  κανω αιτηση στον ΔΕΔΗΕ σωστα?

ναι , επίσης

1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Υπαρχει καποιο link για το θεμα αυτο γιατι πραγματικα πολλα παιδια εδω μεσα ταλαιπωρουμαστε ασυλληπτα!!!!

Πληρωμη εδω και  2 μηνες και  καμια ειδοποιηση ακομη!!!

https://www.insomnia.gr/forums/topic/598603-νυχτερινο-τιμολογιο-δεδδηε/page/39/#comments

42 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα... Είπαμε ότι δεν υπάρχουν οι χιλιάδες μετρητές για μπουν.. Αυξήθηκε αυτό  με το νυχτερινό....Είναι ανάλογα την περιοχη του Δεδδηε και την διαθεσιμότητα που υπάρχει.. Και φυσικά ποιοι έχουν ζητήσει πριν νυχτερινό.. Υπάρχει προτεραιότητα... Υπομονή λιγο.. 

Σ ευχαριστω για την απαντηση , αλλα ο φιλος αλλο εγραψε και  πανω σε εκεινο ζητησα πληροφοριες.

Κατι για 20ευρα μιλουσε λογω καθυστερησης.

1 λεπτό πριν, aenaos15 είπε

Σ ευχαριστω για την απαντηση , αλλα ο φιλος αλλο εγραψε και  πανω σε εκεινο ζητησα πληροφοριες.

8 λεπτά πριν, korakios είπε

13 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Το έχει βάλει ο Δεδδηε στις  εγγυημένες υπηρεσίες που πρεπει να γίνουν σε 10 μέρες.. Δεν ξέρω αν εφαρμόζεται στην πραξη αυτό.. 

Στις 12/2/2022 στις 8:21 ΜΜ, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw (edit Σεπ μέχρι Δεκ)
μέχρι 300kw/μήνα

για 2022:

(τέλος για τα σταθερά)

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw  , 0,18€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

41 λεπτά πριν, korakios είπε

βάλτα κάτω και δες ρήτρα αποχώρησης vs κέρδος αλλαγής προγράμματος

Το θέμα δεν είναι η αποχώρηση...αυτή ήδη έχει γίνει αλλά:

1. Αν πρέπει να πληρώσω τον λογαριασμό ή να περιμένω τον επανέλεγχο (με την επιδότηση)

2. Τελικά με την επιδότηση τι ισχύει, αυτό που μου έγραψες "..Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw..." ή αυτό που μου είπαν "..εάν το ποσό της επιδότησης είναι άνω των 150kwh  τιμολογήστε με 0,12 ,δεν γίνεται επιμερισμός των kwh..."

5 λεπτά πριν, takoulou είπε

Το έχει βάλει ο Δεδδηε στις  εγγυημένες υπηρεσίες που πρεπει να γίνουν σε 10 μέρες.. Δεν ξέρω αν εφαρμόζεται στην πραξη αυτό.. 

18 λεπτά πριν, korakios είπε

Μόλις τώρα, akisdg είπε

2. Τελικά με την επιδότηση τι ισχύει, αυτό που μου έγραψες "..Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw..." ή αυτό που μου είπαν "..εάν το ποσό της επιδότησης είναι άνω των 150kwh  τιμολογήστε με 0,12 ,δεν γίνεται επιμερισμός των kwh..."

αυτό που είπα το είπε ο υπουργός τότε (και τα άρθρα)

η εταιρία καλά κάνει και λέει ότι θέλει αν δεν έχει βγει ΦΕΚ (έψαξα και δε βρήκα για το 2022 παρα μόνο για αγροτικά)

αν είχα εταιρία δε θα έδινα τίποτα μέχρι την δημοσίευση του ΦΕΚ

6 λεπτά πριν, akisdg είπε

1. Αν πρέπει να πληρώσω τον λογαριασμό ή να περιμένω τον επανέλεγχο (με την επιδότηση)

αυτό το κανονίζεις με την εταιρία (γραπτά)

• Like 1

Καλησπέρα σε όλο το Thread

Βγάζω τα μάτια μου αρκετές μέρες τώρα σχετικά με χρεώσεις Kw/h κάθε παρόχου για ρήτρες για σταθερές χρεώσεις, προσπαθώ να κατανοήσω τα Excelακια που έχει ανεβάσει ο Korakios.

Τσεκάρω διαφορες σελίδες που κάνουν σύγκριση απο παρόχους και η κάθε σελίδα δίνει διαφορετικά αποτελέσματα, με συνέπεια να πονοκεφαλιάζω ακόμα περισσότερο.

Αυτό που θέλω να μάθω απο κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει είναι το εξής.
Βρίσκομαι χρόνια στήν ΔΕΗ σε Γ1Ν με νυχτερινό μετρητή.

Επισυνάπτω μερικά δεδομένα απο τον τελευταίο εκκαθαριστικό
Απο τις καταναλώσεις που βλέπετε σκοπεύω μέσο όρο να προσθέσω ακόμα 2480kw/h την ημέρα και 1218kw/h στο νυχτερινό.

Τελική ερώτηση λοιπόν υπάρχει την δεδομένη στιγμή κάποιο πρόγραμμα που αξίζει να μεταβώ ?
Η κάθομαι στα αυγά μου ?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον κόπο που θα αφεριεωσει κάποιος για να με βοηθήσει.

3382F45E-DEA3-435C-9268-97B10E292C1D.jpeg

598C4348-FFEC-4F12-9698-77D0B917C8AF.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξανά επανέρχομαι με φρέσκα μαντάτα κι εγώ στην δική μου ιστορία. 

Όπως είπαμε είμαι Ηρων,έχω κάνει αίτηση άρνησης λογαριασμού λόγω ρητρών και αποχώρηση χωρίς ποινή , και την έχω καταγγείλει και στην ΡΑΕ ..την πρώτη φορά μέσω ΡΑΕ που πήρα αρνητική απάντηση έκανα κι εγώ ΜΗ αποδοχή και ξανά αίτημα στην ΡΑΕ να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και τώρα πάλι δύο μέρες μετά με πήρανε από τον Ήρων να με ενημερώσουν ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο μου,αναφέρεται η Ρήτρα αναπροσαρμογής και ότι δεν υπάρχει κάτι στο οποίο δεν έχω ενημερωθεί.. και  ότι έχω ένα "καλό προγραμμα".Τους είπα δεν μπορώ να ακολουθήσω τις ανατιμήσεις του προγράμματος σας  για τις οποίες δεν μπορούσα να γνωρίζω και θέλω να αποχωριστώ για κάποιο σταθερό αλλού παρόχου αφου εσείς δεν το παρέχετε αυτό.Και μου απάντησε η γυναίκα ότι θα σας αφαιρέσουμε την ποινή αποχώρησης αν θέλετε να φύγετε απλά κλείστε το αίτημα σας στην ΡΑΕ.

Εγώ έχω κλείσει ήδη ραντεβού με την ΔΕΗ την Πέμπτη για να πάω να ενεργοποιησω το home enter..από την στιγμή τώρα που θεωρητικά όπως μου είπαν δε θα μου χρεώσουν και ποινή αποχώρησης και το συμβολαιο μου αναγράφει για τις ρήτρες,τι κάνω;Να κάνω αποδοχή όταν εμφανιστεί η απάντηση του Ήρων στο αίτημα μου στην ΡΑΕ;

Επεξ/σία από angelo1ao

6 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

.από την στιγμή τώρα που θεωρητικά όπως μου είπαν δε θα μου χρεώσουν και ποινή αποχώρησης τι κάνω;

αν δε θες να διεκδικήσεις τις ρητρες αναπροσαρμογής τότε πρώτα παίρνεις γραπτώς μέσω του myRAE κατα προτίμηση οτι δε θα χρεωθείς ρήτρα αποχώρησης και μετά το κλείνεις

Είχες και τηλεφωνική ηχογράφηση της παρουσίασης ?

ε πάντα λενε οτι η κληση καταγράφεται,φαντάζομαι θα είχα αλλά έκανα χαζομάρα και δεν ζήτησα mail επιβεβαίωσης ότι δε θα έχω ποινή,Θέλω να πιστεύω ότι θα το γράψουν σαν απάντηση μέσω ΡΑΕ αυτό όμως!

14 λεπτά πριν, tsirik είπε

Απο τις καταναλώσεις που βλέπετε σκοπεύω μέσο όρο να προσθέσω ακόμα 2480kw/h την ημέρα και 1218kw/h στο νυχτερινό.

για >300kw/μήνα πας εκεί και συνέχεια εκεί .επίσης περιμένεις και γιαυτό να ισχύσει ,να μπει στα υπόψιν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...