Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 28/2/2019 στις 12:46 ΠΜ, ELMastas είπε

Ηρων έχω,απο πέρσυ πριν απο το καλοκαίρι και είμαι πολύ ικανοποιημένος,είναι σοβαροί και ότι έχουν πει το έχουν τηρήσει.

Μαλακες είναι , στην αρχή καλά και μετά πήδημα με σαλιο ...είμαι παθών και σου το λέω 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα,

Είμαι στη ΔΕΗ, χωρίς κάποιο πρόγραμμα (δε ξέρω και αν υπάρχουν στη ΔΕΗ) με Γ1 οικιακό τιμολόγιο. 

Μου ήρθε λογαριασμός 140€ από εκεί που ερχόταν το πολύ 50€.

Στον αναλυτικό λογαριασμό γράφει ότι έχει προστεθεί και ρήτρα αναπροσαρμογής.

Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση που υπάρχει αυτό, μπορώ να πάω κάπου αλλού για να μην έρθει και ο επόμενος λογαριασμός τόσο αυξημένος? Φαντάζομαι αν άλλαζα πάροχο πριν το χειμώνα θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν το είχα ψάξει γιατί πάντα ήταν πολύ μικροί οι λογαριασμοί που πλήρωνα.

16 λεπτά πριν, glib είπε

Καλησπέρα,

Είμαι στη ΔΕΗ, χωρίς κάποιο πρόγραμμα (δε ξέρω και αν υπάρχουν στη ΔΕΗ) με Γ1 οικιακό τιμολόγιο. 

Μου ήρθε λογαριασμός 140€ από εκεί που ερχόταν το πολύ 50€.

Στον αναλυτικό λογαριασμό γράφει ότι έχει προστεθεί και ρήτρα αναπροσαρμογής.

Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση που υπάρχει αυτό, μπορώ να πάω κάπου αλλού για να μην έρθει και ο επόμενος λογαριασμός τόσο αυξημένος? Φαντάζομαι αν άλλαζα πάροχο πριν το χειμώνα θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν το είχα ψάξει γιατί πάντα ήταν πολύ μικροί οι λογαριασμοί που πλήρωνα.

Για κάθισε και διάβασε τις πισω 5-6  σελίδες... Και ακόμα επάνω έχει ένα excel που μπορείς να δεις τι προσφερει κάθε εταιρεία... Υπάρχει και άλλο διπλανό ποστ για την ΔΕΗ.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα,

Μετά την ενεργοποίηση στο myHome onLine, έλαβα σήμερα τον εκκαθαριστικό από το ΦΑ. Το τρελό είναι ότι για λιγότερη κατανάλωση (504kw από 551kw) χρεώθηκα με 100€ παραπάνω. Αν εξαιρέσουμε ότι το 60€ είναι η ποινή, που ήταν εν γνώση μου, πως δικαιολογείται η μεγαλύτερη χρέωση?

Επειδή πάει να σπάσει το κεφάλι μου και δεν βγάζω άκρη, σας προωθώ τους 2 λογαριασμούς και σας παρακαλώ για την βοήθεια σας...έχουν κάνει λάθος ή υπάρχει κάτι που δεν το καταλαβαίνω εγώ?

Ελπίζω να ηρεμήσω τουλάχιστόν από εδω και πέρα με την ΔΕΗ....Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεισφορά σας του στο να καταλάβω τι έχει γίνει και τι πρέπει να κάνω...

Παλαιός

image.png.ea4d846f658b817f87c7d764827a7684.png

Τελικός (Ουσιαστικά βλέπω ότι δεν υπάρχει η επιδότηση του Κράτους...είναι λογικό?)

image.png.3077a3634e2b66813c8bcaec7a9696a2.png

Επεξ/σία από akisdg

17 λεπτά πριν, akisdg είπε

Το τρελό είναι ότι για λιγότερη κατανάλωση (504kw από 551kw) χρεώθηκα με 100€ παραπάνω.

ρήτρα αναπροσαρμογής (άρθρο 10.1 γράφει)

38 λεπτά πριν, glib είπε

άργησες , για <300kw/μήνα και αν δικαιούσαι επιδότηση (κύρια κατοικία) κάθεσαι και ξαναρωτάς τον άλλον μήνα

αλλιώς

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

στο άλλο θέμα συνέχεια

52 λεπτά πριν, margioridis είπε

Μαλακες είναι , στην αρχή καλά και μετά πήδημα με σαλιο ...είμαι παθών και σου το λέω 

μετά απο 3 χρόνια θα το κατάλαβε ......

4 λεπτά πριν, korakios είπε

ρήτρα αναπροσαρμογής (άρθρο 10.1 γράφει)

..

Μα το πρόβλημα δεν είναι η Ρήτρα...αυτή ήρθε λιγότερη από την προηγούμενη φορά...το θέμα άσχετα της ρήτρας, που έτσι και αλλιώς υπήρχε και υπάρχει, πως πληρώνω τουλάχιστον 40€ παραπάνω (100€ διαφορά - 60€ ποινή), με λιγότερη κατανάλωση και το σημαντικότερο γιατί δεν έχουν βάλει την επιδότηση, όπως την προηγούμενη φορά

4 λεπτά πριν, akisdg είπε

Μα το πρόβλημα δεν είναι η Ρήτρα...αυτή ήρθε λιγότερη από την προηγούμενη φορά...το θέμα άσχετα της ρήτρας, που έτσι και αλλιώς υπήρχε και υπάρχει, πως πληρώνω τουλάχιστον 40€ παραπάνω (100€ διαφορά - 60€ ποινή), με λιγότερη κατανάλωση και το σημαντικότερο γιατί δεν έχουν βάλει την επιδότηση, όπως την προηγούμενη φορά

ναι , δεν είδα οτι είχες βάλει και το 2ο

τότε είναι το

31 λεπτά πριν, akisdg είπε

Τελικός (Ουσιαστικά βλέπω ότι δεν υπάρχει η επιδότηση του Κράτους...είναι λογικό?)

κάνεις καταγγελία

10 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , δεν είδα οτι είχες βάλει και το 2ο

τότε είναι το

κάνεις καταγγελία

Άρα συμφωνείς ότι δεν δικαιολογείται η τόσο μικρή επιδότηση....θα μιλήσω και την Δευτέρα μαζί τους να δω τι έχει γίνει...Όταν λες καταγγελία, εννοείς υποθέτω ΡΑΕ ? Επίσης αν δεν βγάλω άκρη με την εταιρία και μέχρι να λάβω απάντηση από την Αρχή, τι κάνω με τον λογαριασμό? (ήδη ακύρωσα, την πάγια εντολή που είχα, για να μην τραβήξουν το ποσό)...Αν δεν πληρώσω, τι πρόβλημα μπορεί να έχω?

1 λεπτό πριν, akisdg είπε

Αν δεν πληρώσω, τι πρόβλημα μπορεί να έχω?

η κλασσική ερώτηση ,διακοπή 

πάμε ακόμα μία

όταν εκκρεμεί αμφισβήτηση (άγνωστο αν η ΡΑΕ μπορεί να ανακόψει) , τότε αναστέλλεται κάθε ενέργεια διακοπής

φυσικά ρισκάρεις και λάθος πάροχου για διακοπη

3 λεπτά πριν, akisdg είπε

θα μιλήσω και την Δευτέρα μαζί τους να δω τι έχει γίνει...

όχι τηλέφωνο ποτέ , αν είναι συμπληρώνεις έντυπο αμφισβήτησης του λογαριασμού (στο site ψάξε εξυπηρέτηση , χρήσιμα έγγραφα, κάπου εκεί)

5 λεπτά πριν, akisdg είπε

Όταν λες καταγγελία, εννοείς υποθέτω ΡΑΕ ?

ναι , περιμένεις 10 εργάσιμες απο την ότι να΄ναι απάντηση που ίσως δώσουν

6 λεπτά πριν, akisdg είπε

Άρα συμφωνείς ότι δεν δικαιολογείται η τόσο μικρή επιδότηση....

υποθέτω , μιας και δεν είπες περίοδο κατανάλωσης , γενικά είναι

Spoiler

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw (edit Σεπ μέχρι Δεκ)
μέχρι 300kw/μήνα

για 2022:

(τέλος για τα σταθερά)

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

53 λεπτά πριν, akisdg είπε

Καλησπέρα

επίσης δες το λινκ της υπογραφής μου για αμφισβήτηση ρήτρας γενικότερα (μπας και πάρεις καμια επιστροφή αλλά κυρίως ,ποιο εύκολο , τη ρήτρα αποχώρησης)

γενικά το παρουσιάζεις σαν οτι αναγκάστηκες να φύγεις άμεσα λόγω υπέρογκων ποσών ρήτρας αλλά δεν ενημερώθηκες πριν υπογράψεις

2 λεπτά πριν, korakios είπε

η κλασσική ερώτηση ,διακοπή 

πάμε ακόμα μία

όταν εκκρεμεί αμφισβήτηση (άγνωστο αν η ΡΑΕ μπορεί να ανακόψει) , τότε αναστέλλεται κάθε ενέργεια διακοπής

φυσικά ρισκάρεις και λάθος πάροχου για διακοπη

υποθέτω , μιας και δεν είπες περίοδο κατανάλωσης , γενικά είναι

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw (edit Σεπ μέχρι Δεκ)
μέχρι 300kw/μήνα

Δεν υπάρχει θέμα διακοπής καθώς, όπως έγραψα και στην αρχή αυτός αποτελεί τελικό λογαριασμό, καθώς ήδη έφυγα και είμαι στο myhome online της ΔΕΗ (για να γλιτώνω την ρήτρα)...άρα δεν ξέρω τι άλλο πρόβλημα μπορεί να υπάρχει...

Όσον αφορά την περίοδο κατανάλωσης αυτή είναι παρόμοια, ανάμεσα στους 2 λογαριασμούς (γι' αυτό άλλωστε τους έβαλα για σύγκριση) και αφορούν την περίοδο των τελευταίων 2 μηνών (Δεκέμβριος ο παλιός και Ιανουάριος ο τελικός)

Μόλις τώρα, akisdg είπε

Δεν υπάρχει θέμα διακοπής καθώς, όπως έγραψα και στην αρχή αυτός αποτελεί τελικό λογαριασμό, καθώς ήδη έφυγα και είμαι στο myhome online της ΔΕΗ

καμία σημασία δεν έχει , ο παλιός πάροχος δίνει εντολή διακοπής στο ΔΕΔΔΗΕ , τέλος αυτό το κομμάτι

1 λεπτό πριν, akisdg είπε

Ιανουάριος ο τελικός

άρα 0,16*150+0,12*150

και δες πάλι το προηγούμενο ποστ μιας και συμπλήρωσα για τη ρήτρα (αν θες να κινηθείς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, korakios είπε

καμία σημασία δεν έχει , ο παλιός πάροχος δίνει εντολή διακοπής στο ΔΕΔΔΗΕ , τέλος αυτό το κομμάτι

άρα 0,16*150+0,12*150

και δες πάλι το προηγούμενο ποστ μιας και συμπλήρωσα για τη ρήτρα (αν θες να κινηθείς)

Άρα όπως πολύ ωραία τα γράφεις, θα έπρεπε να είχα επιστροφή 42€ και όχι 6€ που έβαλαν....

ΤΟ έντυπο το βρήκα αλλά δεν λεέι που να το στείλω....αν φτιάξω ένα email το ίδιο δεν είναι?

Αυτό με το προηγούμενο Post, αν κατάλαβα καλά αφορά την ποινή αποχώρησης και όχι την ρήτρα αναπροσαρμογής...ευχαριστώ για την συμβουλή, αλλά είχα ζητήσει ενημέρωση τι ποινή θα έχω αν φύγω και το γνώριζα ξεκάθαρα

Φαίνεται πως στην δική μου περίπτωση το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι με την μη σωστή απόδοση της επιδότηση

Επεξ/σία από akisdg

ΤΟ έντυπο το βρήκα αλλά δεν λεέι που να το στείλω....

ηλεκτρονικά στο support

Συγνώμη, αυτό με το προηγούμενο Post, δεν το κατάλαβα... 

παρακολούθηση χοντρικής ρεύματος & αμφισβήτηση 

Οι τελευταίοι λογαριασμοί παρατήρησα οτι έχουν μια μεγάλη χρέωση

"προσαρμογή σύμφωνα με το άρθρο 10,1"

θα ήθελα να με ενημερώσετε απο που προκύπτει αυτή η χρέωση καθώς και αναλυτική περιγραφή για επαλήθευση της ορθότητας  .

Υπόψιν οτι στην παρουσίαση του προγράμματος δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο όπως οφείλατε γιαυτό και ζητώ την ηχογράφηση της παρουσίασης για τυχών περαιτέρω  νόμιμες ενέργειές μου

Αιτούμαι

την επιστροφή του ποσού αυτού καθώς και της ρήτρας αποχώρησης μιας και άλλη τιμή μου παρουσιάσατε και άλλη τιμή χρεώθηκα

Παρακαλώ για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος

Κάτι τέτοιο , περιμένεις 10 εργάσιμες , παίρνεις μια τυποποιημένη κονσέρβα απάντηση και μετά ΡΑΕ και περιμένεις ίδια απάντηση κονσέρβα και ζητάς απο ΡΑΕ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (κανα 6μηνο υπολόγισε)

• Like 1

Δεν ξέρω αν πρέπει να το ρωτήσω σε άλλο θέμα, αλλά τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται και στους βοηθητικούς χώρους του οικηματος χωρίς διαφοροποίηση?

Π.χ. 90 Τ.μ. σπίτι +14 Τ.μ αποθήκη μετράνε στο σύνολο 104 με ίδια χρέωση?

Μας έχουν κάνει και ψάχνουμε γωνία στο διφραγκο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...