Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

και νέες εκπτώσεις για τους επόμενους στα επαγγελματικά (δίνουν περισσότερες εκπτώσεις εκει σε σύγκριση με τα οικιακά)  

προς το παρών είναι ψίχουλα , χειρότερο απο οικιακά και το βαπτίζουν 50% του κόστους

απο 0,30 αφαιρούν 0,065 ,

υποθέτω για να λένε μετά 75% του κόστους (απο Μάρτιο/Απρίλιο)  οτι πάλι θα είναι ψίχουλα

το θέμα είναι δεν ξέρω αν έχουν όριο στην κατανάλωση όπως τα οικιακά

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

προς το παρών είναι ψίχουλα , χειρότερο απο οικιακά και το βαπτίζουν 50% του κόστους

απο 0,30 αφαιρούν 0,065 ,

υποθέτω για να λένε μετά 75% του κόστους (απο Μάρτιο/Απρίλιο)  οτι πάλι θα είναι ψίχουλα

το θέμα είναι δεν ξέρω αν έχουν όριο στην κατανάλωση όπως τα οικιακά

Δεν έχουν όριο δεν είναι ψίχουλα ειναι και είναι ανα kwh κατανάλωσης (και πάει αναδρομικά) όχι ποσοστό επι του ποσού 
Τους έτριξε τα δόντια η βιομηχανία μου φαίνεται και κοντά στον βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα (εγώ με Γ21) :P 

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/ppcs-subsidy

Το θέμα ειναι ότι ο εκκαθαριστικός τον ιανουάριου 2400

και ο έναντι που ήρθε προχθές 2450 (50 ευρώ παραπάνω δηλαδή) χωρίς μετρήσεις κτλ

ειναι λογικό ή έγινε λάθος ; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

ειναι λογικό ή έγινε λάθος ; 

δεν έχω ιδέα

1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν έχουν όριο δεν είναι ψίχουλα ειναι και είναι ανα kwh κατανάλωσης

ναι,  0,065 , αν σου φτάνουν πάσο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, washcloud είπε

...δεν το παλεύεις αρκετά με το νυχτερινό πάντως (σχεδόν 20% είναι λίγο. Εγώ με το που έβαλα νυχτερινό, με λίγη οργάνωση είμαι σχεδόν στο 50%). Μήπως δεν ξέρεις τα σωστά ωράρια ανά εποχή (πολύς κόσμος τα έχει λάθος στο μυαλό του);

Επίσης μπορεί το σταθερό να είναι "ακριβό" (σε σχέση με πέρσι), αλλά μιλάμε ότι σχεδόν 1.000 κιλοβατώρες τις πληρώνεις χωρίς επιδότηση, σχεδόν διπλάσιες από σταθερό (ΔΕΗ). Είναι που έχεις πολύ μεγάλωση κατανάλωση και θα σου ΦΑΙΝΕΤΑΙ η διαφορά, μην το παίρνεις αψήφιστα ότι "παντού τα ίδια θα είναι". Θα έχεις σημαντική μείωση σε σταθερο, και δη της ΔΕΗ, με τέτοια κατανάλωση.

Για τί είδους θέρμανση μιλάμε ακριβώς;

Φιλε μου τις ωρες του νυχτερινου ανα εποχη τις εχω τοιχοκολλημένες. Το βραδυ μπορω να βαλω το πλυντηριο πιατων που ειναι σχετικα αθορυβο και πρωι πρωι το πλυντηριο ρουχων. Δεν μπορω να βαλω κουζινα αλλες ωρες λογω εργασιας, θερμοσιφωνο (εχω ηλιακο με 2πλο συλλεκτη) ενταξει 3 με 5 τον αναβω λιγο αλλα τωρα με το κρυο οταν μπας να κανεις μπανιο στις 8, εχει παγωσει το νερο και αντε παλι. Δεν ξερω αν υπαρχει καποια αλλη προταση. Νομιζω η ηλεκτρικη θερμανση στο σπιτι  (λιγο ιδιορρυθμο σπιτι με ψηλα ταβανια) εκανε τη διαφορα +3 θηλυκα που δεν μπορεις να τα 'χεις ολη την ωρα μες στο κρυο. Ευτυχως ο καιρος βελτιωνεται σιγα σιγα ... Για τη ΔΕΗ θα το εξετασω αμεσα. Ευχαριστω για τη συμπαρασταση. Θα ελεγα το site λειτουργει και ως ψυχοθεραπευτικο, ετσι καπου να λεμε τον πονο μας :)

Επεξ/σία από kleomenis76

Καλησπερα, δυστυχως το νημα ειναι τεραστιο και δυσκολο να το διαβασεις ολο, οποτε η ερωτηση ειναι, απο Γ1 οικιακο στη ΔΕΗ με 2000-2500kwh / τετραμηνο επρεπε ηδη να εχω μπει σε καποιο απο τα προγραμματα της?

Εβαλα τις kwh / τετραμηνο στο excel του @korakios και μονο το myhome online δεν ειναι κοκκινο.

Επισης, εδω και ενα μηνα εχω κανει αιτηση για νυκτερινο, μου ειχε ερθει μυνημα για να πληρωσω τα 42 ευρω την επομενη μερα απο την αιτηση, αλλα ακομα περιμενω την ενεργοποιηση απο τοτε. Ξερουμε τι παιζει? Αργει τοσο πολυ ή πρεπει να αρχισω τα τηλεφωνα?

Ευχαριστω :)

10 λεπτά πριν, kalo είπε

Επισης, εδω και ενα μηνα εχω κανει αιτηση για νυκτερινο, μου ειχε ερθει μυνημα για να πληρωσω τα 42 ευρω την επομενη μερα απο την αιτηση, αλλα ακομα περιμενω την ενεργοποιηση απο τοτε. Ξερουμε τι παιζει? Αργει τοσο πολυ ή πρεπει να αρχισω τα τηλεφωνα?

https://www.insomnia.gr/forums/topic/598603-νυχτερινο-τιμολογιο-δεδδηε/page/38/#comments

10 λεπτά πριν, kalo είπε

απο Γ1 οικιακο στη ΔΕΗ με 2000-2500kwh / τετραμηνο επρεπε ηδη να εχω μπει σε καποιο απο τα προγραμματα της?

μήνες πριν , τώρα οικονομία στην κατανάλωση

15 λεπτά πριν, korakios είπε

καταλαβα ειναι γενικοτερο το προβλημα... οποτε αναμονη

15 λεπτά πριν, korakios είπε

μήνες πριν , τώρα οικονομία στην κατανάλωση

να μην κανω αιτηση στο online δηλαδη? με κλιματιστικα για θερμανση / ψυξη δυσκολο κομματι η οικονομια στην καταναλωση

1 λεπτό πριν, kalo είπε

να μην κανω αιτηση στο online δηλαδη? με κλιματιστικα για θερμανση / ψυξη δυσκολο κομματι η οικονομια στην καταναλωση

όχι να κάνεις εννοείται , αλλά εξακολουθεί να θέλει οικονομία στην κατανάλωση

2 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι να κάνεις εννοείται , αλλά εξακολουθεί να θέλει οικονομία στην κατανάλωση

Τέλεια! Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

2 λεπτά πριν, kalo είπε

με κλιματιστικα για θερμανση / ψυξη δυσκολο κομματι η οικονομια στην καταναλωση

Eξαρτάται και το κλιματιστικό. Αν είναι νέας τεχνολογίας inverter κάνει τρελή οικονομία . Στο λέω εκ πείρας. Χρησιμοποιώ 18αρι inverter  την ημέρα για θέρμανση και καίει ελάχιστα απο οσο έχω δει, παρόλο που δεν έχω και καλή μόνωση. Αν βάλεις και τις 8 ώρες του  νυχτερινού καθε μέρα τότε ,  είναι ακόμα μεγαλύτερο το όφελος.

8 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

Eξαρτάται και το κλιματιστικό. Αν είναι νέας τεχνολογίας inverter κάνει τρελή οικονομία . Στο λέω εκ πείρας. Χρησιμοποιώ 18αρι inverter  την ημέρα για θέρμανση και καίει ελάχιστα απο οσο έχω δει, παρόλο που δεν έχω και καλή μόνωση. Αν βάλεις και τις 8 ώρες του  νυχτερινού καθε μέρα τότε ,  είναι ακόμα μεγαλύτερο το όφελος.

3 12αρια κλιματιστικα, τα 2 ειναι inverter το τριτο ειναι αρχαιο xD

51 λεπτά πριν, kalo είπε

Καλησπερα, δυστυχως το νημα ειναι τεραστιο και δυσκολο να το διαβασεις ολο, οποτε η ερωτηση ειναι, απο Γ1 οικιακο στη ΔΕΗ με 2000-2500kwh / τετραμηνο επρεπε ηδη να εχω μπει σε καποιο απο τα προγραμματα της?

Εβαλα τις kwh / τετραμηνο στο excel του @korakios και μονο το myhome online δεν ειναι κοκκινο.

Ευχαριστω :)

...μα δεν χρειάζεται να το διαβάσεις όλο. Ανακυκλώνονται συνέχεια τα ίδια πράγματα πάνω-κάτω. 10-20 σελίδες με γρήγορο ξεφύλλισμα και στάση σε ποστ που σου τραβάνε το μάτι, αρκεί, σε όποιο χρονικό σημείο του (μετά τον Νοέμβρη) και να το κάνεις...

Λογικό να μην είναι κόκκινο - είναι το φθηνότερο/η βάση αναφοράς.

Ανάλογα την περιοχή σου/την διαθεσιμότητα νεών (ψηφιακών) μετρητών, και την,,,τύχη σου. Πρόσφατα οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ έγιναν "εγγυημένες", το οποίο σημαίνει ότι αν μετά την μέρα που πλήρωσες (ή έστω που είδαν την πληρωμή στο σύστημά τους, πες δηλαδή 1-2 μέρες αργότερα) και μέσα σε 10 εργάσιμες δεν σου βάλαν' μετρητή, σου οφείλουν ένα 20άρι. Έχε το υπ' όψιν (δεν είναι σωτηρία, χρύσωμα χαπιού είναι rather, λλά έχε το...) να τους το ζητήσεις μέσω μέιλ.

20 λεπτά πριν, kalo είπε

καταλαβα ειναι γενικοτερο το προβλημα... οποτε αναμονη

...φυσικά να κάνεις. Ο korakios απλά εννοούσε πως σε σχέση με παλιότερα (αν πχ είχες προλάβει τις μισές τιμές μέχρι αρχή Δεκέμβρη), τα σταθερά ναι μεν συμφέρουν ακόμα (για καταναλώσεις άνω των 300kWh/μήνα), αλλά έχουν ακριβύνει κι αυτά σε σχέση με το τί πλήρωνες για ρεύμα μέχρι το καλοκαίρι του '21 στο Γ1, συνεπώς χρειάζεται πλέον να κάνεις οικονομία ούτως ή άλλως...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, εχω απελπιστει με την nrg την εχω στο πατρικο μου και ενω εχω κανει fixed μου στελνει ακομα χρεωση με ρητρα ο τελευταιος εκκαθαριστικος ειναι  αλλα νταλον δεν βγαζω ακρη. Ενω εχω δωσει στους προηγουμενος εναντι 655,45€  στον εκ/κο εχει βαλει μονο 175€invoice nrg.pdf

Επεξ/σία από sysyfos

2 ώρες πριν, sysyfos είπε

Καλησπερα σας, εχω απελπιστει με την nrg την εχω στο πατρικο μου και ενω εχω κανει fixed μου στελνει ακομα χρεωση με ρητρα ο τελευταιος εκκαθαριστικος ειναι  αλλα νταλον δεν βγαζω ακρη. Ενω εχω δωσει στους προηγουμενος εναντι 655,45€  στον εκ/κο εχει βαλει μονο 175€invoice nrg.pdf

Γιατί λέει 2 φορές "χρέωση ημερήσιας ενέργειας"; και χρεώνει μάλιστα με διαφορετική τιμή την κιλοβατώρα

Αν είναι η ρήτρα το δεύτερο τότε γιατί έχει ΚΑΙ πεδίο "Χρέωση αναπροσαρμογής"; 

2 ώρες πριν, narta είπε

lolinso.jpg.058801b2d9ca8950bce49bbef92e6f60.jpg

Ε δεν είναι μηνιαίο πάγιο (ανα μήνα) είναι ετήσια συνδρομή (ανα χρόνο) όχι γιάννης γιαννάκης :P  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...