Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και πάλι, μόλις έλαβα απάντηση από την volton μέσω ΡΑΕ. 

Το μήνυμα που έστειλα στην ΡΑΕ είναι το παρακάτω :

Ζητώ την παρέμβαση της ΡΑΕ γιατί αφού έλαβα ένα μηνιαίο λογαριασμό 435€ και κοίταξα τις αναλυτικές χρεώσεις, διαπίστωσα ότι στους λογαριασμούς μου υπάρχει μια χρέωση που δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει, έκανα έρευνα και επικοινώνησα με την εταιρεία προμήθειας ρεύματος μέσω mail(το οποίο έχω και μπορώ να σας προωθήσω) και τους ζήτησα να μου πουν γιατί ο λογαριασμός μου έχει μια χρέωση 293€ με τίτλο ρήτρα ΟΤΣ. Τι είναι η ΟΤΣ, πως προκύπτει και γιατί δεν ενημερώθηκα εξαρχής για την ύπαρξη της.
Επίσης ζήτησα να μου επιστρέψουν όλο το ποσό της χρέωσης που αυθαίρετα μου έβαλαν και να με αφήσουν να φύγω από την volton αζημιως(χωρίς ρήτρα αποχώρησης). Η εταιρεία, απάντησε αρνητικά και ζήτησα την παρέμβαση σας. 
Αναλυτικα:Τον 3ο/2021 ήρθε στο σπίτι μου, μια δεσποινίδα η οποία μας έκανε προώθηση του νέου όπως είπε, συμβολαίου της volton, το Volton Unique Flexi Plus N Promo 2M (1&13). Το οποίο είπε πως έχει προνομιακή τιμή σε ημερήσια αλλά και νυχτερινή κατανάλωση και πως αυτό είναι ΠΑΝΤΑ σταθερό, όσες κιλοβατώρες και αν κάψουμε. Τότε εμείς δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξη της ρητρας ΟΤΣ και αφού την ρωτήσαμε επανειλημμένα και μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις υπογράψαμε τη σύμβαση, κάτι που δεν θα κάναμε ποτέ, αν γνωρίζαμε τι είναι η ρήτρα ΟΤΣ και πόσο αναπροσαρμοζει το κόστος κιλοβατώρας (εφόσον η τιμή της κιλοβατώρας προσαρμοζεται βάσει τιμής της ρητρας, η διαβεβαιωση για σταθερές τιμές δεν υφίσταται και έγινε με μοναδικό σκοπό να μας παραπλανήσει ώστε να υπογράψουμε συμβαση). Πέσαμε θύματα παραπλάνησης και για αυτό ζητάμε σαν οικογένεια να μας επιστραφεί όλο το ποσό της ρητρας ΟΤΣ και να αποχωρησουμε αζημιως από την σύμβαση με την volton.
Εχω ήδη ζητήσει αλλαγή παροχου. Παρακαλώ όπως λάβετε γνώση και πράξετε τα δέοντα. 

Και η απάντηση που έλαβα στην ουσία είναι ίδια με αυτή που έλαβα από την volton και στην φόρμα αμφισβήτησης λογαριασμού :

Αξιότιμε κ...... 

κατόπιν του αιτήματος που υποβάλλατε μέσω της ΡΑΕ, θέτουμε υπόψιν σας τα εξής:

Στις 29/01 σας αποδόθηκε απάντηση σχετικά με το ζήτημα της ρήτρας προσαρμογής. Πιο συγκεκριμένα, σας παρατέθηκε ο τρόπος υπολογισμού αυτής και σας δόθηκε η πληροφορία σχετικά με το κεφάλαιο 6 των Γενικών Όρων της σύμβασης που συναινέσατε με την υπογραφή σας. Επισυνάπτεται η σχετική απάντηση.

Στην αναφορά σας για το σύνολο του λογαριασμού 12/01 ύψους 435,51€, να καταστεί σαφές , ότι αυτό διαμορφώθηκε βάσει της κατανάλωσης που εκχωρήσατε η ιδία. Βάσει αυτής της κατανάλωσης, διαμορφώθηκαν και οι υπόλοιπες χρεώσεις. 

Η εν λόγω κατανάλωση, θα συμψηφιστεί στον εκκαθαριστικό που θα εκδοθεί βάσει επίσημης καταμέτρησης από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Κλείνοντας, το συμβόλαιο που διατηρείτε στην εταιρεία μας είναι με χρονική δέσμευση, οπότε σε οποιαδήποτε αλλαγή προβείτε πέραν την λήξη αυτού θα επωμιστείτε και την ανάλογη ρήτρα αποδέσμευσης.

Παραμένουμε στην διάθεση σας.

Τι κάνουμε τώρα? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, minaspit7 είπε

Τι κάνουμε τώρα? 

αναμονή

5 ώρες πριν, ALXIOA είπε

Για Γ21 υπαρχει καμια προταση?

άργησες

excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, korakios είπε

αναμονή

Τώρα δλδ περιμένουμε να αντιδράσει η ΡΑΕ? Αναμονή για τι πράγμα? 

Αυτά που έγραψα στην ΡΑΕ ήταν σωστά? 

Επεξ/σία από minaspit7

1 λεπτό πριν, minaspit7 είπε

Τώρα δλδ περιμένουμε να αντιδράσει η ΡΑΕ?

ναι

Αναμονή για τι πράγμα? 

να πάρει θέση

Αυτά που έγραψα στην ΡΑΕ ήταν σωστά? 

ναι

Αν θες κάνε απόρριψη απάντησης τονίζοντας ξανά για τη μη ενημέρωση πριν υπογράψεις και ζητάς (ξανά) απο ΡΑΕ να πάρει θέση

Μόλις τώρα, minaspit7 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση 

1 λεπτό πριν, korakios είπε

Αν θες κάνε απόρριψη απάντησης τονίζοντας ξανά για τη μη ενημέρωση πριν υπογράψεις και ζητάς (ξανά) απο ΡΑΕ να πάρει θέση

Οκ

Παιδιά καλησπέρα,

Διαβάζω αποσπασματικά το Thread από το Δεκέμβρη. Προσπαθώ κι εγώ να βγάλω μια άκρη. 

Δεν πρόκειται να σας στείλω λογαριασμό και να σας βάλω να ψάχνετε αν πληρώνω πολλά ή όχι... Προφανώς και όλοι πληρώνουμε πολλά όταν το thread έχει 1300+ posts. Με έχουν πρήξει από τη volton να γυρίσω το ρεύμα σε αυτούς γιατί λένε δεν έχουν ΟΤΣ... ξέρει κανείς τι ισχύει; 

Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αυτό, δεν το πέτυχα όσο διάβαζα οπότε είπα να ρωτήσω. 

Παρεμπίπτοντος τώρα είμαι στο Φυσικό αέριο (2 σπίτια ρεύμα Γ1 και 1 σπίτι αέριο)... έχω δει αλλαγή στο λογαριασμό μου αλλά μέχρι στιγμής (ειδικά στο ρεύμα) δεν με τρόμαξε. (ίσως γιατί περίμενα πολύ χειρότερα). Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία από φυσικό αέριο;

28 λεπτά πριν, lelisjr είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Διαβάζω αποσπασματικά το Thread από το Δεκέμβρη. Προσπαθώ κι εγώ να βγάλω μια άκρη. 

Δεν πρόκειται να σας στείλω λογαριασμό και να σας βάλω να ψάχνετε αν πληρώνω πολλά ή όχι... Προφανώς και όλοι πληρώνουμε πολλά όταν το thread έχει 1300+ posts. Με έχουν πρήξει από τη volton να γυρίσω το ρεύμα σε αυτούς γιατί λένε δεν έχουν ΟΤΣ... ξέρει κανείς τι ισχύει; 

Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αυτό, δεν το πέτυχα όσο διάβαζα οπότε είπα να ρωτήσω. 

Παρεμπίπτοντος τώρα είμαι στο Φυσικό αέριο (2 σπίτια ρεύμα Γ1 και 1 σπίτι αέριο)... έχω δει αλλαγή στο λογαριασμό μου αλλά μέχρι στιγμής (ειδικά στο ρεύμα) δεν με τρόμαξε. (ίσως γιατί περίμενα πολύ χειρότερα). Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία από φυσικό αέριο;

Καλησπερα...Βλεπεις αυτο εδω...Μαλλον τωρα απο οτι φαινεται μονο η ΔΕΗ συμφερει...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1x0pz1zuXPTSEv7yuj-oqxlfh_cFnMkrJTGb4gNFH3u0/edit#gid=1939256855

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, lelisjr είπε

Με έχουν πρήξει από τη volton να γυρίσω το ρεύμα σε αυτούς γιατί λένε δεν έχουν ΟΤΣ... ξέρει κανείς τι ισχύει; 

κανόνας είναι οτι δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πωλητή/υπάλληλο,

εξαρτάται το πρόγραμμα , κατέβασε το excel της υπογραφής μου και αν το δεις στα σταθερά (χωρίς ρήτρα) , τότε είναι χωρίς ρήτρα (εκτός αν έτυχε και είναι πολύ νέο πρόγραμμα)

32 λεπτά πριν, lelisjr είπε

έχω δει αλλαγή στο λογαριασμό μου αλλά μέχρι στιγμής (ειδικά στο ρεύμα) δεν με τρόμαξε. (ίσως γιατί περίμενα πολύ χειρότερα). Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία από φυσικό αέριο;

0,30 οι τελικές (edit στα ρητροπρογράμματα )μείον επιδοτήσεις , τα ίδια είναι όλοι , εξαρτάται απο το αν σε κάλυψαν οι επιδοτήσεις

Επεξ/σία από korakios

Ισως εχει απαντηθει αλλα δεν το βρηκα...

Γιατι το zero της watt and wolt αναφερεται ως οικιακο με ρητρα στο Pdf, ενω αυτοι λενε οτι Δεν υπαρχει ρητρα?

Ευχαριστω...🙂

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σας.

Να σας πώ και γώ για την περίπτωση μου, και θα ήθελα την γνώμη σας.

Μιλάω για 2 παροχές που και οι 2 είναι τώρα στην nrg  με nrg fixed στα 9,90 ευρώ ,και που έχω την ειδοποιηση εδώ και καιρό ότι σταματάει στις 1/3/2022.

Θα μιλήσω εδώ για την μια παροχή ,για να μην βγει πολύ μακρύ το κείμενο.

Είναι η παροχή της μητέρας μου. Μένει μόνη,με γυναίκα που μένει μαζί της επι 24ωρου βάσεως. Το σπιτι εχει σαν πηγη θερμανσης θερμοσυσσωρευτές (από το 1985).  Επικουρικά μέσα στην μερα λειτουργέι  ελάχιστα  και 1 a/c. Για διαφορους λόγους,δεν προβλέπεται καμια αλλαγή στον τροπο θέρμανσης ουτε τον νέο χειμώνα.

Οποτε θα ηθελα την γνωμη σας,για την υφιστάμενη κατάσταση

Η κατανάλωση η ετήσια είναι 3.440 ημέρας και 7055 νύχτας. Πρακτικά εχει 67% νυχτα και 33% ημέρας)Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά στα 3 τετραμηνα. Ενδεικτικά

2/2/2021-26/5/2021 1048 και 3178

27/5/2021-30/9/2021 1025 και 252

1/10/2021-31/1/2022 1367 και 3625

Μου βγηκε πολύ καλά το nrg fixed εως τωρα γιατι πρακτικά το τελευταιο τετραμηνο πληρώνω συνολο την κιλοβατώρα 0,064 πρακτικά.

Εχω δεί το excel του κοράκιου. Με τις καταναλώσεις που εχω συμφέρει το DEH HOME ENTER (το προτιμώ εγώ από το on-line) .  Το συγκρίνω με το νέο σταθερό που εχει η NRG το nrd fixed 4U.  Εχει μια διαφορά που την υπολόγισα στα 300 ευρώ /ετος (εκ των οποίων τα 200 είναι η διαφορά στα πάγια)

Αρα τα ερωτήματα

1) Να γυρισω σε ΔΕΗ HOME ENTER ?

2) Και αν ναι,ποτε να κάνω την αίτηση στην ΔΕΗ? Γιατί πρέπει να υπολογιστεί ότι εχω ένα μηνα ακόμα (1/2-1/3 ) που μενοντας στο nrg  fixed και επειδη είναι μηνας με πολλές kw λόγω κρυου θα εχω αν μεινω περίπου 1300 kw ,που θα υπολογιστούν πρακτικά με 0,06265+(9,90/1300 kw) .

Δεν ξέρω βέβαια αν κάνω την αιτηση πχ 1/3 που τελειώνει το nrg fixed,σε ποσες μερες θα βγει ο τελικός της nrg ,αρα πόσες μέρες του Μαρτιου θα “φάω» με υψηλή τιμή.

Βεβαια να σας αναφέρω ότι θα εχω και μια ρήτρα αποχώρησης 68 ευρώ περίπου  (4,5 ευρω*15 μηνες υπολοιπόμενη διάρκεια )

3) Εχει ουσία να τους στειλω mail τι χρεωση θα εχω από 1/3/2022 ? Φαντάζομαι κανονικά θα μου απαντήσουν 0,06265 + ρητρα. Η πιθανον να μου προτείνουν το νέο τους σταθερό.

Αυτό όμως θα λειτουργήσει αρνητικά ή θετικά ή ουδέτερα ? Στο αν κάνω αμφισβήτηση  της ρήτρας αποχώρησης?  (υποψιν ότι αυτοι εχουν ενημερώσει για την κατάργηση του fixed από τον λογαριασμό έκδοσης 17/11/2021)   

Μόλις τώρα, jannos είπε

Γιατι το zero της watt and wolt αναφερεται ως οικιακο με ρητρα στο Pdf, ενω αυτοι λενε οτι Δεν υπαρχει ρητρα?

όλο το κόστος προμήθειας + χρέωση zero

excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο)

και δες τελικές τιμές

παράπονα στη ΡΑΕ και σε εισαγγελέα αν έχεις άκρες

6 λεπτά πριν, jannos είπε

Ισως εχει απαντηθει αλλα δεν το βρηκα...

με μια αναζήτηση σε αυτό το νήμα που δεν έκανες θα το έβρισκες άπειρες φορές

5 λεπτά πριν, xraxra είπε

Οποτε θα ηθελα την γνωμη σας,για την υφιστάμενη κατάσταση

1. ναι

2. κανα 10 ήμερο πριν

3 όχι

4. σε έχουν ενημερώσει ήδη

αντιλαμβανομαι μια ελλειψη ευγενειας που δε μ αρεσει. 

Το εξελ σου, οσο κι αν δειχνει οτι εχει αφιερωθει χρονος σ αυτο, δεν μπορω να το εμπιστευτω μονο επειδη το λες εσυ οτι ειναι ετσι.

Η αναζητηση με τα "απειρα αποτελεσματα" δεν εβγαλε κατι χρησιμο.

Απλη διευκρινηση δεν εχεις μαλλον να δωσεις, οποτε χαιρετω τους κορακες και τα κορακια...

Δεν ειμαστε εδω μεσα ολοι 22-24 ξερεις.  

• Confused 2
  • Sad 3

4 λεπτά πριν, jannos είπε

αντιλαμβανομαι μια ελλειψη ευγενειας που δε μ αρεσει. 

Το εξελ σου, οσο κι αν δειχνει οτι εχει αφιερωθει χρονος σ αυτο, δεν μπορω να το εμπιστευτω μονο επειδη το λες εσυ οτι ειναι ετσι.

Η αναζητηση με τα "απειρα αποτελεσματα" δεν εβγαλε κατι χρησιμο.

Απλη διευκρινηση δεν εχεις μαλλον να δωσεις, οποτε χαιρετω τους κορακες και τα κορακια...

Δεν ειμαστε εδω μεσα ολοι 22-24 ξερεις.  

180 αποτελέσματα είναι λίγα μάλλον

(ή πάρα πολλά και βαριέσαι , πάσο)

επίσης στο excel έχω υπερσύνδεσμο αλλά μάλλον δεν μπορείς να κλικάρεις

να σε βοηθήσω λοιπόν , πατάς εδώ

https://www.watt-volt.gr/wp-content/uploads/2021/06/20210621-symvasi-zer0-3months.pdf

και πας στη σελίδα 9 του εγγράφου που αναλύει τη χρέωση .

καλό διάβασμα :)

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...