Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

55 λεπτά πριν, akisdg είπε

Άρα όπως πολύ ωραία τα γράφεις, θα έπρεπε να είχα επιστροφή 42€ και όχι 6€ που έβαλαν....

Δεν μας έχεις πει περίοδο κατανάλωσης όμως. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην σου έβαλαν τις μέρες του Γενάρη (αλλά ξαναλέω, δεν ξέρουμε καν πόσες είναι αυτές - δεν υπάρχει στον λογαριασμό που ανέβασες/δεν μας το έγραψες), είτε γιατί "δεν πρόλαβαν" (άρα στις χρωστάνε - το "6άρι" παιζει να είναι προηγούμενο υπόλοιπο), που είναι και το πιθανότερο - είτε όμως επειδή το σπίτι δεν είναι δηλωμένη ως κύρια κατοικία στην περσινή φορολογική....; Αν το τελευταίο δεν παίζει, τότε φροντίζεις να επικοινωνήσεις μαζί τους, τους ζητάς την επιδότηση που οφείλουν (αλλά δώσε μας πρώτα περιόδους κατανάλωσης...) και τους δίνεις ΙΒΑΝ να στην καταθέσουν... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, ea6gka είπε

εφυγα απο την W&V, μου ηρθε επιστροφη 10 ευρω. Ξερει κανεις πως τη παιρνω?

Εμένα μου ήρθε επιστροφή 19,30€ και πήγα σε κατάστημα της W&V με την ταυτότητα μου και επέστρεψαν το ποσό.

3 λεπτά πριν, korakios είπε

είπε μετά :)

...ναι, αλλά ημέρες; Μπορεί πχ να εννοεί όλο τον μήνα αλλά και το πότε του ήρθε...

Εγώ θα προτιμούσα να βλέπαμε τον λογαριασμό αυτούσιο...(το κόβω λίγο κουλό απλώς να του βάλανε "ψίχουλα επιδότησης". Ίσως είναι υπόλοιπο από λάθη υπολογισμών πχ του Οκτώβρη - κλασσικό λάθος)

12 λεπτά πριν, washcloud είπε

Δεν μας έχεις πει περίοδο κατανάλωσης όμως. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην σου έβαλαν τις μέρες του Γενάρη (αλλά ξαναλέω, δεν ξέρουμε καν πόσες είναι αυτές - δεν υπάρχει στον λογαριασμό που ανέβασες/δεν μας το έγραψες), είτε γιατί "δεν πρόλαβαν" (άρα στις χρωστάνε - το "6άρι" παιζει να είναι προηγούμενο υπόλοιπο), που είναι και το πιθανότερο - είτε όμως επειδή το σπίτι δεν είναι δηλωμένη ως κύρια κατοικία στην περσινή φορολογική....; Αν το τελευταίο δεν παίζει, τότε φροντίζεις να επικοινωνήσεις μαζί τους, τους ζητάς την επιδότηση που οφείλουν (αλλά δώσε μας πρώτα περιόδους κατανάλωσης...) και τους δίνεις ΙΒΑΝ να στην καταθέσουν... 

Το σπίτι σίγουρα είναι κύρια κατοικία και οι επιδοτήσεις έμπαιναν κανονικά κάθε μήνα (οι λογαριασμοί είναι μηνιαία με δικές μου μετρήσεις), όπως θα δείτε και στον προηγούμενο λογαριασμό που είχα ανεβάσει...η περίοδός όπως είπα είναι μηνιαία και σας ανεβάζω και την εικόνα...Επίση αυτό το "δεν πρόλαβα¨ δεν γίνεται αποδεκτό...είναι υποχρεωμένοι να προλάβουν, αλλιως γιατί εκδίδουν λογαριασμούς? και "δεν πρόλαβαν" γιατί έβαλαν το 5,5€ και όχι το 42€...Σε κα΄θε περίπτωση ευχαριστώ για τις συμβουλές

image.png.ee82f1344ea57fe1b3b76e75c5f4b3f4.png

1 λεπτό πριν, akisdg είπε

Το σπίτι σίγουρα είναι κύρια κατοικία και οι επιδοτήσεις έμπαιναν κανονικά κάθε μήνα (οι λογαριασμοί είναι μηνιαία με δικές μου μετρήσεις), όπως θα δείτε και στον προηγούμενο λογαριασμό που είχα ανεβάσει...η περίοδός όπως είπα είναι μηνιαία και σας ανεβάζω και την εικόνα...Επίση αυτό το "δεν πρόλαβα¨ δεν γίνεται αποδεκτό...είναι υποχρεωμένοι να προλάβουν, αλλιως γιατί εκδίδουν λογαριασμούς? και "δεν πρόλαβαν" γιατί έβαλαν το 5,5€ και όχι το 42€...Σε κα΄θε περίπτωση ευχαριστώ για τις συμβουλές

...γι' αυτό το 'βαλα κι εγώ σε εισαγωγικά, επειδή όντως είναι απαράδεκτη δικιολογία. Δεν παύει δυστυχώς να είναι και η πρακτική των περισσότερων όμως. Πχ η Watt εξέδιδε εκκαθαριστικούς 4μηνου (και τελικούς) με όλους τους μήνες επιδοτημένους με το 0,03 του Σεπτέμβρη (και όποιος δεν ήξερε περί επιδοτήσεων και είχε φύγει, δεν νομίζω να τα διεκδίκησε...). Και δεν νομίζω να σκοτώθηκαν να βρουν κανέναν και να του πουν "ψιτ, κύριος, σας χρωστάμε κάτι λεφτά"...Κινείται μέχρι και στα όρια της εξαπάτησης ("υπεξαιρέσης") η συγκεκριμένη φάση...

Τεσπα πιθανόν να μιλάμε γι' αυτό ακριβώς στην περίπτωσή σου : ζήτα τους να σου εξηγήσουν αναλυτικά τί είναι εκείνα τα 2 μικροποσά ΤΕΜ που έχεις στο τελικό και τί ακριβώς έχει γίνει με την επιδότηση του Γενάρη...

Κι αν δεν ανταποκριθούν, είτε σωστά είτε και καθόλου, τον δρόμο τον ξέρεις : ΡΑΕ... 

11 λεπτά πριν, korakios είπε

καλα αυτό εννοείται αλλά βαρέθηκα να ρωτάω 😁

...ειδικά εσύ τόσο καιρό εδώ μέσα έχεις αγιάσει...:-D

• Like 1

Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό το φιάσκο με το ρεύμα και σε ΔΕΗ και σε λιγο μικρότερο βαθμό και σε άλλες εταιρίες,δεν μιλάμε για αύξηση 10-15 ούτε 30% μιλάμε για πάνω κάτι τριπλάσιους λογαριασμούς και βάλε ! Την έπαθε φίλος μου που απο 140-150 ευρώ μέσω όρο απο προηγούμενους μήνες ήρθε ξαφνικά 500+ευρώ ! το μπάχαλο με κάτι απίστευτες αυξήσεις ο κόσμος έχει αγανακτήσει και πέφτουν οι μυνήσεις βροχή και καλά κάνουν,δεν ξέρω τι γίνεται και γιατί το κάνουν αυτό προφανώς κάποιοι θέλουν να πουλήσουν/κλείσουν το "μαγαζί" άρον άρον.Με την ευκαιρία και κάτι άσχετο αλλά σχετικό με τις αποζημιώσεις/μθνήσεις,ούτε και τα 2χιλιάρικα παίρνουν αρκετοί για τους αποκλεισμούς στην Ατική Οδό,γιατί κάνουν μυνήσεις στήν εταιρία για πολλά περισσότερα και καλά κάνουν κατά την γνώμη μου πλέον όταν σας αδικήσουν η κάνουν ζημιά,να μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί τους κερατάδες.

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω τώρα την elpedison και Γ21 επαγγελματικό (0.075kwh + ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς πάγιο) και κατανάλωση 3.500kwh το 4μηνο.

Αξίζει να κάνω καμία εναλλακτική; πχ

Voltron Flat 21 (Σταθερή χρέωση kwh 0.175 + πάγιο 19.90/μήνα)

Watt Volt Zero (κόστος αγοράς τους της kwh + 2€/100kwh χωρίς πάγιο).

Με φοβίζει λίγο το zero γιατί αν σε 2 μήνες ανεβει η χονδρική τιμή και αλλο; 

Από την άλλη αν σταθεροποιηθει τα flat προγράμματα θα ναι αναλογικά ακριβότερα και πάγιο,  φαρμάκι.

Πλέον όλες έχουν ρήτρα, οπότε... τι θα επιλέγατε;

Πληρώνω πάντα εμπρόθεσμα/με συνέπεια.

57 λεπτά πριν, Skillage είπε

γιατί , έχεις ιδέα πόσο είναι τώρα ?

58 λεπτά πριν, Skillage είπε

κάτι χωρίς ρήτρα , κατέβασε το excel της υπογραφής μου

_________________________________________________________________________________

Υπόψιν οτι δε βρίσκω αν υπάρχει όριο πλέον στις επιδοτήσεις για τα επαγγελματικά (0,065 για Ιαν και Φεβ) . Αν γνωρίζει κάποιος να ποστάρει

4 ώρες πριν, ELMastas είπε

δεν ξέρω τι γίνεται και γιατί το κάνουν αυτό

https://www.iefimerida.gr/oikonomia/na-giati-ektoxeythikan-sta-ypsi-oi-times-toy-ilektrikoy-reymatos-stin-eyropi

4 ώρες πριν, ELMastas είπε

και σε λιγο μικρότερο βαθμό και σε άλλες εταιρίες

λολ

excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο)

Στις 4/2/2022 στις 7:09 ΜΜ, korakios είπε

κανόνας είναι οτι δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πωλητή/υπάλληλο,

εξαρτάται το πρόγραμμα , κατέβασε το excel της υπογραφής μου και αν το δεις στα σταθερά (χωρίς ρήτρα) , τότε είναι χωρίς ρήτρα (εκτός αν έτυχε και είναι πολύ νέο πρόγραμμα)

0,30 οι τελικές (edit στα ρητροπρογράμματα )μείον επιδοτήσεις , τα ίδια είναι όλοι , εξαρτάται απο το αν σε κάλυψαν οι επιδοτήσεις

Οι επιδοτήσεις δεν θα έπρεπε να φαίνονται στον αναλυτικό/εκκαθαριστικό; 

Δεν μπορώ να βρω κάτι. 🙄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Skillage είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω τώρα την elpedison και Γ21 επαγγελματικό (0.075kwh + ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς πάγιο) και κατανάλωση 3.500kwh το 4μηνο.

Αξίζει να κάνω καμία εναλλακτική; πχ

Voltron Flat 21 (Σταθερή χρέωση kwh 0.175 + πάγιο 19.90/μήνα)

Watt Volt Zero (κόστος αγοράς τους της kwh + 2€/100kwh χωρίς πάγιο).

Από την άλλη αν σταθεροποιηθει τα flat προγράμματα θα ναι αναλογικά ακριβότερα και πάγιο,  φαρμάκι.

Πληρώνω πάντα εμπρόθεσμα/με συνέπεια.

Μακριά από το zero! Είναι μια απάτη.

Η τιμή της kWh φτάνει το 0,3 αυτή τη στιγμή. Στην ουσία είναι ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο και αυτό, απλά ονομάζει διαφορετικά την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Εγώ θα επέλεγα το σταθερό πρόγραμμα της Volton(είναι το καλύτερο σταθερό στα Γ21). Λάβε υπόψιν όμως πως με σταθερό πρόγραμμα χάνεις την επιδότηση 0,065/kwh χωρίς όριο που παίρνουν τώρα τα κυμαινόμενα.

Επεξ/σία από fotis1997

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...