Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε

Ευχαριστώ πολύ. 
αρα μάλλον η ΔΕΗ είναι μονόδρομος. Σκέφτομαι μήπως δε πάω με το my home enter και πάω κανονικά χωρίς κανένα συμβόλαιο. Από ότι ξέρω εκεί η τιμή είναι στα 0.11 η kWh αν δε κάνω λάθος 

Μίλησα με έναν που ήταν και είναι στη ΔΕΗ και μου πε πως του 2πλασιος ο λογαριασμούς. Ψάχνει να βρει το λόγο κι αυτός. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε

Ευχαριστώ πολύ. 
αρα μάλλον η ΔΕΗ είναι μονόδρομος. Σκέφτομαι μήπως δε πάω με το my home enter και πάω κανονικά χωρίς κανένα συμβόλαιο. Από ότι ξέρω εκεί η τιμή είναι στα 0.11 η kWh αν δε κάνω λάθος 

...για την ακρίβεια πέφτει στο 0,07 με εκπτώσεις, αλλά σε αυτό προσθέτεις την αναπροσαρμογή (+0,22 για τον Φλεβάρη) και από εκεί αφαιρείς μ.ο. 0,14επιδότησης (ΑΝ την διακιούσαι - αλλά είπες ότι θα νοικιάσεις τώρα και μόλις ήρθες απ' έξω, οπότε ξεχνάς την επιδότηση μέχρι να κάνεις φορολογική δήλωση που να περιέχει το συγκεκριμένο μισθωτήριο) για τις πρώτες 300kWh του κάθε μήνα, άρα ΕΤΣΙ καταλήγει στο 0,15...

24 λεπτά πριν, freestyoler93 είπε

Το εγραψα ετσι οπως μου ειπες αλλα χωρις να συμπεριλαβω ολα τα προηγουμενα..ακομα μου βγαζει απορριψη η αποδοχη ενω εχω σχολιασει..κανω κατι αλλο η περιμενω?

Περιμένεις την ΡΑΕ.

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

24 λεπτά πριν, freestyoler93 είπε

Το εγραψα ετσι οπως μου ειπες αλλα χωρις να συμπεριλαβω ολα τα προηγουμενα..ακομα μου βγαζει απορριψη η αποδοχη ενω εχω σχολιασει..κανω κατι αλλο η περιμενω?

Screenshot_7.jpg

Τώρα περίμενε....να δούμε πότε και εάν θα παρέμβει η ΡΑΕ...εντός τριμήνου λογικά. 

• Like 1

7 λεπτά πριν, washcloud είπε

...για την ακρίβεια πέφτει στο 0,07 με εκπτώσεις, αλλά σε αυτό προσθέτεις την αναπροσαρμογή (+0,22 για τον Φλεβάρη) και από εκεί αφαιρείς μ.ο. 0,14επιδότησης (ΑΝ την διακιούσαι - αλλά είπες ότι θα νοικιάσεις τώρα και μόλις ήρθες απ' έξω, οπότε ξεχνάς την επιδότηση μέχρι να κάνεις φορολογική δήλωση που να περιέχει το συγκεκριμένο μισθωτήριο) για τις πρώτες 300kWh του κάθε μήνα, άρα ΕΤΣΙ καταλήγει στο 0,15...

Περιμένεις την ΡΑΕ.

Φορολογική δήλωση έχω αλλά για το μισό χρόνο και φυσικά χωρίς το σπίτι μεσα. Άρα με το σπίτι μεσα μιλάμε καλό Μάιο του χρόνου…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Incepted είπε

Τελευταιος Εκκαθαριστικός Efa στο ΚΟΤ - Β προγραμμα, αυτο της Volton , Περιοδος κατανάλωσης 13-8-2021 εως 15-12-2021
Βλέπω και παλι οτι η ρητρα που χρεωνεται ειναι η μιση απο αυτη που θα επρεπε οπως ειχαν πει οτι κανουν σε πελατες ΚΟΤ, αν συνεχιστει αυτο καλα ειμαστε.

Η πιστωση του ταμειου ειναι 101 και το παγιο 21,70

...πού βλέπεις πίστωση ΤΕΜ 101; Εγώ βλέπω βλέπω μια παύλα, κι από κάτω "διπλοτυπωμένο" κάτι που μοιάζει με το πάγιο που είπες, με το,,,1 μπροστά του. Δηλαδή λίγο σαλάτα...; (από άποψη εκτύπωσης)

Επίσης, οι πιστώσεις ΤΕΜ για την συγκεκριμένη περίοδο κατανάλωσης, βγαίνουν 91,35 κι όχι "101" που λες... : 0,03 για Σεπτέμβρη, 0,06 Οκτώβρη (31 μέρες btw), 0,13 Νοέμβρη, 0,165 για τις μέρες Δεκέμβρη. Υπολόγισέ τα, τόσα ακριβώς βγαίνουν...

Επίσης Νο2, πώς υπολογίζεις ως "μισή" την αναπροσαρμογή; Για την συγκεκριμένη περίοδο κατανάλωσης και με την συγκεκριμένη κατανάλωση, και με την μέση τιμή ΟΤΣ να είναι γύρω στο 135 (τιμές από Ιούλιο μέχρι και Νοέμβριο), η αναπροσαρμογή που θα έπρεπε να περιμένεις θα ήταν γύρω στα 280€, άρα καμμία σχέση με το "οι δικαιούχοι ΚΟΤ πληρώνουν μισή ρήτρα" (άλλο κοντά 190 κι άλλο 140).

Επίσης Νο3, αν από τα 280 αφαιρέσεις την πίστωση ΤΕΜ που σου έγραψα πιο πάνω, η τελική αναπροσαρμογή μείον την επιδότηση που θα έπρεπε να πληρώσεις βγαίνει γύρω στα 190, όσα δηλαδή σου ήρθε όντως. 

Με άλλα λόγια, νομίζω φούμαρα της ΕΦΑ το "οι ΚΟΤ τα μισά", που είπες ότι σου τάξανε...

22 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε

Φορολογική δήλωση έχω αλλά για το μισό χρόνο και φυσικά χωρίς το σπίτι μεσα. Άρα με το σπίτι μεσα μιλάμε καλό Μάιο του χρόνου…

Το σπίτι που θα νοικιάσεις τώρα θα φανεί στην δήλωση που θα κάνεις τον Μάρτη (κάπου εκεί λένε θ' ανοίξουν οι δηλώσεις). Απλά μέχρι τότε, επιδότηση (λογικά) γιοκ.

Πάνε Έντερ.

Επεξ/σία από washcloud

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ,έχω αυτή την στιγμή επαγγελματικό λογαριασμό με χρέωση ρεύματος τελική τιμή 605€ για 2000 κιλοβατώρες μαζί με την επιδότηση.(τόσο περίπου ερχετε τώρα τον χειμώνα) στην protergia

κοιταξα τα προγράμματα χωρίς ρήτρα ,αυτά που ξεχώρισα είναι Nrg και ζενίθ 

Nrg 0.148 Χ2000 κιλοβατώρες+50 μηνιαίο πάγιο 346€(Συμβόλαιο 12 μηνών)

ζενιθ 0.19348Χ2000+ 6.6 μηνιαίο πάγιο 393.56€(Χωρίς συμβόλαιο)

Άκουσα  το επόμενο 6μηνο η τιμή θα πέσει ξανά αληθεύει;

εάν ναι δεν θα ήταν προτιμότερο να πάω ζενίθ που θα μπορώ να φύγω όποτε θέλω η να κάτσω nrg που θα σπάσω το συμβόλαιο για να φύγω (αλλά θα πληρώνω  περίπου 50€ λιγότερο τον μήνα;)αλλά δεν ξέρω ποσό μεγάλη είναι η ρήτρα αποχώρησης.

στο σπίτι θεωρώ η καλύτερη λύση είναι να βάλω ΔΕΗ 

Επεξ/σία από paidaras

1 λεπτό πριν, paidaras είπε

Καλησπέρα ,έχω αυτή την στιγμή επαγγελματικό λογαριασμό με χρέωση ρεύματος τελική τιμή 605€ για 2000 κιλοβατώρες μαζί με την επιδότηση.(τόσο περίπου ερχετε τώρα τον χειμώνα) στην protergia

κοιταξα τα προγράμματα χωρίς ρήτρα ,αυτά που ξεχώρισα είναι Nrg και ζενίθ 

Nrg 0.148 Χ2000 κιλοβατώρες+50 μηνιαίο πάγιο 346€(Συμβόλαιο 12 μηνών)

εάν ναι δεν θα ήταν προτιμότερο να πάω ζενίθ που θα μπορώ να φύγω όποτε θέλω η να κάτσω nrg που θα σπάσω το συμβόλαιο για να φύγω (αλλά θα πληρώνω  περίπου 50€ λιγότερο τον μήνα;)αλλά δεν ξέρω ποσό μεγάλη είναι η ρήτρα αποχώρησης.

στο σπίτι θεωρώ η καλύτερη λύση είναι η ΔΕΗ 

Να το ψαξεις πολυ καλα..Παντου... Να δεις τιμες..  Δεν φαινονται να πεφτουν ετσι ευκολα  οι τιμες... Με ολα αυτα που γινονται.. Με τις αυξησεις στο φυσικο αεριο, πετρελαιο, ρυποι,  διαμαχη Ρωσιας- Ουκρανιας  κτλπ...

11 λεπτά πριν, takoulou είπε

Να το ψαξεις πολυ καλα..Παντου... Να δεις τιμες..  Δεν φαινονται να πεφτουν ετσι ευκολα  οι τιμες... Με ολα αυτα που γινονται.. Με τις αυξησεις στο φυσικο αεριο, πετρελαιο, ρυποι,  διαμαχη Ρωσιας- Ουκρανιας  κτλπ...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου 

Τελευταίος λογαριασμός 

παγιο 5,33

2066Χ0,12116=250,32

ρητρας αναπροσαρμογής 2066Χ0,22882=472,74

επιδοτηση κράτους -10,85

εκπτωση 45% -112,64

τελικη τιμή 604,90

για αυτό είπα βλέπω τόσο μεγάλη διάφορα,δεν ξέρω εάν κάνω κάτι λάθος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, paidaras είπε

...είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα της τιμής του ρεύματος, πια. Ειδικά στην Ελλάδα. Και δεν νομίζω να μπορεί κανείς να προβλέψει πώς ακριβώς θα πάει - ευχολόγια νομίζω εκφράζουν όσοι μιλάνε για πτώση τιμών. Το πιο λογικό είναι όσο θα βγαίνει ο χειμώνας να πέφτει (ένας θεός ξέρει πόσο), αλλά ούτε στις περσινές τιμές λογικά θα ξαναφτάσει, ούτε και για πολύ καιρό, καθώς κατακαλόκαιρο λογικά θα έχουμε μία από τα ίδια (σχεδόν), καθώς θα ξανανέβει ούτως ή άλλως η ζήτηση (που είναι ένας από τους παράγοντες της τιμής). Και τον χειμώνα, ίσως μία από τα ίδια με ό,τι ζήσαμε φέτος.

Από τον Σεπτέμβρη περίμεναν πτώση τιμών, και, τελικά, σταδιακά διπλασιάστηκαν.

Λογικά θα πάρει καιρό να ξαναδούμε "ανθρώπινες" τιμές, που να ΔΙΑΡΚΟΥΝ κι όλας φυσικά. 2 χρόνια ίσως; Πρέπει ν' αλλάξουν πράγματα πρώτα, και οργανωτικά αλλά και πρακτικά, και όλα αυτά θέλουν χρόνο...Από τότε που βγήκε εκτός ο λιγνίτης, την κάτσαμε.

23 λεπτά πριν, paidaras είπε

αλλά δεν ξέρω ποσό μεγάλη είναι η ρήτρα αποχώρησης

Δεν γράφουν. Πάρε και ρώτα τους (αν δεν βιάζεσαι, ρώτα στο chat ή μέσω mail).

Επεξ/σία από washcloud

13 λεπτά πριν, paidaras είπε

ελάχιστα , πχ η Ζενίθ έριξε κάπως τις τιμές , αλλά δε βλέπω πλέον το Γ22

το τι θα γίνει άγνωστο , είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις

17 λεπτά πριν, paidaras είπε

αλλά δεν ξέρω ποσό μεγάλη είναι η ρήτρα αποχώρησης.

δυστυχώς δε γράφει μιας και έχει το παλιότερο 24μηνο στο site

21 λεπτά πριν, paidaras είπε

όχι , ετήσια συνδρομή είναι , 79€

1 λεπτό πριν, paidaras είπε

για αυτό είπα βλέπω τόσο μεγάλη διάφορα,δεν ξέρω εάν κάνω κάτι λάθος 

δες και το excel

1 λεπτό πριν, korakios είπε

ελάχιστα , πχ η Ζενίθ έριξε κάπως τις τιμές , αλλά δε βλέπω πλέον το Γ22

το τι θα γίνει άγνωστο , είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις

δυστυχώς δε γράφει μιας και έχει το παλιότερο 24μηνο στο site

όχι , ετήσια συνδρομή είναι , 79€

Ναι υπολόγισα οτι είναι 79 δια 12 μήνες 6,60 δλδ αν κάτσω πχ 6 μηνες θα είναι 39,6 εκτός εάν δεν πάει έτσι 

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...πού βλέπεις πίστωση ΤΕΜ 101; Εγώ βλέπω βλέπω μια παύλα, κι από κάτω "διπλοτυπωμένο" κάτι που μοιάζει με το πάγιο που είπες, με το,,,1 μπροστά του. Δηλαδή λίγο σαλάτα...; (από άποψη εκτύπωσης)

Επίσης, οι πιστώσεις ΤΕΜ για την συγκεκριμένη περίοδο κατανάλωσης, βγαίνουν 91,35 κι όχι "101" που λες... : 0,03 για Σεπτέμβρη, 0,06 Οκτώβρη (31 μέρες btw), 0,13 Νοέμβρη, 0,165 για τις μέρες Δεκέμβρη. Υπολόγισέ τα, τόσα ακριβώς βγαίνουν...

Επίσης Νο2, πώς υπολογίζεις ως "μισή" την αναπροσαρμογή; Για την συγκεκριμένη περίοδο κατανάλωσης και με την συγκεκριμένη κατανάλωση, και με την μέση τιμή ΟΤΣ να είναι γύρω στο 135 (τιμές από Ιούλιο μέχρι και Νοέμβριο), η αναπροσαρμογή που θα έπρεπε να περιμένεις θα ήταν γύρω στα 280€, άρα καμμία σχέση με το "οι δικαιούχοι ΚΟΤ πληρώνουν μισή ρήτρα" (άλλο κοντά 190 κι άλλο 140).

Επίσης Νο3, αν από τα 280 αφαιρέσεις την πίστωση ΤΕΜ που σου έγραψα πιο πάνω, η τελική αναπροσαρμογή μείον την επιδότηση που θα έπρεπε να πληρώσεις βγαίνει γύρω στα 190, όσα δηλαδή σου ήρθε όντως. 

Με άλλα λόγια, νομίζω φούμαρα της ΕΦΑ το "οι ΚΟΤ τα μισά", που είπες ότι σου τάξανε...

Το σπίτι που θα νοικιάσεις τώρα θα φανεί στην δήλωση που θα κάνεις τον Μάρτη (κάπου εκεί λένε θ' ανοίξουν οι δηλώσεις). Απλά μέχρι τότε, επιδότηση (λογικά) γιοκ.

Πάνε Έντερ.

Ευχαριστώ και πάλι. Ερώτηση για να καταλήξω κάπου και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι. Όταν με το έντερ η τιμή φτάνει περίπου στα 0.15-0.16 μαζί με τις εκπτώσεις αν είσαι τυπικός και πληρώνεται το ποσό αυτόματα κτλπ, γιατί κάποιος να μην βάλει το βασικό πακέτο της ΔΕΗ που δε έχει δεσμεύσει και είναι στα 0.11 η kWh ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

3 λεπτά πριν, paidaras είπε

Ναι υπολόγισα οτι είναι 79 δια 12 μήνες 6,60 δλδ αν κάτσω πχ 6 μηνες θα είναι 39,6 εκτός εάν δεν πάει έτσι 

όχι , στον πρώτο λογαριασμό δίνεις 79€ αγύριστα

Μόλις τώρα, vkoukoutis είπε

γιατί κάποιος να μην βάλει το βασικό πακέτο της ΔΕΗ που δε έχει δεσμεύσει και είναι στα 0.11 η kWh

0,11 μείον 35% έκπτωση + συν 0,23 ρήτρα , μείον επιδοτήσεις

Την πάτησε και συγγενής μου με την elpedison. 

Ενω είχε ανανεώσει τον Ιούλιο το fixed έστειλαν στο λογαριασμό του Νοεμβρίου κάτω κάτω σε ένα πλαίσιο σημείωση ότι αλλάζει το πρόγραμμα από Γενάρη δηλ στο εξάμηνο. 

Στους επόμενους λογαριασμούς δεν το έλεγε. 

Τώρα του είπαν ότι μπαίνει σε πρόγραμμα με ρήτρα και αν φύγει θα πρέπει να επιστρέψει τα 50€ που θα πάρει έκπτωση. 

Αυτό με το εξάμηνο ισχύει φαντάζομαι με όλες τις εταιρείες? 

Μιλάμε για μεγάλη αλητεία υπογράφεις συμβόλαιο για δύο χρόνια και στο εξάμηνο στο καταριπτουν χωρίς καμία επίπτωση γι αυτούς ενώ εσύ αν φύγεις έχεις ρήτρα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...