Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, patsakos. D είπε

Δεν είναι σταθερο

καταρχάς είσαι πάνω απο 300kw μήνα , άρα δες το άλλο νήμα για online/enter

δεν ανέφερες περίοδο κατανάλωσης , οπότε αν δεν έχεις κάτι απο τα παρακάτω κάνεις αμφισβήτηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν/Φεβ : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ (edit προσοχή , για κύρια κατοικία μόνο)

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι σταθερο

Ανέβασε ΟΛΟΝ τον λογαριασμό (σβήνοντας προσωπικά στοιχεία) να δούμε και άλλα πράγματα.

Κατά τ' άλλα, η παροχή είναι στο όνομά σου; Και, ΚΥΡΙΩΣ, είναι το σπίτι που μένεις τώρα, δηλωμένο στην φορολογική σου δήλωση ('21, χρήσης '20) ως η κύρια κατοικία σου; (διότι για τις μη ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ ως κύριες κατοικίες, η επιδότηση έχει σταματήσει από Γενάρη, και ό,τι πήραν-πήραν μέχρι και Δεκέμβρη - καλή ώρα η πίστωση που φαίνεται στο κομμάτι λογαριασμού που ανέβασες και αφορά ΔΥΟ μέρες του Δεκέμβρη...).

Υπάρχει εν τω μεταξύ και η περίπτωση (αν όντως είναι η κύρια κατοικία σου από τουλάχιστον το '20, δηλωμένη στην φορολογική του '21 και η παροχή σε εσένα), "απλά" η NRG να μην σου έβαλε ακόμη την επιδότηση του Γενάρη (ούτως ή άλλως είχε καθυστερήσει αρκετά η κυβερνητική ενημέρωση για τις αλλαγές - τους "κόφτες" που εβαλε - του Γενάρη, και αυτό θα φανεί στον επόμενο ή πιθανότερα στον εκκαθαριστικό ή πάρε και ρώτα τους τί ακριβώς παίχτηκε). 

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, washcloud είπε

Ανέβασε ΟΛΟΝ τον λογαριασμό (σβήνοντας προσωπικά στοιχεία) να δούμε και άλλα πράγματα.

Κατά τ' άλλα, η παροχή είναι στο όνομά σου; Και, ΚΥΡΙΩΣ, είναι το σπίτι που μένεις τώρα, δηλωμένο στην φορολογική σου δήλωση ('21, χρήσης '20) ως η κύρια κατοικία σου; (διότι για τις μη ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ ως κύριες κατοικίες, η επιδότηση έχει σταματήσει από Γενάρη, και ό,τι πήραν-πήραν μέχρι και Δεκέμβρη - καλή ώρα η πίστωση που φαίνεται στο κομμάτι λογαριασμού που ανέβασες και αφορά ΔΥΟ μέρες του Δεκέμβρη...).

Υπάρχει εν τω μεταξύ και η περίπτωση (αν όντως είναι η κύρια κατοικία σου από τουλάχιστον το '20, δηλωμένη στην φορολογική του '21 και η παροχή σε εσένα), "απλά" η NRG να μην σου έβαλε ακόμη την επιδότηση του Γενάρη (ούτως ή άλλως είχε καθυστερήσει αρκετά η κυβερνητική ενημέρωση για τις αλλαγές - τους "κόφτες" που εβαλε - του Γενάρη, και αυτό θα φανεί στον επόμενο ή πιθανότερα στον εκκαθαριστικό ή πάρε και ρώτα τους τί ακριβώς παίχτηκε). 

Μάλιστα 

Δεν είναι στο όνομα μου είναι στης συντρόφου μ 

Το νοικιάσαμε το Σεπτέμβριο αλλά στην δήλωση της που είχε κάνει το καλοκαίρι είχε δηλώσει το πατρικό της μόνιμη κατοικία!

Το θέμα είναι ότι είχα κάνει αίτηση στις 3 Γενάρη αλλαγή προγράμματος σε fixed4u αλλά την μόνη αλλαγή που είδα ήταν μόνο στην εφαρμογή της nrg

0F0E72BE-6C5B-4650-AD63-6A90797C530F.png

230A469F-34C3-4446-B94A-CD4621AE7E79.png

8AC3EA9D-6413-42BC-92EE-FDB3FE4F989A.png

Επεξ/σία από patsakos. D

Μάλιστα 

Το νοικιάσαμε το Σεπτέμβριο αλλά στην δήλωση της που είχε κάνει το καλοκαίρι είχε δηλώσει το πατρικό της μόνιμη κατοικία!

Το θέμα είναι ότι είχα κάνει αίτηση στις 3 Γενάρη αλλαγή προγράμματος σε fixed4u αλλά την μόνη αλλαγή που είδα ήταν μόνο στην εφαρμογή της nrg

0F0E72BE-6C5B-4650-AD63-6A90797C530F.png

230A469F-34C3-4446-B94A-CD4621AE7E79.png

8AC3EA9D-6413-42BC-92EE-FDB3FE4F989A.png

Και γω εχω αυτην την απορια με την πιστωση και επισης μου εχουν κανει αλλα δυο .. Την εγγυηση την εχουν μειωσει απο 50€ σε 40€. Επισης, μου αυξησαν το παγιο.

Untitled.png

12 λεπτά πριν, ex3Lmei είπε

και επισης μου εχουν κανει αλλα δυο .. Την εγγυηση την εχουν μειωσει απο 50€ σε 40€. Επισης, μου αυξησαν το παγιο.

δες ειδοποίηση σε παλιότερο λογαριασμό οτι καταργείται το fixed και για αζημίως αποχώρηση (λογικά πέρασε η διορία)

αν αλλάξανε τιμή παγίου πρέπει να έχεις ειδοποίηση για αλλαγή της συγκεκριμένης χρέωσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, korakios είπε

δες ειδοποίηση σε παλιότερο λογαριασμό οτι καταργείται το fixed και για αζημίως αποχώρηση (λογικά πέρασε η διορία)

αν αλλάξανε τιμή παγίου πρέπει να έχεις ειδοποίηση για αλλαγή της συγκεκριμένης χρέωσης

Δεν ειπα για το fixed αλλα μιας και που το εθεσες ειχα παρει τηλεφωνο το Δεκεμβριο και μου ειπαν πως καταργειτε σε μενα το Μαρτιο..Ελλειπης οχι καλή ενημερωση.

Για την εγγυηση ειπα που μου την μειωσαν σε 40€ χωρις ενημερωση.

Αυτο εγινε μετα το πιστοποιητικο του Ηλεκτρολογου μιας και η πολυκατοικια ειναι του 2011. Δε ξερω αν επηρεαζει σε κατι αυτο;

Και για τη τιμη του παγιου οχι δεν με ενημερωσαν και συγγνωμη με τη λεξη "πρεπει" παιζει κατι με σενα και την nrg?

1 λεπτό πριν, ex3Lmei είπε

"καταργειται"

Επεξ/σία από ex3Lmei

2 λεπτά πριν, ex3Lmei είπε

Και για τη τιμη του παγιου οχι δεν με ενημερωσαν

τότε κάνε αμφισβήτηση

2 λεπτά πριν, ex3Lmei είπε

και συγγνωμη με τη λεξη "πρεπει" παιζει κατι με σενα και την nrg?

σαν τι εννοείς ?

3 λεπτά πριν, ex3Lmei είπε

Δεν ειπα για το fixed αλλα μιας και που το εθεσες ειχα παρει τηλεφωνο το Δεκεμβριο και μου ειπαν πως καταργειτε σε μενα το Μαρτιο..Ελλειπης οχι καλή ενημερωση.

το θέμα είναι το πότε θα μπορείς να φύγεις αζημίως (αν επιθυμείς) , λογικά στον παρών λογαριασμό έπρεπε να είχες ειδοποίηση

4 λεπτά πριν, ex3Lmei είπε

Για την εγγυηση ειπα που μου την μειωσαν σε 40€ χωρις ενημερωση.

ναι , αλλά δεν πήρες σαν πίστωση τη διαφορά ? είχε όρο οτι μειώνεται αν πληρώνεις εμπρόθεσμα (αν θυμάμαι καλά)

7 λεπτά πριν, ex3Lmei είπε

κάτσε , το βασικότερο , ποιο Μάρτιο λες  , αφού ήδη έχεις ρήτρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, korakios είπε

τότε κάνε αμφισβήτηση

σαν τι εννοείς ?

το θέμα είναι το πότε θα μπορείς να φύγεις αζημίως (αν επιθυμείς) , λογικά στον παρών λογαριασμό έπρεπε να είχες ειδοποίηση

ναι , αλλά δεν πήρες σαν πίστωση τη διαφορά ? είχε όρο οτι μειώνεται αν πληρώνεις εμπρόθεσμα (αν θυμάμαι καλά)

κάτσε , το βασικότερο , ποιο Μάρτιο λες  , αφού ήδη έχεις ρήτρα

Ok με την εγγυηση ενταξει βρηκα ποτε αφαιρεθηκε..

Με τη ρητρα αναπροσαρμογης ειχα nrg fixed και ειχα παρει τηλεφωνο την nrg το Δεκεμβριο ενώ ενημερωθηκα και μου ειπε επι τηλεφωνου πως το εχω το fixed μεχρι αρχες  Mαρτιου.

Ειχα παρει σημερα τηλεφωνο και μου ειπαν πως σταδιακα καταργειται.

Επεξ/σία από ex3Lmei

1 ώρα πριν, ex3Lmei είπε

Ειχα παρει σημερα τηλεφωνο και μου ειπαν πως σταδιακα καταργειται.

αυτό είναι γνωστό

1 ώρα πριν, ex3Lmei είπε

Με τη ρητρα αναπροσαρμογης ειχα nrg fixed και ειχα παρει τηλεφωνο την nrg το Δεκεμβριο ενώ ενημερωθηκα και μου ειπε επι τηλεφωνου πως το εχω το fixed μεχρι αρχες  Mαρτιου.

άρα κάνεις αμφισβήτηση (στα χρήσιμα έγγραφα στο site του παρόχου) και ζητάς την πίστωση της ρήτρας

καλό είναι να μην επικοινωνείς μέσω τηλ , αλλά μόνο μέσω email ή έστω chat και αποστολή συνομιλίας στο email

2 ώρες πριν, ex3Lmei είπε

Για την εγγυηση ειπα που μου την μειωσαν σε 40€ χωρις ενημερωση. Αυτο εγινε μετα το πιστοποιητικο του Ηλεκτρολογου μιας και η πολυκατοικια ειναι του 2011. Δε ξερω αν επηρεαζει σε κατι αυτο;

Και για τη τιμη του παγιου οχι δεν με ενημερωσαν και συγγνωμη με τη λεξη "πρεπει" παιζει κατι με σενα και την nrg?

Η ΥΔΕ του ηλεκτρολόγου (συνήθως βγαίνει με ισχύ για 14 χρόνια - εγώ έχω δει και με 12) δεν έχει πάντως καμμία απολύτως σχέση με οτιδήποτε άλλο (δεν αφορά άλλωστε καν τον πάροχο - είναι θέμα του ΔΕΔΔΗΕ). Και σίγουρα όχι με την εγγύηση στον πάροχο. Αλλά μην πολυασχολείσαι τόσο με αυτό (10€), έχεις άλλα ζητήματα πιο σοβαρά : σου χρεώνουν ΗΔΗ ρήτρα αναπροσαρμογής = πάει τελείωσε για 'σένα πλέον το "fixed".

Ούτε εγώ κατάλαβα πώς τον ρωτάς/τί εννοείς (για το αν "παίζει κάτι" λέω), αλλά απλά σου είπε πως "κανονικά όφειλαν να σε είχαν ενημερώσει γραπτώς" για τις αλλαγές που υπέστης (πιθανώς το κάνανε οπότε είναι καλυμμένοι, αλλά αν τελικά όχι, έχεις πάτημα για αμφισβήτηση/καταγγελία).

1 ώρα πριν, ex3Lmei είπε

Ok με την εγγυηση ενταξει βρηκα ποτε αφαιρεθηκε..

Με τη ρητρα αναπροσαρμογης ειχα nrg fixed και ειχα παρει τηλεφωνο την nrg το Δεκεμβριο ενώ ενημερωθηκα και μου ειπε επι τηλεφωνου πως το εχω το fixed μεχρι αρχες  Mαρτιου. Ειχα παρει σημερα τηλεφωνο και μου ειπαν πως σταδιακα καταργειται.

...όπως είπα έχεις άλλο ζήτημα πιο φλέγον (οικονομικά : ήδη σου βάλανε στο κεφάλι αναπροσαρμογή και κάθε μέρα τρέχει και για τον επόμενο λογαριασμό και ποιος ξέρει καν αν δικαιούσαι ΕΣΤΩ την κρατική επιδότηση από Γενάρη και yada-yada...). Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, πρέπει να φύγεις ΑΜΕΣΑ από την NRG,,,εκτός κι αν δεν σε χαλάει να πληρώνεις την κιλοβατώρα μέχρι και με 0.30 (αν τυχόν δεν είσαι πλέον δικαιούχος επιδότησης, πράγμα που καθορίζει αν είναι το σπίτι που μένεις δηλωμένο ως η κύρια κατοικία σου στην φορολογική που έδωσες το '21)  

...ταυτόχρονα πρέπει (εφ' όσον θες) να δεις τί πρέπει να κάνεις (βήματα αμφισβήτησης στο λινκ που φαίνεται στην υπογραφή του korakios) για να διεκδικήσεις ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ αυτού του 56αριού που σου χρεώσανε, πιθανώς "παρανόμως". Σιγουρέψου όμως ότι ΔΕΝ είχες άλλου είδους ειδοποίηση στους προηγούμενους ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (συνήθως προς το τέλος με μικρά γράμματα) σχετικά με το πότε θα έπαυε το fixed για εσένα ή/και ότι θα είχες αλλαγή στους όρους της σύμβασής σου : ξεσήκωσέ τους όλους από Σεπτέμβρη και μετά...Παρεμπιπτόντως, πότε μπήκες στο fixed της NRG;

Γενικά πάντως τί σου λένε στα τηλέφωνα ΜΗΝ το βασίζεσαι - πάντα να φροντίζεις η όποια επικοινωνία με παροχο ρεύματος (...και όχι μόνο...) να ειναι ΓΡΑΠΤΗ, ώστε και αποδεικτικά στοιχεία να έχεις άμεσα διαθέσιμα για κάθε χρήση (αμφισβήτηση στον πάροχο/καταγγελία σε αρχές όπως ΣτΚ ή ΡΑΕ/ή και σε δικηγόρο αν φτάσεις ως εκεί), αλλά και να είναι ό,τι πιο επίσημο από την εταιρία. Καθώς στα τηλέφωνα, μπορεί να πέσεις σε σουρωμένο, ειδικά αν έχεις πάρει εσύ (και όχι αυτοί) και μπορεί να μην έχεις καν γίνει καταγραφή της συνομιλίας... 

4 ώρες πριν, patsakos. D είπε

Μάλιστα 

...αν συνεχίσετε με ~400kWh/μήνα, θα πληρώνετε ~100€ ρήτρα (χωρίς επιδότηση) πάντως. Οπότε δεν ξέρω τί κάνανε με την μετάβαση στο "fixed4U" (...σας γράψανε...; ), αλλά κάτι πρέπει να κάνετε εσείς με αυτό. Αν δεν έχετε καμμιά τρελή ποινή πρόωρης αποχώρησης (τύπου 200άρι), εγώ θα σου έλεγα να πάτε άμεσα στο "MyHome Enter" της ΔΕΗ πάντως. Κυρίως γιατί δεν έχει 24μηνη δέσμευση όπως της NRG αλλά  και γιατί θα πληρώνετε ~200 το χρόνο λιγότερα (άρα εδώ που τα λέμε και 200άρι ποινή να έχετε, καλύτερα ΔΕΗ για να μπορέσετε ν' αποδεσμευτείτε γρηγορότερα από το δικό της το σταθερό, αν αλλάξουν τα πράγματα με την χονδρική του ρεύματος και συνεπώς και με τα ρητροπρογράμματα, και δη με πολύ λιγότερη ποινή : 60 μέχρι το 1ο 3μηνο κι από 'κει και πέρα κάθε 3μηνο -20).

Η μόνη εναλλακτική θα ήταν να κάνει τροποποιητική η σύντροφος, ή έστω με το που θ' ανοίξει το Taxis να δηλώσει κύρια κατοικία εκεί που μένετε (ή να πάρεις εσύ μισθωτήριο/παροχή στ' όνομά σου) για να παίρνετε ΕΣΤΩ την επιδότηση = ένα 40άρι/μήνα,,,για όσο καιρό ακόμα θα την δίνουν. Δείτε τα όλα αυτά με τον λογιστή/τους λογιστές σας (από μόνοι τους δεν πρόκειτια να σας ανοίξουν τα μάτια), μπας και μπορείτε να τα "στήσετε" έτσι ώστε να έχετε την μάξιμουμ απόδοση "κερδων' (επιδοτήσεις, επιδόματα - πχ ενοικίου - και εκπτώσεις όπως ΚΟΤ. Το τελευταίο είναι από τις πιο σημαντικές και ενώ δεν το υποστηρίζουν όλοι οι πάροχοι το κάνει σίγουρα η ΔΕΗ, οπότε είναιένας ακόμη λόγος για μετάβαση σε αυτήν. Επίσης σε συνδυασμό με νυχτερινό μετρητή, θα γλυτώσετε πολλά, καθώς βοηθάει με τα όρια κατανάλωσης του ΚΟΤ, αλλά και με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, πέρα φυσικά από την έκπτωση στα νυχτερινά ωράρια. Γκούγκλαρέ τα όλα αυτά για να δεις προϋποθέσεις, όρια, ωράρια κλπ. Νυχτερινός μετρητής = 42,16€ με ΦΠΑ και όπως έχουν).

• Thanks 1

Το εξάμηνο μου χωρίς ρήτρα στην  efa συμπληρωνεται στις 5 Απριλίου. Πόσο νωρίτερα μπορώ να αποχωρησω αζημιως;  Αν ας πούμε κάνω αίτηση στην ΔΕΗ αρχές Απρίλη προλαβαίνω;

Επίσης πότε στον διάολο βάζει την έκπτωση συνέπειας η efa;; Είναι ο τέταρτος λογαριασμός που μου ήρθε (ο πρώτος ήταν εκκαθαριστικός και οι άλλοι 3 έναντι) και η έκπτωση πουθενά 😡

Καλησπέρα στους ομοιοπαθείς.
Έχω κάποιους μήνες να σας παρακολουθήσω και τώρα που μπήκα πραγματικά χάθηκα με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει. Κατέβασα το πολύτιμο excel που με κόπο έχει φτιάξει ο Korakios αλλά στο πεδίο Όφελος / έτος όλα βγαίνουν κόκκινα εκτός της ΔΕΗ, οπότε λέω δεν μπορεί κάτι κάνω λάθος. 

Στα ψιλά γράμματα στο τέλος της 2ης σελίδας φαίνεται ότι έληξε το πρόγραμμα με την ρήτρα αναπροσαρμογής, οπότε 
αν μπορούσατε να βοηθήσετε σύμφωνα με τις χρεώσεις που έχω και να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα που να μην με γδάρουν ζωντανό, θα ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

invoice_Page_1.jpg

invoice_Page_2.jpg

Ειναι καποιος εδω που να εχει κανει στο myrae καταγγελια για ρητρα ΟΤΣ και μετα την απορριψη του παροχου ζητησε ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ την παρεμβαση της ΡΑΕ ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...