Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, lelisjr είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Διαβάζω αποσπασματικά το Thread από το Δεκέμβρη. Προσπαθώ κι εγώ να βγάλω μια άκρη. 

Δεν πρόκειται να σας στείλω λογαριασμό και να σας βάλω να ψάχνετε αν πληρώνω πολλά ή όχι... Προφανώς και όλοι πληρώνουμε πολλά όταν το thread έχει 1300+ posts. Με έχουν πρήξει από τη volton να γυρίσω το ρεύμα σε αυτούς γιατί λένε δεν έχουν ΟΤΣ... ξέρει κανείς τι ισχύει; 

Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αυτό, δεν το πέτυχα όσο διάβαζα οπότε είπα να ρωτήσω. 

Παρεμπίπτοντος τώρα είμαι στο Φυσικό αέριο (2 σπίτια ρεύμα Γ1 και 1 σπίτι αέριο)... έχω δει αλλαγή στο λογαριασμό μου αλλά μέχρι στιγμής (ειδικά στο ρεύμα) δεν με τρόμαξε. (ίσως γιατί περίμενα πολύ χειρότερα). Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία από φυσικό αέριο;

Εγώ πάντως έφυγα και είμαι από προχθές στην ΔΕΗ (myHome Online) και ας είχα την ποινή των 60€, καθώς δεν μπορεί η αξία της ρήτρας να είναι τριπλάσια από την αξία της κατανάλωσης...

image.png.8d7df5e3b20490738072ed2e34086b95.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

33 λεπτά πριν, jannos είπε

αντιλαμβανομαι μια ελλειψη ευγενειας που δε μ αρεσει. 

Το εξελ σου, οσο κι αν δειχνει οτι εχει αφιερωθει χρονος σ αυτο, δεν μπορω να το εμπιστευτω μονο επειδη το λες εσυ οτι ειναι ετσι.

Η αναζητηση με τα "απειρα αποτελεσματα" δεν εβγαλε κατι χρησιμο.

Απλη διευκρινηση δεν εχεις μαλλον να δωσεις, οποτε χαιρετω τους κορακες και τα κορακια...

Δεν ειμαστε εδω μεσα ολοι 22-24 ξερεις.  

Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις στην volton να σου στείλει το συμβόλαιό της, να το διαβάσεις, να μελετήσεις τι είναι η ρήτρα ΟΤΣ και πώς προκύπτει και να υπολογίσεις ο ίδιος τι συμφέρει την τσέπη σου.

Φιλικά.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

έχω Protergia N μαζί με πρόγραμμα για φυσικό αεριο double συμβολαιο πριν 22 μηνες . Σε λίγο λήγει .
Στο ρεύμα με κλέβουν πολύ ή λίγο ?
Είδα το excel και μάλλον θα πρέπει να σπάσω τον πάροχο ρεύματος για ΔΕΗ λογικά ? 
300kWh ανα μήνα , με εκκαθαριστικό λογαριασμό ανα 31 μέρες (μετράω μόνος)...

PROTERGIA N.jpg

Επεξ/σία από Ringo106

11 λεπτά πριν, Ringo106 είπε

Στο ρεύμα με κλέβουν πολύ ή λίγο ?

όχι , 0,23 είναι όντως αυτήν την περίοδο η προσαύξηση

12 λεπτά πριν, Ringo106 είπε

Είδα το excel και μάλλον θα πρέπει να σπάσω τον πάροχο ρεύματος για ΔΕΗ λογικά ? 

απο σταθερά ναι , αλλά έπρεπε πιο νωρίς , τώρα αν κάνεις τις πράξεις , σου βγήκε με τις εκπτώσεις

0,19 και 0,16 (στρογγυλοποιημένα) , μη νομίζεις δηλαδή οτι θα έχεις τρελή διαφορά με τα 0,17-0,18 και 0,13 της ΔΕΗ

17 λεπτά πριν, Ringo106 είπε

έχω Protergia N μαζί με πρόγραμμα για φυσικό αεριο

δες το άλλο θέμα για φυσικό αέριο μιας και λογικά πρέπει να έφαγες ρήτρες και εκεί...

• Thanks 1

1 ώρα πριν, jannos είπε

αντιλαμβανομαι μια ελλειψη ευγενειας που δε μ αρεσει. 

Το εξελ σου, οσο κι αν δειχνει οτι εχει αφιερωθει χρονος σ αυτο, δεν μπορω να το εμπιστευτω μονο επειδη το λες εσυ οτι ειναι ετσι.

Η αναζητηση με τα "απειρα αποτελεσματα" δεν εβγαλε κατι χρησιμο.

Δεν ειμαστε εδω μεσα ολοι 22-24 ξερεις.  

...άλλο πάντως πράγμα η έλλειψη ευγένειας, κι άλλο το κούνημα του δαχτύλου (δείκτη :ρ). Εγώ πχ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα σου κουνούσα το δάχτυλο, αλλά κι ο korakios δεν στο 'βαλε δα και στο μάτι - απλά στο κούνησε. Σε καταλαβαίνω μεν - από την άλλη ούτε εσύ χρειάζεται να είσαι "τόσο εύθικτος" (κυρίως όταν ο συγκεκριμένος έχει βοηθήσει έμπρακτα πάρα πολύ κόσμο εδώ μέσα και προφανώς αφιλοκερδώς. Δικό σας θέμα - δικιά μου γνώμη απλά "πάνε παρακάτω" και επικέντρωσε στην ουσία : να βοηθείς εδώ μέσα (εφ' όσον θεωρείς πως το χρειάζεσαι). Disclaimer : ούτε κολλητάρι του είμαι ούτε "δικηγόρος του" (ούτε γλείφτης του/ούτε-ούτε-ούτε), απλά μ' αρέσει να μπαίνουν κάποια πράγματα σε πιο "αληθινές βάσεις". Και η αλήθεια είναι ότι έχει μπουχτήσει (και απογοητευτεί υποθέτω) με όσους δεν το ψάχνουν λίγο παραπάνω πρώτα. Τώρα θα μου πεις "ε και τί φταίω εγώ;". Δεν λέω ότι φταις, αλλά,,,,,,,,,,,,,τεσπα. Αυτά, κι ό,τι κατάλαβες-κατάλαβες.

...το τί θα κάνεις με το Εξέλ του, είναι καθαρά δικό σου θέμα, άρα είναι λίγο κουλό (έως άνοστο) να του απαντάς ότι "δεν μπορείς να το εμπιστευτείς επειδή αυτός το λέει". Χέστηκε, ξέρεις. Και οι υπόλοιποι το ίδιο (κι εγώ μαζί). Είναι δηλαδή σχεδόν σαν να λες "κάντε και κάτι ακόμα για να με πείσετε". ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ, κι αν θεωρείς ότι σε βοηθάει, κάνε ό,τι σε φωτίσει ο θεός μετά την βοήθεια. Προσωπικά εγώ θα σου πω πως είναι μεγάλη βοήθεια και μάλιστα ούτε στο τόσο δα παραπλανητικό, σχετικά με όσα εμπεριέχει. Σε αντίθεση δηλαδή με τα "επαγγελματικά" sites που παρέχουν σχετικά εργαλεία...Τώρα τί ακριβώς θα κάνεις με αυτήν την πληροφορία που σου δίνω, δικό σου θέμα και πάλι. Αν θες απλά τραβάς το καζανάκι και πας παρακάτω - κανένα πρόβλημα. Κι αν σ' ενδιαφέρει να "πειστείς" για την εγκυρότητα ή μη του Εξέλ, κάτσε και διάβασε τις 1.245 σελίδες για να είσαι σίγουρος.

...παρεμπιπτόντως, κλίκαρα στο λινκ που σου έβαλε με την "αναζήτηση" - η οποία δεν ήταν δα και κάτι ευφάνταστο ως σύλληψη : απλά τη λέξη "zero" έγραψε ο άνθρωπος. Και κοίτα να δεις, ΜΙΣΟ ποντικοσκρολάρισμα μόλις, κι έπεσα πάνω στο 8ο κατά σειρά αποτέλεσμα δικού μου ποστ, όπου προ ημερών  είχα απαντήσει σε κάποιον "γιατί είναι το Ζero στη λίστα με τα ρητροπρογράμματα". Χμμμμ. ΜΙΣΟ λέμε...Τεσπα.

...το 22-24 τί είναι; Διεύθυνση κατοικίας; 😀

(...καλό για 'σένα πάντως να είσαι, αν όχι "24/7" :P εδώ μέσα, να είσαι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ "1/7", και να διαβάζεις μερικά πράγματα, ΕΣΤΩ σε "speed-reading mode", για να ξέρεις τί ακριβώς πουτανιές κάνουν κάποιοι όπως οι Βατβολταραίοι, ώστε να μην την πατάς...)

Τέλος ...μπήκες με το αριστερό, αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Κάτσε, και θα ωφεληθείς - δεν είμαστε εδώ (κανείς δεν είναι), για να σου σπάσουμε τον έρωτα, αλλά για αλληλοβοήθειες. Δεν χρειάζεται λοιπόν να,,,πας στον κόρακα  ;ρ

• Like 4

9 ώρες πριν, ekechagi είπε

Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις στην volton να σου στείλει το συμβόλαιό της, να το διαβάσεις, να μελετήσεις τι είναι η ρήτρα ΟΤΣ και πώς προκύπτει και να υπολογίσεις ο ίδιος τι συμφέρει την τσέπη σου.

Φιλικά.

Αντε και το στειλανε και το διαβασε και το υπεγραψε...

Αυριο μπορουν να τον βαλουν σε αλλο προγραμμα οπως εκανε η EFA και μετα να τρεχει σε ΡΑΕ και ΣτΚ να βγαλει ακρη.

ΔΕΗ και παλι ΔΕΗ  για σταθερη τιμη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε τα περαστικα μας.. ηρθε και σε μενα ο τελικος απο Nova energy 290 ευρω εκ των οποιων τα 100 ειναι προστιμο προωρης αποχωρησης και μιλαμε για εναν λογαριασμο 713Kwh σε μια περιοδο 50 ημερων και μαλιστα θα ητανε περισσοτερο μιας και εχει αφαιρεθει η εγγυηση 41 ευρω και 0.03€ επιδοτηση για κατι παραπανω απο 2000Kwh δηλαδη αλλα 60+€.. Λιγο που τα υπολογισα βγαινει τουλαχιστον 0.30€ η kwh. Τι να πω χαλαλι τα 100 ευρω κερατιατικα, τα οποια για να τα γλυτωσω θα επρεπε να κατσω μεχρι τον σεπτεμβρη του 22.Χαλαρα θα τα κανω αποσβεση απο τον πρωτο κιολας λογαριασμο στην δεη :P .Τωρα μενει να καταφερω να κανω αιτηση για το νυχτερινο και να μπω και στο ΚΟΤ και θα ειμαστε στον αφρο σε σχεση με το τωρα.

Ευχαριστω τους συνηθεις υποπτους για την βοηθεια korakio k washcloud.

Αλλα να σας ζαλισω αλλη μια, εχω nova energy και στην οικογενειακη επιχειρηση και με εχει ζαλισει ο πατερας μου να βαλω δεη γιατι νομιζει οτι θα πληρωνει λιγοτερα.Βεβαια ειναι αγυριστο κεφαλι και λογικα θα παει στην δεη και περισσοτερα να πληρωνει απλα θελω να το επιβεβαιωσω κιολας.

IMG_20220205_100844.jpg

Επεξ/σία από icenex

Χαιρετω την παρεα,

Ληγει το συμβολαιο μου με NRG και φυσικα ειμαι ετοιμος να αλλαξω παροχο και να παω στη ΔΕΗ. Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Δεσμευομαστε σε μια ακριβη κιλοβατωρα για 1 χρονο (που σαφεστατα ειναι η πιο φτηνη στην αγορα αυτη τη στιγμη).

Το προβλημα ειναι οταν καποια στιγμη το προβλημα ξεπεραστει και πεσουν οι τιμες (π.χ. απο Ανοιξη και μετα), δεν ειναι μειονεκτημα οτι θα εισαι κλεισμενος με 0,18 και μπορει οι τιμες να επανελθουν στα φυσιολογικα επιπεδα των κατω απο 0,10 λεπτων?

Αν ειναι σωστος ο προβληματισμος μου οτι κερδισες το χειμωνα θα τα χασεις τον υπολοιπο χρονο, εκτος αν ριχνουν μετα την τιμη του συμβολαιου (δυσκολο)?

11 λεπτά πριν, igano80 είπε

Αν ειναι σωστος ο προβληματισμος μου οτι κερδισες το χειμωνα θα τα χασεις τον υπολοιπο χρονο, εκτος αν ριχνουν μετα την τιμη του συμβολαιου (δυσκολο)?

όχι ,δε ρίχνουν τιμή , απλά είναι γνωστό οτι έχει μικρή ρήτρα αποχώρησης , συνέχεια στο άλλο θέμα

• Like 1

5 λεπτά πριν, igano80 είπε

Σε ποιο αλλο θεμα εννοεις?

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/page/642/#comments

5 λεπτά πριν, igano80 είπε

Ξερουμε ποση ειναι η ρητρα αποχωρησης?

στο site της ΔΕΗ τα γράφει αναλυτικά

• Like 1

Καλησπερα για τον Ιανουάριο δεν έχει πιστωση ταμείου ενεργειακής μετάβαση ;;;  

Μου ήρθε ο λογαριασμός και με έχει μόνο -3.3€ 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...