Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, oasisAthens είπε

Η δικαιολογία είναι ότι δεν έχουν βάλει τις κρατικές επιδοτήσεις 

αρκετοί πάροχοι καθυστέρησαν μιας και άργησε να βγει ΦΕΚ

του Ιανουαρίου ,δηλαδή απο το νέο έτος , παίζει να μην έχουν βγάλει ΦΕΚ ακόμα

και πριν κράξεις , αν είχες επιχείρηση θα έκανες πίστωση επειδή το είπε ο υπουργός ?

• Like 2
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, washcloud είπε

...εγώ για καλό στο είπα πάντως, καθώς αν εσύ είσαι ΟΚ οικονομικά, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει όχι 300 το μήνα να πληρώνει για ρεύμα, αλλά ούτε καν τα μισά και για αυτούς σόμπες υγραερίου είναι λύση επιβίωσης που μπορεί καν να μην έχουν σκεφτεί. 

Κατά τ' άλλα αν κάνεις ελάχιστη χρήση κλιματιστικού και φούρνου που είπες, τότε ένας θεός ξέρει τί στα τρώει (1 μεγαβατώρα τον μήνα είναι πολύ). Εκτός κι αν έχετε στο σπίτι μόνιμα αναμμένο τον θερμοσίφωνα, ή είστε proud SETI contributors. Αν θεωρείς ότι δεν υπάρχει κάτι που να καίει πολύ, σκέψου σοβαρά να καλέσεις ΔΕΔΔΗΕ να ελέγξει τον μετρητή.

Τα υπόλοιπα που έχουμε είναι ο υπολογιστής που τον έχω όλη μέρα ανοιχτό, χωρίς να κάνει τίποτα όμως, το θερμοσίφωνο όντως το καίμε περίπου 1-2 ώρες τη μέρα, αλλά μετά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Τεσπα, έκανα την αίτηση για το home enter. Κυρίως είναι η κοροϊδία γιατί θεωρητικά δίναμε και 60Ε το χρόνο για να έχουμε σταθερή τιμή ανα kWh

Επεξ/σία από judge_manos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Ερώτηση: οι κρατικές επιδοτήσεις προς το παρόν είναι μεχρι 300 kwh.Αφορουν αποκλειστικά ημερήσιες χρεώσεις ή περιλαμβανουν και τις νυχτερινές? 

Δεν εξαιρούται οι νύχτας.

Με βάση το γεγονός ότι οι εκκαθαριστικό λογαριασμοί είναι τετραμηνιαιοι το σύνολο των kwh κατανέμεται αναλογικά στους 4 μήνες και χωρίζεται σε ημερήσιες/νυχτερινές?

Π.χ. 1200 kwh  /4 μηνες =300 kwh / μήνα ημερήσιες 320 kw/4 μήνες =80 kw/ μήνα νυχτερινές 

...για ξαναρίχτο...(τί εννοείς "αναλογικά στους 4 μήνες"; Και για ποιο διαχωρισμό μέρας/νύχτας μιλάς; Γενικά, τί ακριβώς προσπαθείς να καταλάβεις; ΑΝ τυχόν το ρωτάς για την επιδότηση, όπως ήδη είπα, δεν ξεχωρίζονται οι μέρας με τις νύχτας. Για την ακρίβεια, για κάθε μήνα, 30 ή 31 ημερών, ή και 28 καλή ώρα, επιδοτoύνται ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ οι πρώτες 10kWh. Αν δηλαδή η περίοδος κατανάλωσης ξεκινάει πχ 20/12/21, τότε για τον Δεκέμβριο θα επιδοτηθείς με 11x0,165. Με άλλα λόγια : στην ουσία δεν επιδοτούνται οι κιλοβατώρες, αλλά οι ΜΕΡΕΣ κάθε μήνα....Πες δηλαδή πως το σπίτι ήταν κλειστό για τις γιορτές και δεν έγινε καθόλου κατανάλωση εκείνες τις μέρες,,,εσύ παρ' ολ' αυτά θα επιδοτηθείς...(αρκεί φυσικά στο σύνολο του τετραμήνου να ΕΧΕΙ γίνει κατανάλωση - νομίζω πάνω από 200kWh)

Και μια επιπλέον Ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει.παιζει κάποιο ρόλο αν η σύνδεση δεν είναι στο όνομα μου,αλλά δηλώνεται κανονικά στο Ε1 ως πρώτη κατοικία  για τη λήψη της επιδότησης?

...στο Ε1 ποιανού; Το δικό σου; Αν ναι, πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς ακριβώς θα κάνουν την επαλήθευση αυτοί που σοφίστηκαν την προϋπόθεση της "κύριας κατοικίας" για την επιδότηση...Τί εννοώ : ΥΠΟΘΕΤΩ πως νοίκιασες ενώ το σπίτι είχε ήδη ρεύμα στο όνομα του ιδιοκτήτη, δεν το πήρες στο δικό σου όνομα, και στην φορολογική σου το δήλωσες σαν κύρια κατοικία σου. Λογικά αυτό που επιδοτείται είναι η παροχή (κι όχι το ΑΦΜ), και πλέον πρέπει να γίνει κάποιο cross-checking που θα λέει "παροχή τάδε επί της δείνα διευθύνσεως, στο τάδε όνομα, που αντιστοιχούν στο δείνα ΑΦΜ, βάσει του οποίου προκύπτει ότι αυτή είναι (ή όχι) η κύρια κατοικία του συγκεκριμένου προσώπου".....Αν όμως την έχεις εσύ δηλωμένη ως κύρια κατοικία σου, χωρίς να σχετίζεται με το δικό σου όνομα η παροχή, τότε απορώ πώς θα πάρεις την επιδότηση...Το ίδιο πρόβλημα προκύπτει, νομίζω, αν έχεις νοικιάσει το '21, καθώς για το Taxis ισχύουν στοιχεία του '20...(όπου δεν φαίνεται η συγκεκριμένη οικία να είναι η κύριά σου). Τεσπα γι' αυτό νομίζω πως πρέπει να ισχύουν και οι 3 συνθήκες : να έχεις την παροχή στ' όνομά σου, να έχεις νοικιάσει πριν το '21 και να την έχεις δηλώσει ως κύρια κατοικία σου.... Ρώτα έναν λογιστή (που δεν θα έχει ιδέα...), ή πάρε τα τζιμάνια στο υπουργείο οικονομικών να σου πουν, τί να πω....

1 ώρα πριν, judge_manos είπε

Τα υπόλοιπα που έχουμε είναι ο υπολογιστής που τον έχω όλη μέρα ανοιχτό, χωρίς να κάνει τίποτα όμως, το θερμοσίφωνο όντως το καίμε περίπου 1-2 ώρες τη μέρα, αλλά μετά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Τεσπα, έκανα την αίτηση για το home enter. Κυρίως είναι η κοροϊδία γιατί θεωρητικά δίναμε και 60Ε το χρόνο για να έχουμε σταθερή τιμή ανα kWh

Αφού έχεις μετρητή κατανάλωσης, βάλε τον στην πρίζα του υπολογιστή και της οθόνης (υποθέτω εννοείς σταθερό), να δεις τί ρόλο βαράει. Αν δεν κάνει κάτι (αλλά δεν μπαίνει σε αναστολή ξερωγώ), λίγο δύσκολο να καίει πάνω από 150W/h (μόνο να μην υπάρχει κα'να online game να κωλοβαράει στο background...) μαζί με τη οθόνη. Βέβαια ακόμη κι έτσι, 150x24x120=432kWh/4μηνο και δεν το λες ακριβώς λίγο, οπότε τουλάχιστον ρύθμισέ τον σε κάποιο energy saving scheme (το ίδιο και την οθόνη και για πχ τηλεόραση που μπορεί να παίζει όλη μέρα χωρίς να την κοιτάει κανείς...).

Κατά τ' άλλα, μήπως έχετε μαζεμένες πολλές ηλεκτρικές συσκευές "που δεν τις πιάνει το μάτι σου"; Αφυγραντήρες, καταψύκτες, ηλεκτρικές κουβέρτες κλπ που τραβάνε μεν "λίγο", αλλά δουλεύουν από αρκετές ώρες ως και 24/7;

Όσο για την "κοροϊδία", τί να πουν και αυτοί που τους γυρίσανε νταβατζίδικα από σταθερά προγράμματα, σε προγράμματα με αναπροσαρμογή τιμής....οι κάποιοι επαγγελματίες που πληρώνουν χιλιάρικα για την αναπροσαρμογή...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

αρκετοί πάροχοι καθυστέρησαν μιας και άργησε να βγει ΦΕΚ

του Ιανουαρίου ,δηλαδή απο το νέο έτος , παίζει να μην έχουν βγάλει ΦΕΚ ακόμα

και πριν κράξεις , αν είχες επιχείρηση θα έκανες πίστωση επειδή το είπε ο υπουργός ?

Φυσικά και όχι... Αλλά εαν διάβασες από τον Οκτώβριο έχω μόνο έναν λογαριασμό ο οποίος εκδόθηκε στις 20-12 με μέτρηση από 23-11 και μετά από πολλά τηλεφωνήματα δικά μου. Σε αντίστοιχη παροχή (2 παροχές για την ακρίβεια) οι λογαριασμοί εκδίδονται κανονικά. Δλδ άλλες 2 παροχές στην ίδια οικοδομή έχουν λάβει 3 λογαριασμούς και εγώ έναν μετά από φωνές... Αυτό δεν καταλαβαίνω και η δικαιολογία είναι... Περιμένετε 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, washcloud είπε

...στο Ε1 ποιανού; Το δικό σου; Αν ναι, πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς ακριβώς θα κάνουν την επαλήθευση αυτοί που σοφίστηκαν την προϋπόθεση της "κύριας κατοικίας" για την επιδότηση...Τί εννοώ : ΥΠΟΘΕΤΩ πως νοίκιασες ενώ το σπίτι είχε ήδη ρεύμα στο όνομα του ιδιοκτήτη, δεν το πήρες στο δικό σου όνομα, και στην φορολογική σου το δήλωσες σαν κύρια κατοικία σου. Λογικά αυτό που επιδοτείται είναι η παροχή (κι όχι το ΑΦΜ), και πλέον πρέπει να γίνει κάποιο cross-checking που θα λέει "παροχή τάδε επί της δείνα διευθύνσεως, στο τάδε όνομα, που αντιστοιχούν στο δείνα ΑΦΜ, βάσει του οποίου προκύπτει ότι αυτή είναι (ή όχι) η κύρια κατοικία του συγκεκριμένου προσώπου".....Αν όμως την έχεις εσύ δηλωμένη ως κύρια κατοικία σου, χωρίς να σχετίζεται με το δικό σου όνομα η παροχή, τότε απορώ πώς θα πάρεις την επιδότηση...Το ίδιο πρόβλημα προκύπτει, νομίζω, αν έχεις νοικιάσει το '21, καθώς για το Taxis ισχύουν στοιχεία του '20...(όπου δεν φαίνεται η συγκεκριμένη οικία να είναι η κύριά σου). Τεσπα γι' αυτό νομίζω πως πρέπει να ισχύουν και οι 3 συνθήκες : να έχεις την παροχή στ' όνομά σου, να έχεις νοικιάσει πριν το '21 και να την έχεις δηλώσει ως κύρια κατοικία σου.... Ρώτα έναν λογιστή (που δεν θα έχει ιδέα...), ή πάρε τα τζιμάνια στο υπουργείο οικονομικών να σου πουν, τί να πω....

Λάθος κατάλαβες τυχαιο ηταν το παράδειγμα. ..το σπίτι είναι δικό μου με επικαρπια του πατέρα μου.απλα δεν αλλάξαμε ποτέ το όνομα του λογαριασμού στη ΔΕΗ.Δεν έχει λογική από τη στιγμή που το δηλώνω παντού Ε1,Ε9 ως πρώτη κατοικία να μην επιδοτηθω επειδή ο λογαριασμός(ο οποίος μάλιστα πληρωνεται με δική μου πάγια εντολη) είναι σε άλλο όνομα.

Στο ότι πάσχει σε πολλά η ρύθμιση που έκαναν ναι θα συμφωνήσω.

Τώρα για τις καταναλώσεις αυτό που θέλω να καταλάβω είναι αν το ποσό της επιδότησης "πέφτει " στις ημερήσιες kwh που είναι λίγο πιο ακριβές η στις νυχτερινές. 

Ο εκκαθαριστικό λογαριασμός έρχεται κάθε 4 μήνες. Πως κατανέμονται οι καταναλώσεις ανά μήνα αφού μετρήσεις δεν παίρνουν?αυτό δεν κατανοώ. 

Π.χ. τον ένα μήνα καίω 350 kwh, τον άλλο 220...

Είμαστε 4μελης οικογένεια με μέσες καταναλώσεις 4μηνων γύρω στις 1200 ημερήσιες και 300 νυχτερινές kwh...

Όπως το υπολογίζω πλέον δεν αξίζει να πάω σε σταθερό πρόγραμμα, θα μου βγαίνει κάνα 20ρικο πάνω το μήνα. 

Από 0,14-0,15 σε 0,17 με home online.

Σωστά το υπολογίζω?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, messinia3 είπε

Σωστά το υπολογίζω?

αν η επιδότηση είναι τόσο τον επόμενο μήνα ναι .

2 λεπτά πριν, messinia3 είπε

έστω το όριο παραμένει 300 τότε τον πρώτο μήνα παίρνεις για τις 300 και χάνεις τις 50 (10kw/ημέρα το όριο) , το 2ο μήνα 220

αν δε δίνεις κατανάλωση τότε θα υπολογιστεί στην εκκαθάριση . Αγνωστο αν θα σε συμφέρει μιας κα ιάγνωστο το ιτ θα κάνουν με τις επιδοτήσεις και πόσο θα είναι η χοντρική

άσχετο , μου απάντησαν απο Volterra οτι θα βάλουν τις χρωστούμενες επιδοτήσεις Σεπ&Οκτ που δε βάλανε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Λάθος κατάλαβες τυχαιο ηταν το παράδειγμα. ..το σπίτι είναι δικό μου με επικαρπια του πατέρα μου.απλα δεν αλλάξαμε ποτέ το όνομα του λογαριασμού στη ΔΕΗ.Δεν έχει λογική από τη στιγμή που το δηλώνω παντού Ε1,Ε9 ως πρώτη κατοικία να μην επιδοτηθω επειδή ο λογαριασμός(ο οποίος μάλιστα πληρωνεται με δική μου πάγια εντολη) είναι σε άλλο όνομα.

Στο ότι πάσχει σε πολλά η ρύθμιση που έκαναν ναι θα συμφωνήσω.

Τώρα για τις καταναλώσεις αυτό που θέλω να καταλάβω είναι αν το ποσό της επιδότησης "πέφτει " στις ημερήσιες kwh που είναι λίγο πιο ακριβές η στις νυχτερινές. 

Ο εκκαθαριστικό λογαριασμός έρχεται κάθε 4 μήνες. Πως κατανέμονται οι καταναλώσεις ανά μήνα αφού μετρήσεις δεν παίρνουν?αυτό δεν κατανοώ. 

Είμαστε 4μελης οικογένεια με μέσες καταναλώσεις 4μηνων γύρω στις 1200 ημερήσιες και 300 νυχτερινές kwh...

Όπως το υπολογίζω πλέον δεν αξίζει να πάω σε σταθερό πρόγραμμα, θα μου βγαίνει κάνα 20ρικο πάνω το μήνα. 

Από 0,14-0,15 σε 0,17 με home online.

Σωστά το υπολογίζω?

...το από ΠΟΥ πληρώνεται ο λογαριασμός, μην το προσμετράς πάντως καθόλου για να φτάσεις σε συμπεράσματα - δεν τους αφορά (ούτε τον πάροχο ούτε το κράτος) ποιος πληρώνει, ούτε το συνυπολογίζουν κάπου/κάπως για οτιδήποτε...

Σε καταλαβαίνω που προσπαθείς να το δεις με μια,,,"λογική λογική", αλλά πες μου εσύ, πώς εξηγείται η δικιά τους λογική (επιδότησης ή μη), όταν όπως πολύ σωστά είπες, υπάρχει η περίπτωση για τυπικούς λόγους (ουσιαστικά δεν αφορά κανέναν φορέα αυτή περίπτωση - για την ακρίβεια τον πολίτη αφορά, καθώς αν δεν έχεις κάτι στο όνομά σου την σήμερον ημέρα, είτε παροχή ΔΕΚΟ είναι, είτε κινητό τηλε΄φωνο, βρίσκεσαι αυτομάτως αποκλεισμένος πχ από επιδόματα ή άλλα παρεμφερή χρηστικά) , κι ενώ δικό σου είναι το σπίτι, εσύ μένεις, εσύ καταναλώνεις, εσύ πληρώνεις, η παροχή να είναι στο όνομα συγγενούς 1ου βαθμού (για την ακρίβεια, είναι "το ίδιο" με το δικό μου παράδειγμα, αυτό με τον ενοικιαστή, που τελικά δεν ανταποκρίνεται στην περίπτωσή σου, αλλά το θεώρησα ως πιθανότερο να ισχύει, και δεν ασχολήθηκα με την περίπτωση που τελικά είπες πως ισχύει - όπως ισχύουν και άλλες, πχ παραχώρηση θείου προς ανηψιό που είχε ποστάρει κάποιος πρόσφατα, για να μην το παραμπλέξω με τις "πιθανότητες"), και τελικά να υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ παίρνεις από εδώ και πέρα επιδότηση για μία "τεχνική λεπτομέρεια"...

Κι απλά νομίζω ότι είσαι θύμα όχι μιας εκτεταμένης πονηρής σκέψης του οικονομικού επιτελείου- wizzardry της κυβέρνησης, ότι δηλαδή με αλχημείες θα αφήσουν σκόπιμα εσένα (και όσους σαν εσένα) απ' έξω, αλλά μιας τσαπατσουλιάς και αρπακολατζίδικης/αεροπατεράδικης απόφασης, με βασικό (αν όχι μοναδικό) στόχο, να περιορίσουν "και με το δίκιο τους", τον αριθμό των δικαιούχων των επιδοτήσεων (καθώς το ΤΕΜ ήδη υποφέρει από την αιμορραγία των επιδοτήσεων "κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής απ' την οποία υποφέρουν οι ψηφοφ, εχμ, οι πολίτες"), έστω στις κύριες κατοικίες, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠ' ΕΞΩ ΕΣΤΩ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ...Με άλλα λόγια, το (μπακαλίστικο) σκεπτικό ήταν "ε δεν θα τους επιδοτούμε ΚΑΙ τα εξοχικά,,,,το εξοχικό τουλάχιστον, να το πληρώσεις, κύριε (για να μας μείνουν φράγκα να επιδοτούμε τους πιο αναξιοπαθούντες, πχ όσους δεν έχουν εξοχικό". Δηλαδή εξαιρέσεις με την λογική όπως αυτή των "τεκμηρίων" : έχεις εξοχικό, άρα,,,τα έχεις, άρα πλέρωνε φουλ θροτλ την αναπροσαρμογή ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ....Μόνο που η μπακαλίστικη λογική του μπακαλόγατου που το σκαρφίστηκε, δεν συνυπολόγισε όσους (καλή ώρα) εμπίπτουν στον κόφτη, "για τυπικούς και μόνον λόγους"....

Περί κιλοβατωρών στο εξήγησα και πριν, με highlighted (κόκκινα) γράμματα μέσα στο quoatation του post σου.

Όσο για το τί να κάνεις, εκτός από το "στεγνό ποσό που θα χάσεις ή θα κερδίσεις (με βάση τα σημερινά δεδομένα)", πρέπει να υπολογίσεις και το τί μπορεί ΝΑ παιχτεί αυριομεθαύριο : πχ, κόβουν μαχαίρι την επιδότηση, ή ΕΣΤΩ βάζουν ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ κατά περιπτωση "κόφτες" (όπως την "κύρια κατοικία"). Ίσως μου πεις "ΟΚ, θα πάω ΤΟΤΕ στο Ονλάιν". Ναι, αλλά, ΘΑ ΕΙΝΑΙ στις σημερινες τιμές ΤΟΤΕ το Ονλάιν; Ήδη οι περισσότεροι τα έχουν πάει πάνω από 0,22 τα σταθερά τους. Και ΕΙΔΙΚΑ οι "δυνατοί παίκτες" (παίζουν γύρω στο 0.25). Η θεάρα η Πρωτέργεια μάλιστα, το πήγε πιο,,,πάνω κι απ΄ το ρητροπρόγραμμά της, λολ...... Άρα πόσο ακόμα θα το κρατήσει τόσο η ΔΕΗ; Άσε που τον Νοέμβρη που κράταγε τα σταθερά σε εξεφτελιστικές τιμές, ξεσηκώθηκαν οι "εναλλακτικοί" και την δώσανε στην κυβέρνηση "για αθέμιτο ανταγωνισμό" και ΕΤΣΙ αναγκάστηκε να τ' αυξήσει μια ώρα αρχύτερα (από 31/12 που ήταν αρχικά, το πήγανε στις 2/12)...Θέλω να πω, και να ΘΕΛΕΙ να,,,αγιάσει η ΔΕΗ, είναι "υποχρεωμένη" να ακολουθήσει...Κι άντε και δεν ανεβάζει τόσο την κιλοβατώρα, αλλά αν αυξήσει το πάγιο (ΑΥΤΟ κι αν το 'χει χώμα...); Ή αλλάξει την χρονική δέσμευση; Ή ΕΣΤΩ τις τιμές πρόωρης αποχώρησης......;

Κάνε ό,τι νομίζεις - εγώ απλά σου λέω ότι υπάρχουν κι άλλες παράμετροι να λάβεις υπ όψη...

Δημοσ.

Kαλημέρα στην παρέα. 

Μετά από ενα χρόνο στην NRG save -40% ( nrg fixed)  διαπίστωσα οτι στον τελευταίο λογαριασμό μου χρεώνουν ποσό αναπροσαρμογής, παρόλο που σύμφωνα με τους ειδικους ορους της συμβασης το πρόγραμμα έχει διετη διάρκεια, δηλαδη λήγει τον Ιανουαριο 2023.

Ακολουθουν τα αναφερομενα στους ειδικους όρους όπου ειναι ξεκλαθαρη η διαρκεια των 24 μηνων.

Εχει αντιμετωπίσει καποιος παρόμοιο θέμα και ποιο ητα το αποτέλεσμα;

nrg.png

nrg1.png

nrg2.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stsp είπε

Kαλημέρα στην παρέα. 

Μετά από ενα χρόνο στην NRG save -40% ( nrg fixed)  διαπίστωσα οτι στον τελευταίο λογαριασμό μου χρεώνουν ποσό αναπροσαρμογής, παρόλο που σύμφωνα με τους ειδικους ορους της συμβασης το πρόγραμμα έχει διετη διάρκεια, δηλαδη λήγει τον Ιανουαριο 2023.

Ακολουθουν τα αναφερομενα στους ειδικους όρους όπου ειναι ξεκλαθαρη η διαρκεια των 24 μηνων.

Εχει αντιμετωπίσει καποιος παρόμοιο θέμα και ποιο ητα το αποτέλεσμα;

nrg.png

nrg1.png

nrg2.png

Καλημέρα, μπορεί να στο αλλάξει μετά το πέρας 6 Μήνου όπως και όλοι οι πάροχοι,απλά πρέπει να δεις αν σε ενημέρωσαν σε προηγούμενο λογαριασμό με ψιλά,πολύ ψιλά γράμματα!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημέρωση ειχε υπάρξει όντως στον τελευταίο λογαριασμό.

Ομως η σύμβαση είναι 24μηνη. Τι έννοια έχει τοτε να κοστολογούμαι με παραπάνω χρεώσεις για ένα ακριβότερο fixed  πρόγραμμα σε σχέση με  κάποιο άλλο, στο οποίο η εταιρία διατηρεί το δικαιωμα αναπροσαρμογής?

Η λογική fixed  προγραμμάτων είναι ότι καποιος πληρωνει παραπάνω για να ειναι ησυχος για την περίοδο της συμβασης εκτός και αν «χαλάσει ο κόσμος», πράγμα που προβλέπεται όμως σε ειδικό άρθρο για «ανωτλερα βία".

Η εταιρία όμως δεν συμφωνει ότι «χαλασε ο κοσμος» γιατι δεν επικαλείται «ανωτερα βια», σύμφωνα με  γενικο όρο της συμβασης που προβλέπει  κατι τετοιο.

Από τη μια σε δεσμευει για 2 χρονια, ωστε να μην μπορεις να φυγεις και  να πληρωσεις ρητρα πρόωρης αποχώρησης και από την άλλη αν δει τα σκουρα σου λέει καταργω το προγραμμα μονομερως και ελα να πληρωνεις και εσυ ρητρα μαζι με τους αλλους οι οποιοι ειχαν διαφορετικο προγραμμα από σενα>?

Εχω στείλει email, να δω τι θα πουν.

Θα ηθελα να γνωρίζω εαν καποιος εχει στειλει σε φορεις και τι του απάντησαν.

Επειδη θα αποχωρήσω  από την nrg , γιατί θα μου αρχίσουν τις γελοιεσ δικαιολογιες κ δεν έχω χρόνο να τα ψάξω ολα αυτά εδώ πάλι από την αρχή , μπορεί κάποιος παλιός διαδικτυακός γνώριμος  όπως korakios  , να μου προτεινουν με τριφασικό, νυχτερινό και 1500-2000 kWh/4μηνο το χειμώνα και 2500-3000 το καλοκαίρι με ποιον πάροχο να κάνω σύμβαση; Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από stsp
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stsp είπε

Ενημέρωση ειχε υπάρξει όντως στον τελευταίο λογαριασμό.

Ομως η σύμβαση είναι 24μηνη. Τι έννοια έχει τοτε να κοστολογούμαι με παραπάνω χρεώσεις για ένα ακριβότερο fixed  πρόγραμμα σε σχέση με  κάποιο άλλο, στο οποίο η εταιρία διατηρεί το δικαιωμα αναπροσαρμογής?

Η λογική fixed  προγραμμάτων είναι ότι καποιος πληρωνει παραπάνω για να ειναι ησυχος για την περίοδο της συμβασης εκτός και αν «χαλάσει ο κόσμος», πράγμα που προβλέπεται όμως σε ειδικό άρθρο για «ανωτλερα βία".

Η εταιρία όμως δεν συμφωνει ότι «χαλασε ο κοσμος» γιατι δεν επικαλείται «ανωτερα βια», σύμφωνα με  γενικο όρο της συμβασης που προβλέπει  κατι τετοιο.

Από τη μια σε δεσμευει για 2 χρονια, ωστε να μην μπορεις να φυγεις και  να πληρωσεις ρητρα πρόωρης αποχώρησης και από την άλλη αν δει τα σκουρα σου λέει καταργω το προγραμμα μονομερως και ελα να πληρωνεις και εσυ ρητρα μαζι με τους αλλους οι οποιοι ειχαν διαφορετικο προγραμμα από σενα>?

Εχω στείλει email, να δω τι θα πουν.

Θα ηθελα να γνωρίζω εαν καποιος εχει στειλει σε φορεις και τι του απάντησαν.

Επειδη θα αποχωρήσω  από την nrg , γιατί θα μου αρχίσουν τις γελοιεσ δικαιολογιες κ δεν έχω χρόνο να τα ψάξω ολα αυτά εδώ πάλι από την αρχή , μπορεί κάποιος παλιός διαδικτυακός γνώριμος  όπως korakios  , να μου προτεινουν με τριφασικό, νυχτερινό και 1500-2000 kWh/4μηνο το χειμώνα και 2500-3000 το καλοκαίρι με ποιον πάροχο να κάνω σύμβαση; Ευχαριστώ 

Λογικα θα σου το εγραψαν σε καποιο λογαριασμο με πολυ ψιλα γραμματα, δινοντας σου ενα περιθωριο να φυγεις αζημιως. Λογικα για να ηρθε και αναπροσαρμογη, αυτη η περιοδος παρηλθε. Και εγω ημουν nrg save 40% fixed, και μολις εσκασαν τα ψιλα ψιλα γραμματα τoν Nοεμβρη, τραξαμε στην ΔΕΗ τοτε που ειχε ακομα 0.105 kwh.

Παραθετω απο την υπογραφη του @korakios(excel και αμφισβητηση για την ρητρα, λογικα αν φυγεις δεν την γλυτωνεις την ποινη αποχωρησης, εκτος αν τα βρειτε καπως μεσω ΡΑΕ). Μεσω ΡΑΕ(myRae) θα προτεινα να κινηθεις, δεν θα βγαλεις ακρη απο τηλ. Και κρατα αποδεικτικα, γραπτως (mail)

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

…...

Παραθετω απο την υπογραφη του @korakios(excel και αμφισβητηση για την ρητρα, λογικα αν φυγεις δεν την γλυτωνεις την ποινη αποχωρησης, εκτος αν τα βρειτε καπως μεσω ΡΑΕ). Μεσω ΡΑΕ(myRae) θα προτεινα να κινηθεις, δεν θα βγαλεις ακρη απο τηλ. Και κρατα αποδεικτικα, γραπτως (mail)

Ευχαριστώ. Έχω ήδη στείλει email στην nrg κ περιμένω απάντηση . 

Δημοσ.
Στις 17/12/2021 στις 2:12 ΜΜ, snet είπε

κοιτάξτε τον τελικό watt volt:

image.png.546baa013e199a74912279dd57dd1d37.png

σας φαίνεται λογική η ρήτρα ή πρέπει να κάνω αμφισβήτηση;

image.png.5b31ed6e999961582f8d2cda7e24abdc.png

στις 10/12 πήγα ΔΕΗ...

τελικά ήρθε απάντηση και από WV. μεταξύ άλλων μπλα μπλα μου κάναν και αναλυτικό υπολογισμό ως εξής:

image.png.d777b003d1223bb38c441c0b8617bc73.png

βλέπετε να μπορώ να κάνω κάτι;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, snet είπε

μεταξύ άλλων μπλα μπλα μου κάναν και αναλυτικό υπολογισμό ως εξής:

αυτόν τον πίνακα στέλνουν σε όλους

αλλά δεν αναλύουν πως προκύπτουν τα νούμερα και φυσικά δεν είναι απάντηση στο γιατί δεν ενημερώθηκες για την κρυφή χρέωση πριν την υπογραφή . Ζήτα ηχογράφηση παρουσίασης μέσω ΡΑΕ και να σου επιστραφούν οι ρήτρες

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...