Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, tomtsir είπε

@washcloud@korakios Εφόσον στο myRae έχω κάνει αίτημα , τι πρέπει να κάνω για να επιληφθεί η RAE; 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 😊

1 ώρα πριν, korakios είπε

δε θυμάμαι τι ακριβώς είχες σαν επιχείρημα , αλλά επιμένεις πάνω σε αυτό ζητώντας να πάρει θέση η ΡΑΕ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, tomtsir είπε

@washcloud@korakios Εφόσον στο myRae έχω κάνει αίτημα , τι πρέπει να κάνω για να επιληφθεί η RAE; 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 😊

Εγώ έκανα το αίτημα την ίδια μέρα και στον Ηρων και στην ΡΑΕ και μετά από δύο μέρες είχα απάντηση του Ηρων μέσω ΡΑΕ και με πήρανε και τηλέφωνο από τον Ηρων αλλά δεν μπόρεσα να το σηκώσω .Τους απάντησα μέσω ΡΑΕ κι εγώ επιμένοντας στο θέμα όπως μου υπέδειξαν και εδώ μέσα τα παιδιά πριν λίγο ..φαντάζομαι πως χωρίς διαμεσολαβητή την ΡΑΕ δεν θα γινότανε τόσο άμεσα αυτή η κατά τα άλλα εντελώς άκαρπη συζήτηση.

4 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

Επεξ/σία από angelo1ao

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή ενώ κάθε μήνα βάζω κανονικά την μηνιαία κατανάλωση είχαν να μου βγάλουν λογαριασμό 4 μήνες σχεδόν.Έπαιρνα τηλέφωνα,email κτλ τίποτα έλεγαν ότι περιμένουν τον ΔΕΔΔΗΕ στις 24/01/22 να βγάλουν εκκαθαριστικό.Μετά απο κράξιμο ότι το ποσό θα ξεφύγει και δε θα μπορώ να ανταποκριθώ έστειλαν προς το παρόν για 3 μήνες και δέχονται (τηλεφωνικά βέβαια) να πληρωθεί σε βάθος 3 μήνου.Βέβαια θα είμαι πάντα "μέσα" γιατί με τη μαλακία που τους δέρνει θα πληρώνω και το παλιό και το τρέχων.Επειδή μέχρι να απαντήσουν πως προκύπτει το ποσό της αναπροσαρμογής,για πιο λόγο δεν έχω την έκπτωση του ΤΕΜ σε όλες τις kwh και γιατί δεν δεν παίρνω και την έκπτωση του ΚΟΤβ σε όλες μπορεί κάποιος να βοηθήσει?Στο τέλος έχει και την παράγραφο περί αλλαγών στις χρεώσεις που σημαίνει ότι φεύγω χωρίς πρόστιμο.

bill - 2022-02-11T094638.503.pdf

Επεξ/σία από 4NIKOS1986

Καλησπέρα. Αν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει κατά που να κάνω θα το εκτιμούσα. Μαγαζί με 4000 - 5000  το τετράμηνο. Αυτή τη στιγμή είμαι στο zero watt&volt 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

Για αρχή ενώ κάθε μήνα βάζω κανονικά την μηνιαία κατανάλωση είχαν να μου βγάλουν λογαριασμό 4 μήνες σχεδόν.Έπαιρνα τηλέφωνα,email κτλ τίποτα έλεγαν ότι περιμένουν τον ΔΕΔΔΗΕ στις 24/01/22 να βγάλουν εκκαθαριστικό.Μετά απο κράξιμο ότι το ποσό θα ξεφύγει και δε θα μπορώ να ανταποκριθώ έστειλαν προς το παρόν για 3 μήνες και δέχονται (τηλεφωνικά βέβαια) να πληρωθεί σε βάθος 3 μήνου.Βέβαια θα είμαι πάντα "μέσα" γιατί με τη μαλακία που τους δέρνει θα πληρώνω και το παλιό και το τρέχων.Επειδή μέχρι να απαντήσουν πως προκύπτει το ποσό της αναπροσαρμογής,για πιο λόγο δεν έχω την έκπτωση του ΤΕΜ σε όλες τις kwh και γιατί δεν δεν παίρνω και την έκπτωση του ΚΟΤβ σε όλες μπορεί κάποιος να βοηθήσει?Στο τέλος έχει και την παράγραφο περί αλλαγών στις χρεώσεις που σημαίνει ότι φεύγω χωρίς πρόστιμο.

bill - 2022-02-11T094638.503.pdf 1 MB · 1 download

Καλησπερα...Τελικα πηρε την καταμετρηση ο Δεδδηε 24/01/2022... Ειδες οτι εχεις  και χρεωση  σε ρητρα αναπροσαρμογης...Και εισαι σε ΚΟΤ...Ψαξου...

Επεξ/σία από takoulou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκει στην ΗΡΩΝ μάλλον τα έχουν πιει δεν εξηγείτε αλλιώς,ρωτάω γιατί δεν βάζουν την έκπτωση του τελικού  αφού δεν υπάρχει τέτοιος όρος στο συμβόλαιο(λένε για εμπορική πολιτική που δεν αναφέρετε πουθενά στο συμβόλαιο) και μου λένε για τον όρο 10 ευάλωτων καταναλωτών ότι νάνε;

Εχω ζήτηση την παρέμβαση της ΡΑΕ το μήνυμα αυτό γιατί το έβγαλε όμως γνωρίζει κανείς;

Spoiler

4DFE7985-A3AD-42CC-8A45-B66EB06BCBBB.png.37d9ffbad838c838c995c472c8f9dd94.png

Επεξ/σία από matrixtv1

2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα...Τελικα πηρε την καταμετρηση ο Δεδδηε 24/01/2022... Ειδες οτι εχεις  και χρεωση  σε ρητρα αναπροσαρμογης...Και εισαι σε ΚΟΤ...Ψαξου...

Καλησπέρα,δε ξέρω αν όντως πήρε την καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ γιατί ο λογαριασμός ειναι έως τον 12/21,απλά τώρα στέλνω έντυπο αμφισβήτησης και αναμένω

14 λεπτά πριν, matrixtv1 είπε

Εκει στην ΗΡΩΝ μάλλον τα έχουν πιει δεν εξηγείτε αλλιώς,ρωτάω γιατί δεν βάζουν την έκπτωση του τελικού  αφού δεν υπάρχει τέτοιος όρος στο συμβόλαιο(λένε για εμπορική πολιτική που δεν αναφέρετε πουθενά στο συμβόλαιο) και μου λένε για τον όρο 10 ευάλωτων καταναλωτών ότι νάνε;

Εχω ζήτηση την παρέμβαση της ΡΑΕ το μήνυμα αυτό γιατί το έβγαλε όμως γνωρίζει κανείς;

Απόκρυψη περιεχομένων

4DFE7985-A3AD-42CC-8A45-B66EB06BCBBB.png.37d9ffbad838c838c995c472c8f9dd94.png

Όντως αν ξέρει κάποιος έχει ενδιαφέρον.αν το αίτημα καταγραφεί ως τελική απάντηση μη αποδεκτή από τον καταναλωτή η ΡΑΕ τι κάνει μετά?

Πόσο καιρό μετά την αρχική καταγγελια σου ήρθε αυτό το μήνυμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι πως αυτή όλη η αναστάτωση κρατάει από τον Αύγουστο που εγώ όλο αυτόν τον καιρό πέταγα χαρταετό μη γνωρίζοντας για τα σταθερά της ΔΕΗ και τις χρεώσεις που έτρωγα με τις αναπροσαρμογές, με κάθε μήνα και μεγαλύτερες με αποκορύφωμα τον τελευταίο λογαριασμό που με ξύπνησε και φοβάμαι ότι και ο επόμενος θα είναι εξίσου όμορφος .Ενώ από την άλλη τα τζιμάνια στον Ηρων την είχανε μυριστεί μάλλον την κατάσταση για το τι θα επακολουθήσει και με πήρανε τηλέφωνο τον Οκτώβρη για να ανανεώσουμε το συμβόλαιο παρότι είχα ένα χρόνο ακόμα μέχρι να λήξει, με πρόφαση να με επιδοτήσουν με 100 ευρώ σε ένα πρόγραμμα φάντασμα με φωτοβολταικά στο πρόγραμμα ΗΡΩΝ Ε΄ΝΑ. Στο τηλεφώνημα αυτό εγώ ήμουν στην δουλειά και καιγόμουνα, νομίζοντας λοιπόν ότι είχε λήξει το συμβόλαιο μου και προκειμένου να μην είμαι στον αέρα χωρίς κάποιο πρόγραμμα ,συναίνεσα βιαστικά για να γυρίσω στην δουλειά μου ..Έτσι μάλλον αυτοί οι αετοί καλύψανε τον κώ** τους να μπορούν να συνεχίσουν να εισπράττουν το μισό μου εισόδημα κάθε μήνα πλασάροντάς μου φύκια για σούσι και εγώ στην  βιασύνη μου πάνω μπορεί να έχω συναινέσει ακόμα και να μου πάρουν τον πρωτότοκό μου γιό για θυσία στον βωμό του ΔΙΑ.. δεν ήταν δυνατό να την ακολουθήσω αυτήν την συζήτηση εκείνη τη στιγμή και ίσως και καμία στιγμή με όλες αυτές τις αρλούμπες που μου αραδιάζανε αν δεν είσαι ήδη ψυλλιασμένος ..και άντε βγάλε άκρη τώρα.

Ηθικό δίδαγμα : μή κάνεις γιό κρατώντας χαρταετό!

Επεξ/σία από angelo1ao

17 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

Στο τέλος έχει και την παράγραφο περί αλλαγών στις χρεώσεις που σημαίνει ότι φεύγω χωρίς πρόστιμο.

μπορούσες να είχες fixed με 9,90€/μήνα να μην πλήρωνες ρήτρα (ή 4€ αν το έκανες προ Ιουνίου)

18 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

γιατί δεν δεν παίρνω και την έκπτωση του ΚΟΤβ σε όλες

με 1400 όριο , όντως έπρεπε σε όλες να πάρεις. Υπόψιν είσαι κοντά στα 1400 δεν ξέρω αν κατάφερες και δεν το ξεπέρασες

19 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

για πιο λόγο δεν έχω την έκπτωση του ΤΕΜ σε όλες τις kwh

και εκεί λάθος κάνανε

και είδα οτι σε χρέωσαν ΥΚΩ και οντως αφήσαν έξω απο ΚΟΤ τις νυχτερινές , θεώρησαν δηλαδή οτι είσαι κοντά στο όριο , στον εκκαθαριστικό θα φανεί , αλλά η πίστωση πάντως είναι λάθος

Για Νοέμβριο έχω σημειωμένο μάλιστα 0,16 όχι 0,15 , αλλά μπορεί να κάνω λάθος

27 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

έλεγαν ότι περιμένουν τον ΔΕΔΔΗΕ στις 24/01/22 να βγάλουν εκκαθαριστικό.

αφού δεν παίρναν δικές σου μετρήσεις να δίνεις μέσω ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον (ανα δίμηνο)

14 λεπτά πριν, matrixtv1 είπε

γιατί προφανώς πιάσατε συζήτηση με την εταιρία . Αν θυμάμαι καλά στις 3 κλείνει

Επειδή όμως είναι κακογραμμένο και απο τη μια λέει θα καταγραφεί ως "τελική απάντηση μη αποδεχτή" , αλλά το κουμπί λέει κλείσιμο αιτήματος ,πάρε τηλ τη ΡΑΕ

17 λεπτά πριν, matrixtv1 είπε

μου λένε για τον όρο 10 ευάλωτων καταναλωτών

στο συμβόλαιο είναι ? και τι λέει ? (φαντάζομαι άσχετο)

Μόλις τώρα, messinia3 είπε

Όντως αν ξέρει κάποιος έχει ενδιαφέρον.αν το αίτημα καταγραφεί ως τελική απάντηση μη αποδεκτή από τον καταναλωτή η ΡΑΕ τι κάνει μετά?

Πόσο καιρό μετά την αρχική καταγγελια σου ήρθε αυτό το μήνυμα?

Από της 27 Γενάρη έχω κάνει το αίτημα και όλο μου έλεγαν δεν τον πιστώνουν ούτε την έκπτωση στον τελικό ούτε από ένα προηγούμενο λογαριασμό ζήτησα την παρέμβαση της ΡΑΕ μου στείλαν ότι θα μου πιστώνουν μόνο την έκπτωση από έναν προηγούμενο λογαριασμό και όχι τον τελικό γιατί είναι εμπορική πολιτική τους και  τους είπα ότι πρέπει να μου πιστώνουν και τον τελικό γιατί δεν αναφέρετε πουθενά κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο και ξανά ζήτησα την παρέμβαση της ΡΑΕ,μετά μου έστειλαν τον όρο 10 στο συμβόλαιο άκυρο τελείως αφού είναι για τους ευάλωτους καταναλωτές και δεν λέει κάτι σχετικό μέσα και μετά πάτησα απόρριψη αιτήματος και μου έβγαλε αυτό 

17 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

Καλησπέρα,δε ξέρω αν όντως πήρε την καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ γιατί ο λογαριασμός ειναι έως τον 12/21,απλά τώρα στέλνω έντυπο αμφισβήτησης και αναμένω

Σε βλεπω πολυ δυσκολα παντως.. Δεν απαντουν.... Και ουτε η ΡΑΕ... Δυστυχως..

Κοιταξε εσυ απο τον Δεδδηε στο τηλεφωνο 800400400 αν εχει ληφθει η ενδειξη και αν σου εχουν βγαλει τον  λογαριασμο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

γιατί προφανώς πιάσατε συζήτηση με την εταιρία . Αν θυμάμαι καλά στις 3 κλείνει

Επειδή όμως είναι κακογραμμένο και απο τη μια λέει θα καταγραφεί ως "τελική απάντηση μη αποδεχτή" , αλλά το κουμπί λέει κλείσιμο αιτήματος ,πάρε τηλ τη ΡΑΕ

Μα αφού ζήταγα παρέμβαση ΡΑΕ από την αρχή και απαντούσαν άσχετα και τους ξανά ζήταγα αλλά μάταια αφού απαντάνε άσχετα μια φορά απάντησαν να μου βάλουν από έναν λογαριασμό την έκπτωση έναν έναντι που μου έλεγαν ότι ούτε αυτό δικαιουμε και τους είπα ξανά ότι ζητάω παρέμβαση της ΡΑΕ γιατί θέλω και το ποσο του τελικού γιατί δεν υπάρχει εμπορική πολιτική που να αναφέρετε στο συμβόλαιοκαι κλείδωσε μετα.Θα ξανακάνω αίτημα πάλι αύριο και θα ζητήσω από την αρχή στο πρώτο μήνυμα παρέμβαση μπας και αλλά δεν το βλέπω.

Ο όρος 10 άσχετος τελείως λέει για τους ευάλωτους καταναλωτές ότι έχουν περιθώριο πληρωμής 40 μέρες και τα σχετικά τίποτα που να αφορά το αίτημα μου 

Επεξ/σία από matrixtv1

2 λεπτά πριν, korakios είπε

μπορούσες να είχες fixed με 9,90€/μήνα να μην πλήρωνες ρήτρα (ή 4€ αν το έκανες προ Ιουνίου)

Δεν ήξερα καν τι παίζει και την πάτησα επειδή εμπιστεύτικα μια γνωστή.Το έχω κάνει απο τον απρίλιο δυατυχώς.Θεωρούσα οτι με το να δίνω σε αυτούς την κατανάλωση είναι το ίδιο αλλα για άγνωστο λόγο δεν έβγαζαν λογαριασμό.Μου είχαν κάνει το ίδιο και τον αύγουστο και δεν είχαν όλη την έκπτωση του ΚΟΤ και ακόμα περιμένω απάντηση.Δε ξέρω αλλα βρώμισε πολύ και η ΔΕΗ σε τέτοια θέματα νομίζω είναι μονόδρομος.

ΥΓ: Χοντρικά στις 1000 kwh για 10-11-12 μήνα με 200ευρώ που με χρεώνουν,δηλαδή 0,21 + 0,15 για τον 11ο και 0,185 τον 12ο πάμε σε τιμή 0,35+ δεν είναι παραπάνω απτο νορμάλ η κάπου κάνω λάθος?

2 λεπτά πριν, matrixtv1 είπε

.Θα ξανακάνω αίτημα πάλι αύριο και θα ζητήσω από την αρχή στο πρώτο μήνυμα παρέμβαση μπας και αλλά δεν το βλέπω

όσες φορές και να το γράψεις το ίδιο είναι .

Αν κάνεις νέο αίτημα γράφεις

Σε συνέχεια του αιτήματος τάδε-τάδε (το προηγούμενο) , παρακαλώ τη ΡΑΕ να επιμεληθεί του ζητήματος , η επικοινωνία με την εταιρία είναι άκαρπη

2 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

Δεν ήξερα καν τι παίζει και την πάτησα επειδή εμπιστεύτικα μια γνωστή.

πολλοί την πατήσαν έτσι , διάβασε

παρακολούθηση χοντρικής ρεύματος & αμφισβήτηση

αν θες να κινηθείς , αλλά απο ότι διαβάζεις συνοψίζω

1. μην περιμένεις οτι η εταιρία θα σου απαντήσει θετικά

2. η ΡΑΕ αν και όταν παρέμβει θα αργήσει (μαξ 6μηνο)

4 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

ΥΓ: Χοντρικά στις 1000 kwh για 10-11-12 μήνα με 200ευρώ που με χρεώνουν,δηλαδή 0,21 + 0,15 για τον 11ο και 0,185 τον 12ο πάμε σε τιμή 0,35+ δεν είναι παραπάνω απτο νορμάλ η κάπου κάνω λάθος?

€ ρήτρας δια kw(μέρας + νύχτας)

0,207 σου βγήκε , "νορμάλ" είναι , τώρα είμαστε +0,23

5 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

Δε ξέρω αλλα βρώμισε πολύ και η ΔΕΗ σε τέτοια θέματα νομίζω είναι μονόδρομος.

αναγκαίο κακό θα έλεγα , αλλά ο καθένας με τις απόψεις του

8 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

έκπτωση του ΚΟΤ

υπόψιν οτι παίζει να σου βγαίνει και πιο ακριβά στο enter

επιδότηση

Φεβ : 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ
για κύρια κατοικία

και τελική στην nrg με ρήτρα 0,29

βέβαια

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...