Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Δεν ξέρω

Μα τι γίνεται στην τύχη τα υπογιζουν;

Στις 800kwh 188€ και στις 1400 126€

Τι αχταρμάς είναι αυτος;

Μου κάνει εντύπωση.Επίσης, στο δικό σου παράδειγμά, θα αφαιρέσεις μόνο τη ρήτρα.Ρυθμιζόμενες χρεώσεις και δήμοι Ερτ τα προσθέτεις ως έχουν.

• Like 1
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, washcloud είπε

...γι' αυτό σε ρώτησα, μήπως είχες κάποια ενημέρωση. Έχω κι εγώ οικιακό (με υπογραφή Δεκέμβρη) με λίγο πιο πάνω (αλλά και πάλι φθηνότερο από τα σημερινά), όπως και στους γονείς που έληξε τέλος Γενάρη κι έγινε αορίστου, και είχα "διαβεβαίωση" (τηλ.) από διάφορους υπαλληλους που πήρα από Δεκέμβρη μέχρι τις προάλλες ότι σε κανένα πρόγραμμα (από αυτά που έχω έστω) ΔΕΝ σκοπεύει (...μέχρι στιγμής έστω...) η εταιρία ν' ανεβάσει τιμές.

Παίζει να ισχύει και για εσένα δηλαδή. Θα το δεις φυσικά (κι εγώ) στην πράξη, αλλά γενικά αυτή είναι η "οδηγία" που έχουν να μεταφέρουν : ότι δεν προτίθεται ν' αναεβάσει τιμές σε υπάρχοντα (ή και ληγμένα ) συμβόλαια.

Επιβεβαιώνω κι εγώ σε συμβόλαιο από 12-4-2021 και με χρέωση 0,085€ ανα Kwh (με 5% συνέπεια)> καμία μεταβολή στις χρεώσεις και καμία προειδοποίηση!!! Το ιδιο ισχύει και για πιο πρόσφατα συμβόλαια.

Κορακιε καλα πάμε--ως τώρα τουλάχιστον...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, desiro είπε

Φίλε είχα κ εγω και διαφωνιες με την w&v οταν εφυγα κ εχω ενα υπολοιπο γυρω στα 56ευρω....προς το παρων δεν εχω ενημερωση κ αν δεν εχω καποιο εξωδικο για δικαστικα λεω προς το παρων να το αφησω ετσι....αλλα ειναι προσωπικη επιλογη,,,,ο καθενας κρινει αναλογα!!

Στη δική μου διαφωνία με τη w+v μου ήρθε sms μετά από δύο μήνες ότι έχει βγει εντολη για διακοπή ρεύματος. Το χρέος ήταν 96 ευρώ και αφορούσε στο πέναλτι αποχώρησης. Μακάρι να σε αφήσουν έτσι αν και με αυτούς τους φραγκοφονιαδες πολύ αμφιβάλλω.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Στη δική μου διαφωνία με τη w+v μου ήρθε sms μετά από δύο μήνες ότι έχει βγει εντολη για διακοπή ρεύματος. Το χρέος ήταν 96 ευρώ και αφορούσε στο πέναλτι αποχώρησης. Μακάρι να σε αφήσουν έτσι αν και με αυτούς τους φραγκοφονιαδες πολύ αμφιβάλλω.

Προσεξε... Μπορει να γινει διακοπη του ρευματος απο τον Δεδδηε.. Δεν σημαινει επειδη ειναι μικρο το ποσο οτι δεν μπορουν να στο κοψουν...

3 ώρες πριν, Linaki123 είπε

Εάν κάποιος έχει αλλάξει παροχο και χρωστάει στον προηγούμενο τον τελευταίο λογαριασμό και δεν τον πληρώσει, τι μπορεί να συμβεί;;;;; 

Να σου κοψουν το ρευμα... Αυτο θα συμβει αν δεν εξοφλησεις το  υπολοιπο στον προηγουμενο παροχο...

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, takoulou είπε

Προσεξε... Μπορει να γινει διακοπη του ρευματος απο τον Δεδδηε.. Δεν σημαινει επειδη ειναι μικρο το ποσο οτι δεν μπορουν να στο κοψουν...

Το ξέρω και για αυτό το πλήρωσα το χρέος και στη συνέχεια έκανα αμφισβήτηση μέσω ΡΑΕ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannis_Io είπε

Κοίτα αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα θα περιμενω να φτασω σ αυτο το εσχατο σημειο κ μετα θα το πληρωσω....βεβαια δεν ξερω κατα ποσο τους παιρνει να στελνουν τετοια μνμ τετοια περιοδο που ειναι ετοιμοι να τους φανε οι καταναλωτες με την ακριβεια....αλλα σιγουρα ποτε δε λες ποτε!!! Αν παντως ερθει κ εμενα τετοιο μνμ ,θα το πληρωσω κ θα κανω αμφισβητηση

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tutuyo είπε

λες να εκαναν λαθος και τζαμπα χαιρομαι🙂

Capture.JPG

ναι, επίσης υπάρχει περίπτωση να ήσουν σε 6μηνο χάριτος

4 ώρες πριν, Linaki123 είπε

Εάν κάποιος έχει αλλάξει παροχο και χρωστάει στον προηγούμενο τον τελευταίο λογαριασμό και δεν τον πληρώσει, τι μπορεί να συμβεί;;;;; 

σύμφωνα με το νόμο κόβουν το ρεύμα , επιλέγεις το τι θα κάνεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Linaki123 είπε

...σύμφωνα με τον νόμο, παίζει ένα ύψος ποσού (150; 300; Δεν θυμάμαι ακριβώς - ένα από τα δυο πάντως) που "μπορούν" να δώσουν εντολή διακοπής (επίσης παίζει νομίζω να πρέπει να έχει περάσει κι ένα χρονικό διάστημα - 3μηνο ή κάτι τέτοιο). Ακόμη κι αν βρίσκεσαι πλέον σε άλλο πάροχο. Θυμάμαι πριν κάνα μήνα κάποιον εδώ που είχε πει πως για χρέος (από ποινή αποχώρησης, αν θυμάμαι καλά, που δεν πλήρωσε) γύρω στο 60άρι, του είχαν βγάλει εντολή διακοπής, και μέσα σε δυο μέρες (κάπου πριν τα Χριστούγεννα παρακαλώ) ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ και του το 'κοψε. Με άλλα λόγια : δεν είναι όπως παλιότερα, που πιστόλιαζες έναν, πήγαινες σε άλλον, κι όλα καλά. Έχουν ζορίσει τα πράγματα, και υπάρχει η περίπτωση ανά πάσα στιγμή να βρεθείς χωρίς ρεύμα. Δεν είναι το πιθανότερο, αλλά,,,αν είσαι η εξαίρεση;

Αν μιλάμε για ποσό που έχεις λόγους να θεωρείς πως είναι αμφισβητήσιμο, μπορείς να κάνεις σχετικές διαδικασίες ("καταγγελίες" σε υπηρεσίες όπως Συνήγορος Καταναλωτή, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Προστασία Καταναλωτή και άλλες), που όταν δρομολογηθούν θεωρητικά θα "παγώσει" η περίπτωση να σου κόψουν το ρεύμα (μέχρι να αποφανθούν για την περίπτωση οι σχετικές υπηρεσίες), αλλά,,,επειδή είμαστε Ελλάδα και πίσω έχει την ουρά η αχλάδα, να περιμένεις τα πάντα...(Βέβαια αν κάνουν κάποια "παράνομη κίνηση", θα είναι μετά υπέρ σου,,,αλλά τί να το κάνεις όταν θα μείνεις πρακτικά χωρίς ρεύμα; ).

Γενικά αν υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πληρώσεις (αν μιλάμε για πραγματικό περιστατικό και δεν ρωτάς έτσι θεωρητικά), και ΜΕΤΑ να προσπαθήσεις με καταγγελίες να βρεις το όποιο δίκιο σου (και να διεκδικήσεις επιστροφή χρημάτων), εφ' όσον θεωρείς πως το χρέος είναι από κάτι καταχρηστικό... 

3 ώρες πριν, desiro είπε

Φίλε είχα κ εγω και διαφωνιες με την w&v οταν εφυγα κ εχω ενα υπολοιπο γυρω στα 56ευρω....προς το παρων δεν εχω ενημερωση κ αν δεν εχω καποιο εξωδικο για δικαστικα λεω προς το παρων να το αφησω ετσι....αλλα ειναι προσωπικη επιλογη,,,,ο καθενας κρινει αναλογα!!

...μπα, ειδικά αν μιλάμε για τέτοια ποσά, σιγά μην απευθυνθούν σε εισπρακτική (επειδή είπες περι εξωδίκου και "δικαστικών"), πιο "εύκολο" θα τους έρθει να ζητήσουν να σου κοπεί το ρεύμα. Κι από την στιγμή που είναι μικρό (σχετικά) το ποσό, πλήρωσε αν μπορείς, και κοίτα (αν υπαρχει πάτημα) να το διεκδικήσεις εκ των υστέρων, για να μη διακινδυνεύσεις καμμιά διακοπή... 

21 λεπτά πριν, desiro είπε

Κοίτα αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα θα περιμενω να φτασω σ αυτο το εσχατο σημειο κ μετα θα το πληρωσω....βεβαια δεν ξερω κατα ποσο τους παιρνει να στελνουν τετοια μνμ τετοια περιοδο που ειναι ετοιμοι να τους φανε οι καταναλωτες με την ακριβεια....αλλα σιγουρα ποτε δε λες ποτε!!! Αν παντως ερθει κ εμενα τετοιο μνμ ,θα το πληρωσω κ θα κανω αμφισβητηση

...δεκάρα δεν δίνουν ρε συ. Είναι σαν να λες "ποιος θα ξανασκοτώσει αυριομεθαύριο, με τόσες δολοφονίες που έχουν γίνει τελευταία"...Βασικά τους έχει κάνει ΚΑΙ αυτονών κακό η όλη φάση - φαντάσου απλήρωτους λογαριασμούς που έχουν συσσωρεύσει. Οπότε "δεν υπολογίζουν τίποτα"...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, desiro είπε

Δεν τους καίγεται καρφακι αν ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. Ειδικά η w&v έχει δείξει το πιο άθλιο πρόσωπο από όλους τους παρόχους  αυτούς τους μήνες της ενεργειακής κρισης με αποκορύφωμα το zero που έχει μπλέξει κόσμο και κοσμσκη

Αυτό που δεν ήξερα στη δική μου περίπτωση, ήταν αν όντως είχε εκδοθεί εντολή διακοπής ρεύματος ή αν ήταν ένας τρόπος να με πιεσουν ώστε να εξοφλήσω. Όπως και να έχει δεν μπορούσα να το ρισκάρω και τους έσκασα τα 96 ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Οπως σας ειχα πει εδώ και καιρό και διαβάζοντας και άλλον κύριο εδώ που έκανε καταγγελία στην rae για μη απόδοση έκπτωσης συνέπειας 45% απο τον τελευταιο λογαριασμό του ΗΡΩΝΑ, εκανα και εγώ παράπονο/αιτημα στην ΡΑΕ για λογαριασμό της συζύγου (σε αυτην ειναι η παροχή).

Δοθηκαν οδηγίες και ευχαριστώ για αυτό και το παράπονο ειχε ως αιτιολογία αυτο που ειχε αναφερθει,οτι δεν σημαινει οτι μετά τον τελευταιο λογαριασμό ,και επειδή δεν εισαι πελάτης οτι δεν πρέπει να σου επιστρεψουν την εκπτωση συνέπειας και απο αυτόν τον λογαριασμό με πιστωση λογαριασμού IBAN.

Μετά απο διάφορες ερωτοαπα΄ντησεις,σημερα με πήραν τηλέφωνο(το ειχα περάσει στο αιτημα παραπόνου). Με ενημερωσαν οτι καταγραφεται η κλήση.

Μου ανεφεραν τα γνωστά. Δεν ησαστε πιά πελάτης,αρα δεν αποδίδουμε έκπτωση συνέπειας κλπ. Εγώ ανέφερα οτι ειναι λαθος αυτό,οτι στους όρους δεν λέει οτι αν φυγεις,δεν δικαιουσαι απο τον τελευταιο λογαριασμό κλπ. Και ειπα οτι εχετε την αποψη σας,αλλά ειστε λάθος και κακώς δεν μας επιστρεφετε ποσό πίσω.

Μετα απο λίγο ηρθε μηνυμα στο site της ΡΑΕ  ως απάντηση τους.

Καλησπέρα σας, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου με εξουσιοδοτημένη επαφή της κυρίας Μ........, κύριο Χ........... Επιβεβαιώθηκε η μη απόδοση έκπτωσης συνέπειας μετά την έκδοση Τελικού Εκκαθαριστικού Λογαριασμού. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Και ειχε απο κάτω 2 επιλογές

ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ. 

Αλλά αυτην την φορά η απόρριψη ειχε σαν συνέχεια την εκφραση ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

Το πάτησα και εβγαλε μήνυμα 

Το αίτημα σας θα καταγραφεί ως ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. Εάν έχετε νέα στοιχεία προς κατάθεση, παρακαλούμε καταθέστε νέο αίτημα παραπόνου

ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ? ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ?

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ?

υγ=Εχουμε φυγει απο τον ΗΡΩΝ απο 5/2021. Ειμαστε σε άλλη εταιρία τώρα,απο την οποια θα φύγουμε σε λίγο για να πάμε ΔΕΗ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, xraxra είπε

ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ? ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ?

ναι και ζητάς απο ΡΑΕ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

αν σου είναι κόπος τότε άστο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ?

με τα σχόλια που διαβάζω τελευταία μάλλον όχι

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι και ζητάς απο ΡΑΕ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες

αν σου είναι κόπος τότε άστο

με τα σχόλια που διαβάζω τελευταία μάλλον όχι

Καλησπέρα.

Κοπος δεν ειναι.

Αρα κάνω νεο παράπονο οπου ζητάω απο την ΡΑΕ "παρακαλώ κάντε τις απαραιτητες ενέργειες"

Να αναφέρω φαντάζομαι αρχικά "εχω κάνει το παραπονο Νο χχχχχ ,αλλά η εταιρία δεν θελει "πχ να δεχτει οτι εχει άδικο?" Κάτι άλλο?

ΥΓ=Τι εννοεις οτι δεν βλέπεις ελπίδα ,με βάση τα τελευταία σχόλια?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, xraxra είπε

ΥΓ=Τι εννοεις οτι δεν βλέπεις ελπίδα ,με βάση τα τελευταία σχόλια?

μην το παίρνεις προσωπικά , είναι μαζεμένα απο σχεδόν χρόνο σερί , βλέπω άτομα που ρωτάνε "έχει νόημα?" , "υπάρχει κανένας που πήρε λεφτά?" κτλ ,

όταν βαριέται κάποιος (γενικότερα μιλάω) να ασχοληθεί για τα δικαιώματά του , ναι , δε βλέπω ελπίδα σωτηρίας

4 λεπτά πριν, xraxra είπε

Αρα κάνω νεο παράπονο οπου ζητάω απο την ΡΑΕ "παρακαλώ κάντε τις απαραίτητες ενέργειες"

ναι

Να αναφέρω φαντάζομαι αρχικά "εχω κάνει το παραπονο Νο χχχχχ ,αλλά η εταιρία δεν θελει "πχ να δεχτει οτι εχει άδικο?" Κάτι άλλο?

καλύτερα μην αναφέρεις δίκαιο/άδικο (το κρίνουν οι αρχές) , γραψε πχ

Σε συνέχεια του αιτήματος Νο ΧΧΧΧΧ η εταιρία αρνείται να επιστρέψει την έκπτωση συνέπειας , παρακαλώ τη ΡΑΕ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες

χρόνος επίλυσης 3 με 6 μήνες

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα

μας ηρθε λογαριασμος 1545€

εχουμε ΔΕΗ σκετο ,ουτε δεη my home τίποτα.

υπαρχει καποιος αλλο παροχος που να μας ερχεται πιο φθηνα?Η αν μπουμε στο DEH My home enter?

Τί είναι προτιμότερο?

272638696_267774155335797_6724357588956790196_n.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

εχουμε ΔΕΗ σκετο ,ουτε δεη my home τίποτα.

γιαυτό και

μας ηρθε λογαριασμος 1545€

άργησες και έχασες αρκετά δυστυχώς

υπαρχει καποιος αλλο παροχος που να μας ερχεται πιο φθηνα?Η αν μπουμε στο DEH My home enter?

Τί είναι προτιμότερο?

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/?do=findComment&comment=59060007

και αύριο κάνεις και αίτηση για νυχτερινό αν δεν έχεις

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...