Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα σας. έχω δει το thread από προχθές και ψάχνω να βρω για να συγκρίνω αν αξίζει το πρόγραμμα που έχω ή αν πρέπει ν' αλλάξω. έχω νυχτερινό ρολόι και χρησιμοποιώ Elpedison στο πρόγραμμα 24 ώρες Νυχτερινό Ν. Στα excel που κατέβασα δεν βρήκα κάπου ν' αναφέρεται το πρόγραμμα αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και τον Φεβρουάριο, η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως  εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Για τις πρώτες 150 kWh κατανάλωσης ανά μήνα επιδοτούμε με 150 ευρώ ανά MWh. Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 - 300 kWh κατανάλωσης επιδοτούμε με 110 ευρώ ανά MWh. Άρα η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 kWh/μήνα ανέρχεται σε 39 ευρώ τον Φεβρουάριο. Ειδικότερα, οι 150 πρώτες κιλοβατώρες θα επιδοτηθούν με 22,5 ευρώ ενώ οι επόμενες 150 κιλοβατώρες έως τις 300 θα επιδοτηθούν με 16,5 ευρώ.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 300 kWh της μηνιαίας κατανάλωσης. Άρα, η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ είναι 51 ευρώ.

Παντως η σταθερη τιμη ειναι τεραστιο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα της ΔΕΗ. Ηδη πρεπει να εχουν μεγαλη αιμορραγια οι παροχοι προς ΔΕΗ. Αν συνεχισουν να χτυπανε κι αλλο τις ρητρες, ουσιαστικα θα διωξουν ολο τον κοσμο τους, οποτε δεν πιστευω οτι θα συνεχιστει

• Like 1

7 ώρες πριν, JTRGamer είπε

Καλησπερα

μας ηρθε λογαριασμος 1545€

εχουμε ΔΕΗ σκετο ,ουτε δεη my home τίποτα.

υπαρχει καποιος αλλο παροχος που να μας ερχεται πιο φθηνα?Η αν μπουμε στο DEH My home enter?

Τί είναι προτιμότερο?

272638696_267774155335797_6724357588956790196_n.jpg

Εχουμε 400 τετραγωνικα μετρα σπιτι,αμα πάμε σε αλλο πάροχο θα μας ερχεται πιο φθηνα και πόσο; Η είναι καλυτερα να παμε στο ΔΕΗ my home enter?

Να υποθέσω ότι δεν είμαι ο μόνος που την πάτησε από την nrg και δεν διάβασε κάτι μικρά γράμματα στον προηγούμενο λογαριασμό για κατάργηση του fixed συμβολαίου και μετατροπή σε συμβόλαιο με ρήτρα αναπροσαρμογής;

Καλησπέρα σας,
Παθών με την ΟΤΣ στην protergia. Αν το συμβόλαιο λήγει τον Απρίλιο τι κινήσεις μπορώ να κάνω για να φύγω από αυτούς μπας και γλιτώσουμε τίποτα?

15 λεπτά πριν, kwstasth είπε

Καλησπέρα σας,
Παθών με την ΟΤΣ στην protergia. Αν το συμβόλαιο λήγει τον Απρίλιο τι κινήσεις μπορώ να κάνω για να φύγω από αυτούς μπας και γλιτώσουμε τίποτα?

Καλημέρα.. Απλα.. Θα πας σε άλλον παροχο.. Θα κοιτάξεις τι σε συμφέρει... 

25 λεπτά πριν, mavrospete είπε

Να υποθέσω ότι δεν είμαι ο μόνος που την πάτησε από την nrg και δεν διάβασε κάτι μικρά γράμματα στον προηγούμενο λογαριασμό για κατάργηση του fixed συμβολαίου και μετατροπή σε συμβόλαιο με ρήτρα αναπροσαρμογής;

Μα είναι παρα πολυ που την πατησαν... Χιλιάδες.. Και ακόμη την πατουν... Τους λένε πραγματα που δεν αληθινά.. Δεν ξέρει ο κόσμος ΟΤΣ... Για ρήτρες.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mavrospete είπε

κανα 2 ακόμα ,οι περισσότεροι φύγαν εγκαίρως ή αποφάσισαν να εξαντλήσουν το περιθώριο μιας και δεν πρόλαβαν παλιές τιμές

4 ώρες πριν, atux_null είπε

Στα excel που κατέβασα δεν βρήκα κάπου ν' αναφέρεται το πρόγραμμα αυτό.

ένα είναι πλέον και το πρόγραμμα που αναφέρεις έχει ρήτρα επομένως

1. δεν γίνεται να βάλεις τις τιμές στα σταθερά

2. στο φύλλο με τα προγράμματα με ρήτρες πρέπει να συμπληρώσεις συντελεστές , χοντρική και επιδοτήσεις (και φυσικά να μαντέψεις τα 2 τελευταία για 12 μήνες μέσο όρο)

1 ώρα πριν, mavrospete είπε

Να υποθέσω πως οι αλλαγές προγραμμάτων με μόνη προειδοποίηση τα μικρά γράμματα είναι εντός των νόμιμων δικαιωμάτων τους;

ενοοείται

2 ώρες πριν, JTRGamer είπε

Εχουμε 400 τετραγωνικα μετρα σπιτι,αμα πάμε σε αλλο πάροχο θα μας ερχεται πιο φθηνα και πόσο; Η είναι καλυτερα να παμε στο ΔΕΗ my home enter?

και

αν αξίζει το πρόγραμμα που έχω ή αν πρέπει ν' αλλάξω.

αυτό τον μήνα για >300kw/μήνα πάτε σε σταθερό της ΔΕΗ αλλιώς ρητροπρόγραμμα με κατα προτίμηση μηδενικό πάγιο και χωρίς δέσμευση (edit αν δικαιούστε επιδότηση ,κύρια κατοικία)

Επεξ/σία από korakios

Καλησπέρα , 

ειμαι Elpedison και μου έστειλαν την παρακάτω επιστολή . Το θέμα είναι εγώ έχω πάνω κάτω 800 kWh το τετράμηνο αξίζει να πάω σε σταθερό της ΔΕΗ ;  Και δεν ξέρω επειδή στο διαμέρισμα που νοικιάζω μπήκα το 2021 και θα το δηλώσω φέτος στην φορολογική δήλωση αν δικαιούμαι τις επιδοτήσεις στο ρεύμα .

9094AD85-4969-46F5-83AB-E3B850965227.jpeg

Προφανως εγω εξαντλησα το περιθωριο. Μου προτειναν να κανω αμεσα νεο συμβολαιο fixed με τιμη ανα κιλοβατωρα 0.14 αλλα δεν ξερω αν με συμφερει. Εξυπακουεται οτι τον τελευταίο λογαριασμο με την ρητρα αναπροσαρμογης δεν τον γλυτωνω

3 λεπτά πριν, mavrospete είπε

Προφανως εγω εξαντλησα το περιθωριο. Μου προτειναν να κανω αμεσα νεο συμβολαιο fixed με τιμη ανα κιλοβατωρα 0.14 αλλα δεν ξερω αν με συμφερει. Εξυπακουεται οτι τον τελευταίο λογαριασμο με την ρητρα αναπροσαρμογης δεν τον γλυτωνω

0,14 καλό ακούγεται , το πάγιο όμως είναι σταθερό ή φαρμάκι ?

4 λεπτά πριν, amantas66 είπε

Και δεν ξέρω επειδή στο διαμέρισμα που νοικιάζω μπήκα το 2021 και θα το δηλώσω φέτος στην φορολογική δήλωση αν δικαιούμαι τις επιδοτήσεις στο ρεύμα .

δε γνωρίζω αλλά είναι σημαντικός παράγοντας

2 λεπτά πριν, korakios είπε

0,14 καλό ακούγεται , το πάγιο όμως είναι σταθερό ή φαρμάκι ?

Εαν θυμαμαι καλα το παγιο ειναι 1.9 + 9 με 18 αναλογα την καταναλωση. Εαν τα ακουσα καλα γιατι τα αυτια μου ειχαν πολλη πιεση

χάθηκα στο excel. οι 3 εκκαθαριστικοί μου για μέρα/νύχτα σε KWh
1673/490
1029/246
759/494

δεν βγάζω άκρη ποιό με συμφέρει να πάω ή να μείνω στο ίδιο.

καλημέρα σας. έχω δει το thread από προχθές και ψάχνω να βρω για να συγκρίνω αν αξίζει το πρόγραμμα που έχω ή αν πρέπει ν' αλλάξω. έχω νυχτερινό ρολόι και χρησιμοποιώ Elpedison στο πρόγραμμα 24 ώρες Νυχτερινό Ν. Στα excel που κατέβασα δεν βρήκα κάπου ν' αναφέρεται το πρόγραμμα αυτό.

1 λεπτό πριν, mavrospete είπε

Εαν θυμαμαι καλα το παγιο ειναι 1.9 + 9 με 18 αναλογα την καταναλωση. Εαν τα ακουσα καλα γιατι τα αυτια μου ειχαν πολλη πιεση

οκ , κατάλαβα , σου δίνουν το υπάρχων fixed κατέβασε το excel της υπογραφής μου και θα καταλάβεις

και

2 λεπτά πριν, atux_null είπε

χάθηκα στο excel. οι 3 εκκαθαριστικοί μου για μέρα/νύχτα σε KWh
1673/490
1029/246
759/494

25 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτό τον μήνα για >300kw/μήνα πάτε σε σταθερό της ΔΕΗ αλλιώς ρητροπρόγραμμα με κατα προτίμηση μηδενικό πάγιο και χωρίς δέσμευση (edit αν δικαιούστε επιδότηση (κύρια κατοικία)

1 λεπτό πριν, korakios είπε

οκ , κατάλαβα , σου δίνουν το υπάρχων fixed κατέβασε το excel της υπογραφής μου και θα καταλάβεις

Μαλιστα, με 0.14 + το παγιο το προτεινεις η να κοιταξω αλλου;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...