Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

είμαι σε σταθερό πρόγραμμα στην Protergeia και ενώ στους προηγούμενους λογαριασμούς μου είχε πιστωθεί η επιδότηση που υπάρχει, στον λογαριασμό που εκδόθηκε από 30/12/2021 - 28/01/2022 δεν υπάρχει και σε ερώτηση προς τον πάροχο μου απάντησαν το παρακάτω

Βασει ελεγχου,διαθετετε το Σταθερο προγραμμα Fixed το οποιο δεν επηρεαζεται απο τις προσαυξησεις και τις ρητρες οποτε σε αυτα τα προγραμματα δεν αποδιδεται και η Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης διοτι δεν επηρεαζεστε απο τις αυξησεις που εχουν παρατηρθει στην ηλεκτρικη ενεργεια

Τι κάνω; Την συνομιλία την έχω σε email

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

55 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα σας,

είμαι σε σταθερό πρόγραμμα στην Protergeia και ενώ στους προηγούμενους λογαριασμούς μου είχε πιστωθεί η επιδότηση που υπάρχει, στον λογαριασμό που εκδόθηκε από 30/12/2021 - 28/01/2022 δεν υπάρχει και σε ερώτηση προς τον πάροχο μου απάντησαν το παρακάτω

Βασει ελεγχου,διαθετετε το Σταθερο προγραμμα Fixed το οποιο δεν επηρεαζεται απο τις προσαυξησεις και τις ρητρες οποτε σε αυτα τα προγραμματα δεν αποδιδεται και η Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης διοτι δεν επηρεαζεστε απο τις αυξησεις που εχουν παρατηρθει στην ηλεκτρικη ενεργεια

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Το χειρότερο είναι να τους παίρνεις τηλέφωνο και να λένε πως στο δικό σου πρόγραμμα θα καταργηθει στις αρχές Μαρτίου. 

Τα νεύρα μου με τη συμπεριφορά τους. 

1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα σας,

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Τίποτα, ορθά σε απάντησαν

53 λεπτά πριν, ex3Lmei είπε

Το χειρότερο είναι να τους παίρνεις τηλέφωνο και να λένε πως στο δικό σου πρόγραμμα θα καταργηθει στις αρχές Μαρτίου. 

Τα νεύρα μου με τη συμπεριφορά τους

Σε καταλαβαίνω, για αυτό γύρισα δεη και ευτυχώς πρόλαβα τις παλιές τιμές. Και δεν σκοπεύω να ξανά αλλάξω,  αν είναι να μας τα αλλάζουν οπότε τους βολεύει (6 μηνο). Εκτός αν αντιληφθώ κάτι που θα αλλάξει τελείως την όλη κατάσταση.

3 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Αυτο γινεται οταν θα δωσει τις μετρησεις ο Δεδδηε  και εχεις ενεργοποιηθει στον νεο παροχο...Θα δωσει και στον παλιο...Αυτο γινεται συνηθως εντος 3-5 ημερων..

Ευχαριστώ.

Το θεωρεις σιγουρο? Εννοώ σου εχει τύχει εσένα προσωπικά ή σε γνωστο σου?

Το θεμα δεν ειναι οι 3 ή οι 5 μερες. Ας ειναι απο 2 και πάνω.

Αρκει να μην ειναι την μερα της αιτησης στον νεο πάροχο. Γιατί αν ειναι θα φάω αλλον ενα μηνα ακόμα ρητρα αποχώρησης.

(Αλλάζει ο μηνας καθε 19,και υπάρχει λόγος να πάω 18 για αιτηση στην ΔΕΗ) 

1 ώρα πριν, xraxra είπε

Ευχαριστώ.

Αρκει να μην ειναι την μερα της αιτησης στον νεο πάροχο. Γιατί αν ειναι θα φάω αλλον ενα μηνα ακόμα ρητρα αποχώρησης.

Καλυτερα να ζητήσεις  την αλλαγή παροχου 18/2...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποιο παροχο  και να διαλέξει κανεις το πρόβλημα ειναι το ιδιο

διοτι το 50% ειναι πληρωμες υπερ τριτων ασχετων με το αγαθο  και φπα . 

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ 

ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ (πχ καύσιμα) ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Επεξ/σία από panagiotou

41 λεπτά πριν, vasioula1 είπε

καλησπέρα

υπάρχει κάποια εταιρία που δεν έχει ρήτρα αποδέσμευσης;

ευχαριστώ

στις προηγούμενες 5 σελίδες ανέφερα 2 προγράμματα (με ρήτρα αναπροσαρμογής βέβαια)

16 λεπτά πριν, panagiotou είπε

οποιο παροχο  και να διαλέξει κανεις το πρόβλημα ειναι το ιδιο

διοτι το 50% ειναι πληρωμες υπερ τριτων ασχετων με το αγαθο  και φπα . 

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ 

ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ (πχ καύσιμα) ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

...μπακάλικα μαζοχιστική λογική όμως, καθώς δεν είναι μόνο ζήτημα παρόχου τί θα πληρώνεις (προφανώς όχι για τα "υπέρ τρίτων", που δεν έχουν σχέση με τις χρεώσεις του παρόχου και είναι φυσικά σε όλους το ίδιο) αλλά ΚΑΙ προγράμματος. Πχ αν πάει κάποιος στο σταθερό της Πρωτέργειας θα πληρώνει κέρατα (κι αν τυχόν για οποιονδήποτε λόγο δεν πληρώσει εμπρόθεσμα θα είναι ΚΑΙ βερνικωμένα), ή αν πάει στο Zero της Watt&Volt ενδεχομένως θα πλαίει η μανούλα του με τον πρώτο λογαριασμό και τέλος αν πάει στην Elpedison κατά την λήξη του προγγράμματος θα ΒΡΙΖΕΙ κι όλας η μανούλα (αν πιο πριν δεν έχει πάει από εγκεφαλικό)...

Δεν είναι ούτε όλοι οι πάροχοι για όλες τις περιπτώσεις, ούτε όλα τα προγράμματα. Καθώς παίζουν διάφορες παράμετροι, με κλασσικά βασική το ύψος της κατανάλωσης, ή το αν έχει ενεργοποιημένο νυχτερινό ή είναι δικαιούχος ΚΟΤ. Συνεπώς η "οδηγία" δίκην αποστάγματος σοφίας, "όποιον πάροχο και να διαλέξει κανείς = το ίδιο είναι, διότι,,,," μπλαμπλαμπλα, είναι φάουλ κίτρινης κάρτας.

Αντιθέτως πρέπει να διαβάζει κανείς τους λογαριασμούς του, να ξέρει να ερμηνεύει διάφορα "κινέζικα" εκεί μέσα, να γνωρίζει απόξω κι ανακατωτά τί ακριβώς πρόγραμμα έχει υπογράψει, να ενημερώνεται γενικά για τις εξελίξεις (καλή ώρα μέσα από fora όπως το παρόν) και να κινείται ανάλογα μέσα στην κάθε χρονιά για να πετυχαίνει το maximum των συμφερόντων του - όσα κι αν είναι αυτά...Είτε χρηματικά, είτε οτιδήποτε άλλο...

47 λεπτά πριν, vasioula1 είπε

καλησπέρα

υπάρχει κάποια εταιρία που δεν έχει ρήτρα αποδέσμευσης;

ευχαριστώ

...το θέμα είναι και σε τί είδος πρόγράμματος όμως, όχι απλά "ποια εταιρία"...

Για σταθερής τιμής ενδιαφέρεσαι, ή με ρήτρα αναπροσαρμογής;

5 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα σας,

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

...τους μπινελικώνεις Βασίλη μου για την αυτιστική απάντηση, καθώς αρκούσε ένα "η κρατική επιδότηση στα σταθερά έχει κοπεί από Γενάρη". Άκους εκεί "δεν επηρρεάζεστε από τις αυξήσεις"...Τότε γιατί σκατά, ρώτα τους, πήγανε τις τιμές στο σταθερό τους ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ήδη από τέλος Δεκέμβρη...; ΔΕΝ είναι "επηρρεασμός" αυτό; Ή, για ΠΟΙΟΝ τότε λόγο, υπήρχαν επιδοτήσεις μέχρι ΚΑΙ Δεκέμβρη, και στα σταθερά; Κυβερνητική λαρτζοσύνη; Όσο μάλιστα οι τιμές των σταθερών (γενικώς) ήταν ΠΙΟ κάτω το προηγούμενο 4μηνο; 

Του κάβλωσε ενός ζάβλακα που σου απάντησε, να δώσει και,,,ερμηνεία στο γιατί έχει κοπεί η ΚΡΑΤΙΚΗ επιδότηση. Λες κι έβγαινε απ' την τσέπα της εταιριάρας του...Τεσπα.

Αν θες να τους τρολάρεις, απάντα τους με τα παραπάνω ερωτήματα...

2 ώρες πριν, xraxra είπε

Ευχαριστώ.

Το ρωτάς με μέιλ στην NRG, τονίζοντάς τους ότι το ρωτάς για να δεσμευτούν με γραπτό, ώστε να μη τυχόν σου χρεώσουν κάτι παραπάνω "κατά λάθος" (πάντως ΘΑ ΕΙΣΑΙ NRG, μέχρι την τελική καταμέτρηση "υπό την NRG" από ΔΕΔΔΗΕ. Όχι "από την μέρα της αίτησης". Αν πχ κάνουν,,,ένα μήνα από ΔΕΔΔΗΕ να περάσουν για την καταμέτρηση, όλο αυτό το διάστημα χρεώνεσαι με τιμές της NRG και το βλέπεις στον "τελικό" που θα εκδόσει).

Πρακτικά, δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να περάσουν από ΔΕΔΔΗΕ την άλλη κι όλας μέρα από την αίτηση στην ΔΕΗ. Για τί ποσό ανά μήνα μιλάμε btw;

• Like 1

Δεν το γνώριζα ότι από τον Ιανούριο κόπηκε η κρατική επιδότηση στα σταθερά προγραμμάτα.

Ευτυχώς, έχω μερικούς ακόμα μήνες, στο ετήσιο πρόγραμμα που έχω, Μετά βλέπουμε

Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρόσθεσα στο excel τα (edit οικιακά) χωρίς δέσμευση (με ρήτρα αναπροσαρμογής), φυσικά διαβάζετε πάντα τους όρους για τυχών αλλαγές (και με ενημερώνετε εδώ)

excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο)

την επιδότηση την αφήνω λανθασμένη μιας και κάθε μήνα την αλλάζουν και βαρέθηκα

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, vasioula1 είπε

το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχει ρήτρα αποδέσμευσης γιατί είναι προσωρινό

για ένα μήνα

Aν λοιπόν δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην θέλετε/να μην μπορείτε (πχ παλιότερο χρέος βεβαιωμένο σε ΑΦΜ ή σε παροχή) ΔΕΗ, ΔΕΗ Γ1 (σε κατάστημα για πιο γρήγορα, αν βιάζεστε να μπει ρεύμα, ή αν είστε ήδη σε άλλο πάροχο και δεν θέλετε να παρατείνεται η παραμονή σε αυτόν. Αλλιώς μέσα από την εφαρμογή econtract στο σάιτ της ΔΕΗ. Όπου επίσης υπάρχει εφαρμογή για κλείσιμο ραντεβού για επίσκεψη στο κατάστημα. Παίζουν ΚΑΙ απογευματινά, ανάλογα την περιοχή. Προφανώς θα χρειαστεί και αρνητικό rapid ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για το άτομο που θα πάει ώστε να παρει την παροχή στο όνομά του - και νομίζω ότι και το ραντεβού θα είναι "προσωποιημένο" από την στιγμή που δίνετε ΑΦΜ/ΑΔΤ για να το κλείσετε, άρα στοιχεία ραντεβού θα πρέπει να συμφωνούν με στοιχεία που θα δηλωθούν για την παροχή που θα πάρει στ' όνομά του ο ενδιαφερόμενος. Εκτός και αν στο ραντεβού πάει κάποιος που το έχει ναι μεν κλείσει στ' όνομά του, αλλά θα υπογράψει για ΑΛΛΟΝ, έχοντας εξουσιοδότηση...).

Αν υπάρχει πάντως περίπτωση να γίνει ΠΟΛΥ μεγάλη κατανάλωση (πχ 400-500 κιλοβατώρες και πάνω) μέσα σε αυτόν τον μήνα που είπες ότι θα διαρκέσει η παραμονή, τότε (αν σε ενδιαφέρει) θα πρέπει να κοιτάξεις για σταθερό πρόγραμμα χωρίς ποινή αποχώρησης (αλλά - χωρίς να είμαι βέβαιος - νομίζω τέτοιο δεν υπάρχει. ΒΕΒΑΙΑ, η ποινή αποχώρησης στα σταθερά της ΔΕΗ είναι "μόλις" 60 για τον ένα μήνα παραμονής, οπότε αν τυχόν όντως πρόκειται να υπάρξει ΠΟΛΥ μεγάλη κατανάλωση, παίζει και να συμφέρει).

(Λογικά ΔΕΝ θα παίξει τόσο μεγάλη κατανάλωση, εκτός πχ και αν πετάξετε καμμιά,,,10 αριά Κουμτέλ μέσα και τις καίτε 24/7/30 και ανάβετε τον θερμοσίφωνα καμμιά 10αριά ώρες την ημέρα σύνολο...Τραβηγμένο παράδειγμα, αλλά αν μιλάμε για καμμιά Φλώρινα ξερωγώ και όντως χρησιμοποιηθούν ηλεκτρικά με΄σα θέρμανσης, θέλει προσοχή, μη σας βγει αυτός ο μήνας ίσα με έναν χρόνο χρέωση...) 

edit : ...λοιπόν : τώρα θυμήθηκα ότι νέο συμβόλαιο σε ρητροπρόγραμμα σημαίνει γιοκ επιδότηση. Οπότε πάνω από 400kWh για τον περίφημο μήνα, σημαίνει χασούρα ούτως ή άλλως. Έχε το υπ' όψιν.

...και όσο το σκέφτομαι, το Γ1 θέλει και 130€ εγγύηση. Τα οποία θα αφαιρεθούν από το ποσό του τελικού βέβαια, αλλά θα χρειαστεί να τα δώσεις υπογράφοντας (κι αν τελικά γίνει μικρή κατανάλωση, μετά θα πρέπει να συνεννοηθείς να τους δώσεις IBAN να σου επιστρέψουν τυχόν υπόλοιπο με το που θα αποχωρήσετε)....Αν τα έχεις εδώ και τώρα, no problem...(στην ουσία, απλώς θα πληρώσεις προκαταβολικά για τον λογαριασμό που θα σου βγει ως τελικός).

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1

Μια ερωτηση για οποιον ξερει ειμαι στην εφα και ενεργοποιησα το ebill και δεν ειδα πουθενα την εκπτωση πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν γινετε εκπτωση απλα δεν χρεωνεσε τα 0,70ε για εκδοση εντυπου λογαριασμου αυτο το πραγμα ισχυει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...