Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dazed είπε

Το 1,88 τι ειναι? Πως προκυπτει? 

απο το λογαριασμό Ιαν , πιες καφέ

2 λεπτά πριν, dazed είπε

Γιατι δεν ειναι ο Ιανουαριος (κατα αντιστοιχία) 20,13+6,55?

στον επόμενο  θα πάρεις τη συνέπεια ,όπως και γινόταν απο την αρχή

(πιες καφέ,επιμένω)

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, dazed είπε

Προκαταβολικο σορι για το πρηξιμο πρωι πρωι:

Το Δεκεμβριο με 130+57 kWh ειχα εκπτωση 1,80 + 0,14, και τον Ιανουαριο με 183+83 kWh εχω μονο 1,88? 

Τι δεν καταλαβαινω?🤔

Καλημέρα. Η έκπτωση συνέπειας 10%  αφορά το 10% της χρέωσης ενέργειας του προηγούμενου μήνα.

Τον Ιανουάριο έχεις έκπτωση συνέπειας ίση με το 10% της χρέωσης ενέργειας του Δεκεμβρίου (18,8 * 10%=1,88)

Ο λογαριασμός σου είναι σωστός.

Το Φεβρουάριο θα έχεις έκπτωση συνέπειας 2,67€ (26,68*10%=2,67)

Επεξ/σία από misi27
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, cellophan70 είπε

Τι ειναι αυτές οι υπέυθυνες δηλώσεις ρε παιδιά, σε απλά ελληνικά;

Την Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής οφειλων αφμ, η οποία αφορά στη μεταφορά ποσού από παροχές στις οποίες έχετε συμβληθεί ήδη με τη ΔΕΗ ΑΕ

Την Υπεύθυνη Δήλωση αναγνώρισης οφειλής, η οποία αφορά στη μεταφορά ποσού από παροχές στις οποίες έχετε συμβληθεί ήδη με τη ΔΕΗ ΑΕ

Την Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής μερικής αναγνώρισης οφειλής,η οποία αφορά στην αποδοχή μελλοντικών οφειλών από την ημερομηνία που αναγράφει το αποδεικτικό σχέσης αντίστοιχα

(αν δεν κάνω λαθος)

...ότι αποδέχσαι να πληρώσεις :

α) τυχόν παλιότερες πιστολιές (στην ΔΕΗ) που έχεις κάνει ως άτομο (ΑΦΜ)

β) τυχόν παλαιότερες πιστολιές που έχουν αφήσει ΑΛΛΟΙ "στην παροχή" (ή ΣΤΙΣ παροχές) που θα πας

Δηλαδή αν θες να πας ΔΕΗ και κάποιος είχε αφήσει χρέος "στην παροχή", αναλαμβάνεις να ξεχρεώσεις εσύ. Ταυτόχρονα αν εσύ είχες αφήσει χρέος (προς ΔΕΗ) σε ΑΛΛΗ παροχή, με την ευκαιρία θα,,,τα πληρώσεις ΚΑΙ αυτά...

..."ιδιωτικοποιηθήκε" δηλαδή η ΔΕΗ, κι έχει εγκαινιάσει "πιστολοεισπρακτική πολιτική" (= "μαζεύουμε ό,τι μας χρωτάγανε", από όποιον θέλει να έρθει σε 'μας...Θες δηλαδή να πας ΔΕΗ; Θα πληρώσεις του πάντες και τα πάντα, αλλιώς θα βρεις κλειστή την πόρτα...) 

Το γ), γάμα τα - ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω, αλλά ίσως να εννοεί "προκαταβολική αποδοχή των χρεών που ΙΣΩΣ ΝΑ αφήσεις"...(προφανώς για να έχουν από τώρα πάτημα ώστε να κινηθούν νομικά με ασφαλιστικά μέτρα κτλ ΑΝ αφήσεις αργότερα χρέος)

Γενικά το όλο κόνσεπτ αναδίδει έναν αέρα "ξεχάστε τις πιστολιές με την ΔΕΗ από εδώ και πέρα".

1 ώρα πριν, korakios είπε

απο το λογαριασμό Ιαν , πιες καφέ

στον επόμενο  θα πάρεις τη συνέπεια ,όπως και γινόταν απο την αρχή

(πιες καφέ,επιμένω)

2 flat white αργοτερα, και ως δια μαγειας it makes sense now 😁

Θενξ! 

6 ώρες πριν, korakios είπε

τέλος απο Ιανουάριο

δεν ήσουν σε άλλο πάροχο πριν?

Ήμουν ΔΕΗ, και από το νέο συμβόλαιο της ΔΕΗ που κακώς ανανέωσα θέλω να υπαναχωρήσω, μάλλον προς 3ο πάροχο πηγαίνοντας...

@korakios

Το φυσικό αέριο Ελλάδος , μετά από καταγγελία που έκανα στην ΡΑΕ μου δήλωσαν ότι μου  χάριζουν την ποινή πρόωρης αποχώρησης .και το δεχτηκα.

Σήμερα ήρθε ο τελικός λογαριασμός...

Μάντεψτε λέει μεσα 60 ευρώ ποινή προορης αποχώρησης

Και ο λογαριασμός είναι 62 ευρώ χαχαχατι κάνω ? Απλά δεν πληρώνω ?

3 λεπτά πριν, dainese_1 είπε

@korakios

Το φυσικό αέριο Ελλάδος , μετά από καταγγελία που έκανα στην ΡΑΕ μου δήλωσαν ότι μου  χάριζουν την ποινή πρόωρης αποχώρησης .και το δεχτηκα.

Σήμερα ήρθε ο τελικός λογαριασμός...

Μάντεψτε λέει μεσα 60 ευρώ ποινή προορης αποχώρησης

Και ο λογαριασμός είναι 62 ευρώ χαχαχατι κάνω ? Απλά δεν πληρώνω ?

Όχι, θα πρέπει να σου στείλουν διορθωμένο λογαριασμό. Μην πληρώσεις ακόμη. Στείλε τους γραπτώς μαζί με το case number της ΡΑΕ.

5 ώρες πριν, washcloud είπε

(αν δεν κάνω λαθος)

...ότι αποδέχσαι να πληρώσεις :

α) τυχόν παλιότερες πιστολιές (στην ΔΕΗ) που έχεις κάνει ως άτομο (ΑΦΜ)

β) τυχόν παλαιότερες πιστολιές που έχουν αφήσει ΑΛΛΟΙ "στην παροχή" (ή ΣΤΙΣ παροχές) που θα πας

Δηλαδή αν θες να πας ΔΕΗ και κάποιος είχε αφήσει χρέος "στην παροχή", αναλαμβάνεις να ξεχρεώσεις εσύ. Ταυτόχρονα αν εσύ είχες αφήσει χρέος (προς ΔΕΗ) σε ΑΛΛΗ παροχή, με την ευκαιρία θα,,,τα πληρώσεις ΚΑΙ αυτά...

..."ιδιωτικοποιηθήκε" δηλαδή η ΔΕΗ, κι έχει εγκαινιάσει "πιστολοεισπρακτική πολιτική" (= "μαζεύουμε ό,τι μας χρωτάγανε", από όποιον θέλει να έρθει σε 'μας...Θες δηλαδή να πας ΔΕΗ; Θα πληρώσεις του πάντες και τα πάντα, αλλιώς θα βρεις κλειστή την πόρτα...) 

Το γ), γάμα τα - ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω, αλλά ίσως να εννοεί "προκαταβολική αποδοχή των χρεών που ΙΣΩΣ ΝΑ αφήσεις"...(προφανώς για να έχουν από τώρα πάτημα ώστε να κινηθούν νομικά με ασφαλιστικά μέτρα κτλ ΑΝ αφήσεις αργότερα χρέος)

Γενικά το όλο κόνσεπτ αναδίδει έναν αέρα "ξεχάστε τις πιστολιές με την ΔΕΗ από εδώ και πέρα".

Όχι χρέη άλλων, μόνο του συμβαλλόμενου με όποια σχέση μπορεί να είχε ή έχει στην ΔΕΗ.

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, skritikos είπε

Όχι, θα πρέπει να σου στείλουν διορθωμένο λογαριασμό. Μην πληρώσεις ακόμη. Στείλε τους γραπτώς μαζί με το case number της ΡΑΕ.

.

1.7.:.2.24

Απάντηση καπάκι στο chat: Αναμένετε την πίστωση της ρήτρας σε έκδοση νέου διορθωτικού λογαριασμού.

Υποθέτω ότι έγινε σκόπιμα σωστά???

2 ώρες πριν, Joe22 είπε

Ήμουν ΔΕΗ, και από το νέο συμβόλαιο της ΔΕΗ που κακώς ανανέωσα θέλω να υπαναχωρήσω, μάλλον προς 3ο πάροχο πηγαίνοντας...

ok,  απλά στέλνεις το έντυπο υπαναχώρησης και προσεύχεσαι μη σου κόψουν το ρεύμα (είναι τζιμάνια)

αν πας σε 3ο (υποθέτω με ρήτρα) , απαραίτητα να μην έχει δέσμευση ,μιας και η χοντρική κάποια στιγμή θα πέσει τους επόμενους μήνες

• Thanks 1

2 ώρες πριν, skritikos είπε

Όχι χρέη άλλων, μόνο του συμβαλλόμενου με όποια σχέση μπορεί να είχε ή έχει στην ΔΕΗ.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι - πάντως η 2η περίπτωση που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω ότι του είπαν, νομίζω σε αυτό ακριβώς αναφέρεται  : σε χρέη άλλων ("επί της παροχής") και το 'χω ζήσει προ 5ετίας όταν ζήτησα να πάω ΔΕΗ (και ήταν - τότε έστω - παράνομο, καθώς δεν δεχόντουσαν αλλιώς να ηλεκτροδοτήσουν και η μόνη λύση ήταν "να βάλεις δικηγόρο")

Μετά τους τελευταίους λογαριασμούς που μου είχαν έρθει από την watt and volt έκανα συμβόλαιο στην ΔΕΗ με σταθερή κιλοβατώρα και συνδέθηκα προχθές !!!! 

600€ εκαθαριστικος τον Δεκεμβρίο. 

375€ Έναντι τον Ιανουάριο

Προχθές συνδέθηκα στην ΔΕΗ και η άλυτες μου έστειλαν εκαθαριστικο σήμερα. 

Για αξία ρεύματος 20€ μαζί με βοήθεια από το κράτος θα πληρώσω συνολικά για 2 μήνες ( ούτε καν ολόκληρους μήνες ) 800€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Το λιγότερο αλήτες !!! 

Ένας εισαγγελέας υπάρχει σε αυτήν την χώρα ;;; 

B6E28991-AAB1-4162-AAF4-67BB79F6AC7D.png

85191DA9-D942-4D55-9C07-F6A205E406B5.png

F0C9ECA3-D355-45E2-A568-31917B82C824.png

0E226CB2-A65F-4F07-8280-F1D99EFF8B82.png

1 ώρα πριν, korakios είπε

ok,  απλά στέλνεις το έντυπο υπαναχώρησης και προσεύχεσαι μη σου κόψουν το ρεύμα (είναι τζιμάνια)

αν πας σε 3ο (υποθέτω με ρήτρα) , απαραίτητα να μην έχει δέσμευση ,μιας και η χοντρική κάποια στιγμή θα πέσει τους επόμενους μήνες

Βασικά ψάχνω επαγγελματικό Γ21 χωρίς ρήτρα αλλά είναι δύσκολο...

Και αυτό που νόμιζα αρχικά πως ίσως συμφέρει από το excell (nrg fixed...) μάλλον είναι συμφέρον σε πάρα πολλές kwh... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...