Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Specs είπε

Ειναι καποιος εδω που να εχει κανει στο myrae καταγγελια για ρητρα ΟΤΣ και μετα την απορριψη του παροχου ζητησε ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ την παρεμβαση της ΡΑΕ ?

Κι εγώ τον ψάχνω...προφανώς έχει λάβει αμέτρητες καταγγελίες η ραε για το ζήτημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, messinia3 είπε

προφανώς έχει λάβει αμέτρητες καταγγελίες η ραε για το ζήτημα

ενοειται,αλλα ΠΟΤΕ ειναι η τελευταια φορα που εθεαθη? αν ειναι πχ 3 μηνες πριν λογικο και αναμενουμε,αλλιως αν αγνοειται απο περισυ τετοια εποχη...ματαια περιμενουμε!

9 λεπτά πριν, fragma είπε

Το εξάμηνο μου χωρίς ρήτρα στην  efa συμπληρωνεται στις 5 Απριλίου. Πόσο νωρίτερα μπορώ να αποχωρησω αζημιως;  

Επίσης πότε στον διάολο βάζει την έκπτωση συνέπειας η efa;; Είναι ο τέταρτος λογαριασμός που μου ήρθε (ο πρώτος ήταν εκκαθαριστικός και οι άλλοι 3 έναντι) και η έκπτωση πουθενά 😡

Aν δεν κάνω λάθος 60 μέρες αν σε ειδοποιήσει πάνω στο 6μηνο (κάτι παίζει και μ' ένα 30άρι μέρες που δεν έχω καλοκαταλάβει). Αν ΔΕΝ σ' έχει ειδοποιήσει (χλωμό), κοιτάς να φύγεις κατά τις 20/3 (προσωπική εκτίμηση, για να προλάβεις "σίγουρα" να μεταβείς, πριν αρχίσει να μετράει η αναπροσαρμογή).

Οι εκπτώσεις συνέπειας (λογικό είναι) αποδίδονται γενικώς στους παρόχους στον 1ο έναντι μετά τον εκκαθαριστικό (οπότε έχεις δρόμο ακόμα...Στην καλύτερη περίπτωση θα στην βγάλουν με τον τελικό. Κι αν ΔΕΝ - το πιθανότερο....- τότε καταγγελία ΡΑΕ κι όοοοταν προκόψουν, θα στην καταθέσουν σε ΙΒΑΝ που θα τους έχεις δώσει, αφού θα έχεις ήδη φύγει...).

16 λεπτά πριν, vaggp είπε

Καλησπέρα στους ομοιοπαθείς.
Έχω κάποιους μήνες να σας παρακολουθήσω και τώρα που μπήκα πραγματικά χάθηκα με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει. Κατέβασα το πολύτιμο excel που με κόπο έχει φτιάξει ο Korakios αλλά στο πεδίο Όφελος / έτος όλα βγαίνουν κόκκινα εκτός της ΔΕΗ, οπότε λέω δεν μπορεί κάτι κάνω λάθος. 

Στα ψιλά γράμματα στο τέλος της 2ης σελίδας φαίνεται ότι έληξε το πρόγραμμα με την ρήτρα αναπροσαρμογής, οπότε 
αν μπορούσατε να βοηθήσετε σύμφωνα με τις χρεώσεις που έχω και να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα που να μην με γδάρουν ζωντανό, θα ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

...τα κόκκινα πάντως σημαίνουν απλώς ότι είναι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ από το MyHome Online της ΔΕΗ, το οποίο είναι η βάση σύγκρισης.

Συνεπώς πας ΔΕΗ (Έντερ καλύτερα)

Καλησπέρα σας, 

Εχω διαβάσει πολλές σελίδες από το συγκεκριμένο thread και πήρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες. 

Η ιστορία μου είναι ότι πέρυσι τον Ιανουάριο πήγαμε στη Zenith με διετές συμβόλαιο. Το τι συνέβη γνωστό...Μας ήρθε η λυπητερή τέλη Δεκεμβρίου, εκκαθαριστικός λογαριασμός 07-11/21 περίπου στα 750€. Έκανα όλη τη διαδικασία με την αμφισβήτηση της ρήτρας και τη Rae. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι μου στείλανε την ηχογράφηση, που ακούγεται στο τέλος της συνομιλίας η κοπέλα που μου έκανε το συμβόλαιο να λέει ότι θα έχουμε ρήτρα ΟΤΣ (χωρίς να εξηγεί προφανώς τι είναι αυτό) και μετά εμένα να το αποδέχομαι. 

Ξαναέστειλα αίτημα στη Ζενιθ μέσω της RAE εξηγώντας ότι πάλι αμφισβητώ το ποσό αφού δεν μου είχαν εξηγήσει τι είναι αυτή η ρήτρα και ότι πρόκειται για μη σωστή ενημέρωση. Ζήτησα και πάλι να μου στείλουν πως προκύπτει το ποσό (και την πρώτη φορά το ζήτησα, αλλά δε μου το έστειλαν ποτέ) και να με αφήσουν να φύγω αζημίως αφού έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. 

Φυσικά δε μου έχουν απαντήσει ακόμη. Οι ερωτήσεις μου είναι τι κάνω από εδώ και πέρα; Να κάνω καταγγελία στον Συνήγορο (γιατί δε βλέπω η RAE να κάνει κάτι ενώ έχω ζητήσει ήδη την παρέμβαση της); Το ότι με ενημέρωσαν για τη ρήτρα χωρίς όμως να μου εξηγούν τι είναι, σημαίνει ότι δε θα δεχτούν το αίτημα μου; Είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία;

Τώρα έχω κάνει διακανονισμό, αλλά αυτό δε με σώζει. Θέλω να φύγω και να μην πληρώσω ρήτρα. Να κάνω αίτηση στη Δεη; Φοβάμαι ότι λόγω του εκκρεμούς ποσού είτε δε θα με αφήσουν να φύγω από τη Ζενιθ, είτε θα μου κόψουν το ρεύμα όταν δούνε ότι έχω κάνει αίτημα για να φύγω. 

Γενικά έχει κάποιος καταφέρει να του επιστραφεί ή να μην πληρώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής; 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για όποια πληροφορία μου δώσετε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Specs είπε

ενοειται,αλλα ΠΟΤΕ ειναι η τελευταια φορα που εθεαθη? αν ειναι πχ 3 μηνες πριν λογικο και αναμενουμε,αλλιως αν αγνοειται απο περισυ τετοια εποχη...ματαια περιμενουμε!

Με ΣτΚ έχει δοκιμάσει κανείς εκτός από ΡΑΕ?Με εταιρεία κινητής στο παρελθόν είχε βοηθήσει να αυξηθεί η πίεση στον παροχο και να αναθεωρήσει πάντως.

Κανείς που έχει κάνει αντίστοιχη αναφορά για τις χρεώσεις ΟΤΣ στον ΣτΚ?

Επεξ/σία από messinia3

3 ώρες πριν, fragma είπε

Επίσης πότε στον διάολο βάζει την έκπτωση συνέπειας η efa;;

εκκαθαριστικό

να δίνεις ένδειξη μέσω ΔΕΔΔΗΕ (αν και μάλλον θα έχεις φύγει)

3 ώρες πριν, fragma είπε

Το εξάμηνο μου χωρίς ρήτρα στην  efa συμπληρωνεται στις 5 Απριλίου. Πόσο νωρίτερα μπορώ να αποχωρησω αζημιως;  Αν ας πούμε κάνω αίτηση στην ΔΕΗ αρχές Απρίλη προλαβαίνω;

εξαρτάται πως τα έχετε συμφωνήσει , αν σου είπαν 2 μήνες μετά το 6μηνο η αποχώρηση αζημίως , τότε κάνε αίτηση κανα 2ήμερο πριν , ποτέ δεν ξέρεις αν μια στο εκατομμύριο γίνει άμεσα η αλλαγή

3 ώρες πριν, vaggp είπε

Έχω κάποιους μήνες να σας παρακολουθήσω και τώρα που μπήκα πραγματικά χάθηκα με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει.

μα γιατί , δεν άλλαξε κάτι 😁

3 ώρες πριν, vaggp είπε

στο πεδίο Όφελος / έτος όλα βγαίνουν κόκκινα εκτός της ΔΕΗ, οπότε λέω δεν μπορεί κάτι κάνω λάθος. 

δυστυχώς όχι , πάμε για 3 επί τιμή ρεύματος σαν "φθηνό"

3 ώρες πριν, vaggp είπε

αν μπορούσατε να βοηθήσετε σύμφωνα με τις χρεώσεις που έχω και να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα που να μην με γδάρουν ζωντανό, θα ήμουν ευγνώμων.

κοίτα , πλέον τα ρητροπρογράμματα είναι στα +0,30 τελική και επιζεί ο κόσμος με τις επιδοτήσεις , αλλά είναι

Ιαν/Φεβ : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

και για πρώτη κατοικία

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

επομένως εσένα δε σε καλύπτει , άρα πας στο άλλο θέμα  και εννοείται κάνεις οικονομία και σπρώξε επιπλέον ότι άλλο μπορείς στο νυχτερινό

3 ώρες πριν, Specs είπε

Ειναι καποιος εδω που να εχει κανει στο myrae καταγγελια για ρητρα ΟΤΣ και μετα την απορριψη του παροχου ζητησε ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ την παρεμβαση της ΡΑΕ ?

κανένας , πίστεψέ με , θα το είχα σημειώσει , πάρε τηλ

3 ώρες πριν, vasia90thes είπε

η κοπέλα που μου έκανε το συμβόλαιο να λέει ότι θα έχουμε ρήτρα ΟΤΣ (χωρίς να εξηγεί προφανώς τι είναι αυτό) και μετά εμένα να το αποδέχομαι. 

όφειλε να σου εξηγήσει

Να κάνω καταγγελία στον Συνήγορο

είχε πάρει ένα παλικάρι πρόσφατα σχετικά τη μισή ρήτρα και κυνηγά να πάρει απο όλους τοους λογαριασμούς αναδρομικά , αλλά

αν η εταιρία δε θέλει , ο ΣτΚ απλά δημοσιεύει επώνυμα το πόρισμα (πχ αθέμιτες πρακτικές κτλ κτλ) και δε μπορεί να επιβάλλει . Χρήσιμο μόνο για δικαστήριο

• Like 2

Να κάνω καταγγελία στον Συνήγορο (γιατί δε βλέπω η RAE να κάνει κάτι ενώ έχω ζητήσει ήδη την παρέμβαση της); Το ότι με ενημέρωσαν για τη ρήτρα χωρίς όμως να μου εξηγούν τι είναι, σημαίνει ότι δε θα δεχτούν το αίτημα μου;

Τώρα έχω κάνει διακανονισμό, αλλά αυτό δε με σώζει. Θέλω να φύγω και να μην πληρώσω ρήτρα. Να κάνω αίτηση στη Δεη; Φοβάμαι ότι λόγω του εκκρεμούς ποσού είτε δε θα με αφήσουν να φύγω από τη Ζενιθ, είτε θα μου κόψουν το ρεύμα όταν δούνε ότι έχω κάνει αίτημα για να φύγω.

Ειδικός δεν είμαι, αλλά η λογική λέει ότι σε όσες περισσότερες υπηρεσίες τους καταγγείλεις (ΣτΚ, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΚΕΠΚΑ, Προστασια Καταναλωτή κτλ) δεν θα χάσεις κάτι (χωρίς να σημαίνει ότι θα κερδίσεις). Το πώς θα ερμηνεύσουν στην ΡΑΕ (και οπουδήποτε) το γεγονός ότι "σε ενημέρωσαν περί ρήτρας μεν - χωρίς αναλυτική εξήγησε δε", μόνο στην πράξη θα φανεί (και η πράξη για την ώρα λέει πως η ΡΑΕ μάλλον μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπάρια), οπότε μην σε απασχολεί το πώς θα πάει το πράμμα : κάνε εσύ ό,τι είναι να κάνεις, κι ό,τι βρέξει, ΘΑ κατεβάσει,,,ούτως ή άλλως.

...γενικώς κάτι δεν σε "σώζει", Βάσια μου...Ακόμη και δικηγόρο (άντε να βρεις βέβαια κατάλληλο) να έβαζες, το πράγμα παίρνει χρόνο (εκτός του ότι θέλει κάποια λεφτά - για να το ξεκινήσεις τουλάχιστον). Στο μεταξύ θες ΝΑ 'ΧΕΙΣ ρεύμα κατά την διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι αν είναι να δικαιωθείς στην ΠΟΡΕΙΑ, αρχικά θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι δεν θα κάνουν καμμιά αρκουδιά να στο κόψουν (για να μη μπλέκεις με προσπάθειες επανασύνδεσης, πράγμα δύσκολο, καθώς ακόμη κι αν σε περίπτωση που είσαι σε διαδικασία αμφισβήτησης ποσών, άρα εκ του νόμου δεν είναι επιτρεπτή η διακοπή, τίποτα δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα πέσεις σε κάποιον βλάκα που θα προωθήσει τέτοια εντολή και όντως να βρεθείς χωρίς ρεύμα...). Συνοψίζοντας : από καθαρά πρακτικής άποψης, το καλό για εσένα θα ήταν να συνεχίσεις να ανταποκρίνεσαι στον διακανονισμό, και από εκεί και πέρα δεν νομίζω να έχει καμμία σχέση το ότι θα πας ΔΕΗ (...εκείνο "δεν θα με αφήσουν να φύγω",,,,πώς ακριβώς το εννοείς...; ΔΕΝ είναι στην ευχέρειά τους να το σταματήσουν...). Επίσης, δεν νομίζω ότι η φυγή σου θα τους τριγκάρει και θα πούνε "κόφτε της το". "Απρόσωπες εταιρίες" είναι, υπάρχει ένα ποσό προς εξόφληση, ΔΕΧΤΗΚΑΝ έναν διακανονισμό, τέλος. Αυτό που μπορεί να τους κάνει να "σκληρύνουν στάση", έχει να κάνει με την ποινή αποχώρησης : αν δουν ότι πας αλλού, λογικά θα χαθεί κάθε περιθώριο "συμβιβασμού" από μεριά τους ("να σου χαρίσουν' την αποχώρηση δηλαδή). Όσο βέβαια κάθεσαι στο ρητροπρόγραμμα, έχεις αιμορραγία (κι αν δεν είναι δηλωμένη ως κύρια κατοικία σου το σπίτι με την συγκεκριμένη παροχή, χάνεις ΗΔΗ από Γενάρη και την κρατική επιδότηση), οπότε ΠΟΣΟ πια θα κάθεσαι σε αυτούς; Στείλε - γνώμη μου απλά - ενημέρωση στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ ότι είσαι σε διαδικασία αμφισβήτησης ποσών ΚΑΙ έχεις ΜΠΕΙ σε διαδικασία διακανονισμού, άρα να το λάβουν υπ' όψη κι επειδή φαύγεις για ΔΕΗ μην κάνουν καμμιά μαλακία και σου κόψουν ρεύμα"...Βάλε και ένα όμορφα συντεταγμένο σημείωμα στο ρολόι που αν λέει ακριβώς αυτό και να ζητάς από τυχόν συνεργείο να ΜΗΝ προβεί σε κόψιμο (εκτύπωσε και την αμφισβήτηση και τον διακανονισμό και βαλ' τα κι αυτά).

Οικονομία από΄δω και πέρα. Βάλε νυχτερινό. Δες αν δικαιούσαι ΚΟΤ (ή κάποιος άλλος). Προσπάθα να πληρώνεις τις δόσεις διακανονισμού πάσει θυσία, και αν γίνεται ας πάρει ΑΛΛΟΣ την παροχή στο όνομά του (έτσι δεν θα μπορούν να την κόψουν).Μην καθυστεράς όμως την μετάβαση - χτίζεις μελλοντικό χρέος έτσι...

Καλημέρα σας , επανέρχομαι στον θέμα με την παρακάτω φωτογραφία, εννοείται πως στην ηχογράφηση δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη αναπροσαρμογή συμβολαίου ή οτς ή κάποιας επιπλέον ρήτρας πέραν τις 24μηνης δέσμευσης και τις διαφημιζομενης τιμής. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μας δουλεύουν, το ξέρουν, αλλά συνεχίζουν κανονικά.

Screenshot_2022-02-06-09-13-23-627_com.android.chrome.jpg

Καλημέρα

Κάποια πρόταση για Γ21 επαγγελματικό; Ιδανικά χωρίς ρήτρα;

Το excell συστήνει nrg fixed αλλά αναλόγως των kwh μεταβάλλονται σημαντικά και τα πάγια/συνδρομές…

@Joe22 από ένα πρόχειρο έλεγχο που έκανα σε fixed που να είναι υποτυπωδώς της προκοπής χωρίς ΟΤΣ είναι αυτό https://efaenergy.gr/fix-power-business-1/ Γενικά με τα επαγγελματικά είναι δράμα η κατάσταση.

• Like 1

Καλημερα σε όλους και καλή Κυριακή . Συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σας.

Να σας ρωτήσω τωρα για την δευτερη παροχή μου. (ειχα ρωτησει την Πέμπτη για την πρώτη και ευχαριστω θερμά τον korakio  καθώς και τον washcloud  για τις απαντήσεις τους)

Και αυτή η παροχή  (του σπιτιού μου είναι )  είναι τώρα στην nrg  με nrg fixed στα 9,90 ευρώ ,και που έχω την ειδοποιηση εδώ και καιρό ότι σταματάει στις 1/3/2022.

Οποτε θα ηθελα την γνωμη σας,για την υφιστάμενη κατάσταση

Η κατανάλωση η ετήσια είναι 3400  ημέρας και1235 νύχτας. Πρακτικά εχει 73% ημέρας  και 27% νυχτας).Σαν μεσος ορος μηνα βγαινει (3400+1235) /12= 387 kw

Η κατανομή στα τριμηνα είναι σχετικά ομαλή.

19/1/2021-13/5/2021  913  και  267

14/5/2021-12/9/2021 1397 και  542

13/9/2021-17/1/2022 1083 και  426

Μου βγηκε πολύ καλά το nrg fixed εως τωρα γιατι πρακτικά το τελευταιο τετραμηνο πληρώνω συνολο την κιλοβατώρα 0,070 πρακτικά.

Εχω δεί το excel του κοράκιου. Με τις καταναλώσεις που εχω συμφέρει το ΔΕΗHOME ENTER (το προτιμώ εγώ από το on-line) .  Το συγκρίνω με το νέο σταθερό που εχει η NRG το nrd fixed 4U.  

Και παρατηρώ το εξής. (Με την εκπτωση που εχει η NRG σε εμπρόθεσμη καταβολή (πάντα πληρωνω με πάγια εντολή ,και ποτέ δεν καθυστερώ έτσι και αλλιώς)  και συμφωνα με το excel  του korakiou , η nrg είναι φτηνότερη  στην αξια του ρευματος κατά  32 ευρώ. Στο πάγιο όμως η nrg βγαινει ακριβότερη κατά 201 ευρώ. ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΕΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ κατά 179 ευρώ συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ

Αρα τα ερωτήματα

1) Να γυρισω σε ΔΕΗ HOME ENTER ?

2) Και αν ναι,ποτε να κάνω την αίτηση στην ΔΕΗ? Γιατί πρέπει να υπολογιστεί ότι εχω σχεδόν 22 μέρες  ακόμα (6/2-1/3 ) που μενοντας στο nrg  fixed και επειδη είναι αρκετά φθηνοτερη με το nrg fixed  θα εχω οφελος.

Βεβαια να σας αναφέρω ότι θα εχω και μια ρήτρα αποχώρησης 68 ευρώ περίπου  (4,5 ευρω*15 μηνες υπολοιπόμενη διάρκεια )

3) Εχει ουσία να τους στειλω mail τι χρεωση θα εχω από 1/3/2022 ? Φαντάζομαι κανονικά θα μου απαντήσουν 0,06265 + ρητρα. Η πιθανον να μου προτείνουν το νέο τους σταθερό.

Αυτό όμως θα λειτουργήσει αρνητικά ή θετικά ή ουδέτερα ? Στο αν κάνω αμφισβήτηση  της ρήτρας αποχώρησης?  (υποψιν ότι αυτοι εχουν ενημερώσει για την κατάργηση του fixed από τον λογαριασμό έκδοσης 17/11/2021)   

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ=ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 2 ΚΑΙ 3 ,είναι παρόμοια με αυτά που ρωτησα στην άλλη παροχή που σας ειχα γραψει ,και ισως και οι απαντήσεις οι ιδιες? (korakios? )

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ No 1 . Τι γνώμη εχετε?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lazos_21 είπε

Καλημέρα σας , επανέρχομαι στον θέμα με την παρακάτω φωτογραφία, εννοείται πως στην ηχογράφηση δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη αναπροσαρμογή συμβολαίου ή οτς ή κάποιας επιπλέον ρήτρας πέραν τις 24μηνης δέσμευσης και τις διαφημιζομενης τιμής. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μας δουλεύουν, το ξέρουν, αλλά συνεχίζουν κανονικά.

...προσωπικά αδερφέ, δεν νομίζω πως βοηθάς την υπόθεσή σου με διατυπώσεις όπως την αναφορά στο Πήλιο (αν δεν την χειροτερεύεις δηλαδή). Φυσικά και σε καταλαβαίνω (εγώ λόγω κάλου μπορεί να έγραφα και χειρότερα), αλλά ξαναλέω, απλά δεν είναι προς συμφέρον σου. Να πω δηλαδή ότι μιλάς με έναν ιδιοκτήτη ενός καταστήματος και το 'χετε γυρίσει "στο προσωπικό", πάει καλά. Αλλά να απευθύνεις λόγο σε μια απρόσωπη εταιρία όπου την απάντησή σου θα την δει ένας τάδε υπάλληλός της που "δεν έχει την ευθύνη" για την όποια δυσλειτουργίας της, απλά θα το πάρει κι εκείνος "προσωπικά", και θ' απαντήσει "ανάλογα" και θα σου βάλει εμπόδια, όσο είναι στο δικό του χέρι (πχ εκείνο το "πόσο δε αζήμια αποχώρηση την στιγμή που...", που μεταφράζεται σε "άσε μας ρε μεγάλε"...).

Και ΥΠΟΘΕΤΩ πως και όποιος υπάλληλος της ΩΡαίας ΚοιμωμΕνης ("ΩΡΕ"/ΡΑΕ/γουατέβα) δει την συνομιλία σας, το ίδιο αρνητικά διακείμενος θα είναι απέναντί σου...

Κάνε ΟΠΩΣ θέλεις, αγώ απλά για το τί σε συμφέρει μιλάω. Κατά τ' άλλα, με τα 1Κ μαζί σου...Και ναι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ "μας δουλεύουν". Πόσο μάλλον όταν στην μέση υπάρχουν γκαφρά...Συνεχίζεις κι εσύ τα δικά σου, και περιμένεις (...) ΜΠΑΣ και κάποια στιγμή "ξυπνήσει το θεριό" και βάλει τους κακούς στη θέση τους...

1 ώρα πριν, xraxra είπε

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ No 1 . Τι γνώμη εχετε?

...καταναλώσεις και εδώ πάνω από 300kWh/μήνα, άρα αβλεπί ΔΕΗ : φθηνότερη και με λιγότερη δέσμευση (και πολύ μικρότερη ποινή πρόωρης αποχώρησης) = ίσως το πιο σημαντικό, ακόμη κι απ' την "φθήνια".

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1

Ευχαριστώ πάρα πολύ washcloud και korakios για τις απαντήσεις σας και τις πληροφορίες που μου δώσατε. 

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από την προσωπική μου εμπειρία και από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι ότι το θέμα με τη RAE είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Καμιά παρέμβαση καμιά βοήθεια. Απλώς φεύγεις, πας στη ΔΕΗ και πληρώνεις ότι υποχρεώσεις είχες στην προηγούμενη εταιρία. Καμιά προστασία στον καταναλωτή για ακόμη μια φορά. 

Το θέμα είναι αυτό που ανέφερε και ο washcloud, ότι έχει έρθει ήδη ο επόμενος έναντι λογαριασμός και είναι και αυτός φουσκωμένος. Οπότε φοβάμαι τι θα αντικρύσω στον επόμενο εκκαθαριστικό. Θα κάνω αίτηση στη ΔΕΗ και θα μιλήσω και μαζί τους για το θέμα με τη Ζενιθ και θα στείλω και ενημέρωση στο ΔΕΔΔΗΕ. 

Εννοείται ότι θα πληρώσω και το εκκρεμές ποσό στη Ζενιθ, δεν ήταν ποτέ η πρόθεση μου να μην το πληρώσω. Απλώς θα ήθελα να μην πληρώσω τη ρήτρα αποχώρησης, μιας που θεωρώ ότι εκείνοι με ωθούν να φύγω με τα τεράστια ποσά και τη μη σωστή ενημέρωση. 

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλους. 

43 λεπτά πριν, vasia90thes είπε

Ευχαριστώ πάρα πολύ washcloud και korakios για τις απαντήσεις σας και τις πληροφορίες που μου δώσατε. 

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από την προσωπική μου εμπειρία και από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι ότι το θέμα με τη RAE είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Καμιά παρέμβαση καμιά βοήθεια. Απλώς φεύγεις, πας στη ΔΕΗ και πληρώνεις ότι υποχρεώσεις είχες στην προηγούμενη εταιρία. Καμιά προστασία στον καταναλωτή για ακόμη μια φορά. 

Το θέμα είναι αυτό που ανέφερε και ο washcloud, ότι έχει έρθει ήδη ο επόμενος έναντι λογαριασμός και είναι και αυτός φουσκωμένος. Οπότε φοβάμαι τι θα αντικρύσω στον επόμενο εκκαθαριστικό. Θα κάνω αίτηση στη ΔΕΗ και θα μιλήσω και μαζί τους για το θέμα με τη Ζενιθ και θα στείλω και ενημέρωση στο ΔΕΔΔΗΕ. 

Εννοείται ότι θα πληρώσω και το εκκρεμές ποσό στη Ζενιθ, δεν ήταν ποτέ η πρόθεση μου να μην το πληρώσω. Απλώς θα ήθελα να μην πληρώσω τη ρήτρα αποχώρησης, μιας που θεωρώ ότι εκείνοι με ωθούν να φύγω με τα τεράστια ποσά και τη μη σωστή ενημέρωση. 

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλους. 

Καλησπερα...Αφου το πηρες αποφαση καλα εκανες..Δυσκολο να σου δωσουν πισω την ρητρα αποχωρησης...Αλλα οταν υπογραφουμε βλεπουμε τι και πως.. Τι ενημερωση θα στειλεις στον Δεδδηε;; Και γιατι;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, washcloud είπε

Η ΥΔΕ του ηλεκτρολόγου (συνήθως βγαίνει με ισχύ για 14 χρόνια - εγώ έχω δει και με 12) δεν έχει πάντως καμμία απολύτως σχέση με οτιδήποτε άλλο (δεν αφορά άλλωστε καν τον πάροχο - είναι θέμα του ΔΕΔΔΗΕ). Και σίγουρα όχι με την εγγύηση στον πάροχο. Αλλά μην πολυασχολείσαι τόσο με αυτό (10€), έχεις άλλα ζητήματα πιο σοβαρά : σου χρεώνουν ΗΔΗ ρήτρα αναπροσαρμογής = πάει τελείωσε για 'σένα πλέον το "fixed".

Ούτε εγώ κατάλαβα πώς τον ρωτάς/τί εννοείς (για το αν "παίζει κάτι" λέω), αλλά απλά σου είπε πως "κανονικά όφειλαν να σε είχαν ενημερώσει γραπτώς" για τις αλλαγές που υπέστης (πιθανώς το κάνανε οπότε είναι καλυμμένοι, αλλά αν τελικά όχι, έχεις πάτημα για αμφισβήτηση/καταγγελία).

...όπως είπα έχεις άλλο ζήτημα πιο φλέγον (οικονομικά : ήδη σου βάλανε στο κεφάλι αναπροσαρμογή και κάθε μέρα τρέχει και για τον επόμενο λογαριασμό και ποιος ξέρει καν αν δικαιούσαι ΕΣΤΩ την κρατική επιδότηση από Γενάρη και yada-yada...). Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, πρέπει να φύγεις ΑΜΕΣΑ από την NRG,,,εκτός κι αν δεν σε χαλάει να πληρώνεις την κιλοβατώρα μέχρι και με 0.30 (αν τυχόν δεν είσαι πλέον δικαιούχος επιδότησης, πράγμα που καθορίζει αν είναι το σπίτι που μένεις δηλωμένο ως η κύρια κατοικία σου στην φορολογική που έδωσες το '21)  

...ταυτόχρονα πρέπει (εφ' όσον θες) να δεις τί πρέπει να κάνεις (βήματα αμφισβήτησης στο λινκ που φαίνεται στην υπογραφή του korakios) για να διεκδικήσεις ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ αυτού του 56αριού που σου χρεώσανε, πιθανώς "παρανόμως". Σιγουρέψου όμως ότι ΔΕΝ είχες άλλου είδους ειδοποίηση στους προηγούμενους ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (συνήθως προς το τέλος με μικρά γράμματα) σχετικά με το πότε θα έπαυε το fixed για εσένα ή/και ότι θα είχες αλλαγή στους όρους της σύμβασής σου : ξεσήκωσέ τους όλους από Σεπτέμβρη και μετά...Παρεμπιπτόντως, πότε μπήκες στο fixed της NRG;

Γενικά πάντως τί σου λένε στα τηλέφωνα ΜΗΝ το βασίζεσαι - πάντα να φροντίζεις η όποια επικοινωνία με παροχο ρεύματος (...και όχι μόνο...) να ειναι ΓΡΑΠΤΗ, ώστε και αποδεικτικά στοιχεία να έχεις άμεσα διαθέσιμα για κάθε χρήση (αμφισβήτηση στον πάροχο/καταγγελία σε αρχές όπως ΣτΚ ή ΡΑΕ/ή και σε δικηγόρο αν φτάσεις ως εκεί), αλλά και να είναι ό,τι πιο επίσημο από την εταιρία. Καθώς στα τηλέφωνα, μπορεί να πέσεις σε σουρωμένο, ειδικά αν έχεις πάρει εσύ (και όχι αυτοί) και μπορεί να μην έχεις καν γίνει καταγραφή της συνομιλίας... 

...αν συνεχίσετε με ~400kWh/μήνα, θα πληρώνετε ~100€ ρήτρα (χωρίς επιδότηση) πάντως. Οπότε δεν ξέρω τί κάνανε με την μετάβαση στο "fixed4U" (...σας γράψανε...; ), αλλά κάτι πρέπει να κάνετε εσείς με αυτό. Αν δεν έχετε καμμιά τρελή ποινή πρόωρης αποχώρησης (τύπου 200άρι), εγώ θα σου έλεγα να πάτε άμεσα στο "MyHome Enter" της ΔΕΗ πάντως. Κυρίως γιατί δεν έχει 24μηνη δέσμευση όπως της NRG αλλά  και γιατί θα πληρώνετε ~200 το χρόνο λιγότερα (άρα εδώ που τα λέμε και 200άρι ποινή να έχετε, καλύτερα ΔΕΗ για να μπορέσετε ν' αποδεσμευτείτε γρηγορότερα από το δικό της το σταθερό, αν αλλάξουν τα πράγματα με την χονδρική του ρεύματος και συνεπώς και με τα ρητροπρογράμματα, και δη με πολύ λιγότερη ποινή : 60 μέχρι το 1ο 3μηνο κι από 'κει και πέρα κάθε 3μηνο -20).

Η μόνη εναλλακτική θα ήταν να κάνει τροποποιητική η σύντροφος, ή έστω με το που θ' ανοίξει το Taxis να δηλώσει κύρια κατοικία εκεί που μένετε (ή να πάρεις εσύ μισθωτήριο/παροχή στ' όνομά σου) για να παίρνετε ΕΣΤΩ την επιδότηση = ένα 40άρι/μήνα,,,για όσο καιρό ακόμα θα την δίνουν. Δείτε τα όλα αυτά με τον λογιστή/τους λογιστές σας (από μόνοι τους δεν πρόκειτια να σας ανοίξουν τα μάτια), μπας και μπορείτε να τα "στήσετε" έτσι ώστε να έχετε την μάξιμουμ απόδοση "κερδων' (επιδοτήσεις, επιδόματα - πχ ενοικίου - και εκπτώσεις όπως ΚΟΤ. Το τελευταίο είναι από τις πιο σημαντικές και ενώ δεν το υποστηρίζουν όλοι οι πάροχοι το κάνει σίγουρα η ΔΕΗ, οπότε είναιένας ακόμη λόγος για μετάβαση σε αυτήν. Επίσης σε συνδυασμό με νυχτερινό μετρητή, θα γλυτώσετε πολλά, καθώς βοηθάει με τα όρια κατανάλωσης του ΚΟΤ, αλλά και με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, πέρα φυσικά από την έκπτωση στα νυχτερινά ωράρια. Γκούγκλαρέ τα όλα αυτά για να δεις προϋποθέσεις, όρια, ωράρια κλπ. Νυχτερινός μετρητής = 42,16€ με ΦΠΑ και όπως έχουν).

Μου είχαν στείλει ειδοποιηση τον Οκτώβριο και αρχες Δεκέμβριου τους πήρα τηλέφωνο και μου είπε ο υπάλληλος τους πως το fixed που έχω είναι μέχρι αρχές Μαρτίου και μάλιστα με καθησυχασε πως μέχρι τότε θα περάσει η ενεργειακή κρίση κάτι που βέβαια δε τον πίστευα το τελευταίο που είπε. Όμως, γιατί μου είπε πως μέχρι αρχές Μαρτίου τελειώνει το fixed ενώ με ενημέρωσαν στο λογαριασμό του Οκτωβρίου πως αρχές του χρόνου καταργείται το fixed. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση πως σταδιακά καταργειται και οι ανίκανοι έπρεπε να επιμείνω για να μου το πουν σωστά που τους πήρα χθες για διευκρινήσεις. 

Επίσης, στη διάρκεια του συμβολαίου το συμβόλαιο, δε λέει τίποτα συγκεκριμενο. Δε λέει πουθενά για 24μηνη σύμβαση. Και τους το είπα και αυτό στις αρχές του Δεκεμβρίου για μια διευκρίνηση αλλά με γράψανε. 

Θα κινηθώ όπως πρέπει μπας και βγω αζημιως. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. 

Επεξ/σία από ex3Lmei

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...